Angelica Podcasts

 • I dagens avsnitt får du höra min intervju från i vintras med Madeleine Sandquist som är informatör på Skatteverket där jag bl.a. får svar på:

  När ska vi Yogaprenörer använda 6% och 25% moms? Vilken moms ska ett årskort eller klippkort ha? Är det ok att leda donationsklasser? Vad säger Skatteverket om s.k. ”Karma-yogis” som jobbar i t.ex. receptionen mot att få yoga gratis? Kan du som yogalärare åka gratis på en yogaresa mot att du leder en klass varje morgon? Ska det vara moms på hyran av din yogalokal? Vilken momssats ska du lägga på fakturan till yogastudion du jobbar på? (OBS - svaret på denna fråga har ändrats till 25% moms sedan december 2022 - läs mer här) Skiljer sig momssatsen åt om du leder live eller förinspelad yoga online? Vilken ska en yogalärarutbildning ha?

  Det här är avsnittet för dig som vill lära dig mer om skatteregler som du behöver förhålla dig till som hållbar Yogaprenör.

  Jag önskar dig en matnyttig lyssning!

  Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • Att nischa sig handlar mycket om att välja bort. Att våga välja bort ämnen och målgrupper för att verkligen nå fram till dina kunder.

  I det här avsnittet berättar Angelica Henriksson från Yogaprenörpodden om fördelar med att ha en tydlig nisch.

  Angelica ger dig också steg för steg hur du gör för att skapa din egna nisch. Vad du ska tänka på och hur du går tillväga för att hitta din nisch så att du kan dominera i din bransch och bli den första alla tänker på när det handlar om ditt område.

  LÄNKAR SOM NÄMNS I PROGRAMMET:

  Yogaprenörpodden

  Yogaprenör.se

  Barnyoga.com

  Yogaprenor på Instagram

  ÖVRIGA LÄNKAR :

  Facebookgruppen: Pixelpodden - en podd om video

  Instagram: @Stockholm Pixelhouse

  LinkedIn: @heleneaberg

  TikTok: @heleneaberg

  Facebook: @Stockholm Pixelhouse

  Youtube: Helene Åberg - Stockholm Pixelhouse

  Hemsida: www.pixelhouse.se

  PÅVERKA INNEHÅLLET I PIXELPODDEN

  Vill du vara med och påverka vad jag tar upp i podden och diskutera video i sociala medier så är du varmt välkommen att gå med i Facebookgruppen Pixelpodden - en podd om video. Här kan du också ställa frågor inför kommande avsnitt i podden där jag kommer svara på dina och andras frågor.

  TYCK TILL & PRENUMERERA

  Å ingen blir förstås gladare än jag om du vill skriva en recension om podden på iTunes. Ju fler stjärnor, desto gladare blir förstås jag :-) Å extra glad blir jag ju förstås om du vill prenumerera på Pixelpodden så att du inte missar något avsnitt!

  /Helene

 • Säkert som sömniga humlor om våren dyker ett nytt avsnitt av Speljuntan upp i era lurar. Förutom en bokstavligt krossad förälskelse så avhandlas en riktigt dålig film, en spelstudios födelse och vikten av att (försöka) trust the process när det kommer till nästa del av Zeldaserien.

  Vi konstaterar också att Angelica lider av Stockholmssyndrom i The Last Spell samtidigt som Elisabeth välkomnar en ny kompis i Overwatch 2. Susanne har hittat tillbaks till ett av spelvärldens snyggaste hår i Resident Evil 4 Remake.

  Vill du vara Speljuntans vårtecken ska du bege dig till vår Patreon: http://www.speljuntan.se

  Spel som nämns i avsnittet: The Last Spell, Dragon Age Inquisition, Warcraft, Super Mario, Guardians of the Fallen, The Legend of Zelda:Tears of the Kingdom, Final Fantasy XVI, Overwatch 2, Resident Evil 4 Remake

 • Har du någon gång hört att yogabranschen är väldigt svår att jobba i?

  Har du kanske funderat på om det ens går att driva ett yogaföretag när det finns så mycket gratis yoga - inte minst online?

  Har du kommit på en bra idé om hur du skulle kunna hjälpa andra må bättre med hjälp av yoga - men så blir du hämmad av att du är inte riktigt vet vart du ska börja? Har du liksom tappat farten - eller t.o.m. gett upp?

  Då är du inte ensam!

  I dagens avsnitt kommer jag att slå hål på 8 vanliga myter i yogavärlden som kan hindra dig från att blomma ut som den fantastiska Yogaprenör som du kan vara. Jag kommer berätta att yogan är otroligt viktig inte minst i dessa oroliga tider - och att du, med den kunskap och erfarenheter som precis du har - behövs!

