Episódios

  • הפרק החדש הוא החלק השישי במיני הסדרה שמספרת את סיפורו של מנהל הביטלס הדגול בריאן אפשטיין.

    בחלק הקודם במיני הסדרה, בריאן ניסה לצאת לייצר לעצמו פרסונה עצמאית כאיש המצליח שהקים תאגיד לניהול אמנים מצליחים ובראשם הביטלס.

    הוא פרסם ביוגרפיה, והחל להתראיין לכלי תקשורת.

    על הדרך הוא מגשים חלום ישן ושוכר את תיאטרון הסאביל על מנת להעמיד הפקות תיאטרון.

    למרות הכל הדיכאון משתלט עליו כשהוא מבין שהביטלס הולכים ומתנתקים מהתלות בו.בפרק החדש נראה את תחילתו של תהליך הנפילה של בריאן בשנת 1966 שמנוגד לתהליך המהפכני-התפתחותי שעובר על הביטלס.

    בריאן מתמכר לסמים, מאבד את השליטה על חייו וקרע נוצר בינו לבין הביטלס שהולך ומעמיק.

    לצד בריאן המסודר והפדנט נוצר בריאן שלא שם לב לפרטים, פוחד ומהסס.

    לראשונה מופיע אדם שמערער על תפקידו כמנהל הכל יכול של הביטלס, אדם שמאז ומעולם לטש עיניים אל הביטלס ורצה לנהל אותם - אלן קליין.

  • זה כל כך מרגש להגיע לנקודת הציון הזו בביטלמניקס ואני רוצה קודם כל להודות לכן ולכם המאזינים והמאזינות. תודה לכולכם על ההאזנה, הפידבקים, התמיכה והמילים הטובות.עבור הפרק החגיגי ערכתי שיחה מרתקת עם מר קנת' וומאק, שכתב כל כך הרבה ספרים על הביטלס. בניהם צמד הכרכים על חייו של ג'ורג' מרטין, הספר הנהדר על השנה האחרונה של ג'ון לנון, סיפורו של האלבום 'אבי רואד' ועכשיו, בנובמבר האחרון, הספר שאני כל כך חיכיתי לו: Living The Beatles Legend על חייו של הרואדי והעוזר של הביטלס, מאל אוונס.בשיחה הנהדרת הזו, קנת' המקסים שיתף על התהליך הארוך שהוביל ליציאת הספר החדש ועל העבודה עם גארי בנו של מאל. דיברנו על תפקידו של מאל במערך של הביטלס ועל תפקיד הרואדי שהלך והשתנה כשהביטלס הפסיקו להופיע ובין שלל יתר הדברים המעניינים שדיברנו עליהם, קנת' נתן לי בין היתר עיצה לגבי הספר שאני כותב על הביטלס שמתוכנן לצאת בארץ והעבודה עליו נמצאת בעיצומה.

  • Estão a faltar episódios?

    Clique aqui para atualizar o feed.


  • הפרקים הקודמים בסדרה ניווטו כולם לרגע הזה: בריאן הוא הבעלים של חברה מצליחה מאוד לניהול אומנים והוא המנהל של האקט הכי מצליח בעולם - הביטלס.בתחילתה של 1964, העבודה של בריאן במהלכה של 1963, נשאה פרי: הביטלס כבשו את אמריקה בסערה!בריאן היה בשיאו ורצה למנף את ההצלחה של הביטלס על מנת למתג את עצמו ככוכב מצליח בפני עצמו. הוא עובד על ביוגרפיה שתציג את סיפור הסינדרלה שלו מליבפרול ועד לגג עולם הפופ ויוצא איתו ל'סיבוב הופעות'.המעבר של החברה סופית ללונדון הצריך סבב מינויים מחודש בחברה ובריאן החשדן, מקיף את עצמו בדמויות קרובות שהוא סומך עליהם. זה לא תמיד עובד ובריאן מחליט לנתק את עצמו ממטה החברה ולעבור למשרד נפרד ולהתרכז בביטלס, כדי לאפשר לחברה שלו לעבוד טוב יותר.

