Episódios

 • Feyenoord hoefde zich afgelopen woensdag maar half in te spannen tegen NEC en kon toch weer drie punten bijschrijven aan het totaal. Het kwam trainer Arne Slot erg goed uit dat de spelers niet in het rood hoefden te gaan, zeker nu de topper met Twente wacht. Het wordt uitgebreid besproken in een nieuwe aflevering van Kein Geloel.

  Miste Feyenoord midweeks de kans om eens flink aan het doelsaldo te werken en enkele moeizaam scorende spelers aan het zelfvertrouwen te sleutelen? Waren de spelers wel gefocust op de wedstrijd, of zaten zij al met hun hoofd in Enschede, waar zondag de topper met achtervolger Twente op het programma staat. 

  Santiago Gimnez en Javaîro Dilrosun kregen tegen de Nijmegenaren de kans en laatstgenoemde had slechts tien minuten nodig om op het wedstrijdformulier te komen. Orkun Kökçü schoot maar weer eens raak vanaf de stip en is nu één van de topscorers van de Nederlandse competitie.

  Wederom blonk Quilindschy Hartman uit. Het begint haast standaard te worden. Maar waarom speelde hij ineens met een nieuw rugnummer? Voor de tweede keer dit seizoen kreeg hij een ander nummer. Dat kunstje haalde Feyenoord ook al bij een paar andere spelers uit. Wordt er te weinig aan supporters gedacht, die veel geld neertellen voor shirts met bedrukking?

  Het is interessant om met het oog op het programma ook te kijken naar wat de concurrenten allemaal te wachten staat. Verspelen zij punten? En zo ja: kan Feyenoord er dan van profiteren? Twente kwam midweeks niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse, maar is nog altijd de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. Gaat Feyenoord de Enschedese muur breken?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Met 1-1 verloren. Zo voelt het na de Klassieker een beetje. En dat gevoel hebben we niet vaak na een puntje tegen de hoofdstedelingen. Voor wie het positief wil zien: dat is een goed teken.

  Gelukkig ging er genoeg wél goed. De enorme drive van Hartman, Geertruida die heerste achterin en de vuile kilometers van Danilo. Een Klassieker om met gepaste trots naar terug te kijken. En gelukkig staan we er nog altijd goed voor.

  In deze Kein Geloel staan we uitgebreid stil bij de Klassieker, de terugkeer van onze oude captain en de sfeer in en rond het stadion. Verder: met de komst van Kasanwirjo hebben we achterin weer wat meer opties. Kan Te Kloese nu écht op vakantie of gaat hij toch voor een buitenkansje voor de buitenkant? Met de snelle terugkeer van Timber is ook de nood op het middenveld niet meer zó hoog.

  Ajax was een eerste horde, maar de lastige reeks is pas net begonnen: op naar woensdag!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Estão a faltar episódios?

  Clique aqui para atualizar o feed.

 • De wedstrijd van het jaar, hij staat weer voor de deur. In de nieuwste aflevering van de podcast Kein Geloel staat de Klassieker natuurlijk centraal.

  Komt-ie of laten ze hem thuis? In het Groningse uitvak werd al duidelijk dat het Legioen Steven Berghuis niet met open armen zal ontvangen. Laat Ajax hem thuis? Of staat hij straks op het veld?

  Wel of geen Berghuis, duidelijk is dat Feyenoord als de brandweer zal gaan tegen de Amsterdammers - die zondag op ACHT punten achterstand gezet kunnen worden. De laatste keer dat het verschil na een klassieker zo groot was, was in 2006. Tijd dus om de genadeklap uit te delen.

  In de podcast wordt ook gesproken over de vacante positie als technisch manager bij Feyenoord. Want zou Dennis te Kloese ondertussen geen rechterhand kunnen gebruiken? Welke opties de revue passeren? Dat hoor je in de nieuwste Kein Geloel.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het winterkampioenschap is officieel binnen. Goed, we hebben er nog precies geen reet aan, maar lekker is het wel! Het tweede weekend op rij waarin het gros van de concurrentie niet verder kwam dan een gelijkspel en wij profiteerden: de lachende eerste! 

  Opnieuw wist Mats Wieffer indruk te maken met zijn basisplaats. Een baken van rust én technisch haast onderkoeld; een potentieel heel sterk wapen tegen compacte tegenstanders die het busje maar wat graag parkeren. Maar als we het alleen over Wieffer hebben, zouden we mensen als Kökçü, Bijlow, Paixão en anderen tekort te doen. 

