Christina Podcasts

  • Vem är jag och varför gör jag som jag gör? Längtan efter förändring och utveckling, en diffus känsla av att vilja reda ut vad man egentligen vill. För många kommer önskan om något nytt under klimakterieåren. Vi går igenom en stor hormonell omställning som påverkar oss på många sätt och inte minst våra tankar och känslor. Genom att se bakåt kan man förstå vad som präglat en och hur vi skapat strategier för att göra saker på ett visst sätt. Man kan känna frustration, en känsla av hjälplöshet, älta, längta eller känna sig handlingskraftig. Oavsett så kan det vara spännande att våga titta närmare på tankar och känslor för att ta ett nytt steg. Avsnittets gäst, Christina L Persson, är samtalsterapeut och delar frikostigt med sig av egna erfarenheter och ger exempel på konkreta situationer och hur man kan hantera dem. Viljan är förutsättning för all förändring säger Christina, och vi har eget ansvar för hur vi agerar även om det beror på våra känslor och mående.

    Läs mer på www.klimakteriepodden.se


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Christina Rindsjö är holistisk entreprenör vilket betyder att se helheten och ta hänsyn till både det vetenskapliga och det andliga. Sen flera år präglar vattnets betydelse henne och hon har tagit fram en unik vattenflaska som förbättrar vattnets kvalitet. För Christina har olika livshändelser lett till uppvaknanden och nya vägval, där flera nära dödsfall fungerat som bränsle och djupa insikter för det fortsatta livet här på jorden. Buddhismen ligger henne nära hjärtat för att den innehåller så mycket visdom och värdefulla livsverktyg; ”Vi är en del av något större och allt hänger ihop" Christina bjuder oss på en målande beskrivning av sin mammas bortgång och begravning.


    Vill ni ha kontakt med Christina:


    [email protected]


    www.onewell.se


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Välkommen till ett nytt avsnitt av Idrott - och ledarskapspodden. I det här avsnittet får du möta näringsterapeuten Christina Colligan. Christina driver företaget Roots Nutrition och med inriktning på funktionsmedicin och ett helhetstänk kring hälsa har hon hjälpt mängder av personer att nå både inre och yttre välmående. Hon jobbar med att hjälpa sina klienter nå en hälsosam relation till sin kost och att hitta obalanser för att därefter kunna hjälpa till med de förändringar som du behöver göra för att nå en frisk kropp och ett friskt och starkt sinne.

    Att se kosten som medicin är något Christina har jobbat med länge och för egen del förstod hon vikten av vad hon stoppade i sig efter att ha blivit glutenintolerant i 20-års åldern. Sedan dess har hon utbildat sig till näringsterapeut inom Funktionsmedicin och till Hälso Coach och hon är medlem i både British Association for Nutrition and lifestyle medicine och Näringsmedicinska Terapeut Förbundet.

    I det här avsnittet får du lära dig mer om vad vi behöver äta för att må bra både fysiskt och mentalt. Du får lära dig om hur stress kan påverka både hur och vad du äter och vad du ska äta för att stressa ned. Christina pratar om vikten av att lära dig lyssna på kroppen för att förstå vad du behöver och även vikten av din sömn och du får flera tips och råd om vad bra kost är. Christina delar också flera exempel på klienter som hon har hjälpt genom att ändra deras kost och livsstil. Christina poängterar vikten av att börja enkelt och vi kommer också in på chakrasystemet (namnet på vårt energisystem ur det yogiska perspektivet) och hur du kan äta för att balansera varje chakra.

    OBS! Vi vill poängtera vikten av att du alltid tar professionell hjälp om du märker att din relation till kosten påverkar din vardag. De råd vi ger i det här avsnittet är allmänna och om du har specifika problem så är det viktigt att du rådfrågar en specialist (som tex Christina) eller en läkare.

    Stort tack också till Kerstin Florian international som är sponsor till det här avsnittet och det här gör att du som lyssnar har en unik rabatt på 15 % på hela sortimentet. Gå in och se över deras sortiment på www.kerstinflorian.se. Här hittar du bland annat Calm Mind som är den olja Jenny nämner på slutet som ger dig lugn och som hjälper dig att somna bättre. Rabattkoden får du i Introt och i avslutet av det här avsnittet så gå in och lyssna. Den är giltig tom juni månad och kan användas flera gånger. Tack igen till Kerstin Florian international.

    Och på slutet av avsnittet får du flera tips av Jenny om din sömn och även övningar för att lära dig lyssna på kroppen bättre så häng med dit.

