Sociedade e cultura – Países Baixos – Novos podcasts

 • In Amersfoort staat een depot tjokvol kunst en objecten – spullen die belangrijk zijn voor Nederland. Wie wat bewaart, heeft wat. Maar wat bewaar je? En waarom? In Wie Wat Bewaart trekt collectief Horens in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het depot in en licht elke aflevering een ander werk uit.

  Horens bestaat uit Floris van Bergeijk, Lieven Heeremans, Corinne Heyrman, Joost Van Pagée, Marieke van de Ven, Michiel van de Weerthof en Jozien Wijkhuijs. Met veel dank aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, in het bijzonder Daphne Nieuwenhuijse en Adinda Van Wely.

 • Het vinden van de liefde van je leven óf een bezoekje aan de Etos: maak mee hoe de honden van KNGF de wereld van hun baas groter maken. Roedel van twee is een podcast van KNGF Geleidehonden geproduceerd door deStudio (www.destudio.io). Vijfdelige serie met om de week een nieuwe aflevering.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Op 2 januari 1967 wordt in Nederland voor de allereerste keer een televisiereclame uitgezonden. Het luidt een nieuw tijdperk in voor de reclameindustrie in ons land. Een nieuwe generatie reclamemakers vindt dat het anders moet: beter, slimmer en creatiever. Eén van hen is Giep Franzen. Hij is mede-oprichter van het iconische bureau FHV. Met zijn gedachtegoed zal hij de Nederlandse reclamewereld voorgoed veranderen.

  De podcast GIEP is het verhaal over één van de meest invloedrijke reclamemakers die ons land ooit heeft gekend, maar ook een verhaal over hoe in na-oorlogs Nederland een totaal nieuwe industrie ontstaat.

  GIEP is een Airborne Original, ontwikkeld in samenwerking de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC).

  De 6-delige serie GIEP is vanaf 1 juni '22 te beluisteren in je favoriete podcast-app.

 • Eénoudergezin. Regenbooggezin. Samengesteld gezin. Kroost is een podcast over alle moderne onconventionele gezinsvormen. Elke aflevering interview ik iemand met een bijzondere gezinsvorm. Luister mee. Zo kan het dus ook. 


  Kroost wordt gemaakt door Anna - zelf alleenstaande moeder van dochter Luuke. Voor meer informatie, meedoen en achtergronden kijk op https://www.kroostpodcast.com/


  Artwork: Kopfkino Illustration

  Music: Beautiful Gallery by Simming


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • De Letterboer is Jeroen Vos, polderbewoner, ontwerper en audiotist. Schrijft, twijfelt, tekent, klooit, klaagt, faalt, slaagt, ziet, leest, maakt, tobt, en dobbert.

 • De dagelijkse podcast voor iedereen die om 8 uur op de bank ploft. Over gezin, werk en de ruzies die je hebt over hoe je (eventuele) partner de vaatwasser inruimt.
  Adverteren? Mail dan naar [email protected]

 • Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: pensioen. Wat te doen als je opeens veel vrije tijd hebt? Hoe ga je daarmee om? Ben je in staat iets totaal nieuws te beginnen of is de plotseling lege agenda een groot probleem?

  In Je Derde Leven praat Ivo Niehe met bekende en onbekende Nederlanders over wat de kansen, maar ook valkuilen zijn voor de laatste 10, 20 soms 30 jaar van je leven. Sommigen vinden nieuwe uitdagingen, maar feit is dat voor de overgrote meerderheid van wie uitgewerkt is, de tijd na pensionering als onverwacht ingewikkeld wordt ervaren. En dan blijkt de afterparty van het leven vaak zo veel minder aantrekkelijk dan over het algemeen gedacht.

  📧 Adverteren? [email protected]

  Geproduceerd door: Tonny Media.

 • Daphne op Donderdag is een 8-delige serie waarin Daphne Deckers in gesprek gaat met interessante en veelzijdige persoonlijkheden over hun leven, carrièrekeuzes en de veranderingen die ze hebben doorgemaakt. De gasten die de komende weken hun opwachting zullen maken, zijn: Paulien Huizinga, Mart Visser, Tjarda Jansen, Claudia Straatmans, Dorenda van Dijken, Elles Nijkamp, Oren Schrijver en May-Britt Mobach. Daphne op Donderdag brengt positieve, optimistische gesprekken rond het thema verandering.