  Verder gaan we in op dé vraag: zijn we nu dé titelkandidaat? Is het nog wel te verkopen om ons in een underdog-positie te manoeuvreren of zijn halverwege de kaarten zodanig geschud dat ons niet anders past dan de schoenen van een aanstaand kampioen te durven dragen? 

  Hoe dan ook: we willen er bij zijn. Thuis én uit. Dat er nu een landelijk (sorry voor het woord) ‘handelingskader’ komt, baart in dat opzicht zorgen. Gemeenten hebben nu meer stokken om preventief mee te kunnen slaan. Wat is de toekomst van de awayday? Hopelijk wordt die soep niet zo heet gegeten.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het had een bekeravondje met grote cijfers kunnen worden, maar het vizier van Feyenoord stond niet op scherp tegen PEC Zwolle. Toch wervelde de ploeg van trainer Arne Slot bij vlagen over de eerstedivisionist heen en werd het redelijk eenvoudig 3-1. De overwinning in het bekertoernooi wordt uitgebreid besproken in een nieuwe Kein Geloel.

  Vooral Mats Wieffer krijgt in de podcast de complimenten. Na de blessure van Quinten Timber en het misgrijpen van Ramiz Zerrouki zijn de ogen gericht op de Tukker. En de middenvelder die afgelopen zomer overkwam van Excelsior liet zich behoorlijk gelden tegen Zwolle. Niet alleen met een geweldig spelinzicht, mooie passjes en goede onderscheppingen, hij nam Feyenoord letterlijk op sleeptouw met een doelpunt. Een masterclass. Of een Matserclass.

  Spits Danilo kon tegen de eerstedivisionist met tweegoals flink aan zijn zelfvertrouwen werken, maar toch schreeuwde de Kuip om Santiago Giménez. De Mexicaan is razend populair in de Kuip, terwijl Danilo qua statistieken toch in de voetsporen van Cyriel Dessers stapt. Over populaire Feyenoorders gesproken.

  De blessure van Dávid Hancko zou een rampscenario zijn Feyenoord, zeker met het bomvolle programma de komende weken. Maar Arne Slot denkt dat het wel meevalt. En Trauner, én Timber én Hancko niet in de Klassieker tegen Ajax, dat zou bijna een nachtmerrie zijn.

  De vraag is of Hancko tegen FC Groningen mee kan doen, dat zal onderzoek moeten uitwijzen. Groningen geldt dit jaar als degradatiekandidaat en stond midweeks zwaar voor schut: de amateurs van Spakenburg wonnen in de Euroborg. Zij gaven het goede voorbeeld voor Feyenoord, dat toch al sinds 2018 niet meer won in Groningen. Hoog tijd voor een driepunter, dus, zodat Feyenoord als koploper aan de Klassieker begint. 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wat een krankzinnig scenario. De man die op de zevende plek staat als Feyenoorder met meeste wedstrijden ooit, scoort na 3 minuten tegen zijn oude club. Het was absoluut niet de start van 2023 die we voor ogen hadden. Een heel matige eerste helft werd, dankzij puike invalbeurten van Giménez, Wieffer, Bullaude en Jahanbakhsh, afgewisseld door een goed slotoffensief. Maar het kwam net te laat. Maar positief: na 15 speelronden is er ten opzichte van voor de winterstop helemaal niets veranderd.

  Het duel in Utrecht riep wel weer automatisch de vraag op: moet Zerrouki komen? Als het aan Jan Streuer ligt….ja, geen idee eigenlijk. De technisch directeur van FC Twente geeft zoveel verschillende signalen af dat je er spontaan een epileptische aanval van zou krijgen. Het begint een aardige soap te worden, maar de hamvraag is: áls Twente een keer akkoord gaat, is het dan verantwoord om zover geld aan 1 speler uit te geven of is de nood voor een centrale verdediger hoger dan dat?

  Hoe dan ook; morgen is er vast een nieuwe aflevering van de Soap van Streuer. Hopelijk zónder cliffhanger en met een definitief einde.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • We gaan beginnen! Feyenoord hervat zondag aanstaande de competitie tegen Utrecht. Wedstrijd nummer 15 van het seizoen. En een bijzondere: een ontmoeting met Jens Toornstra, die zijn tiende duel tégen Feyenoord gaat spelen.