  Jag önskar dig en fin lyssning!

  Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • Angelica beskriver två helt vitt skilda amningserfarenheter med inslag av flertalet tuffa mjölkstockningar samt svårigheter med att sluta amma. Hon belyser den så otroligt viktiga aspekten att få bestämma över sin egen kropp och göra det som man mår bäst av att göra.

  In och lyssna!


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Nom. För alla älskare av livets goda finns nu ett ny-vispat avsnitt av Speljuntan att stoppa i sig. Där maler vi på om klassiska spelämnen som Jesus och om vilket som egentligen är det bästa testamentet, pratar om den samiska kolten och funderar på hur kul det blir om en AI ska spela Minecraft åt oss.

  Lyfter du på locket så får du också höra om när Angelica tar sitt paraply och ger sig ut på monsterjakt i Wild Hearts. Och om Anton som med simglasögonen på sjunker till botten för att mysa ner sig djuphavsstrategin Surviving the Abyss, allt medan Susanne står med dumstruten på efter hon absolut inte kan ransonera sitt spelande. Elisabeth å sin sida frammanar sin inre scrapbookare inför världens ände i Season: A Letter to the Future.

  Vill du vara en av de som strör lite sött över livet i allmänhet och Speljuntan i synnerhet? Gå in på www.speljuntan.se och bli patreon.

  Spel som nämns i avsnittet: Minecraft, I Am Jesus Christ, Final Fantasy XIV, Wild Hearts, Death Stranding, Monster Hunter World, Surviving the Abyss, The Last of Us, Season: A Letter to the Future

  Tidskoder:
  (01:08) Personlig fråga
  (06:46) Microsoft bygger Minecraft-AI
  (12:55) Jesus-nyhet
  (19:15) Samerådet vs Square Enix
  (30:12) Reklam
  (30:49) Wild Hearts
  (42:13) Surviving the Abyss
  (48:46) The Last of Us-uppdatering
  (50:29) Season: A Letter to the Future

 • Krasst sett finns det många andra yogalärare som erbjuder mer eller mindre samma sak som du gör. T.ex. erbjuder en viss yogaform, på en viss plats, en viss tid och på ungefär samma sätt.

  Det som särskiljer dig från andra, det som får kunder att stanna upp och bli intresserade av vad du kan hjälpa till med, det är ditt varumärke.

  I dagens poddavsnitt berättar The Brand Expert - Malin Hammar Blomwall hur du blir en mer hållbar Yogaprenör genom att jobba smart med ditt varumärke.

  Hon berättar hur du på ett smart sätt kan komma igång med din varumärkesstrategi på egen hand men också hur man kan köpa hjälp för att få en bra start som sparar tid, energi och osäkerhet.

  Detta är avsnittet för dig som vill lyckas med din marknadsföring genom att lära dig "sticka ut från alla andra". Jag önskar dig en fin lyssning.

  Vill du veta mer om Malin och hennes verksamhet hittar du henne på Instagram där hon heter @mailinhammarblomwall och lyssna gärna på hennes podd The Brand Expert Podcast för att få mer tips. 

  Jag önskar dig en fin lyssning!

  Angelica

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • Låt fotbojor skallra, spelpodcast åt alla! I veckans Junta har ett patent som suttit bakom lås och bom brutits ut för att hinta om Nintendos fyrfota framtid. Vidare diskuteras teknikbranschens mörka prioriteringar under osäkra tider.

  Under sin senaste vecka i häktet har Generalerna fördrivit tiden genom att dels titta på första avsnittet av The Last of Us tv-adaption, samt självklart spelat tills fingrarna blöder. Anton har lirat en minigolf-mashup, Angelica har djupdykt i den obehagliga barnfavoriten Garten of Banban, Susanne skäms över Chained Echoes och så har Elisabeth startat upp ett stort projekt som kommer sätta karaktär på spelåret tjugotjugotre.

  Nu nollställer vi patreontacken på nivån Korpral av korsstygn, se till att få ditt genom att stötta oss på www.speljuntan.seSpel som nämns i avsnittet: Nintendogs, Halo, The Last of Us, The Witcher 2, Chained Echoes, Garten of Banban, Golfie.

  (01:13) Personliga frågan
  (08:11) Spelnyheter
  (26:15) Reklam
  (26:55) The Last of Us tv-serie
  (39:00) Spelsvepet

 • Att vara yogalärare är en sak, att vara Yogaprenör är en annan. Det vet Kristin Nööjd som under det senaste året har gjort ett stort skifte i sin inställning till sin roll som ledare i sitt egna företag.

