Episódios

  • היקשרות!

    מאיפה בכלל מתחילים לדבר על זה? רובנו שמענו על תיאוריית ההיקשרות של ג'ון בולבי, רובנו מכירים את התיאוריה באופן שטחי מאוד- אבל האם זאת היקשרות?

    היקשרות היא הרבה מעבר לתיאוריה, היקשרות היא טבע האדם. היקשרות היא מונח עמוק, רחב, מסועף. היקשרות היא המהות. היקשרות היא הבסיס. היקשרות היא חוכמת הטבע האבודה שנזנחה בתרבות המערבית המודרנית.

    היקשרות היא הפוך מכל מה שידענו, מכל מה שגדלנו עליו, מכל התפיסות שהשתרשו בנו.

    מייסד הגישה ההיקשרותית התפתחותית הוא ד"ר גורדון נויפלד- והוא מורה הדרך שלי ושל חני שהתארחה אצלי לשיחה היקשרותית ובועטת על היקשרות.

    אז מהי הורות היקשרותית? האם זאת הורות מיתרנית? חסרת גבולות? או שמא הורות רכה ונעימה שפועלת יחדיו עם גבולות אוהבים, סמכות והובלה?

    איך עושים את זה? למה זה כל כך קשה בימינו? איך גישות התנהגותיות שמחרבות היקשרות הפכו להיות נר לרגלינו? ואיך בוחרים אחרת?

    בואו לשמוע ותשתפו!

    העמוד של חני באינסטגרם:

    https://www.instagram.com/haniohadattias/#

  • נפגשתי עם הדס שבט לדבר קצת על משחק.

    מהו משחק חופשי? מה החשיבות שלו בחיי ילדינו ובחיינו כהורים וכמבוגרים?

    לאן הוא נעלם? איך הוא משפיע על ההתפתחות של ילדים? מה בין משחק ללמידה? ולמה זנחנו אותו והתרחקנו ממנו בעולם המודרני?

    פרדוקס המשחק על פי ד"ר גלעד גולדשמיט הוא שכמה שניתן לילדים להיות יותר ילדים ויותר לשחק ככה הם יהיו מבוגרים יותר רציניים ויותר אינדיבידואלים. כשחושבים על זה לעומק מבינים את ההיגיון! את זה למדתי מהפרק הראשון בפודקאסט של הדס שבט- "משחק חופשי" מבית ארץ יצורי הפלא.

    בואו לשמוע קצת על משחק חופשי ותתכוננו לשמוע על עוד קצת מעבר למשחק- על היקשרות, התפתחות וחשיבות השנים הראשונות בחיי ילדינו.

    אז אל תשכחו לבדוק את העמוד המופלא של הדס באינסטגרם ואת הפודקאסט הקסום שלה בספוטיפיי!

    https://open.spotify.com/show/19GK8AT4cJHIpS7CIpfh7D?si=735505e0da9341e9

    https://www.instagram.com/hadas.shvat/#

  • Estão a faltar episódios?

    Clique aqui para atualizar o feed.

  • הפרקטיקה של תינוקיה נעלמה מן העולם המודרני בשנות ה-90 אך משום מה בישראל זוהי עדיין הפרקטיקה המקובלת והפופלרית.

    מה באמת קורה בתינוקיה? מה הנזק? ומדוע רוב הנשים בוחרות בזה? (רמז- נורמה מקובלת ולחץ חברתי)

    בישראל כיום ישנן אפשרויות העומדות בפני נשים שאינן מעוניינות בתינוקיה (ביות מלא/חלקי, אפס הפרדה) אך המערכת לא תמיד תומכת ונותנת את התנאים הנדרשים למימוש הזכות לאפס הפרדה.

    מה חשוב לדעת על הזכויות שלנו ושל התינוק שלנו? ולמה כל כך חשוב שנשים ילחמו על זה?

    בואו לשמוע אותי ואת נוית- אחות מוסמכת שעבדה בתינוקיה לתקופה קצרה ויודעת היטב איך זה נראה.