    מהשיא בדרך כלל מגיעה הנפילה ובריאן מתחיל לעשות שורה של טעויות. בניהן תחביב הימורים, השכרה של תיאטרון הסאביל והתאהבות מעל הראש במי שהתברר כנצלן. את האור בקצה המנהרה של בריאן רדוף השדים, מספק חבר לא צפוי מאמריקה.


  • הפרק החדש הוא החלק הרביעי במיני הסדרה שמספרת את סיפורו הייחודי של מנהל הביטלס בריאן אפשטיין.בחלק הקודם במיני הסדרה בריאן הצליח להשיג לביטלס חוזה בחברת תקליטים גדולה - חברת פארלופון של EMI הגדולה. תוך כדי הוא שינה ועיצב מחדש את הביטלס בדמותו ובמקביל הקים חברה בשם Nems Enterprises יחד עם אחיו הצעיר קלייב. חברה שתרכז את פעילות ניהול האמנים שבראשם היו הביטלס, אבל המטרה היתה לגדול ולהתפתח ולנהל עוד אמנים מקומיים.שנת 1962 היתה שנה נהדרת עבור בריאן והביטלס ו 1963 נראתה מבטיחה עם יציאת אלבום הבכורה של הביטלס. עכשיו בריאן רצה להפוך את הביטלס לתופעה ארצית ולכבוש את בריטניה כולה בסערה. תוך כדי הוא רצה גם ליצוק תוכן לחברה החדשה שהקים.ב 1963 בריאן כבש את שני היעדים בהצלחה רבה ותוך כדי התחיל לתכנן את כיבוש אירופה ואת היעד הנכסף שנראה לרגעים בלתי אפשרי לכיבוש: אמריקה!בפרק החדש בסדרה אדבר על 1963 המופלאה עוד יותר מבחינתו של בריאן, כיבוש בריטניה, אירופה והדרך לכיבוש אמריקה. אדבר גם על החברה ההולכת וצומחת של בריאן ועל מערך האמנים שבריאן החתים והלך ועיבה את רפרטואר החברה ועל המכונה המשומנת שהוא הקים כדי לייצר להיטים. אדבר גם על היחסים המורכבים בינו לבין ג'ון לנון, מנהיג הלהקה שהוא ראה כפרויקט אישי שלו - הביטלס.

  • הפרק החדש הוא החלק השלישי במיני הסדרה שמספרת את סיפורו הייחודי של מנהל הביטלס בריאן אפשטיין.בחלקים הקודמים, ליוויתי את בריאן מימי ילדותו בליברפול במשפחה יהודית בעלת עסק רהיטים מצליח. בריאן שהרגיש שונה לא רצה לעבוד כל חייו בעסק המשפחתי כפי שציפה ממנו אביו הארי. למורת רוחם של הוריו הוא ניסה ללמוד משחק בלונדון, אבל הבין שהוא לא שחקן מספיק טוב. בריאן חזר לליברפול והשתלב בעסק המשפחתי, אבל כושר היזמות שלו יחד עם הנטייה האומנותית גרמו למחלקת התקליטים עליה הוא היה מופקד, לשגשג. בריאן קיבל לידו חנות תקליטים גדולה נוספת וגרם גם לה להצליח מאוד. הגילוי הגדול עבורו היתה סצנת הביט שהתחוללה בליברפול. בריאן הסתקרן מאוד והלך לצפות בלהקה המובילה - הביטלס. בריאן נשבה בקסמם ורצה לנהל אותם. בפרק החדש נראה איך בריאן מתווה לביטלס את הדרך בשנת 1962 והופך אותם לפרויקט אישי שלו בדרך להצלחה בכל מחיר. בריאן מנסה בכל כוחו להשיג להם את 'הגביע הקדוש' - חוזה הקלטות בחברה גדולה בבריטניה. המסע הזה לוקח הרבה יותר זמן ממה שבריאן שיער. הדחיות נערמו והפתרון הגיע בדלת האחורית. בנתיים בריאן עושה הכל כדי לקדם את הלהקה ואת החברה החדשה שהוא מקים עם אחיו. בריאן ממתג את הביטלס מחדש, משיג להם אודישן ב BBC, מקדם את שמם בכל מקום אפשרי ומשיג להם סיבוב ראשון בבריטניה - ובכן בערך, הם יהיו רק מופע החימום.על ההתקדמות המטאורית של בריאן ב 1962 ותחילת 1963 בדרך לאלבום הבכורה של הביטלס, אדבר בפרק החדש.