  Kristin är leg. sjukgymnast och yogaterapeut och har jobbat med yoga i över 15 år. Idag driver hon företaget Hälsotrim i Båstad där hon med hjälp av uppskattade yoga- och ryggympapass hjälper sina kunder att må bättre helt enkelt.

  I dagens poddavsnitt tar Kristin med oss på hennes resa från att ha drivit en verksamhet i många olika former till att idag ha landat i en egen yogastudio med en ny, säljande hemsida och ett upplägg som ger henne tryggare intäkter, mer kontroll och mindre administration.

  Tidigare har Kristin, precis som många andra yogalärare, erbjudit kortare kurser terminsvis och haft en gnagande känsla av att ”hon ligger efter” - men hon har nu helt tagit kontrollen över sitt företagande och kan nu erbjuda kunderna längre erbjudanden - som både kan ge hennes kunder ett bättre resultat och henne ett mer hållbart företag.

  Kristin delar generöst med sig av sin Yogaprenörsresa och jag hoppas att du ska bli lika imponerad som jag är av hennes mod och beslutsamhet.

  Vill du veta mer om Kristin och hennes verksamhet hittar du henne på halsotrim.se eller Instagram där hon heter Halsotrim 

  Jag önskar dig en fin lyssning!

  Angelica

 • Idag är det fredag och här kommer jag med ett bonusavsnitt av Yogaprenörpodden.

  I veckan träffade jag nämligen Yogaprenörer som är intresserade av att bli medlemmar i Yogaprenör när vi startar igen den 1 mars - men som av förklarliga skäl har en hel del frågor och funderingar. Jag bjöd därför in till en liveträff online där jag svarade på de vanligaste frågorna och förklarade upplägget av medlemskapet.

  Det här tänker jag att du också kan vara intresserade av och jag släpper därför en något kortad repris av den liveträffen här i dagens bonusavsnitt av Yogaprenörpodden.

  Är du det minsta nyfiken på hur det skulle vara att få hjälp med att lyckas som hållbar Yogaprenör - ja då är det här avsnittet för dig!

  👉 Läs mer om medlemskapet och bli medlem på yogaprenor.se/redo

  Jag önskar dig en fin lyssning!

  Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • När barnen blir tonåringar. Vi diskuterar komplex. Vem av oss har valt att göra en bröstoperation? Och hur nervös är Angelica för att svara på Maddes snabba frågor?

  Detta och mycket mer i dagens nya avsnitt av En sån där podd.Glöm inte följa oss på Instagram. @ensandarpodd.se

 • Att få skapa en vacker plats som doftar gott och bjuder in till prestigelös gemenskap, energipåfyllning, personlig utveckling och där alla känslor är lika mycket värda. Ja det var min stora dröm när jag befann mig på min första yogalärarutbildning.

  Jag drömde om att få starta en yogastudio. En dröm jag delade och fortfarande delar med så många andra. Jag gjorde verklighet av min dröm när jag startade Norrtäljes yogastudio Studio Karma 2010.

  Drömmen blev sann men det blev en helt annan resa än vad jag hade förväntat mig. Det är en utmaning att driva en yogastudio och möjligtvis ännu svårare att få verksamheten att bli hållbar - både fysiskt, mentalt, själsligt och ekonomiskt. Men det går!

  Därför har jag nu startat ett projekt jag kallar för ”Hållbar yogastudio” som består av tre delar:

  I dagens poddavsnitt kommer jag dela de tre stora misstagen jag gjorde som yogastudioägare Jag bjuder in dig till ett gratis webinar online torsdagen den 2/2 kl 12-13.00 där jag kommer dela hur jag skulle göra idag om jag ville driva en hållbar yogastudio – nu med tio års erfarenheter av att vara yogastudioägare och med mycket mer kunskaper om hållbart företagande. Anmäl dig på yogaprenor.se/webinar Jag skapar ett nytt avsnitt för den som vill driva en hållbar yogastudio i medlemskapet i Yogaprenör. Läs mer på yogaprenor.se/redo

  Det gör att om du driver, eller drömmer om att driva, en yogastudio så kommer jag göra mitt yttersta för att hjälpa dig. För jag om någon vet hur stark den där drivkraften är om att få skapa den där platsen, hur otroligt givande det är att får höra från människor att man har förändrat deras liv tack vare att ha öppnat ett space där yogan får ta plats och hur mycket det kan utveckla dig som person att få bli en yogastudioägare.

  Därför är jag så otroligt glad av att du vill lyssna på det här poddavsnittet. Jag tänker att vi absolut lär oss av våra egna misstag – men att vi också har mycket att lära av andras. Välkommen till dagens avsnitt där jag delar tre av mina misstag jag gjorde som yogastudioägare.