    Trevlig lyssning och här kommer de länkar som vi tar upp i avsnittet:
    Christina's hemsida https://rootsnutrition.se/
    Integrativa kliniken https://www.integrativakliniken.se/
    Food and personal growth https://true-holistic-lifestyle-nutrition.mn.co/plans/247726/products/8637062
    Whole Detox https://www.adlibris.com/se/bok/whole-detox-9780062426802?gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKtzUW2jsuXJYnm2_OPTAkCosPqoUrbgAaq3rt__8Uob8sF8w2RJLv0aAv9eEALw_wcB
    Dr Deanna Minich som skrivit boken vi talar om i avsnittet hittar du här: https://deannaminich.com/
    Workshop med Christina på Yoga Mana 7 maj https://yogamana.se/workshops/at-dig-frisk-son-7-maj-kl-09-00-13-30/
    STP programmet https://yogamana.se/utbildningar/medicinsk-yoga-utbildning-stp/

    Mer om Jennys verksamhet finns på www.jennyhagman.com och alla online kurser hittar du på trainforbalance.newzenler.com.
    Jenny's sömnserie hittar du på www.yogobe.com (sök på Jenny Hagman) och Yogapasset för en Chakrabalansering finns just nu (tom den 19/4 2023)i Facebookgruppen Stolt, stark och säker. Passet kostar 50 kr och du kan göra det hur många gånger du vill tom 19/4.
    Vill du ha tillgång till flera av Jenny's yogaklasser så finns en kurs med 18 klasser på trainforbalance.newzenler.com/courses

    Hör av dig för frågor på [email protected]. Vi ses/Team Tran For Balance och Jenny

  • När successionsordningen kommer på temat medialt, samtidigt som SVT lanserar en dokumentär som heter ”Sveriges sista kungar” och det framkommer mer öppet att Victoria , gift med Gustav V - höll sig med älskare.

    Den svenska drottningen var olycklig i sitt äktenskap – och fann kärleken hos sin älskare i Italien.

    Det var i decennier en offentlig hemlighet att Victoria, maka till kung Gustaf V, var otrogen och tillbringade mesta tiden med sin läkare Axel Munthe.
    Redan tidigt misstänkte kungen att hon också hade en affär med hans adjutant, heter det i den nya SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar”.
    – Hon kunde tillbringa månader i Tyskland och Italien där hon kände att hon kunde vara mera sig själv, säger prinsessan Christina i dokumentären.

    Vad händer då med successionsordningen och legitimiteten för statschefen?

    Ja, tänk om tomten är far till alla barnen.

    #CarlNorberg #DeFria

    De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

    Stöd oss:
    SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
    PATREON: https://patreon.com/defria_se

    HEMSIDA: https://defria.se
    FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

  • När successionsordningen kommer på temat medialt, samtidigt som SVT lanserar en dokumentär som heter ”Sveriges sista kungar” och det framkommer mer öppet att Victoria , gift med Gustav V - höll sig med älskare. Den svenska drottningen var olycklig i sitt äktenskap – och fann kärleken hos sin älskare i Italien. Det var i decennier en offentlig hemlighet att Victoria, maka till kung Gustaf V, var otrogen och tillbringade mesta tiden med sin läkare Axel Munthe. Redan tidigt misstänkte kungen att hon också hade en affär med hans adjutant, heter det i den nya SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar”. – Hon kunde tillbringa månader i Tyskland och Italien där hon kände att hon kunde vara mera sig själv, säger prinsessan Christina i dokumentären. Vad händer då med successionsordningen och legitimiteten för statschefen? Ja, tänk om tomten är far till alla barnen. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

  • Paret Christina och Carl Piper var runt sekelskiftet vid år 1700 ett av de mest omtalade paren inom den svenska eliten. De hade dåligt rykte. Deras närhet till kungamakten gjorde människor avundsjuka – en närhet som de tog bra betalt för när folk ville påverka kungen.


    Carl Piper var en duglig man i staten, men kom att betraktas som en uppkomling som utnyttjade de karriärmöjligheter det karolinska enväldet erbjöd. Han avancerade till friherre, greve och blev slutligen Karl XII:s närmaste man. Christina Piper tillhörde en förmögen borgarsläkt i Stockholm och äktenskapet var ett resonemangsäktenskap mellan rikt borgerskap och inflytelserik ämbetsmannaadel


    I den nymixade reprisen av avsnitt 99 av podden Historia Nu samtalar programledaren Urban Lindstedt med Svante Norrhem är docent i historia vid Lunds universitet. Han har bland annat skrivit boken Christina och Carl Piper – En biografi.