  • את השנה החדשה אפתח בפרק חדש בביטלמניקס שהוא חלק ב' בפרק שחגג 50 שנה לאלבום Band on the Run של פול מקרטני ו Wings.האלבום הכי מצליח בקריירה של מקרטני נעשה רק 3 שנים לאחר פירוק הביטלס וזה הישג אדיר.


    הדרך לתוצאה המרהיבה הזו היתה לא קלה. התפוררות ההרכב שלו, ההחלטה להקליט בניגריה והחוויה הלא קלה שעברו שם חברי הלהקה, היתה מייאשת כל אחד. לא את פול מקרטני.בחלק ב' נטוס ללאגוס בניגריה, נתחיל לעבוד עם Wings על האלבום שם ונחווה איתם את הניכור מצד המוזיקאים המקומיין ובראשם פלה קוטי.


    לאחר חוויה מטלטלת שכללה שוד והתמטטות עצבים, החליט מקרטני ש enough is enough וכולם חזרו יחד ללונדון על מנת לסיים את האלבום באולפני AIR.

    התוצאה היא Band on the Run. אלבום ביוגרפי קונספטואלי של מקרטני שמתכתב גם עם הלהקה הישנה שלו, הביטלס ועם המאסטרפיס שלהם - סרג'נט פפר.

  • הפרק החדש חוגג 50 שנה לאלבום Band on the Run של פול מקרטני ו Wings. הפרק הזה מחולק לשני חלקים - הראשון, חלק א' עוסק בתקופה שהקדימה את ההקלטות ועד להגעה ללאגוס שבניגריה לאולפני EMI שם.בתקופה שלאחר סיום העבודה על האלבום Red Rose Speedway, פול ניסה לאסוף את הלהקה שלו ולהתקדם קדימה להרכב מגובש יותר, דמוקרטי לפחות למראית עין שיפיק אלבום קצת אחר, באולפן אחר שישבור את גישת העבודה ויביא רוח יצירתית יותר.בשנה הזו - 1973, הביטלס והגישה הפייסנית בין חברי להקת האם של מקרטני היו באוויר כל הזמן ובמידה מסויימת האלבום הזה הוא עוסק בלהקה שהעניינים הכספיים ו'אנשי החליפות' רודפים אותם. האור בקצה המנהרה הגיע עם סיום תקופת קליין יחד עם סיום התביעה של מקרטני את חברת אפל וחברי הביטלס והדיבורים על איחוד היו חזקים מאי פעם, אבל בעיות התעוררו בלהקה החדשה של פול ממש רגע לפני תחילה העבודה על האלבום החדש.

  • בפרק השני בסדרה 'אתה חייב להסתיר את אהבתך' על חייו של בריאן אפשטיין אעסוק בהתלכדות של כל מה שלמד בריאן לכדי נקודה קריטית אחת. לאחר שחזר לליברפול מובס מההרפתקה הקצרה שלו כשחקן, בריאן נטמע בעסק המשפחתי והצליח להתעלות מעל הכשלונות שלו ולגרום לחנויות שעליהן היה אמון להמריא.הוא יצר קשרים עם חברות התקליטים והחל להתעניין מאוד במוזיקה הפופ החדשה שאפפה את ליברפול. השיא הגיע כשבריאן גילה את סצנת להקות הביט שהיו ממש תחת אפו. הגילוי הזה, הביא אותו אל להקת הביטלס שבקסמה הוא נשבה.

