Religion & Spirituality – Hungary – New podcasts

 • From outsiders like a Westboro Baptist Church defector and a female Mormon psychopath to such thought leaders as anti-woke scholar James Lindsay and feminist Helen Lewis, BBC journalist Andrew Gold takes us away from our comfort zone and into the worlds of people on the edge. New episodes every Monday - with trailers on his Twitter page: @andrewgold_ok and Instagram page: @andrewgold_ok.


  With an open mind and a wry sense of humour, Andrew alternates the theme of guest. Some weeks it'll be with somebody totally 'on the edge' - whether it be the woman who married a sociopathic bigamist or an ex-Muslim whose family tried to kill her. Other episodes will have interviews with such leading minds as Conservative peer Lord Daniel Finkelstein and feminist Helen Pluckrose.


  It was picked in Apple's prestigious New & Noteworthy category and has been a top Editor Pick for Castbox and Stitcher, who also placed it in their 'What we're listening to'. Get in touch or leave a review - it helps boost it up those charts!


  About Andrew


  Andrew is an award-winning journalist and TV presenter who has been making documentaries about bizarre, unusual and remarkable people around the world for a decade. He's done battle with an exorcist, taken on anti-abortionists and hunted for UFOs - all while living in six different countries and learning to speak five languages. You can find his showreel here: https://vimeo.com/andrewgold/reel


  In this podcast, he aims to get to the humanity of people living on the fringes, and introduce these diverse figures to the listener.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • The Mystical Positivist, with hosts Stuart Goodnick and Dr. Robert Schmidt, is dedicated to the application of reason in the pursuit of spiritual practice and development. It consists of commentary, book reviews, interviews, and discussion in and around the local and larger spiritual community. The thesis of the show is that rationality is in no way the antithesis of deep mystical experience, in fact, we assert that it is a necessary ally.

 • Rengeteg kérdés és megmagyarázhatatlan dolog övezi létezésünket, pedig az előttünk élt emberek mind tisztában voltak mindazokkal a tényekkel, amiknek mi most még mindig csak a felszínét kapargatjuk. Ébredezünk és egyre többen egyre többet látunk, hallunk és tudunk. Képezzük magunkat és figyeljük a történéseket. De a teljes kép véleményünk szerint csak akkor kristályosodik ki, ha ismerjük múltunkat, hisz csak akkor érthetjük meg jelenünket is és csakis ezáltal készülhetünk fel az előttünk álló jövőre. Rengeteg segítőnk van ezen az úton és tulajdonképpen az is mindegy, hogy milyen nevet adunk nekik...Isten, angyal, földönkívüli, lélek. Egy bizonyos: a műsorban pontosan erről beszélgetünk.

 • Weight loss and improving your life 1 day at a time. I am here to help those looking to better themselves with the knowledge I've gathered in my journey.

 • Mose ben Maimon rabbi (1138–1204), Maimonidész, akit nevének kezdőbetűi után Rámbámnak is hívunk, egyik legkiemelkedőbb munkája a Misné Torá („a Tóra tanulása” avagy „a Tóra ismétlése”) című monumentális, 14 kötetes mű. Ez a könyv az egyetlen olyan munka, mely összefoglalja és témakörök szerint rendszerezi a zsidó élet összes törvényét, azokat a parancsolatokat is figyelembe véve, melyek a jeruzsálemi Szentélyhez kapcsolódnak ennek megfelelően majd csak a messiási időkben lesznek ismét hatályosak.
  A lubavicsi Rebbe, Menachem Mendel Schneerson rabbi 1984-ben egy olyan kampányt indított, mely mindenkit arra buzdít, hogy napi szinten tanulmányozza a Maimonidész ezen munkáját annál is inkább, mivel a Misné Torá tanulmányozásával lehetőség nyílik az egész Tóra (írott és szóbeli) lényegének alapos és gyakorlati megismerésére.
  A Rebbe három lehetséges módot is megnevezett a Misné Torá tanulmányozására, ezek közül az egyik, melynek keretében napi egy fejezetet tanulunk, így három év alatt befejezhető az ezer fejezetből álló teljes anyag.
  A Maimonidész Misné Torá törvénykönyve – egy nap, egy fejezet projektben különböző előadók ismertetik az adott fejezetet magyar nyelven mindenki számára könnyedén elérhető podcast formájában

 • A Hillsong Budapest Connect szíve és lelke, hogy az embereknek bemutassa az élő Istent és összekapcsolja őket Vele.

 • Open, honest, unfiltered conversations between friends about life, love, spirituality, and self-development. We're asking the uncomfortable questions and really delving deep into the topics that aren't brought up as often. We're breaking barriers, destigmatizing taboo matters, and ultimately building stronger connections.

  We're giving you an inside glance into those casual, deep conversations we all have with our friends join us as we discuss our life experiences, and share our secrets to ultimately live better lives.

 • 2020 szeptemberében Budapesten rendezik az Eukarisztikus Világtalálkozót! Ez a rendezvény a Katolikus Egyház négyévente megrendezett legnagyobb találkozója, melyre a színes nagy világ valamennyi egyházából, közösségéből zarándokok jönnek, hogy megismerjenek bennünket, hogy ők is bemutatkozzanak és együtt keressük, találjuk meg a Megváltónkat! Hitünk, keresztény világnézetünk nemcsak Európa, de az egész felbolydult világ számára, életadó békés oázis!! Sokan megrendülve a különféle politikai pártokban, ideológiákban, emberek alkotta gyilkos vallásokban, reménykedve néznek a kereszténységre! Arra a keresztény Európára, mely a karácsonykor közénk jött Krisztussal való találkozásból született, és mely hiszem, hogy ugyancsak a vele való élő találkozásból születhet újra!