  De winterstop was lang. En dus had Slot alle tijd om te sleutelen met zijn ploeg. Maar toch zijn er misschien meer kopzorgen bij, met de lange blessures van Trauner en Timber waar we mee moeten dealen. Doen we dat met Zerrouki, een nieuwe cv óf: gaat Te Kloese voor beide posities iets uit de hoge hoed toveren?

  Hoe dan ook; voor zondag zal Feyenoord niet met nieuwe namen op de proppen komen. Utrecht-uit: de eerste uit een lange, belangrijke reeks waarin het écht duidelijk zal worden: is Feyenoord daadwerkelijk Coolsingel-materiaal? 

  We mogen weer!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Duizenden kinderen uit Rotterdam-Zuid groeien op in armoede. Sommigen kunnen niet naar een sportvereniging, hebben thuis geen geld voor dure hobby’s, laat staan dat ze hun helden uit de Kuip een keer in het stadion kunnen zien schitteren. Soms is de situatie zelfs zo schrijnend dat een fatsoenlijk ontbijt niet vanzelfsprekend is.

  Dat het leven zo dichtbij ‘huis’ voor vele kinderen en ouders zo moeilijk is, is voor Feyenoord een reden om daar structureel aandacht aan te geven.

  Tijdens deze bijzondere aflevering van Kein Geloel, spreken we af in de Olympia Campus. Volgens Ton Strooband en Dion Pol is dat ‘het best bewaarde geheim van Feyenoord’: de activiteiten van de Feyenoord Foundation. Alle aanleiding dus om wat dieper in te gaan op de vraag: wat dóét Feyenoord nou eigenlijk, wat is er voor nodig om kinderen van Zuid toekomstperspectief te bieden en slaagt de club daar ook in?

  We spreken over de dagelijkse lessen die in de campus worden gegeven aan basisschoolkinderen, over sportieve activiteiten, de financiële middelen daarvoor en het doel om zoveel mogelijk kinderen een zetje in de rug te geven of hen gewoon even te laten ontsnappen aan de soms bittere werkelijkheid in huis.

  Op woensdag 28 december speelt Feyenoord een oefenwedstrijd ten behoeve van de Feyenoord Foundation tegen FC Emmen. En mocht je twijfelen wie mee te nemen: er zijn duizenden kinderen in onze regio die dit verlate kerstcadeautje maar wat graag willen uitpakken.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Na alweer een penaltytrauma van dit maal een Feyenoord-loos Nederlands elftal kunnen de klompen, tulpenhoeden en de rood-wit-blauwe vlaggen weer richting zolder. Want terwijl het WK voetbal in Qatar z'n ontknoping nadert, smeedt Arne Slot een masterplan die richting de Coolsingel moet leiden. De mannen van Kein Geloel trokken er een kleine updateshow voor uit de kast. 

  De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is in volle gang en het Belgische Oostende heeft vast kennis gemaakt met Slotball en een nieuw Slowaaks wonderkind. Leo Sauer is de naam van een 16-jarig toptalent dat op de deur van de trainer klopt. Voegt hij zich straks in een rijtje van spelers dat op zeventienjarige leeftijd in een officieel Feyenoord-duel debuteert?  

  Over talenten gesproken: kan Mats Wieffer de roep om een nieuwe nummer 6 in De Kuip doen verstommen? De Tukker kwam afgelopen zomer over van Excelsior, maar kampte een tijdje met blessureleed. Nu is hij topfit, hij lijkt vaak in het krachthonk te hebben gezeten en speelde tegen de Belgen een (uitstekende) halve wedstrijd mee.  

  In Portugal ontbreekt Justin Bijlow nog en vechten Ofir Marciano en Timon Wellenreuther om de plek als tweede doelman. En met flink wat jonkies in de gelederen, maar vooral een fitte spelersgroep kan Feyenoords wonderdokter Slot de hand leggen aan een succesformule die moet leiden naar zilverwerk.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Herbstmeister! Na veertien wedstrijden en een maand of drie voetbal staat een compleet nieuw Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Een ontzettend knappe prestatie. Op Vitesse na het jongste team, veel nationaliteiten en spelers die aan elkaar moeten wennen. En toch bovenaan dankzij een 5-1 zege op de Kralingers.

