Episódios
-
Der findes mange måder at være familie på. Men selv om Danmark Statistik har registeret hele 37 familieformer, taler vi for det meste kun om kernefamilien med far, mor og børn. I denne episode handler det om at blive forældre med en af samme køn og som vennepar. Vi taler om glæden og overvejelserne, men også om bekymringerne ved at skulle være forældre, om mødregrupper for medmødre, upassende spørgsmål fra omverdenen og mødet med et oldnordisk system. Vores panel består af kommunikationmedarbejder Sissel Moos, mor til Robin på 6 måneder, og tv-producent Thomas Winther, far til Marianne på 3 måneder.
-
Helt frem til uge 37 tror model og cand.merc.psyk Sofie Bording, at hun skal føde ved planlagt kejsersnit, fordi hendes moderkage ligger foran livmoderåbningen. Men få uger før fødslen har moderkagen flyttet sig, så hun alligevel kan føde vaginalt, og hun går ind til fødslen uden nogen form for fødselsforberedelse. Hør Sofie fortælle om sin mentale rejse ind i veerne, hvor hun rider på dem som en bølge, indtil hun til slut får sin søn Levi i armene. Jordemoder Tilde Bøgild er som altid med til at besvare spørgsmål.
-
Estão a faltar episódios?
-
I Danmark fødes ca. 20% af alle børn ved kejsersnit. Hvordan føles det at føde ved kejsersnit? Hvilke forberedelser kan man med fordel gøre sig? Hvad går vaginal podning ud på? Og hvor meget fylder arret i bevidstheden bagefter? Vi taler også om bristede fødselsdrømme, andres holdning til kejsersnit og om at tage en bevidst beslutning for sig selv og sin partner. Panelet består af influent Matilde Trobeck, mor til Alfred på 15 måneder, fødevarespecialist Moe Brandi, mor til Dag, 3, og Vincent på 3 måneder, og guldsmed Signe Abrahamson, mor til Dexter, 2, og Marley på 3 måneder.
-
Det kan være svært at skabe åndehuller i hverdagen, når man skal balancere et fuldtidsarbejde, få hverdagen med familielivet til at løbe rundt, og man også gerne vil være der for sig selv. I denne episode taler vi med psykolog Neela Maria Sris om, hvordan man finder ud af, hvad der gør en glad, om hvordan vores tanker påvirker vores adfærd og om at genoptage sociale relationer post-corona.
-
Da doula og sygeplejerske Anna Friberg blev gravid anden gang, gik hun hverken til læge, scanninger eller jordemoderkonsultationer - hun tog ikke engang en graviditetstest. Hør Anna fortælle om at klare fødslen af lille Hassel på egen hånd derhjemme, kun med en privat jordemoder i rummet og sin to-årige søn Abel og kæreste i lejligheden, og om fødslen som transformationen til moderskabet. Jordemoder Tilde Bøgild er som altid med til at besvare spørgsmål.
-
Søvn er noget af det, der fylder allermest, når man får børn. Men hvad kan man forvente af babys - og små børns - søvn? Hvordan finder man sin egen vej i velmenende råd, skemaer og andres forventninger til, hvor meget eller hvor lidt børn skal sove? Og er der overhovedet noget, der hedder dårlige vaner eller er alt bare en fase? Vores panel består af børnebogsforfatter Emilie Melgaard Jacobsen, mor til William, 7, Knud, 3, og Berta, 1, neuropsykolog Claudia Tassone, mor til Ronja, 5, og Helge, 2, og tekstildesigner Amanda Borberg, mor til Cleo, 3, og Edith på 2 måneder.
-
Man kan ikke planlægge en fødsel - men man kan forberede sig godt på den. Det var studerende Mie Espersens tilgang til fødslen, da hun var gravid med datteren Leonora. Hør Mie fortælle om sin fødsel, der på papiret lyder som en voldsom oplevelse, men som Mie selv synes var en virkelig god fødsel, fordi hun følte sig båret af jordemoderen og var ekstrem tryg i sin grundige fødselsforberedelse.
-
Endometriose er en sygdom, der bl.a. kommer til udtryk ved massive smerter i underlivet, og det vurderes, at den rammer ca. hver 10. kvinde i Danmark. Vi taler om, hvordan det er at leve med en kronisk lidelse, som ikke kan ses. Om hvad det har af betydning for fertilitet og graviditet, hvilke symptomer man skal være opmærksom på, og hvad det har af betydning for måden at se sin krop på. Vores panel består af Anne Lose, chefredaktør på Eurowoman og mor til Dagmar, 16, og Johan Gilbert, 7, Kristina Jepsen, ejer af kvindeuniverset La Jolie og mor til Marley, 7, og Noelle, 5, og Yasmin Raundorff-Medina, der er webansvarlig.
-
Du behøver ikke tage på weekendtur med din kæreste til Paris for at få kærligheden til at blomstre. Vi dykker ned i familiens vigtigste relation, nemlig parforholdet og taler med parterapeut og forfatter Fie Hørbye om, hvordan vi med små justeringer og gerninger kan få et velfungerende parforhold uden skyttegravskrige og hvem-gør-hvad-regnskab.
-
Pernille Teisbæk har to meget forskellige fødsler i bagagen, da hun bliver gravid med sin tredje søn, og hun er bange og nervøs for om at føde igen. I månederne op til fødslen går hun derfor til samtaler hos sin private jordemoder, Tina Winther, der også er med til denne efterfødselssamtale, med missionen om at arbejde med sin angst, så hun kan få en god oplevelse. Hør Pernille fortælle om fødslen af sønnen Bruce, som når at sætte sin mors tålmodighed på prøve, inden han ni dage over tid kommer til verden ved en fødsel, som Pernille selv ikke i sin vildeste fantasi havde turde drømme om.
