News – Netherlands – Popular podcasts

  • What makes you a heretic? Journalist Andrew Gold believes that, in an age of group-think and tribes, we need heretics - those who use unconventional wisdom to speak out against their own groups, from cancelled comedians and radical feminists to cult defectors and vigilantes hunting deviants.

    Learn from my guests how to rebel, think differently and resist social contagion. From Triggernometry's Francis Foster and the world's most cancelled man Graham Linehan to ex-Hasidic Jew Julia Haart and gender critical atheist Richard Dawkins. These are the people living with the weight of their own community's disappointment on their shoulders.

  • Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.

    Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.

    Reageren op de podcast?
    Mail naar [email protected].

    โœ‰๏ธ Meld je aan voor de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW

    Geproduceerd voor Streamy Media.

    Kijk voor meer info op streamy.audio.

  • Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

  • Margretha van de Laar is zangeres, fitnessgoeroe én eigenaar van het grootste en meest beruchte escortbureau van Nederland. Met haar miljoenenimperium laat ze een spoor van vernieling achter. Ze spint een web van misleiding, oplichting en bedrog, maar bleef jarenlang uit handen van justitie. Hoe kon dat gebeuren?

    Onderzoeksjournalisten Klaas den Tek en Jerry Vermanen, van KRO-NCRV Pointer, zoeken het uit in deze nieuwe podcast.

    Credits

    Onderzoek: Klaas den Tek en Jerry Vermanen

    Journalistieke eindredactie: Rene Sommer

    Audio-eindredactie: Evelien Veldboom

    Dramaturgie: Marjon Moed en Evelien Veldboom

    Coördinatie: Myrthe Klaus

    Productie: Tharisia Koorndijk

    Vormgeving: Mark Jan van Tellingen

    Muziek: Bram Kniest

    Audiodesign en audionabewerking: Michaël van Putten

  • Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minuten nemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw.



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Is het een wonderhanger, of een onzinproduct? Om die vraag draait het bij BioStabil 2000: een magnetische ketting met yin-yang-teken die twintig jaar geleden bij menigeen om de nek hing. De nu 87-jarige Bruno Santanera, de bedenker van de ketting die volgens hem lichamelijke en psychische klachten zou verhelpen, is er rijk mee geworden. Totdat het voor hem op 8 maart 2004 helemaal misgaat; TROS Radar besteedt aandacht aan de BioStabil en maakt deze met de grond gelijk.

    In De Ketting van Santanera duiken RTL Nieuws journalisten Daniรซl Youssef (25) en Sven van Diepen (26) in het verhaal achter de hanger. Wat voor product is de BioStabil? En hoe kan het dat Radar en Santanera twintig jaar later nog steeds in rechtszaken verwikkeld zijn?

    Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

  • Het is 16 januari. Verslaggever Sebastiaan Quekel begint aan een rustige dienst tot er een melding binnenkomt van, wat aanvankelijk lijkt op, een verkeersongeluk. Zijn dag eindigt in een wervelwind. In het kleine Drentse dorpje Weiteveen, vlakbij de grens, heeft zich namelijk een drama voorgedaan. Ineke en Sam, de kopers van het ouderlijk huis van de Drentse Richard K., zijn vermoord.

    In de podcast Weiteveen duiken verslaggevers van het AD dieper in dit drama. Waarom steunden de dorpelingen in Weiteveen Richard K. na zo'n verschrikkelijke daad? Wie waren Ineke en Sam en wat was hun aandeel in de langlopende burenruzie? Waar ging de ruzie over en waarom greep de politie niet eerder in?

    Weiteveen is een podcast van het AD en wordt gemaakt door Sebastiaan Quekel, Victor Schildkamp, Raymond Boere, Davine Lambert en Thomas Brouwer.
    Meer over het drama in Weiteveen vind je via ad.nl/weiteveen
    Wil je de volgende aflevering niet missen. Abonneer je dan; dat kan via Spotify of Apple Podcast.

  • De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.

  • Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoor je hรฉt verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie is in handen van Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adรจr.

    Zie meer over Vandaag op NRC.nl

  • De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?

  • Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

    Reageren? Mail [email protected].

  • Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

  • In Europa Draait Door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit wekelijks naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt.

    Kan de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz zijn stempel drukken? Hoe hard raakt de Brexit de Britten? Lukt het Poetin om Europa uit elkaar te spelen? En wordt de relatie tussen Washington en ons continent ooit nog zoals ie was?
    Daarom is dit dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen.

    We zijn er elke week op vrijdag!

  • Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

  • Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

    Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

  • Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  • Veldheren is dรฉ podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

    Luister je graag naar Veldheren? Kom dan ook vooral naar onze theatertour: 

    19 Apr 24 - Filmtheater in Amersfoort

    28 Mei 24 - Theater de Stoep in Spijkenisse

    11 Sep 24 - Theater De Lievekamp in Oss

    4 Okt 24 - Theater Schouwburg in Hengelo

    Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar!

    Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.

    Luister ook naar Veldheren Historisch via podimo.nl/veldherenhistorisch

    In Veldheren Historisch duikt generaal buiten dienst Mart de Kruif samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in. 

    De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

  • Tien jaar lang doet jeugdzorgdirecteur Koos Föllings zich voor als een ervaren psychotherapeut. Hij runt een instelling waar honderden jonge mensen zorg krijgen. Maar achter het masker van de hulpverlener schuilt een gevaarlijke man met een duister verleden. Hoe kon Koos de wereld zo lang misleiden?

    De wetten van Koos is een podcast van Follow the Money, een platform voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Luister alle afleveringen in één keer via onze app: https://www.ftm.nl/ftm-download-onze-app-ios-android. Ben je nog geen lid? Maak dan op www.ftm.nl/koos een gratis account aan. Je krijgt dan ook direct toegang tot alle onderzoeksjournalistiek van Follow the Money.

  • Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg gaan wekelijks in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.

    Technologie is overal. In onze broekzak, om ons heen en soms zelfs op ons hoofd. De Technoloog duikt iedere week in een nieuw aspect van deze eeuwig fascinerende wereld. De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Hoe veranderen nieuwe regels de technologische wereld om ons heen? En zijn die regels wel effectief? Technologie is niet neutraal. Een groot deel van de gadgets, software en andere toepassingen die we in Europa gebruiken komt ofwel uit de Verenigde Staten ofwel uit China. En dat is een probleem, weet ook de Europese Unie. Lukt het ons continent om een voet tussen de deur te krijgen en bijvoorbeeld te werken aan eigen oplossingen voor de cloud, chips of andere technologie?

    En wat gaat technologie doen met onze manier van werken? Bijvoorbeeld door digitale transformatie, waarbij we op veel meer professionele manieren gebruik kunnen maken van technologie. Of verplaatsen we ons steeds meer naar spatial computing, waar bedrijven als Apple (met de Vision Pro) en Meta (met hun Quest-lijn) van dromen?

    De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Iedere week met de beste experts en beslissers uit hun werkveld. In een nieuwsgierig gesprek van een uur krijgt de luisteraar wekelijks een mini-college over het desbetreffende onderwerp. De presentatoren proberen, samen met de luisteraar, iedere week nieuwe dingen te leren over technologie en innovatie.

    Over de podcast

    Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bedachten De Technoloog na een uitzending van een ander programma: BNR Digitaal. Herbert wilde, samen met Ben, langer en uitgebreider doorpraten over technologie, zonder de restricties van een radioformat. De Technoloog werd geboren.

    Aan het eind van ieder jaar interviewen Herbert en Ben traditiegetrouw elkaar. Over hun eerste techverhalen, hun belangrijkste momenten van het jaar of over de toekomst. In de zomer van 2023 vierde De Technoloog zijn 350ste aflevering.

    Het team

    Herbert Blankesteijn is oprichter en presentator van de De Technoloog. Vanaf 1982 doet hij verslag van de techwereld. Herbert is gek van internet, mobiliteit, ruimtevaart en slimme klimaatoplossingen. Naast De Technoloog begon Herbert ook het programma BNR Digitaal. Hij maakt nog wekelijks de Cryptocast en Space Cowboys voor BNR.

    Ben van der Burg is IT-ondernemer en voormalig topschaatser. Ben is bezeten door technologie en wordt enthousiast van gadgets, elektrische auto's, goede businessmodellen en de toekomst. Naast De Technoloog is hij wekelijks te horen als co-host in BNR Digitaal. Ook schuift hij regelmatig aan bij Vandaag Inside, Op1 of andere talkshows, om te praten over het laatste nieuws rond technologie.

    Mark Beekhuis is de vervangend presentator voor De Technoloog. Hij presenteert ook regelmatig andere programma's voor BNR Nieuwsradio en is tevens redacteur en podcastmaker voor die zender.

    Daniรซl Mol is redacteur van De Technoloog. Hij voegde zich in 2021 bij het team en is ook redacteur van de Cryptocast en BNR Digitaal.

  • Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

  • Dagkoers is de dagelijkse podcast van het FD. Binnen een kwartier word je bijgepraat over wat er speelt in de wereld van het FD.

    Presentatie: Paulien Sewuster en Anna de Haas

    Redactie: Jildou Beiboer, Ilse Eshuis en Albert Wagenaar

    Audio-vormgeving: Visionair Ordinair