Reproduzido
-
Dette blir en annerledes episode. Morten får besøk av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og psykolog Catrin Sagen, for å prate om masseskytingen i Oslo natt til lørdag 25. juni. I tillegg får vi innsendte lydbidrag fra mennesker som både var der og som ønsker å fortelle hvordan de har det. Ta vare på hverandre.
Produsert av Karoline Marie Enoksen og Daniel Rosenquist.
-
"Jeg gruer meg sånn til sommeren. Jeg er så redd for hva andre tenker om kroppen min i bikini. Det ødelegger hele ferien. Hva kan jeg gjøre?"
Det nærmer seg sommerferie, og ikke alle gleder seg til mindre klær og bading. I den forbindelse skal Elin og Maria svare på et spørsmål fra dere lyttere knyttet til akkurat dette.
Har du innspill eller spørsmål send oss en melding på Facebook eller Instagram @Uforstyrra
Denne episoden er laget med støtte fra Kavlifondet. -
Solveig Kloppen / SKAAR / Kristine Grændsen / Morten Hegseth / Erik Follestad / Tuva Fellman / Jonas Kinge Bergland / Silje Nordnes / Benjamin Baarli Silseth / Janne Rønningen. Hør episoden i appen NRK Radio
-
Marianne fikk anoreksi som tenåring. Hva handler egentlig anoreksi om? I anledning verdens aksjonsdag mot spiseforstyrrelser 2. juni handler ukas episode om den mest kjente spiseforstyrrelsen; anoreksi.
Kontakt: @kinemaniac og @ogsapasient på Instagram eller [email protected]
Vil du støtte mitt arbeid med en "kaffe"? https://www.buymeacoffee.com/ogsapasient
Cover art: @anettews
-
Espen lurer på om vi klarer å dyrke forskjeller i Norge? En lytter har et alkoholproblem og er redd familien ikke forstår. Kaveh tar opp mannlig sterilisering, og en lytter spør om hvorfor vi mennesker får dårlig syn? Hør episoden i appen NRK Radio
-
Velkommen til Uforstyrra sin første live podcast!
Jeg kan love dere en god dose galgen humor og inspirerende samtaler om hvordan en kan gå fra å selv være syk - til nå være en ressurs for andre. I dagens episode snakker jeg med Hanne Sofie som tidligere har slitt med anoreksi og bulimi, og nå jobber som frivillig i ROS- Rådgivning om spiseforstyrrelser.
Denne episoden er laget med midler fra Frivillighet Norge for å markere "VÅR DAG". Detter er en nasjonal markering av Frivillighetens år. -
"Legen min sier at jeg ikke er syk nok, og at det ikke er noen vits å henvise meg videre da jeg ikke får plass i behandlingssystemet uansett. Hva kan jeg gjøre?"
Elin og Maria svarer på spørsmål fra dere lyttere. I dag skal vi snakke om når en ikke blir tatt på alvor av legen sin. Hvordan gå frem når legen ikke forstår, og dette er eneste veien inn til behandling?
Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @Uforstyrra
Denne episoden er laget med støtte fra Kavlifondet -
Dere har sikkert hørt om mørke nettverk før, men få av oss forstår hva det innebærer. I den forbindelse har jeg med meg Linn. Hun er 22 år gammel og har vært en del av det mørke nettverket i flere år.
I dagens episode vil jeg utforske hva disse nettverkene er. Hvilke behov er det som blir fylt her, og hva gjør det med en? Jeg ønsker å skape åpenhet om temaet og bygge en bro slik at pårørende og helsepersonell kan forstå det bedre.
-
"Er det vanlig det vanlig å sitte igjen med traumer, engstelse og skam etter å ha hatt en spiseforstyrrelse?"
Elin og Maria svarer på spørsmål fra dere lyttere. Denne gangen skal vi snakke om når en er i tilfriskning og samtidig plages med vonde minner fra spiseforstyrrelsen. Hvordan kan en tilgi seg selv etter å ha behandlet seg selv og andre dårlig under sykdomstiden?
Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @Uforstyrra
Denne episoden er laget med støtte fra Kavlifondet -
I episode #25 åpnet jeg meg om hvordan jeg kjenner meg forsinket i livet. Episoden “Spiseforstyrret ungdomstid og forsinket voksen” fikk mye tilbakemeldinger fra dere lyttere. Mange av dere fortalte om lettelse over å høre noen andre snakke om det som er sårt og vanskelig med følelsen av utenforskap.
Derfor kjenner jeg at det er på tide med en del 2 av denne episoden.
Jeg vil sammen med min kollega, Marianne dykke dypere ned i temaet tilfriskning, identitet og sorg. Marianne har med likhet til meg mistet flere av sine ungdomsår til spiseforstyrrelsen.
Mitt store spørsmål i dag er hvordan en kan forholde seg til dette på best mulig måte. Hvordan stå i følelsen av utenforskap, uten å gjøre seg selv mer annerledes enn man egentlig er. For til syvende og sist så er vi jo ganske like, eller?
-
I dag har jeg besøk av Ulrikke Torgersen som er politiker for Grønn Ungdom. Under valgkampen for et år siden valgte hun å være åpen i media om at hun over flere år har slitt med en spiseforstyrrelse. For henne var det ikke bare åpenhet rundt historien som var viktig. Det som brant mest, var møtet hennes med behandlingssystemet. For hva gjør en når syk ikke er sykt nok for systemet?
Sammen med Ulrikke vil jeg utforske åpenhet på godt og vondt, samt hvordan hennes prosess har vært mot åpenheten.
-
“Hvordan forholde seg til personer som stadig setter fokus på vekten min og spør hvor mye jeg veier?” Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen om kommentarer på vekt og kropp, og hvordan man kan sette grenser for seg selv i situasjoner med vektfokus fra andre. Men hva gjør man hvis vektfokuset handler om bekymring fra de nærmeste rundt seg? Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
“Kan man egentlig bli frisk fra en spiseforstyrrelse, og hvordan avslutter man i så fall spiseforstyrrelsen?” Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen snakker vi om det store temaet frisk, er det virkelig mulig? Og hvordan avslutter man i så fall spiseforstyrrelsen? Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
“Hva skal jeg gjøre i situasjoner med ubehagelig matprat?” Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen om hvordan man skal forholde seg i situasjoner hvor man opplever at samtaler om mat, dietter eller trening blir negativt triggende og vanskelig. Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
«Hvordan stoppe et tilbakefall?» Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen om hvordan man kan stoppe et tilbakefall. Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
Som barn hadde Stian mareritt om å bli en høy og bredskuldret mann. Det var liksom ikke helt "han". Da han lærte om spiseforstyrrelser på barneskolen, fikk han følelsen av at dette var noe som angikk han, og at det kunne være en måte å forbli liten på.
I denne episoden forteller Stian om de dramatiske årene med spiseforstyrrelsen, og reflekterer rundt hendelser tilknyttet sykdommen med et voksent og innsiktsfullt blikk. Hva var det egentlig den lille gutten fryktet? Og hva trengte han for å leve et liv som seg selv uten spiseforstyrrelsen?"
-
«Hvordan vite at alt blir bedre når man gir slipp på spiseforstyrrelsen?» Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen om det er verdt å bli frisk fra en spiseforstyrrelse. Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
«Hvordan finne nye mestringsstrategier til å håndtere de vanskelige tingene i livet?» Ingrid og Elin svarer på spørsmål fra lytterne. Denne gangen om hvordan man kan håndtere livet uten bruk av sult, mat eller trening. Har du innspill til episoden eller andre refleksjoner til spørsmålet, send oss gjerne en melding på Facebook eller Instagram @uforstyrra
-
Maria var i tenårene selve definisjonen på 'flink pike': Hun var positiv, skoleflink, hjalp andre med deres problemer og ble sett på som en person som alltid klarte seg bra. I denne episoden skal vi få høre hvordan det kunne ha seg at en flinkis som Maria utviklet en alvorlig spiseforstyrrelse, og hvikle krefter i henne som gjorde det umulig for spiseforstyrrelsen å ta fulstendig knekken på henne.
- Mostrar mais