    Carl Pipers hade sitt ursprung inom Stockholms borgerskap. Han gjorde sig snart känd som en kunnig man inom statsförvaltningen och blev år 1690 statssekreterare hos Karl XI. Sedan kungen insjuknat fick Carl Piper ta ännu större ansvar än tidigare och blev strax efter Karl XII:s myndighetsförklaring utnämnd till statsråd och kungligt råd.


    Christina Olofsson Törne var 17 år och Carl Piper 43 när de gifte sig år 1690. Carl Piper var brudens fars styvbror, och hon hade känt honom sedan barndomen. Christina tillhörde en förmögen borgarsläkt i Stockholm. Äktenskapet var ett resonemangsparti, en allians mellan pengar och adelskap, men de respekterade och värderade varandra högt. Åren 1706 och 1707, vid tiden för freden med August II av Sachsen, var Piper sannolikt en av Nordeuropas mäktigaste individer. Men drömmen slogs i kras vid nederlaget i Poltava, men kanske gjorde Carl sina största insatser som talesman för de svenska krigsfångarna. Peter den store hatade Carl och greven från Stockholms borgerskap kom att dö utblottad på den tidigare svenska borgen Nöteborg.


    När Carl Piper hamnade i rysk fångenskap efter slaget vid Poltava var parets politiska inflytande över. Istället kom Christina Piper bli en av sin tids driftigaste svenska företagare, ständigt på jakt efter nya godsegendomar och maktpositioner, ofta indragen i rättsprocesser och tvister. Om hon levt idag skulle vi ha refererat till henne som en lyckosam riskkapitalist. Från sin bas på skånegodset Krageholm investerade Christina i allt fler gods och bruk. Redan under kriget hade hon medvetet ökat familjens godsinnehav och från och med 1710 tog hon successivt över Andrarums alunbruk. Bruket hade etablerats redan på 1630-talet. Enbart de skånska gods hon förvärvade omfattade större yta än ett mindre tyskt furstendöme.


    Musik: Beethoven 9:e symfoni, Soundblock Audio

    Vill du stödja podden och samtidigt höra ännu mer av Historia Nu? Gå med i vårt gille genom att klicka här: https://plus.acast.com/s/historianu-med-urban-lindstedt.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mörker, julstress, mycket mat och dryck, press kring årsslut. Men också fina stunder att se fram emot med ljus, ledighet och sociala sammanhang. Så vad kan passa bättre än goda råd och tips för den tid vi är i nu. Det är få som tar sig igenom de mörka månaderna opåverkade, många upplever att det lätt blir för mycket vilket lätt kan få en ur balans där klimakteriesymptomen gör sig påminda mer än vanligt. Christina ger bra råd och tips kring mat, sömn, ledighet, sociala sammanhang och hur man kan prioritera sig själv.

     

    Under rubriken Coachen tipsar döljer sig kortare avsnitt som fokuserar på ett specifikt tema.

    En expert i ämnet coachar dig genom att förklara, ge tydliga råd och tips som ökar din kunskap, förståelse och motivation att själv prova.

    Vad - Varför - Hur

    Välkommen att lyssna!

    Läs mer och hitta andra längre avsnitt i ämnet på www.klimakteriepodden.se/avsnitt


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I detta avsnitt får du höra Lotta och Christina, två driftiga kvinnor som helhjärtat satsar på svensk ull. Deras affärsidé är lika enkel som genial; att ta vara på och utveckla svensk ull till garn och andra produkter. Här kan man verkligen säga att de är med i processen ända från fåret till den stickade koftan. Vi träffade Avelsås Ull & Inredning när de var i Stockholm tidigare i höst. Du kan också vara med och tävla om garn - läs mer på bloggen!

  • I dagens avsnitt träffar jag Christina Lörnemark från företaget Dinstra. Vi pratar om att ta steget till eget, hur man får ihop tid och ork till att driva eget när man har ett heltidsarbete och självklart snackar vi också om funnels.

    Mer info om Christina hittar du här.

  • Christina Henryson har haft rollen som ekonomidirektör (CFO) på Skatteverket i drygt tre år och har en lång erfarenhet av att jobba inom olika departement och myndigheter. Dessutom arbetade hon några år på Framfab vilket vi får höra mer om.
    Christina berättar bland annat om hur en myndighet styrs, den breda CFO-rollen på Skatteverket samt att leda förändring med förståelse som grundbult. Och vad innebär egentligen skattefelet?