  • לאחר סיום הסדרה 'מריבולבר לפפר', אני נרגש להתחיל מיני סדרה חדשה בביטלמניקס.בפרק הראשון בסדרה "אתה חייב להסתיר את אהבתך" על חייו של בריאן אפשטיין, ננסה להבין יחד את תקופת ילדותו ונערותו של בריאן כבן למשפחה יהודית בליברפול ועד לחייו כבחור צעיר בתחילת שנות העשרים שלו.

    נראה את היסודות לבריאן המנהל הדגול של הביטלס, את החלומות להיות חלק מתעשיית השואו ביזנס, כאמן וכשחקן ואיך החיים ניווטו אותו לעסוק בכך, אבל מהצד השני של המתרס.

  • האלבום 'רינגו' מציין 50 שנה לצאתו!פרק חדש בביטלמניקס התפרסם זה עתה כדי לציין את התאריך העגול הזה ולדבר על רינגו.הפרק יעסוק ברינגו שלאחר פירוק הביטלס, באיבוד ומציאת הדרך שלו מתוך המסגרת שהיוותה עבורו הלהקה. כשהמסגרת התנפצה, רינגו ניסה להבין מה היא הדרך. הוא הקליט והוציא 2 אלבומים 'איזוטרים' יחסית - האחד קאברים לסטנדרטים ישנים והשני מחווה לקאנטרי ווסטרן, אבל החלום לייצר מוזיקה פופלארית כמו חבריו ללהקה כל הזמן היה שם.הוא שיחרר סינגלים לאוויר כדי לבדוק האם הקהל מעוניין בכך. התשובה היתה חיובית.שנתיים תמימות בהן רינגו עסק במוזיקה, משחק בסרטים, עיצוב ואפילו תפקיד ניהולי כמנהל חטיבת הסרטים של אפל, הוא הצליח למצוא את הדרך לאלבום 'האמיתי' הראשון שלו. בעזרת חברים טובים והמפיק ריצ'ארד פרי, במהלך 1973 הוא גיבש את האלבום שהפך ל'אלבום איחוד הביטלס' היחיד לאחר הפירוק.על רינגו שלאחר הפירוק, הדרך לאלבום וגיבוש והקלטת השירים ו'איחוד' הביטלס הרגעי שהיה שם, אדבר בפרק החדש בביטלמניקס שחוגג 50 לאלבום 'רינגו'.

  • זהו זה. הסדרה מ'ריבולבר לפפר' בביטלמניקס הגיעה לפרק האחרון שלה.הסדרה הזו היתה תענוג צרוף עבורי ואני מקווה שגם עבורכם, אבל כמו כל דבר צריך לדעת גם לסיים.בסדרה הזו דיברתי על התקופה המהפכנית היחסית קצרה של הביטלס שהחלה קודם לאלבום ריבולבר שהחל את המסע המהפכני הזה של הביטלס.סיפרתי על ההתנסויות של מקרטני שסחף אחריו גם את שאר חברי הלהקה ודיבקתי כמובן על ההקלטה הנפלאה של ריבלובר.עברנו יחד את התקופה הקשה שסבבה את הלהקה לאחר השלמת ההקלטות, תקופה שהובילה אותם לחשב מסלול מחדש, להפסיק להופיע ולהשתקע באולפן ההקלטות כדי לייצר לא רק אלבום אלא קונספט ואמירה מחודשים גם על המוזיקה וגם על עצמם כלהקה וכאמנים. והתוצאה מדהימה - האלבום סרג'נט פפר.את הפאזה השלישית הזו בתקופה המהפכנית של הביטלס שתחלתי לדבר עליה ב 2 הפרקים האחרונים, אני אחתום בפרק הזה שכאמור יחתום את הסדרה 'מריבולבר לפפר'.בפרק הזה נוציא את האלבום החדש של הביטלס ונתכונן יחד איתם לשידור החי הלווייני המרגש מול מאות מליונים של צופים. התוצאה תהיה ה'סינגל ההיפי' של הביטלס שהיה מוצר משלים לאלבום סרג'נט פפר.אדבר גם על הנסיון לרגע אחד להפוך להיפים ועל התקופה המקדימה לתחילת העבודה על הפרויקט השלישי שלהם, 'מסע הקסם המסתורי'.עם כל הצער, ניפרד מבריאן אפשטיין בסוף הסדרה, רק כדי לחזור אחורה בזמן ולהחיות אותו מחדש במיני הסדרה הבאה בביטלמניקס על חייו ופועלו של בריאן אפשטיין.תודה לכולכם על ההאזנה, ההתמדה המילים הטובות וגם על הביקורת. שמחתי מאוד על גילוי העניין בתקופה הנפלאה הזו של הביטלס ואני אשמח לקרוא בתגובות מה חשבתם על הפרק הזה ועל הסדרה בכללותה.

