Belgien Podcasts
-
Nils har semester, Theo hatar låtsas-SUV och Magnus får GM-vibbar.Dessutom har vi kört en svensk SUV från Belgien.Shout out till Dealen Med Bilen! Hej Krick och Ponkan!
-
Stötta oss och få ETT EXTRA AVSNITT I VECKAN: Underproduktion.se/kollasvensken.
Belgien! Taktik! Rytting Kaneryds galenskaper! Blacken! Asllani! Angeldahl! Nildén! Hur göra mot England? VM 2006! Karl Svensson! -
Hatet! Hatet mot Göteborg! Hatet mot jänken! Men också kärleken till Göteborg! Simpla Sverige-kritiken efter Belgien! Behovet av Caroline Seger! AIK:s två John Guidetti-läger och idélöshet! Mörka framtiden för svenska lag (läs: Malmö) i Europa! Djurgårdsföljets körning i kroatiska buren! Victor Edvardsens schnitzel-värdiga Twitter-banter! Lite silly!
Inlägget 634. Fight! And win! dök först upp på Tutto Balutto.
-
Vi kan pusta ut, 1-0 mot Belgien räckte och även om det satt långt inne så är Sverige klart för semifinal i fotbolls-EM. Vi snackar ner matchen i bilen på vägen hem från Leigh, för hur tänkte egentligen Peter Gerharsson, hur mår Sverige och hur påverkar två extra vilodagar i Englands favör inför en semifinal? Det och mycket annat tas itu med i dagens avsnitt.
Med: Anna Rydén, Petra Thorén, Frida Fagerlund
Producent: Julia Karlsson
-
I dagens avsnitt får ni höra Amanda och Sebastians reaktioner efter Sveriges seger mot Belgien, statusen i den svenska truppen plus mycket mer. God lyssning!
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
I dagens avsnitt får ni höra Amanda och Sebastians reaktioner efter Sveriges seger mot Belgien, statusen i den svenska truppen plus mycket mer. God lyssning! Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.
-
Personer som åker färdtjänst i Västerås ger chaufförerna kritik för otrevligt bemötande. Klartexts fredags-recensent Johanna Nyberg pratar om boken Kalla Fötter av Amanda Hellberg. Avslutningsvis tittar vi till damlandslaget inför kvällens match mot Belgien.
-
Sverige spelar kvartsfinal mot Belgien i EM, valrossen Freya har simmat till Norge, elvaåriga Juni Clifford fastnade i en bergochdalbana och Victor Leksell och Einárs efterlängtade låt släpps idag.
-
Coronaviruset fortsätter att öka i Sverige. I Allt fler föder barn i vatten. I Ikväll spelar Sverige mot Belgien i Damernas fotboll i EM.
Reportrar: Odessa Fardipour och Nina Moussa -
I dagens avsnitt får ni höra Amanda och Sebastian prata om det senaste i det svenska läget och allt inför Sveriges match ikväll mot Belgien. God lyssning!
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
I dagens avsnitt får ni höra Amanda och Sebastian prata om det senaste i det svenska läget och allt inför Sveriges match ikväll mot Belgien. God lyssning! Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.
-
Stötta oss och få ETT EXTRA AVSNITT I VECKAN: Underproduktion.se/kollasvensken.
Portugalmatchen! Inför Belgien! Nya "trender"! Låtsasturneringar! Skomärken! Jonte är riktigt arg!!! -
Vi är strax framme vid kvartsfinalerna och nu är det vinna eller försvinna som gäller. Vi går igenom alla kvartsfinalerna, orosmomenten i svenska lägret, och frågar oss hur mycket de svenska spelarna egentligen vet om Belgien. Bland mycket annat!
Med Anna Rydén, Frida Fagerlund och Petra Thorén.
Producent: Julia Karlsson
-
Utrikeskrönikan 20 juli.