-
I denne episode fortæller tre kvinder åbenhjertigt om deres beslutning om at blive gravide med hjælp fra en sæddonor, en ægdonor - og begge dele. Hvordan føles det at være i et forløb, hvor ens skæbne ligger i andres hænder, og man brændende ønsker sig at blive mor? Hvordan vælger man en donor? Og hvor meget fylder tanker om genetik? Vores panel består af Irene Strøyer, strategisk chef og mor til Harvey på 4 år, Anne Axelgaard, head of people & culture og mor til Mads på 4 år og Bjørn på 9 måneder, og Mette Carla Albrechtsen, filminstruktør og mor til tvillingerne Jens og Sixten på 9 måneder.
-
Neonatalsygeplejerske Josefine Carlslund mistede i uge 24 sin søn, Gabriel, som var syg med en sjælden kromosomfejl. Kort tid efter bliver hun gravid med datteren Asta, som hun føder derhjemme. Hør Josefine fortælle ærligt og rørende om to smukke fødsler, men også om en hård tid efter fødslen af Asta med brystbetændelse, kolik og om at føle moderskabet i alle dets nuancer. Jordemoder Tilde Bøgild er som altid med til at besvare spørgsmål.
-
Kreativ konsulent Sidsel Allings vand går dagen før hendes termin, og præcis 24 timer senere ligger datteren Helle på hendes bryst. Hør Sidsel fortælle om, hvordan hun efter igangsættelse rammer Herlev Hospital på en rigtig dårlig dag, men også om de første dage efter fødslen, hvor Sidsel og hendes kæreste får lov til at blive på barselsafdelingen. Det er et ophold, der får afgørende betydning for, at de lander godt i forældreskabet. Jordemoder Tilde Bøgild er som altid med til at besvare spørgsmål.
-
Mange af os drømmer fra tid til anden om at lave noget helt andet end det, vi til daglig arbejder med. I denne episode taler vi med tre inspirerende kvinder, der med succes har skiftet karrierespor. Om at finde modet og overskuddet til at tage springet, om op- og nedture og om hvornår de hver især vidste, at de var lykkedes med at kunne leve af deres passion. Panelet består af krimiforfatter Katrine Engberg, Tina Hueg, direktør og grundlægger af te-mærket Cocoon Tea Artisans, og Julie Warberg, grundlægger af stationery brandet Kartotek Copenhagen.
-
Vi ved det godt: Træning giver en stærkere krop og giver os mere overskud. Alligevel står det ikke altid højt på listen over prioriteter, når tid er en mangelvare. Vi taler med personlig træner Sofie Blom om, hvad træning gør af positive ting ved hjernen, om hvordan man får skabt en rutine af nemme, effektive hverdagsøvelser og om at bruge træning som en pause og form for selvomsorg.
-
Når man har små børn, bliver parforholdet ofte udfordret af, at de fleste af døgnets timer går med praktik. Vi taler om, hvad der sker med parforholdet, når man ikke har tid til at se hinanden rigtigt i øjnene. Om at prioritere sex, om små kærlige gerninger der kan bære en igennem dagen, og om værdien af den historik man har sammen. Panelet består af skuespiller Laura Christensen, mor til Jacob, 10, og Martha, 3, account manager Stephanie Blom, mor til Julius, 12, Clara, 10 og Elvira, 3, og filmproducent Ditte Milsted, mor til Ellinor, 5, og Esther, 3.
-
I denne episode taler vi om, hvordan man forbereder sig på en af livets største begivenheder og på den transformation, vi gennemgår, når vi er gravide. Hvordan drager man selvomsorg for sin gravide krop? Hvilke forventinger og drømme har man til fødslen? Og hvordan kan man forberede sig til det såkaldte fjerde trimester, som er tiden lige efter fødslen? Det taler vi om med vores panel, der består af kommunikationskonsulent Charlotte Bay, mor til Frederik, 3, og en lille dreng på 3 måneder, og købmand Sofie Listov-Raunkjær, mor til Kai, 5, og Bent på 4 måneder.
-
En fødsel er en kæmpe fysisk såvel som psykisk præstation, og kroppen har brug for omsorg, næring og hvile i tiden efter. I denne episode dykker vi ned i fænomenet “de første 40 dage”, som handler om at pleje den nybagte mor med masser af varm mad og ro for at skabe de bedste betingelser for mælkeproduktionen og kroppens recovery. Det taler vi om med madmor Line Bak, som også er kvinden bag nogle virkelig fine efterfødselskurve til nybagte mødre.
-
Da interiørstylist Tikkie Elsøe bliver gravid med sit andet barn, har hun et kejsersnit bag sig og et minde om en utryg fødsel, hvor hun og hendes mand følte sig overladt til sig selv. Hør Tikke fortælle om fødslen af sønnen Bille, der på mange måder minder om hendes første fødsel, men som efterlader hende med en positiv oplevelse, fordi hun føler sig både tryg og hørt undervejs i forløbet. Jordemoder Tina Winther fra Mamaprofylax vikarierer i dette afsnit for Tilde Bøgild, som normalt sidder med til at besvare spørgsmål.
-
Starten på moderskabet kan være hård og forbundet med svære følelser som angst, ensomhed, fortvivlelse og magtesløshed. Hvad stiller man op med alle de følelser og den skam, der er forbundet med at føle, at man ikke slår til som mor? Hvilken hjælp og støtte er der behov for fra ens partner og omgangskreds? Og hvorfor er efterfødselsreaktioner så tabubelagt? Det taler vi om med filminstruktør Zinnini Elkington, mor til Hector, 3, og scenograf Ida Bo Geisler, mor til Leo, 3.
- Mostrar mais