  • לקח זמן עד שהפרק הזה הושלם בגלל חופשה ומלחמה, שני קצוות מנוגדים כשהאחרונה די הפכה את החיים לכולנו בשבועיים האחרונים.

    הפרק הזה מוקדש לכל נפגעי וחללי המלחמה שעדיין מתחוללת.

    בפרק הזה אני מעמיק פנימה לתקופה של פוסט ההקלטות לאלבום סרג'נט פפר.

    הביטלס עם 2 פרויקטים בקנה, עובדים בחודש מאי על הדחוף יותר - שירים עבור סרט האנימציה 'צוללת צהובה'.

    התוצרים של החודש הזה מרתקים אותי עד מאוד. שטותניקיות יחד עם הנסיוניות של פפר שמראים ביטלס אחרים לגמרי לאחר פפר הזוהר.

    בתקופה של חודש הביטלס עשו 4 שירים שמראים שהם היו מוכנים לקחת את המוזיקה שלהם לקצה הנסיוניות ולתחומי האוונגרד.

    אם אפשר להאשים משהו או מישהו בכך שהתהליך המעניין הזה נעצר ולא המשיך הלאה, זה את הפרויקט השלישי שהתווסף לתור.

    על ארבעת השירים הללו שהם 'יותר מדי' אדבר בפרק החדש, פרק שבו לפול מקרטני השתנו החיים מהקצה אל הקצה - הוא פגש את לינדה איסטמן.כל זה ועוד בפרק 14 בסדרה 'מריבולבר לפפר'.

  • בפאזה השלישית של הסדרה הזו, פאזת ה'פוסט מהפכנות', אנחנו מגיעים לביטלס שאחרי העידן של האלבום סרג'נט פפר, למרות שהאלבום עדיין לא ראה אור.לפול מקרטני זה לא ממש שינה. הוא טס לארה"ב וחזר משם כשבאמתחתו נמצא כבר הפרויקט הבא עבור הביטלס. פרויקט שהוא קיווה שכמו הפרויקט של פפר, ימשיך להיות הדבק שמחזיק את הלהקה יחד.הגישה הפרויקטלית של הביטלס, ממשיכה כשפרויקט סרט האנימציה באורך מלא של הביטלס, קרם עור וגידים ועמד בפני חתימה. לפרויקט הזה נדרשו שלושה שירים חדשים - עוד פרויקט לשמחתו של מקרטני.בפרק הזה כדי לחתום סופית את פאזת פפר, אדבר על המיצג האומנותי לאלבום הזה - עטיפת האלבום שיחד עם השירים, האינר סליב המעוצב, מילות השירים והגייטפולד היווה חבילה אומנתית מרשימה.

    אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק של ביטלמניקס כאן.