  Kortom: we kunnen er niet omheen. Feyenoord kan en mag zich niet meer verschuilen: we zijn titelkandidaat. En dan te bedenken dat er op veel van de veertien wedstrijden behoorlijk wat te zeiken viel. Op het middenveld dat soms nog uit balans is, of de aanvoer vanaf de flanken op de spitsen, die zelf ook nog niet het beste van hun kunnen hebben laten zien.

  Er is dus veel te verbeteren, en laat Slot nou liefst zes weken voorbereidingstijd hebben met een bijna voltallige selectie. Het kan dus echt alleen nog maar beter gaan. Ja, nog steeds respect voor het verleden, maar we hébben de toekomst. Misschien is ‘beleid’ dus wel hét woord van 2022.

  In Kein Geloel blikken we uitgebreid terug op het hele jaar, met als hoogtepunt het bereiken van een Europese finale in Tirana en de totale transformatie van de club, zowel in als buiten het veld. Met dank aan Te Kloese, Arnesen, Slot en de scouting.

  Al met al: niet slecht voor een tussenjaar. Op naar een nóg mooier 2023 en een WK in Qatar, waar Oranje voor ons eigen belang best ver mag komen.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Feyenoord is medekoploper van de eredivisie. Dat er desondanks gemor is nadat de Rotterdammers midweeks niet sprankelden tegen laagvlieger Cambuur, geeft aan dat de lat behoorlijk omhoog gegaan is. In de podcast Kein Geloel wordt erover gesproken.

  Nee, het sprankelde niet, donderdagavond tegen Cambuur. Feyenoord kwam in de eigen Kuip niet verder dan een magere 1-0 overwinning op de ploeg van Pascal Bosschaart. Kansen waren er ook niet in overvloed en op het einde kwamen de Friezen nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Justin Bijlow. 

  Waar veel Feyenoorders niet het gewenste niveau haalden, stak nota bene Quilindschy Hartman er met kop en schouders bovenuit. Het jeugdexponent van Varkenoord maakte het enige doelpunt van de avond en won zo'n beetje al z'n persoonlijke duels. Was Feyenoord in de zomer nog zo naarstig op zoek naar een linksback, bleek die gewoon al lang en breed in huis te zijn. 

  De jongeling zet Varkenoord weer op de kaart. Want hoewel ook de podcastmakers van Kein Geloel vaak lovend zijn over trainer Arne Slot, mag de coach wel wat kritiek ontvangen op basis van het feit dat hij maar weinig naar de jeugdopleiding omkijkt. Steek tijd in die jonkies en ze betalen het later terug, laat ook 'Q' nu zien.

  Eén van die Varkenoord-talenten die ook nog niet de kans heeft gehad onder Slot is Marouan Azarkan. De kleine aanvaller is daarom voor het tweede jaar op een rij verhuurd aan Excelsior. Waar hij vorig jaar nog in de Keuken Kampioen Divisie zijn acties en doelpunten maakte, doet hij dat nu in de eredivisie. En hoe: 2 goals en 3 assists. En dat in slechts tien potjes. 

  Excelsior is zondag de laatste opponent van Feyenoord voordat het WK in Qatar begint. Na Volendam is Excelsior de ploeg met de meeste goals tegen. Lukt het Feyenoord om dan zondag eindelijk eens aan dat doelsaldo te schaven of hapert PSV in eigen huis tegen AZ? Dan is Feyenoord bijna twee maanden lang de koploper van de eredivisie. 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het zijn goede tijden om Feyenoord-supporter te zijn. Na de zege van afgelopen donderdag tegen Lazio was zondag ook FC Volendam geen enkel probleem voor de elf van trainer Slot, die langzaam maar zeker zijn elftal steeds meer vorm ziet krijgen.

  Achterin staat het al weken als een huis en ook dit keer was dat weer het geval. Blijkbaar doet Trauner het niet alleen maar goed in de Skihut, maar ook aan de dijk in Volendam bleef hij weer probleemloos overeind. Danilo weet alleen nog in uitwedstrijden het net te vinden, maar zelfs dan heeft hij nog prima statistieken voor iemand die net begint bij de club. Wordt het niet eens tijd hem nog meer in de armen te sluiten?

  Wellicht dat daar een rol is weggelegd voor het social mediateam van Feyenoord. Sinds zij ons overladen met beelden van, op en naast het veld sluiten wij de spelers nog meer in onze harten. Een dikke pluim voor dit team wat soms zijn leven lijkt te wagen en in bochten moet wringen voor klikwaardige filmpjes.

