Dakarrallyt Podcasts

 • Tina Thörner - värmländsk rallydrottning lever livet i 180

  Flerfaldig världsmästare i rallykörning och kartläsare i det berömda Dakarrallyt som tidigare gick i Sahara men numer körs i Saudiarabien. Tina Thörner har många strängar på sin lyra och är också en mycket uppskattat föreläsare och motivationscoach med en positiv livssyn som hon gärna delar med andra.

  I SWEA-podden berättar hon hur allt började: “Jag fick lärdomen och verktygen att kunna arbeta med mina tankar och känslor utifrån det undermedvetna. Det har hjälpt mig enormt resten av livet.”

  Redan som ung tjej stack Tina ut hakan, när hon beslutade sig för att bli pilot på en skola i USA. Där fick hon en personlig coach och fick lära sig det positiva tänkande som hon sedan har byggt vidare på. Varje morgon fick hon titta sig i spegeln hos sin coach och lära sig att hälsa på “Världens bästa Tina” i spegeln.

  Numer arbetar Tina som Race Director för FIA Smart Driving Challenge - världens största CSR-projekt när det gäller att försöka minska Co2-utsläpp och öka säkerheten vid bilkörning.

  Hon bor i Fruthvilen intill Bodensjön i norra Schweiz inte alls långt från “den andra” Tina Turner, den amerikanska poplegenden. Likheten i namn med en världskändis har gett upphov till en hel del roliga förväxlingar genom åren berättar Tina på klingande värmländska.

  Tina brinner också för barn och utbildning och stödjer barnhem och skolor i Centralafrikanska republiken och i sitt senaste projekt bygger hon en skolplattform om och för lärande.

  “Ta vara på det positiva, bygg villkorslös kärlek och rocka livet!”

  Följ Tina i sociala medier:

  Facebook https://www.facebook.com/tinathorner

  Instagram https://www.instagram.com/tinathorner/

  LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/tinathorner/

  Läs mer om Tina och allt hennes engagemang:

  https://www.tinathorner.se/

  Tinas självbiografi "Livet i 180":

  Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/livet-i-hundraattio-9789180020411

  Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/books/livet-i-hundra%C3%A5ttio-1234878

  Skolplattformen Knowledge4you:

  https://www.youracademy.com/

 • I veckans livepodd pratar vi med Rallyprinsessan Annie Seel. Hon har vunnit VM för damer i rallyraid på MC, vunnit damklassen i Dakarrallyt och kört MC upp för Mount Everest, på senare tid har hon lämnat MC för rallybil och kört Dakar i bil, Midnattsolsrally och mycket mer. Bland annat tog hon i år SM-medalj som kartläsare.

  Programmet presenteras i samarbete med: Hankook Tires, Mp5 Sweden, Nybe AB, Drive VXO, Elinsta Nät, AM Elteknik, Maxmoduler, Heda Skandinavien och Jirvelius Store.

 • Nu börjar vi bli varma i kläderna i Halleluja moments. I det här tredje avsnittet plockar vi fram några riktiga godbitar. Exempelvis ”Bengan” Gustafsson, en gång en av världens bästa volleybollspelare, som pratar om tuffa ämnen som definitivt inte framkom i Mästarnas Mästare där Bengan var med. Annie Seel berättar om när hon under Dakarrallyt hamnade med motorcykeln i ett gruvschakt. Och inte minst, drogexperten Kai Knudsen talar om energidrycker och marijuana som får dig att haja till.


  Men vi har fler godbitar från gästerna i avsnitt 21-30.


  Bengt ”Bengan” Gustafsson berättar om sorgen efter sin syster som gick bort i självmord och hur han blev erbjuden miljoner i Grekland, pengar som visade sig vara ren bluff.


  Agnes Hellström är ordförande i Svenska Freds och skiljedomsföreningen. Här berättar hon om hur tiden på internat lade grunden för hennes djupa engagemang i fredsfrågorna men också hur överklassen reproducerar negativa normer och strukturer.


  Språk är makt, särskilt i styrelserummet. Lottie Knutson har själv upplevt hur belevad överklassengelska och förkortningar kan skapa riktigt dåliga beslut.


  Hur skall man planera sina inköp för att man skall klara portionen under 10-an? Hanna Olvenmark guidar dig i butiken och ger heta tips som hjälper dig att välja rätt.


  Det är inte många som kan mäta sig med rallyprincessan Annie Seel när det gäller kroppsskador. Här hamnar hon i gruvschakt, får höjdsjuka på motorcykeln och lär oss kängurutekniken för att få loss en 250 kg mc ur en sanddyna.


  Christer Samuelsson är IT-experten som här hjälper dig att fixa lösenord som är svåra att knäcka och hur du hanterar mail som berättar om att du vunnit en miljon. Utan att varit med i lotteriet.


  David Lega pratar om att bli behandlad som andra, att tycka synd om en handikappad är missriktad snällhet och ur man klipper bonsaiträd med munnen. Som bonus får du höra hur jag snurrar in mig kring begreppet ”handikappad”.


  Karma Forresters ambition är bara att vara lycklig. Här tar hon dig med på resan från att hon knappt kunde gå till brevlådan till att plötsligt förstå att nomad är den optimala livsstilen.


  Är du konsument av energidrycker som Redbull och Nocco samt tycker att marijuana borde legaliseras? Då skall du definitivt lyssna på vad drogexperten Kai Knudsen har att säga.


  Före detta fotbollsproffset Lisa Ek föddes 1982 när Italien vann fotbolls-VM och döptes därför i San Pellegrino mineralvatten. Här förklarar hon kärleken till Italien och till sin avlidne pappa som alltid är med henne på och utanför plan.


  Vi jobbar ständigt med att utveckla podden, vi vill ge dig fler spännande gäster, tätare lansering av avsnitten och ännu bättre produktion. För att göra det krävs ekonomiska resurser. Så om du gillar ”Spännande möten” och vill låta podden bli en del av din marknadsföring eller bara vill sponsra podden privat, hör av dig till mig på [email protected] eller via sociala medier


  Sugen på att höra mer eller utforska andra avsnitt? Då är det bara att gå in nån poddapp som exempelvis Spotify, söka på Spännande möten, och hitta det du är intresserad av!


  Moderator: Gunnar Oesterreich

  Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

  Distribution: Acast

  Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

   

  Hitta allt om podden:

  Websida: https://spannandemoten.se/

  Instagram: @spannandemoten

  Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

  Kontakt: [email protected] eller via sociala medier


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.