    את האתר הרשמי של ביטלמניקס תוכלו למצוא כאן ולהצטרף למיילינג ליסט.

    אל תשכחו לדרג את הפודקאסט ביטלמניקס בספוטיפיי, להצביע לסקר ולכתוב את דעתכם על הפרק.

  • הפרק החדש סוגר את ההקלטות הארוכות יחסית לאלבום החדש והמופתי של הביטלס - להקת מועדון הלבבות הבודדים של הסמל פפר!בפרק החדש נראה איך הביטלס מגיעים לישורת האחרונה עבור האלבום.ג'ורג' הריסון מביא את השיר המיוחל והיחיד שלו באלבום שגם עליו בתחילה חברי הביטלס והצוות הטכני מסתכלים בחשדנות עד לתוצאה המופלאה שממזגת את המזרח עם המערב באופן הכי יפה שיש.פול מקרטני כותב בעזרת ג'ון שיר מרגש על הנערה שברחה מהבית ומגיע לכדי 'קלאש' קטן עם ג'ורג' מרטין שבו שניהם נפגעים, אבל בולעים את הרוק ומשלימים את העבודה על האלבום הזה.את האלבום ואת הקונספט הלא גמור שלו, זה שדיברתי עליו במשך כמה פרקים, מקרטני בוחר לסגור כמו שהאלבום נפתח - בשינוי קטן אבל מהותי, רגע לפני ההדרן הגדול והגרנדיוזי.את האלבום כולו, הביטלס בוחרים לסגור בקריצה הומוריסטית קטנטנה, שתשחרר קצת אוויר מהרצינות התהומית והאומנותית שהאלבום 'נקלע' אליה - בכל זאת הם רק הביטלס, אותם נערים מליברפול.בפרק החדש אני שמח מאוד לארח את אביב קמאי.אביב, מורה למוזיקה שלקח חלק בכתיבת מאמרים בספרים על הביטלס והציג עבודות בכנסים אקדמיים על הביטלס באוניברסיטאות בארצות הברית.

    יחד ננסה להבין קצת יותר את מה שעובר על הביטלס בתקופה הזו ונדבר על עוד דברים מעניינים מאוד.

  • ההכלאה היפה הזו של ג'ון, פול, ג'ורג' ורינגו בתמונת הפרק, התנוססה על הספר 'הביטלס: הביוגרפיה המוסמכת', ספר שהתפרסם בספטמבר 1968 ונכתב על ידי האנטר דיוויס שזכה לתואר הביוגרפר היחיד של הביטלס בזמן אמת שהביטלס שיתפו איתו פעולה על מנת להשלים אותה.

    הביוגרפיה הזו והעדויות של האנטר דיוויס יעמדו במרכזו של הפרק עבור שיר חדש בשם Getting Better שנכתב ממש אל מול עיניו ואוזניו המשתאות.

    עוד אעסוק ביצירת מופת נפלאה נוספת מבית היוצר של לנון שמביאה גם סוגייה או חידה מעניינת - על מה נכתב השיר 'לוסי בשמיים עם יהלומים'?

    כרגיל כמו בשירים של לנון התשובה מורכבת ומעניינת ואנסה לפתור אותה בפרק הזה.

    חוץ מ'לוסי', דמות נוספת תווסף לארסנל הדמויות של האלבום הזה. פקחית תנועה לא חביבה כל כך בשם ריטה.

    גם אצל מקרטני מאחורי שיר אהבה חביב לפקחית תנועה שמחלקת דו"חות יש הרבה דברים שמסתתרים מתחת לפני השטח גם לירית וגם מוזיקלית שאותם אחשוף בפרק הזה.