    Toppskiktet är Elin Rickhamre & Niklas Jogsten
    Producent och ljudmix: Niki Yrla
    Projektledare: Johan Wahlfors

  • Dags att sammanfatta drottning Kristinas hela liv och gärning. Litteratur:"Kristina och kardinalen" "Drottning Kristina – visionär som gick sin egen väg""Drottning Kristina abdikerar och byter religion" Kristina, drottning - skbl.se"Kristina – fostrad till kung" Drottning Christina : en biografi av Marie-Louise RodénSveriges stormaktstid av Dick Harrison

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • I tredje delen av granskningsserien Anna på Amiralsgatan undersöker Kaliber vad som är möjligt att uppnå med rehabilitering och hjälpmedel och varför Annas rehabilitering rann ut i sanden. Del 3/3.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    För över sju år sedan var Anna med om en svår olycka i centrala Malmö. Hon gick på en trottoar i Malmö och fick en bil över sig. Hon förlorade ett ben, krossade en armbåge och fick en traumatisk hjärnskada.

    Några månader efter olyckan kommer hon till ett rehabiliteringssjukhus. Här tränar Anna med sjukgymnast, arbetsterapeut, neuropsykolog och logoped. Saker börjar hända med Anna.

    – Jag blev så glad när jag hörde henne säga en fullständig mening. En kort mening, men dock med ord som man förstod och hörde, säger barndomskompisen Maja.

    Efter tre månader får Anna lämna rehabiliteringssjukhuset. I väntan på att få en ny handikappanpassad lägenhet flyttar Anna till ett korttidsboende. Men här slutar Anna kunna saker hon kunde några månader tidigare. De anhöriga efterfrågar en ny rehabiliteringsplan för Anna, men på korttidsboende är det ont om personal och Anna prioriteras inte i det.

    – Om man har fått det svaret som anhörig eller patient att vi inte har tid att upprätta en ny rehabiliteringsplan, då har vi ju definitivt brustit, säger Helen Martinsson, avdelningschef för särskilda boenden i Malmö kommun.

    "En klar tillbakagång"

    Däremot så får Anna under den här tiden en del fysisk rehab, bland annat sjukgymnastik. Hon får en protes och börjar öva på att gå med den. I ett filmklipp på Anna som är över tre år gammal håller hon en arm om fysioterapeuten och går.

    –  Då kändes det som om det var möjligt att hon skulle börja gå. Och jag förstår ju att jag aldrig kommer ha en Anna som jag kan gå långa promenader mer som förr i världen. Men det kändes hoppfullt, säger Annas mamma Gunnel.

    Men med åren har insatserna tunnats ut. I Malmö stod sjukgymnastik på schemat tre dagar i veckan. När Anna flyttade till Ängelholm för två år sedan minskade det till en gång i veckan. Idag sitter Anna i rullstol och hennes protes står i ett hörn av lägenheten.

    – Idag har jag inte sett henne gå överhuvudtaget, så en klar tillbakagång, säger Gunnel.

    Det är Annas god man som ska företräda henne och kräva att hon att få en bedömning om hjälpmedel och rätt vård. Den gode man Anna hade då och den hon har nu, båda från företaget Optio AB, säger att de inte kan kommentera sina huvudmän.

    "Landar mellan olika vårdinstanser"

    Varje hjärnskada är unik och det är svårt att veta om det som fungerar för en person också skulle fungera för någon annan. Men berättelsen om Camilla Westerdahl är ett visar tydligt att rehab faktiskt kan göra skillnad. Camilla var med om en bilolycka och hamnade till en början i koma. Ingen trodde att hon någonsin mer ska kunna tala, röra sig, äta själv. Ett år efter olyckan var hon fortfarande inte kontaktbar. Rehabiliteringen avslutades eftersom man inte tyckte att man gjorde några framsteg.

    Men så kommer Camilla till en daglig verksamhet där en entusiastisk fysioterapeut jobbar. Christina Hansson jobbar med Camilla fyra, fem gånger i veckan. Två år efter olyckan ställer Christina henne i ett gåbord, sex år efter olyckan kan Camilla gå själv med en käpp. I takt med att Camilla blir fysiskt bättre kommer också talet. Först bara några lösryckta ord. Sedan meningar. 2012, 15 år efter olyckan ger hon ut en bok som hon har skrivit själv.