Helsingfors, onsdag.Det är strax dags att lämna över stafettpinnen. Under min månad här har jag förätit mig på lakrits, blivit snitsigare på att hantera ett bastuaggregat och så har jag, förhoppningsvis, lärt mig ordentligt att använda ordet finländsk istället för finsk när jag talar om saker som är, ja, finländska.Språk är viktigt inte minst i tvåspråkiga länder. Det märker man särskilt de gånger man råkar trampa fel. Och språkundervisning är politik som ger konsekvenser på riktigt.Den här sommaren är politikerna i både Estland och Lettland på väg att besluta om att ländernas förskolor helt ska gå över till majoritets-språket ryskspråkiga förskolor ska inte längre vara ett alternativ. Det ska sedan följas av småskoleklasserna. I Estland som har kommit längst med planerna, räknar man med att flera tusen lärare kommer att behöver omskolas eller nyanställas.Besluten motiveras bland annat med att ryskspråkiga elever behöver lära sig landets officiella språk bättre för att kunna ta sig vidare till högre studier. En ung, ryskspråkig man jag mötte i Riga håller inte med. Andra länder som har två språkgrupper ser dem som likvärdiga sa han, och jämförde med Belgien där han varit på besök. I Lettland är en tredjedel av befolkningen rysktalande, men lettiska är det enda officiella språket.I bakgrunden spökar förstås historien och den sovjetiska ockupationen. Och kriget i Ukraina har lett till att politikerna ser ett behov av att minska de kvarvarande klyftorna mellan de ryskspråkiga invånarna och de andra. Det återstår att se hur det landar.Här i Finland pågår också en språkdebatt i sommar, men bakgrunden är inte lika dramatisk. Svenskan har en stabil officiell ställning här, men sedan två decennier tillbaks är det inte obligatoriskt att skriva båda språken i studentskrivningarna. Det gör att finlandssvenska elever tenderar att bli sämre på finska, och finskspråkiga elever väljer bort svenskan. Regeringen gav besked tidigare i somras att man inte kommer återinföra språkkravet i studentexamen. Det har lett till en debatt, bland annat i svenskspråkiga Hufvudstadsbladet.Själv har jag installerat som en liten mental elchocks-mekanism i hjärnan som slår till varje gång jag håller på att använda begreppet finsk, alltså de gånger jag inte verkligen menar finsk som i finskspråkig eller ett geografiskt namn som finska viken. Det har i stort sett fungerat. Jag är i alla fall betydligt mer konsekvent än vad en hel del finländare själva är, har jag noterat. Nina Benner, Helsingfors.Nina Benner, Helsingfors [email protected] -
I vårt moderna samhälle har döden alltmer flyttat in på sjukhuset, bort från de anhöriga. Döden har blivit "övermedikaliserad" menar forskare i en ny rapport. Hur kan vår sista tid bli en värdefull del av livet?
Programmet är en repris från 31 maj 2022.Något har gått fel med hur vi dör och hur vi hanterar andras död i vårt moderna samhälle, enligt ledande forskare i en rapport från en kommission kopplad till tidskriften the Lancet. Och de som arbetar med vår sista tid i livet menar själva att yrkesmänniskorna har fått en alltför stor roll. Vi anhöriga och vår kärlek till den döende kan sägas ha fastnat i väntrummet, samtidigt som stora resurser går åt till avancerad vård som inte kan rädda patienten. Hur kan då den sista tiden i livet bli bättre för den som ska dö, för de anhöriga, och för samhället? - Det är viktigt att den sista delen av livet är just en del av livet! Många i samhället förknippar palliativ vård med döden, och tänker att inget finns att göra. Det är tvärtemot hur vi i den palliativa vården tänker och gör, där vi vill möjliggöra ett liv så länge som möjligt, säger Joakim Öhlén, expert på palliativ vård, alltså vård i livets slutskede.- Vi i Sverige har en attityd av OM vi dör som skapar en distans till döden, och ger en illusion av att det är vi som har kontroll över liv och död, säger Sara Möller, verksamhetschef på Bräcke hospice i Göteborg.Medverkande: Joakim Öhlén, professor i omvårdnad vid Sahlgrenska akademin, sjuksköterska på palliativt centrum på Sahlgrenska universitetssjukhuset och föreståndare för centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet; Libby Sallnow, forskare University college London Hospitals och Vrije Universiteit i Belgien, och medförfattare till Lancetkommissionens rapport On the value of death: bringing death back into life; Heather Richardson, St Christophers Hospice, London; Sara Möller, verksamhetschef på Bräcke hospice i Göteborg.Reporter: Sara Heyman, korrespondent för global hälsa [email protected]: Björn Gunér [email protected] - Mostrar mais