  • בחלק ב של פרק 10 אני אמשיך לעסוק בקונספט או הקונספטים של האלבום שהולכים, מתגבשים ומתגלים ככל שהלהקה ממשיכה לעומק ההקלטות עבור מה שיהיה האלבום 'להקת הלבבות הבודדים של הסמל פפר'.בחלק ב, נפגוש שני שירים שהם אמנם לא יצירות מופת כמו השירים שפתחו את ההקלטות, אבל אומרים כל אחד בדרכו עוד משהו על הלך הרוח של מי שכתב אותם. השירים Good Morning, Good Morning ו Fixing a Hole.ג'ורג' הריסון יביא את השיר הראשון שלו עבור האלבום הזה שבו הוא יביע את התרעומת הגדולה שהצטברה אצלו הן ממעמדו בלהקה שהלך והתערער עם ההקלטות לאלבום החדש וגם עם 'חלוקת העוגה' הכלכלית בלהקה. לא ממש ה'קונספט' שחשב עליו מקרטני עבור האלבום ולכן השיר הזה יידחה בעדינות הצידה.את תפקיד יצירת המופת של הפרק ימלא Being for the Benefit of Mr Kite. שיר שעושה רושם שנכתב כלאחר יד, אבל בכל זאת נפגוש מחשבה מאחוריו וחיבור עם הקונספט הראשי של האלבום. כל זה זניח לעומת עבודת האולפן המרהיבה שנעשתה בו על ידי המוח ג'ורג' מרטין והמבצע ג'ף אמריק. יצירת אומנות מודרנית שמתכתבת עם החדש והישן ועם ההיסטוריה המרטינית כולה.

  • מקרטני אמנם חזר אי שם בנובמבר 1966 מהטיול בקניה, עם רעיון לא מעובד על הסמל פפר, אבל עכשיו בתחילת 1967, הרעיון הלך ונבנה לסיפור על להקה או הרכב קטן של אותו הסמל פפר.

    הרכב שנע בין הישן לחדש ובין הקלאסי למוזיקה החדשה שמתפתחת ומגיעה מהנדריקס ומסן פרנסיסקו.

    אותו המנטור, הסמל פפר, מלמד אותם שיר חדש. מה הוא אותו השיר?

    למקרטני לא ממש היה אותו ובסוף ינואר 1967 לא היה לו עם מי לכתוב אותו ולכן הוא גייס כותבים לא צפויים.

    הרעיון הלך והתרחב לספיישל טלוויזיוני שלם שיסתובב סביב האלבום הזה ויביא 'קליפ' עבור כל שיר.

    האם בסופו של דבר באמת קיבלנו אופרת רוק או אלבום קונספט מהביטלס ואם כן, האם הוא הראשון מסוגו?

    על כל זה ועל עוד המון דברים, אדבר בחלק א של פרק 10 בסדרה 'מריבולבר לפפר'.

  • בפרק הקודם, פצחנו בהקלטות עבור האלבום החדש של הביטלס, זה שיבוא אחרי ריבולבר. הוא נפתח בשלישיית שירים שכל כולה געגוע ובדידות. 'סטרוברי פילדס' שבו ג'ון מתגעגע לילדות, When I'm Sixty-Four שבו חזר פול לימי נערותו אי שם בליברפול כשהוא כתב קברט על הפסנתר, ובה בעת חשש מהבדידות של מי שהיה קרוב לגיל הפנסיה - אבא ג'ים שקיבל הצדעה נפלאה בשיר הזה. את הפרק החדש נפתח בהצדעה של פול למקום עצמו. לליברפול שמיוצגת על ידי סיטמת פני עמוסת החוויות שלו ושל ג'ון.תהליך ההקלטה המרתק והייחודי יצר 'קפסולה של שלמות' מלאה הוד והדר.לא בטוח שאפשר לומר את אותו הדבר על קטע שקיבל את השם Carnival of Light. בעצם הדינוזאור האחרון והנדיר שכמעט אף מעריץ ביטלס לא יכול לומר שהאזין לו. הוא נשמר בקנאות ומחכה לשעת כושר לצאת ולפרוץ לאוויר העולם.מה הסיפור שלו? מדוע מקרטני חיבר קטע אוונגרד בן רבע שעה? איך הוא נשמע? מדוע הוא לא יוצא לאור?אני מקווה שבסוף הפרק תצאו עם תשובות.מה שבטוח הוא שהיצירה הבאה שאדבר עליה בפרק, היא יצירת מופת לכל הדיעות בקונצנזוס אדיר אצל כל מעריצי הביטלס. 'יום בחיים' הוא יצירה שהצליחה לזקק הכל פנימה. רוק, פופ, אוונגרד, סימפוניה, געגוע, נוסטלגיה וסוריאליזם חולמני. הכל הכל לתוך כמעט 5 דקות של שלמות עילאית.את כל תהליך ההקלטה המרתק של השיר המופלא הזה נעבור גם כן בפרק החדש.