  Donderdag wordt er alweer afgetrapt voor de volgende wedstrijd. Ditmaal niet een Europees aansprekende tegenstander, maar het Cambuur Leeuwarden van Pascal Bosschaart. Fijne vent natuurlijk, maar hopelijk kan donderdag Danilo zijn eerste thuisdoelpunt maken. Dan kan hij zijn danskunsten ook eens aan een volle Kuip tonen.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wat beleefde Feyenoord gisteravond een bizarre ontknoping in de groepsfase van de Europa League. De Kuip kolkte, Lazio wankelde en Santiago Giménez schoot Feyenoord naar de laatste 16 van de Europa League! 

  Van tevoren waren alle scenario's voorbij gekomen. Maar dat Feyenoord als groepswinnaar zou overwinteren? Nee, dat kon toch bijna in onze stoutste dromen niet? Nou, mooi wel! Na Sevilla, Manchester United, FC Porto en Marseille kan er weer een magische Europese avond aan de geschiedenisboeken van Feyenoord worden toegevoegd. 

  Over magie gesproken. Op het juiste moment voorzag Arne Slot zijn selectie weer van magie. Dit maal in de vorm van een excellerende Igor Paixão op de linkervleugel en met het inbrengen van Santi Giménez had hij ook het geluk aan z'n kont hangen. De Mexicaan, die in Europa minder minuten nodig heeft om te scoren van Erling Haaland, had amper tijd nodig om de Kuip doen te ontploffen. 

  Het theater is zondag compleet anders. In het piepkleine Krasstadion van FC Volendam is Feyenoord er alles aan gelegen om ook in Volendam goed voor de dag te komen. De laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar wordt gespeeld op kunstgras, tegen de hekkensluiter die er dit seizoen maar weinig van bak... Juist, FC Volendam is dé paling waar Feyenoord zomaar eens overheen zou kunnen glijden.

  Of is de opponent, met Wim Jonk als trainer, té naïef in z'n speelstijl om Feyenoord het überhaupt moeilijk te kunnen maken?  

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Groepswinnaar worden; Een tussenronde in Barcelona; Madrid of Milaan; een niveautje lager via Zweden, Polen of Zwitserland óf helemaal geen Europa meer. Werkelijk alle scenario’s zijn mogelijk en realistisch. Hoopgevend, maar ook gekmakend. Want in deze poule had Feyenoord het stiekem al moeten beslissen en een plek bij de eerste 2 veilig moeten stellen. Helaas is het billenknijpen, donderdag. En waarschijnlijk met de oortjes in de andere wedstrijd in de poule in de gaten houden. Ach, het heeft charme. Maar daar is ook alles mee gezegd.

  Van die vervloekte tussenrondes nemen we, als het aan de UEFA ligt, wel afscheid in weer een onnavolgbaar nieuw Europees systeem, die er - voor wie tussen de regels doorleest - vooral op is gericht om de met vertrek dreigende giganten tevreden te houden. 

  Maar goed, zover is het nog niet. Donderdag telt. En welke ‘Road to’ het ook wordt, áls het maar een road wordt.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Vreselijk. Feyenoords Europese seizoen hangt aan een zijden draadje na een wanprestatie van jewelste in Oostenrijk. Sturm Graz was wederom rijp voor een nederlaag, maar de ploeg van Arne Slot keert vandaag puntloos thuis. In Kein Geloel wordt de mokerslag besproken. 

  Zou Danilo vannacht een oog dicht hebben gedaan? De Braziliaan had de spitsendiscussie in de Kuip voorlopig kunnen beëindigen met een belangrijke Europese treffer, maar faalde twee keer vlak voor het doel. Was het niet zijn voormalig coach Erik ten Hag die vertelde dat hij vorig jaar de beste afmaker was in de selectie van Ajax? Donderdagavond was daar niets van te zien. 

  Feyenoord deelde lang de lakens uit in het Alpenland. Trainer Arne Slot kon zijn team na een helft spelen eigenlijk alleen verwijten dat het niet twee goals had gemaakt. Dat het verval in de tweede helft zo groot kon zijn, zag vrijwel niemand aankomen. Waar vorig jaar een hoop goed viel voor Slot & co, vraag je je nu af wie het toverstafje van Slot heeft afgepakt.  