  Jag önskar dig en fin lyssning på dagens avsnitt!

  Varma hälsningar från Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • I detta avsnitt får ni följa med oss några år bakåt i tiden och ta del av hur vi träffades första gången. Ålderskris, TikTok och hade Madde blivit känsligare med åren? Har en Angelica en identitetskris?Välkomna till En sån där podd.Följ oss gärna på [email protected]

 • Jag vet en sak om dig: Du som lyssnar på Yogaprenörpodden vecka efter vecka är genuint intresserad av att driva ett företag med yoga som affärsidé och du vill göra det hållbart. Precis som jag!

  Jag kan inte tänka mig något roligare att jobba med än att hjälpa dig lyckas med just det. Det är därför jag vecka efter vecka släpper ett nytt avsnitt till dig och det är därför jag driver medlemskapet i Yogaprenör. Det är i medlemskapet som jag kan hjälpa medlemmarna med kunskaper, coachning och nätverk att nå sina mål och det ser jag fram emot att få göra hela 2023.

  Det som jag delar med dig här i Yogaprenörpodden är ju som ett smakprov av vad medlemmarna får - och idag tänkte jag bjuda på lite extra. Jag tänker bjuda på tre av delar av Yogaprenörmetoden som vi jobbar utifrån i medlemskapet.

  Detta är nämligen poddavsnittet som du inte vill missa om du vill veta vilka som är de tre absolut mest grundläggande delarna du behöver ha koll på om vill driva ett yogaföretag hållbart.

  I avsnittet tipsar jag dig som vill ha ännu mer hjälp med ditt företagande att anmäla intresse till medlemskapet som startar 1 mars. Du gör det på yogaprenor.se/redo senast den 16 januari för att säkra det absolut bästa priset + bonusar!

  Jag bjuder också in dig till ett gratis webinar den 2 februari kl 12-13.00 där jag delar med mig om hur jag skulle driva en hållbar yogastudio idag. Du är välkommen - anmäl dig på yogaprenor.se/webinar

  Jag önskar dig en fin lyssning på dagens avsnitt!

  Varma hälsningar från Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hjälper du fler hittar att hitta podden. 🙏❤️

 • Vad är en redovisningskonsult och vad kan vi som Yogaprenörer ha för hjälp av en sådan?

  I dagens poddavsnitt delar jag mina tips om hur du kan ta hjälp av en redovisningskonsult och så får du höra delar av min intervju med Kristin Enlund Svensson som har startat och driver redovisningsbyrån EkonomiRoslagen.

  Jag ställer de frågor som jag oftast får av er Yogaprenörer när det gäller att ta hjälp med sin bokföring och Kristin berättar hur en redovisningskonsult kan göra så mycket mer än "bara" själva bokföringen. Hur de kan rådgiva, tipsa och hjälpa dig utvecklas som hållbar Yogaprenör. Både när du är helt ny och ska starta ditt företag men också när du som etablerad Yogaprenör ska växa hållbart.

  Detta är avsnittet för dig som vill lyckas som hållbar Yogaprenör genom att ta hjälp av en redovisningskonsult.

  Det här avsnittet är också en del av projektet ”Vi pratar pengar”. För yogavärlden är bra på så många sätt - men många saknar att prata om just pengar eftersom det är en av grunderna till ett hållbart Yogaprenörskap.

  Det vill jag ändra på och har därför intervjuat intressanta och kunniga personer som delar värdefulla kunskaper om både privat- och företagsekonomi för oss Yogaprenörer och delar dem med dig här på yogaprenor.se/pengar

  Där hittar du hela intervjun med Kristin Enlund Svensson men också intervjuerna med:

  Madeleine Sandquist, Skatteverket Camilla Westerberg, Roslagens Sparbank Mathilda Vernersson & Emelie Westbring, från podden Slut på kontot.

  Du kan redan nu lyssna på dessa intervjuer - gratis - genom att gå in på yogaprenor.se/pengar LÄNKA!!!

  Jag önskar dig en fin lyssning på dagens avsnitt!

  Varma hälsningar från Angelica, Yogaprenör

  Hjälp mig hjälpa fler genom att sprida Yogaprenörpodden:

  ✨ Prenumerera på Yogaprenörpodden i t.ex. Apple Podcaster eller Spotify så du inte missar något avsnitt.

  ✨ Hjälp mig sprida Yogaprenörpodden - dela att du lyssnar i dina sociala medier och tagga @yogaprenor så får jag tacka dig.

  ✨ Lämna gärna en recension i Apple Podcaster eller sätt betyg i Spotify så hj