Episódios
-
Nye former for digitale penge kan potentielt supplere de eksisterende, men indebærer også nye risici.
Hør afdelingschef Peter E. Storgaard fortæller om ny analyse, der giver overblik over centrale tendenser, der kan påvirke udviklingen af nye former for digitale penge. -
Nationalbankdirektør Signe Krogstrup debatterede den grønne omstilling, boligmarkedet og nye former for penge på Folkemødet.
Hør Signe Krogstrup fortælle om sine oplevelser fra Folkemødet i Allinge på Bornholm. -
Estão a faltar episódios?
-
Peter E. Storgaard, der er chef for afdelingen Finansiel Stabilitet i Nationalbanken, fortæller om bankernes boligudlån, erhvervskunder og cybersikkerhed.
-
Rentespænd mellem Danmark og Tyskland er udvidet de seneste par år. Det er der mindst tre forklaringer på.
Hør seniorøkonom Simon Thinggaard Hetland fortælle om analyse, der undersøger udviklingen i det dansk-tyske rentespænd. -
Efter mere end årti næsten uden fokus på inflation trækker stigende priser nu igen overskrifter.
Hør vicedirektør Thomas Harr fra Nationalbanken fortælle om, hvorfor vi pludselig har fået høj inflation og hvad centralbankerne gør ved det. -
Stigende inflation og Ruslands invasion af Ukraine har det seneste halve år givet større udsving på de finansielle markeder.
Hør økonom Nastasija Loncar fortælle om de monetære og finansielle tendenser i skyggen af krigen i Ukraine. -
Vicedirektør Thomas Harr giver en status på, hvor økonomien står og hvor den er på vej hen efter Ruslands invasion af Ukraine.
-
Når danskerne handler ind i butikkerne, så betaler de oftere og oftere med mobilen, mens der bliver længere mellem kontanterne. Hver tredje bruger kontanter til opsparing.
Hør seniorøkonom Jakob Mølgaard Heisel fortælle om danskernes betalingsvaner og brug af kontanter. -
Ny teknologi og digitalisering kan føre til nye former for digitale penge og nye betalingsplatforme, som kan supplere de eksisterende løsninger til gavn for borgerne.
Hør nationalbankdirektør Signe Krogstrup fortælle muligheder og udfordringer. -
Virksomheder med lave CO2-udledninger har højere aktiepriser, fordi de opfattes som mindre risikable, viser analyse fra Nationalbanken.
Hør seniorøkonom Jonas Ladegaard Hensch fortæller om konklusionerne i analysen. -
Nationalbanken har holdt den første auktion over grønne statsobligationer, og der var stor interesse for at investere i dem.
Hør Senior Treasury Manager Andreas Hougaard Christensen fortælle om arbejdet med at udvikle og sælger grønne statsobligationer. -
Nationalbankens designchef Jeanette Skov Jensen har designet bagsiden af ny erindringsmønt, der er fremstillet i anledningens af Dronningens 50-årsjubilæum som regent.
Hør Jeanette fortælle om processen og udfordringerne. -
Nationalbankens klimaøkonom Marcus Mølbak Ingholt har siden februar ledet et samarbejde mellem 27 centralbanker om at udarbejde anbefalinger til, hvordan de kan foretage klimarapportering.
Hør Marcus fortælle om arbejdet og resultaterne. -
Nationalbankdirektør Lars Rohde gør status for året der er gået, og ser frem mod udfordringerne i 2022.
-
En stor del af de danske virksomheder har klaret sig godt igennem pandemien. Det kan bl.a. ses på, at virksomhedernes låntagning har været omtrent uændret, mens det ser anderledes ud i udlandet.
Principal Economist Andreas Kuchler fortæller om konklusionerne i nyt arbejdspapir. -
En stigende andel af realkreditinstitutternes nye lån går til højt gældsatte boligejere, især i Storkøbenhavn og Aarhus. Nationalbanken mener, at krav om større udbetaling og krav om afdrag for højt belånte boligejere vil bidrage til et mere robust boligmarked.
Peter Storgaard, der er chef for afdelingen Finansiel Stabilitet, fortæller om ny analyse og stresstest af de danske banker. -
Der er fuld fart på økonomien på Færøerne. Fiskeeksporten er kommet sig efter et fald sidste år, og arbejdsløsheden er lav. Der er en bagside af medaljen og nogle udfordringer på den lange bane.
Økonomerne Flora Nagy Lomholt og Adrian Schmith fortæller om Færøernes økonomi og udfordringer. -
Grønland er kommet bedre igennem pandemien end de fleste andre lande, men der er andre udfordringer. Der er fx mangel på arbejdskraft og gælden vokser.
Sektionschef og medlem af formandskabet for Grønlands Økonomiske Råd, Søren Bjerregaard, fortæller om Grønlands økonomi og udfordringer. -
Guld har alle dage haft en magisk tiltrækningskraft på mennesker. Derfor er der også stor interesse for Nationalbankens guldreserve. Men hvorfor har Nationalbanken 66,5 tons guld, og hvad bliver det brugt til?
Chefrådgiver Kim Abildgren, der kender dansk pengehistorie indgående, fortæller om guldets historie og betydning. -
Pensionsselskaberne har øget deres alternative investeringer for at få et bedre afkast og for at sprede risikoen. Det stiller høje krav til risikostyringen, påpeger analyse fra Nationalbanken.
Thomas Sangill, der er chef for Systemisk Risiko – Analyse og Politik i Nationalbanken fortæller om resultaterne i analysen. - Mostrar mais