  • הנקה היא הדרך הטבעית, הבריאה והמותאמת ביותר להזין תינוק. רובנו מכירות את העובדה הזאת ועדיין אחוזי ההנקה בעולם המודרני בכלל ובישראל בפרט נמוכים ומטרידים.

    הנקה היא הדרך של הטבע לתת לתינוק את כל מה שהוא צריך- הן פיזית והן נפשית.

    הנקה היא אומנם תזונה- אבל היא הרבה מעבר. הנקה מעניקה מגע, קשר עין, תמיכה בהיקשרות ובהתפתחות.

    הנתון המטורף ביותר לגבי הנקה הוא שהרכב חלב האם משתנה בהתאם לצורכי התינוק. תזונה מותאמת אישית לכל שלב בהתפתחות ולכל שעה ביום! אתם קולטים?

    אם הנקה היא טבעית ואף אינסטינקטיבית עבור התינוק (שנולד עם רפלקסים ייחודיים שתומכים בהנקה- זחילה, גישוש, מציצה)- מדוע אנו כל כך מתקשות? מדוע הנתונים על אחוזי ההנקה בישראל כל כך מטרידים ונמצאים בירידה? איך כל כך התרחקנו ומה חשוב שנדע כדי להגיע מוכנים ולצלוח את מסע ההנקה- כי זה חתיכת מסע!

    העולם המודרני אינו תומך בהנקה וזאת בדיוק הסיבה שחשוב שנצבור ידע לפני שאנו ניגשות למלאכה.

    ידע מקצועי ותמיכה פיזית ונפשית- גם מהמערכת ובעיקר מהסביבה הקרובה- הם אלו שיעשו את כל ההבדל.

    נפגשתי עם ג׳ולי שור- יועצת הנקה Ibclc ותיקה ומקצועית, לדבר קצת על מה שאיבדנו ועל איך בכל זאת אפשר לעשות את זה בהצלחה. בואו לשמוע, תשתפו, ותשאירו תגובה ספרו לנו איך היה.

  • ד"ר טל קרויטורו היא ד"ר לעבודה סוציאלית ומטפלת בטראומה.

    בשנים האחרונות היא עוסקת בהתנדבות בתחום נזקי אידואולוגיית המגדר וההשפעה ההרסנית שיש לה בעיקר על ילדים ונערים.

    היא מרצה בתחום ומלווה מתחרטים שעברו את התהליך שנקרא "טיפול מאשש מגדר".

    אז מהו אותו טיפול? איך זה מתחיל? מהו מעבר חברתי ואיך הוא סולל את הדרך לטיפולי "התאמת מגדר" שכוללים סירוסים וניתוחים? מהם הנזקים? ולמי פונים כדי לקבל טיפול תומך ומועיל?

    לא מעט דיס-אינפורמציה אופפת את הנושא הנפיץ הזה! האג'נדה הטראנסג'נדרית נכנסה לחיינו בסערה גדולה והיא משתלטת והורסת כל חלקה טובה- בעיקר בחינוך ילדים!

    ההרס שזורעת התנועה הפרוגרסיבית בתפיסת המציאות ובערעור על האמת האובייקטיבית של הטבע היא דבר שעלינו להתנגד אליו בכל תוקף- למען עתיד ילדנו ולמען החברה כולה.

    אז מה לעזאזל הקשר בין ילדים לבין מיניות? איך מגדר נכנס לתמונה? והאם בכלל יש דבר כזה "שינוי מין"?

    בואו לשמוע! ובבקשה תפיצו את הפרק.

  • בשיחה פתוחה, אותנטית וכנה- כמו שאופייני לשתי נשים ללא עצם בלשון- אני ונעמה מנתחות את מושג הפמיניזם לאורכו ולרוחבו.

    מהו פמיניזם? מהי התנועה לשחרור האישה? מדוע היא נוצרה והאם היא עדיין פועלת למען נשים או למען אינטרסים אחרים? מהו שיוויון זכויות? האם באמת כדאי לדרוש שיוויון זכויות או שמא השיויון הוא באי השיויון? מהו ההבדל בין המינים ולמה חשוב להדגיש אותו ולעשות לו מקום של כבוד?