    Varje år vårdas omkring 10 000 för traumatiska hjärnskador på svenska sjukhus. Om hjärnskadan är svår eller medelsvår får man ofta en individuellt anpassad rehabilitering på sjukhus, men sedan när man skrivs ut därifrån så tillhör man öppenvården och då fortsätter rehabiliteringen efter hur det ser ut på stället där man bor.

    –  Man landar lite grann mitt emellan olika vårdinstanser och de som har kunskapen, de är så pass få relativt sett att de har inte möjlighet att kunna ta sig an alla de här som då skulle kunna ha behovet av specialistvård under många år framöver, säger Jan Lexell, som är professor i rehabiliteringsmedicin vid Lunds universitet och specialiserad på just traumatiska hjärnskador.

    "Klart att det finns brister"

    Anna lämnade Orup och det professionella rehabiliteringsteamet sju månader efter olyckan. Hon fick tre månader rehabilitering där. Han säger att han känner igen Annas situation.

    –  Det är ju en generell brist på resurser för att kunna arbeta både långsiktigt och uthålligt med den här typen av personer, säger Jan Lexell.

    Gilbert Tribo (L) sitter i majoriteten i Region Skåne sedan 2018. Det är där Anna bor.

    Men varför satsas det inte mer på rehabilitering? 

    – Ja, det satsas ganska mycket på rehabilitering. Bekymret är ju att det är väldigt många i primärvården, väldigt många olika sorters rehabilitering som ska ges i många olika sorters sjukdomar. 

    – Så klart är att det finns mängder av brister i Annas vård, men också i andra människors vård. Just i övergången och i långsiktigheten, säger Tribo.

  • Vad är egentligen en funnel och vad kan du sälja i en funnel? När börjar du sälja i en välkomstsekvens och vad är räknas som en billig produkt? Vad är det viktigaste att tänka på när du skapar en funnel?

    Christina Lörnemark är funnel strateg och hjälper företagare att skapa funnels som säljer. Hon berättar att det finns olika typer av funnels eller säljtunnlar som det ibland kalllas på svenska. I det här avsnittet pratar vi om tre varianter: en för att samla in leads, en för att bekosta annonserna för leadsinsamlingen genom att sälja något billigt och en funnel för att ha ett ansökningsförfarande så att du kan ta hand om kunderna på ett riktigt bra sätt.

    Christina berättar även om hennes favoritplattform för att lösa allt du behöver kring funnels.

  • Christina Karlsson & Yvonne Kamb har företaget Hälsoflödet ihop och tillsammans jobbar dom med att få människor i balans genom att hjälpa till att balansera upp lymfsystemet och hållningen med hjälp av postural terapi. I detta samtalet pratar vi om varför lymfsystemet är så viktigt och hur vi kan ta hand om det. Christina berättar också hur hon läkte sin kroniska reumatism. Här hittar du Christina & Yvonne: www.halsoflodet.se Här hittar du egenvården som dom pratade om i podcastavsnittet: https://www.halsoflodet.se/videoklipp

    KLICKA HÄR för att signa upp på vårt kostnadsfria webinar som hjälper dig att ta tillbaka kontrollen över DIN hälsa!

    Detta avsnittet är sponsrat av Pureness. Använd koden "plcpodden" när du handlar på https://pureness.se när du checkar ut i kassen för att få 20% rabatt på alla artiklar.

    Har du feedback/frågor tips till podden? Maila oss på:[email protected] på att veta mer om oss på PLC? Klicka på länken nedan för att hitta till vår hemsida och våra andra sociala medier: https://linktr.ee/PremiumLifestyleClub

  • Shirin ringer upp Christina Rickardsson. Föreläsare och författare till boken ”Sluta aldrig gå”. Christina är uppvuxen i en grotta i Brasilien under sina första levnadsår, vidare på gatorna i Sao Paulo, och sen barnhem. Vid åtta års blev hon ofrivilligt placerad i Västerbotten tillsammans med sin lillebror.  

    Häng med i vårt samtal om livet, existentiella tankar, om att se sin enda vän bli skjuten som 7 åring, om kärlek och nyfikenhet, om extrem fattigdom, övergrepp och rädsla.

    Men det blir också en hel del skratt.

    Christina är full av glädje, nyfikenhet och ett driv att vilja hjälpa och lyfta.

    Hon stiger upp klockan 5 nästan varje morgon och startar alltid med ett träningspass av något slag.

    Supporta gärna Coelho Growth foundation – swish 123 513 65 44

    @christina_rickardsson @shapebyshirin @greatearth.se @coelhogrowthfoundation