  Jézus Krisztus, a mi Megváltónk, kétezer évvel ezelőtt karácsonykor, egy fiatal Szűz, Istennek adott igenjére, ember​r​é let​t​! Egyházunk ősi tanítása, hogy minden egyes szentmisében papjaink, és a jelenlevő hívek igenjére ugyanaz az Isten kenyé​r​ré lesz, Oltáriszentség​g​é! Keresztény hitünk alapja, hogy Isten nem zárkózik el gyermekeitől, Ő aki szeretetből teremtette világunkat, megszólítható, elérhető! Ő aki Betlehemben ember​r​é lett, az Oltáriszentségben valóságosan közénk jön, és ahogyan kétezer évvel ezelőtt a pásztorok, a bölcsek meglátogatták, köszöntötték, ugyanúgy mi is találkozhatunk vele a szentmiseáldozatban! “Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő​ ​én velem.” Jelenések 3,20

  2020​.​ szeptemberében, hisszük, hogy az ég a földel összeér Budapesten, és az Óltáriszentség előtt élő hittel leboruló sok​-sok imádkozó ember fohásza meghallgatásra talál!! Hisszük, hogy ha komolyan előkészülünk e nagy találkozóra, és a világnak felmutatjuk, hogy az evangélium fénye, Krisztus szentségi jelenléte képes​s​é tesz bennünket jótestvérekként együtt élni, dolgozni, akár egy ilyen nagy rendezvényt szépen megszervezni​,​ akkor a XXI​.​ században nem csak bátran mondhatjuk, hogy keresztény Európ​ában élünk, de vendégeink közül sokan magukkal is fogják vinni Krisztus urunk életadó jelenlétét!! Igen ez a találkozó nem csak megmérettetése hitünknek, Szent István által Nagyasszonyunkra bízott népünknek, de lehetőség arra is, hogy az általunk hordozott értékeket a nagyvilágban tovább adva Isten Országát építve méginkább otthonunkká tegyük ezt a földet!! Ne hagyjuk, hogy a gyilkos világ gyűlölettel bemocskoljon minket, mi szenteljük meg környezetünket, világunkat a szeretetparancsal közénk jött élő Isten jelenlétével!

  A 2020-as Eukarisztikus találkozó nemcsak Budapest, hanem az egész Kárpát​-​medence, az egész világ üdvösségét szolgálja! Ezért is szeretnénk szépen felkészülni e nagyszerű eseményre, melyre gyermekeinkkel együtt bennünket is meghívtak! A meghívást elfogadtuk, remélem, hogy sikerül egy vonatot béreljünk, és ahogyan a Budapestiek Csíksomlyóra zarándokolnak, úgy mi is eljutunk Budapestre!! Az előttünk álló 3 év során szeretnénk lelkünket, közösségünket ünnepi ruhába öltöztetni. Azt szeretném, hogy az Eucharisztikus Találkozóra velem jövők mindannyian részt vegyenek az ünnepség csúcspontján, a szentmisén és szentáldozáshoz járuljanak. Ahhoz, hogy ide felnőjünk, szükséges, hogy megismerjük Isten drága parancsait, és a szentségeket gyógyító, életet adó áldását! Így a találkozó valósággá vállik, a liturgikus és a magán imádságban megtaláljuk Istenünket, ki lelkiismeretünk által mindannyiunkat egy új világba vezet!!

  Kisebb testvéri szeretettel várom hozzászólásotokat, kérdéseiteket, sőt akár provokáló megjegyzéseiteket is.

  Szeretettel, Csaba t.

 • Szeretettel köszöntünk csatornánkon!

  Elérhetőségeink:

  e-mail:gyulekezet@szabkerdebrecen.hu

  Facebook : https://goo.gl/biWngF
  Ifi Facebook: https://goo.gl/xHdyiV

  Honlap: http://www.szabkerdebrecen.hu/

  Igehirdetéseink: https://goo.gl/rQUcgQ
  Lakatos Péter üzenetei: https://goo.gl/Qt5YXN
  Szilágyi Zsolt üzenetei: https://goo.gl/jk8oog

  Gyülekezetünk számlaszáma: K&H Bank 10400339-50526678-67691004

  Debreceni Szabadkeresztyén Gyülekezet

 • The Man of God ; John McGregor Delivers Powerful And deep teachings From the Holy Scriptures. Support this podcast: https://anchor.fm/pastorjohnmcgregor/support

 • Colonial Hills is a multi-site church located in DeSoto County Mississippi. God has placed us here to help people find & follow Jesus in our local community. We have campuses in Southaven & Hernando, MS. Come join us!

 • Gospel City Church exists to glorify God & make disciples of Christ. This podcast includes the weekly teaching of Pastor Trent Griffith (and other Gospel City Church pastors).

 • Magyarország első számú magyar nyelvű zsidó podcastje, Megyeri A. Jonatánnal a Lekvár és JAM, a legnépszerűbb magyar zsidó blog szerzőjével, minden héten.

 • HITTEL * NYITOTTAN * KÖZÖSSÉGBEN Keressen minket közösségi oldalunkon is: facebook.com/bpfasor
   A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség támogatását köszönettel fogadjuk  számlaszámunkon: OTP 11705008-22506573; bankkártyával: https://perselypenz.lutheran.hu

 • Welcome to Community Bridge, a Family Radio podcast designed to help you stay informed about matters affecting your community. As Ephesians 2:10 tells us, “we are his workmanship, created in Christ Jesus unto good works.” Host Jenny Burkhiser interviews representatives from community organizations and ministries, providing opportunities for us all to do good in our communities!

 • The homilies of Father Anthony Salzman, St. Philothea Greek Orthodox Church, Athens Georgia.