  • בפרק הקודם קיבלנו את ההקדמה לאלבום 'סרג'נט פפר' - הביטלס סיימו את מסע ההופעות הקשה בצפון אמריקה ויצאו לחופשי.החופש היחסית ארוך הזה, נמשך כחודשיים וחצי שבהם כל אחד עשה מה שרצה. בעיקר דברים שלא קשורים בביטלס, אבל הביטלס היו שם ברקע והיו להם התחייבויות ומנהל שאמנם ירד ממעמדו, אבל עדיין היה החוט המקשר בינם לבין שאר הגורמים העסקיים.ב 24 בנובמבר 1966, זה קרה והביטלס נכנסו לאולפן ההקלטות לאחר 5 וחצי חודשי העדרות. זה רק יהיה הגיוני לפתוח את ההקלטות ביצירת מופת ובשלישיית שירים שכל כולה נוסטלגיה לילדות שלהם, כי ככה פותחים אלבום שהוא יצירת מופת מושלמת.

  • אני מתרגש מאוד להתחיל את החלק השני של הסדרה 'מריבולבר לפפר' בפודקאסט ביטלמניקס.זה לא סוד שאני חושב שהאלבום הזה, 'להקת הלבבות הבודדים של הסמל פפר' הוא האלבום המושלם של הביטלס. אלבום שמביא את הביטלס בדיוק באמצע ובשיא כוחם האומנותי. הם עדיין רוצים להיות יחד, רק בפורמט אחר, הם אחרי הגילויים האולפנים של האלבום ריבולבר והכי חשוב אצל הביטלס, הסביבה המוסיקלית סביבם מבעבעת אומנותית.אחרי הפיאסקו של סיבוב ההופעות בארה"ב, זה היה ברור לכולם שהביטלס לא עומדים להמשיך בפומרט הישן. כדי להבין איך להמשיך הלאה, כל אחד מהם לקח פסק זמן מהלהקה לעיסוקיו וחשב על עתידו האישי ועל עתיד הלהקה.ג'ון ציוות את עצמו לצילומי הסרט של ריצ'ארד לסטר, פול המשיך לחקור אומנות ומוסיקה ולקח על עצמו את הפרויקט הראשון שאיתגר אותו עבור פסקול של סרט ויצא לטייל גם הוא, ג'ורג' המריא להודו בתאווה למצוא תשובות ורינגו גם הוא הגשים חלום ישן.המכנה המשותף בין ג'ון, פול וג'ורג' היתה אותה ההסוואה שהם נדרשו אליה. כדי להצליח לשרוד בעולם כ'נון ביטלס' הם היו חייבים להסוות את עצמם ולהכנס לדמות של 'לא ביטל'. כשהם יחזרו בחודש נובמבר 1966, המסקנה תהיה שגם את הלהקה עצמה צריך להסוות.בריאן אפשטיין לעומת זאת לא לקח פסק זמן מהביטלס. הביטלס רדפו אותו במחשבות והוא לא הבין איך הוא ממשיך הלאה.

    כבר בפרק הזה, זה הגיע לפסים טראגים מאוד שיבשרו את הטרגדיה שתקרה בשנה הבאה.