  Door het verlies in Oostenrijk zijn de verhoudingen in Groep F zijn weer compleet anders. Lazio Roma en Sturm Graz zijn nu koplopers, voor zowel Feyenoord als Midtjylland dreigt nu Europese uitschakeling. Kijken we door een héél positieve bril naar de slotdag van de poulefase, weten we dat Feyenoord alles nog in eigen hand heeft én zelfs nog bovenaan kan eindigen.   

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wat werd er gelachen, hè? Toen menig journalist opperde dat Feyenoord best wel eens ‘herbstmeister’ zou kunnen worden? Want het is toch typisch Feyenoord dat we het érgens laat liggen?

  Nou, misschien was dat hele herbstmeister-voorspellinkje zo gek niet. Want eerlijk: de serie Fortuna-thuis, Volendam-uit en nog twee keer in de Kuip tegen Cambuur en Excelsior: volgens de nieuwe normen zouden dat 12 punten moeten zijn.

  Helaas. Na misschien wel de minste helft van het seizoen kwamen we niet verder dan 1-1. Maar er ging heel veel mis. En dat roept veel vragen op: is Pedersen nog wel de man voor rechtsback? Moet er niet gewoon een basis-achterhoede staan met Hancko en Trauner en welke buitenspelers moeten nu eens wat meer minuten krijgen. 

  Oftewel; moet Slot langzamerhand niet naar een basiself werken die wat meer wedstrijden achter elkaar het moet laten zien. Gewoon, zodat onze selectie weet waar het aan toe is. En zo ja: met welke kern moeten we dat dan gaan doen? Dus hup Slot: zoek die schat en houd hem!

  Tot slot blikken we uiteraard vooruit op de loeiend belangrijke pot tegen Sturm Graz, waar winnen in theorie zelfs al overwintering in de Europa League kan betekenen. Op naar Oostenrijk!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Jarenlang is het een struikelblok voor Feyenoord geweest: kunstgras. Maar over een paar jaar is het definitief klaar. Vanaf het seizoen 2025/26 wordt er in de eredivisie alleen nog maar op natuurgras gespeeld. In Kein Geloel wordt erover gesproken. 

  Het frappante is dat Feyenoord juist de laatste jaren wel lekker scoorde op de plastic sprieten. Had Feyenoord in de eerste 28 duels op nepgras nog een winstpercentage van slechts 40 procent, lag dat in de 27 duels erna op 60 procent.  

  Toch zullen de herinneringen aan Feyenoord op kunstgras vaak negatieve gevoelens oproepen. De blessure van Luis Sinisterra op die erbarmelijke mat in Zwolle, de verloren kampioenspot tegen Excelsior, de jarenlange struikelpartijen bij Heracles Almelo. 

  Over gras gesproken. Grasmeester Erwin Beltman neemt komende zaterdag afscheid van Feyenoord. Hij zorgde met zijn liefdevolle precisiewerk voor acht (!) graskampioenschappen in hetzelfde aantal jaren. 

  Tegen Fortuna Sittard ligt het matje er vast weer prima bij. Bij de tegenstander heeft het begin dit seizoen gerommeld, maar onder de nieuwe trainer Julio Velazques loopt het inmiddels op rolletjes voor de Limburgers.  

  Naast de Turkse vedette speelt ex-Feyenoorder Oguzhan Ozyakup ook bij Fortuna. De middenvelder houdt Cole Bassett op de bank. En hoewel de verwachtingen rondom Captain America groot waren, lijkt een doorbraak in Nederland, laat staan bij Feyenoord er niet meer in te zitten. Niet alle American Dreams komen uit. 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wow, wat lekker. Na een stroef gelijkspelletje in eigen huis tegen Midtjylland, kunnen we niet zeggen dat we vol vertrouwen naar het tot dan toe ongeslagen AZ af zouden reizen. Maar we hebben de oude club van Arne Slot overtuigend pijn kunnen doen, hun potentiële gevaar geneutraliseerd en praktisch 90 minuten gedomineerd. Een tactische masterclass van Slot.

  In deze Kein Geloel blikken we vrolijk terug op de 1-3 zege in Alkmaar, waardoor we een uitstekende uitgangspositie hebben om straks gewoon titelkandidaat genoemd te worden. Een stijvekokergoal van Danilo, een heerlijk middenveld waarin Kökçü meer en meer z’n stempel drukt, een cadeautje van Verhulst en een fijn portie veerkracht na een tegengoal. En we kunnen nog wel even doorgaan met de pluspuntjes van deze zondagmiddag. 