    מדוע המאבק לשיוויון זכויות הפך למלחמת מינים אלימה ומכוערת ומדוע קשה לנו כל כך היום לקבל את העובדה שאנחנו זקוקים למין השני, תלויים במין השני ונדרשים לחיות בסינרגיה ולא במאבק תמידי חסר כל תועלת והיגיון.

    מי מלבה את הלהבות? מי מוכר לנו (הנשים) שקרים בעטיפות יפות ונוצצות? ואת מי כל זה משרת?

    רמז- לא את המין הנשי!

    מדוע כל מי שהוא בעד נשים הפך להיות פרימיטיבי וחשוך? ואיך הגענו למצב שגברים איבדו את הגבריות שלהם ונשים את הנשיות שלהם?

    ואיך כל זה קשור לדת? האם עמדות מסורתיות ושמרניות לגבי מעמד האישה שייכות לדתיים בלבד?

    בואו לשמוע! וספרו לנו איך היה.

  • מהן טראומות ילדות( שנקראות גם טראומות התפתחות)? האם מדובר בהכרח באירועים מסכני חיים? מה מקומן של טראומות ילדות בעיצוב האישיות שלנו ובעיצוב ההורות שלנו? איך זה נראה בחיים האמיתיים מחוץ לתיאוריה? כמה זה מנהל אותנו מול ילדינו? כמה מעט ידע יש לנו בכל הקשור לטראומות ומדוע הידע הזה לא נמצא באקדמיה? האם אפשר לבחור אחרת? והאם נוכל למנוע טראומות מילדינו? (רמז- יש מקרים שכן ויש מקרים שלא).

    היום כבר יודעים שפגיעה בהיקשרות של תינוק לאימו היא טראומה! טראומת התפתחות. זוהי טראומה שתלווה את האדם במשך כל חייו ובכל מערכות היחסים שיהיו לו. הטראומה בעיקר תפגוש אותו ואף תצוף מחדש בהורות, ביחסים עם ילדיו. זאת הסיבה שתהליך ההחלמה והריפוי הוא המתנה הגדולה ביותר שאנחנו כהורים יכולים להעניק לילדינו- אחרי שהענקנו להם את מתנת החיים. פגיעה בהיקשרות היא טראומה שיש לנו שליטה עליה, שאנחנו יכולים למנוע!

    בשיחה חשופה אני ואלינה חושפות את הסיפור האישי ואת התפקיד של הטראומות בחיינו. אותן טראומות ילדות שאנו צריכות להילחם בהן באופן יומיומי כדי שלא ישתלטו על ההורות שלנו, כדי שנוכל לשבור את השרשרת של אותה העברה בין דורית של טראומות.

    זה התפקיד שלנו! זאת האחריות שלנו! כי הילדים שלנו ראויים לילדות מטיבה ובריאה!

  • איך ולמה התרחקנו מהדרך הטבעית ללדת? מהי לידת בית מתוכננת והאם היא באמת מסוכנת? מהן זכויות נשים בלידה? האם יולדות במדינת ישראל באמת יכולות לממש את הזכויות שלהן? איך קרה שהרפואה המודרנית שנוצרה כדי לסייע הפכה לרפואה מתגוננת שפוגעת ומסכנת? מהי עמדתו של משרד הבריאות הישראלי לגבי לידות מחוץ לבית החולים? מה האינטרס שעומד מאחורי ההגבלות? ולמה כל מי שמעז להפעיל חשיבה עצמאית וביקורתית ולפעול מחוץ לזרם- נרדף?!

  • מה בין הטבע לבין מחקרים? מה מקומה של האקדמיה בעיצוב הגישות ההוריות שלנו? איך קרה שהתרחקנו כל כך מהאינטואציה עד ניתוק מוחלט ממנה? איזה מענה יש לנו היום כדי להחליף את השבט שכבר לא קיים? מה אנחנו באמת צריכות אחרי לידה ומהי דולה פוסט פארטום? והאם שמעתם על גישה בודהיסטית להורות?