  Maar er gebeurde meer. Aanvoerder Orkun Kökçü werd onbedoeld (maar niet onverwacht) vooral het onderwerp van discussie omdat hij vanuit zijn religieuze achtergrond de One Love-band niet wilde dragen. Is zijn persoonlijk ongemak, die overigens voorstelbaar is, genoeg om afstand te nemen van de aanvoerdersband? En moet dat consequenties hebben of juist niet? 

  Dat en nog veel meer in een Kein Geloel zonder aftrap, maar mét een eindsignaal.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het gelijkspel tegen FC Midtjylland voelde toch als een grote teleurstelling. Maar omdat ook Lazio Roma en Sturm Graz de punten deelden, blijft Feyenoord koploper in poule F in de Europa League. In de nieuwste Kein Geloel wordt er uitgebreid over nagesproken.

  In de podcast is onder meer ingegaan op de rol van Santiago Giménez, die voor de tweede keer op een rij de voorkeur kreeg boven topscorer Danilo. Maar net als tegen FC Twente lukte het de Mexicaan niet het doel te vinden. 

  Nieuwkomer Dávid Hancko blijft ondertussen doelpunten maken in De Kuip. Het is krankzinnig hoe goed hij zich op z’n gemak voelt in het rood/wit, én in eigen stadion. Nog even en hij maakt er meer dan zijn voorganger met 33 op de rug.

  Gaat hij zondag weer prikken? Dan kan Feyenoord weer aan de bak. Koploper AZ is de zwaarste kluif in een week met alleen maar sterkte tegenstanders. Het gevoel na FC Twente en FC Midtjylland is gematigd tevreden, kan de vlag na zondag dan helemaal uit?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • In de zoektocht naar zijn perfecte basiself, experimenteerde Arne Slot zondag met zijn tactiek. Of het handig was de 5-3-2-formatie te testen tegen uitdager FC Twente, kan je je afvragen. In de podcast Kein Geloel is het onderwerp van gesprek. 

  Want met drie centrale verdedigers en twee wingbacks zag Feyenoord er in de eigen Kuip maar onwennig uit. Niet voor niets domineerden de Tukkers in het eerste halfuur. Eenmaal terug naar het oude systeem geswitcht, liep het voor de Rotterdammers stukken beter. En dan hielp het ook dat Feyenoord eens toesloeg uit standaardsituaties.  

  Voor het eerst sinds 2019 scoorde de Kuipclub weer eens in de eredivisie uit een vrije trap. Nu deed Orkun Kökçü het, drie jaar geleden was Sam Larsson de laatste die succesvol was op die manier. Feyenoords aanvoerder deed een boekje open over de trainingswijze en wat blijkt? Er is jaren amper getraind op het wapen.  

  Over wapens gesproken. Nieuwkomer Dávid Hancko ontpopt zich in zijn eerste weken als Feyenoorder als dé man van het team. Centraal achterin maakte hij indruk, als linksback was hij ook weer de uitblinker. En hij maakte zijn tweede treffer. Ter vergelijking: Gernot Trauner maakte in 58 duels in het rood/wit geen enkele goal. 

  In de podcast wordt ook het laatste gerucht omtrent Feyenoord besproken: DP World zou weleens vanaf volgend jaar op het shirt kunnen prijken als hoofdsponsor. Dat is een staatsbedrijf uit Dubai en dat zou daarmee een morele kwestie voor Feyenoords-bestuurders kunnen vormen. Moet de club dat willen?  

  Ten slotte wordt er in de nieuwste aflevering van de podcast vooruitgeblikt op het Europese duel met FC Midtjylland. De Denen waren in eigen huis beter dan het team van Slot, al werden de punten gedeeld. Moet Hancko weer op links starten? Heeft Jacob Rasmussen genoeg laten zien om weer te beginnen? Hoe zal de voorhoede eruit zien?  

  En over die zoektocht naar de ideale elf gesproken. Lutsharel Geertruida lijkt Feyenoords nieuwe nummer 6 te worden. Het alternatief met Kökçü en Quinten Timber in een verdedigende rol, lijkt minder uit te pakken. Moet Slot niet naar de Academy kijken? Ligt de reservesleutel niet gewoon op Varkenoord? 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.