 • Wij zijn Kasper, Co en Lorenzo en wij begonnen deze podcast als huisgenoten in Utrecht. Wij vroegen ons af waarom er in Utrecht weinig wordt samengewerkt in de hiphop scene vergeleken met andere steden. Daarom zijn we samen met poppodium EKKO een podcast begonnen om te praten met figuren uit de scene. Over wat ze bezig houdt, hun dromen zijn en wat ze willen meegeven aan een stad die veel meer te bieden heeft in de hiphop subcultuur. Inmiddels nemen we op in Studio Pandora van TivoliVredenburg en praten we met de big guys en gyals uit de Nederlandse muziekindustrie over wat nodig is om als jongen e creatieveling in contact komt met de gevestigde instituten. We halen lessen uit goede gesprekken met interessante gasten, boeiend, voor elke maker die naam voor zichzelf probeert te maken in welke scene dan ook.

  Laat een comment achter, dat helpt ons heel erg met het verbeteren van onze podcast!

 • A podcast on the deep history of class struggle, paleo-parapolitics, and the demonology of capital.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren. Vanaf 2 mei te beluisteren. Host Paul van der Lugt schreef ook het boek 'De laatste dag', te bestellen via https://www.bol.com/nl/nl/f/de-laatste-dag/9300000087344291/ of https://www.boekenwereld.com/paul-van-der-lugt-de-laatste-dag-9789021341682

 • In de podcastserie 'Wat is daarop uw antwoord?' spreekt cabaretier Richard Kemper bekende getrouwde en verloofde stellen over de liefde. In vijf afleveringen krijgt hij een kijkje in de aanloop, voorbereiding en herinneringen aan de grootste dag van hun leven. Wat betekent het huwelijk voor hen? Wilden ze altijd al trouwen? Wat ging er mis tijdens de grote dag en wat zouden ze nu anders doen? Ook krijgen we antwoord op de vraag of het huwelijk hen heeft veranderd en hoe hun kijk op hun relatie is.

  Diverse koppels, waaronder Kluun en zijn vrouw Anne de Jong, Frank Lammers en Eva Posthuma de Boer en Sander Lantinga en Tessel van der Lugt laten je getuige zijn van hun verhaal.

 • Schrijver en feminist Daan Borrel is sinds een jaar ouder en ervaart het zorgen als best een individuele zaak. Het feminisme richtte zich tot nu toe vrijwel alleen op de emancipatie van betaald werk, in plaats van onbetaald, met als resultaat dat in veel huishoudens de vrouw nog steeds het meeste doet, niet alle ouders als ‘echte’ ouder worden gezien, en het opvoeden zich vooral achter gesloten deuren afspeelt. In deze podcast gaat Borrel op zoek of het ook anders kan: hoe kunnen we samen voor onze kinderen zorgen?

 • In Tweede Hans: de pensioenpodcast spreekt presentator Jurgen van den Berg met experts en ervaringsdeskundigen over de tijd na ons werkzame leven. Hoe kan het dat de een snákt naar het pensioen en de ander vastberaden is om te sterven in het harnas? Hoe zorg je ervoor dat het appeltje voor de dorst niet te zuur is? En kunnen mensen die nog lang niet aan hun pensioen toe zijn leren van mensen die niet (meer) werken?

  In zes afleveringen behandelt Jurgen evenveel thema’s. Van het zwarte gat tot het topsportpensioen en van de FIRE (Financially Independent, Retire Early) - beweging tot pensionado’s als verdienmodel.

 • 25 april 2022 is de 75e geboortedag van het fenomeen Johan Cruijff. Een man met vele kwaliteiten en vele gezichten. Maar weinig bleef onbekend in zijn leven. Of toch niet? In de vierdelige podcast De Onbekende Cruijff brengen de makers van Andere Tijden Sport een aantal minder bekende kanten uit het leven en de voetbalcarrière van Cruijff voor het voetlicht.

  Wat gebeurde er bijvoorbeeld tijdens de overval op de familie Cruijff in Barcelona in de jaren zeventig? En hoe zat het met het uitstapje van Cruijff naar Feyenoord?

  In de andere afleveringen hoor je of Cruijff een weldoener was of juist een op geld beluste man. En kom je te weten wat er precies gebeurde achter de slagboom van de Arena op 24 maart 2011, toen de zogenaamde "fluwelen revolutie" bij Ajax ontplofte. Deze bewuste dag zette de toon voor een jarenlange strijd om de macht bij Ajax.

 • A podcast stitched together from the corpses of mystery, noir and gothic literature and cinema
  https://thefrankenpod.wordpress.com

 • Vier vriendinnen hebben regelmatig een girls night. Ze vertellen en vragen elkaar álles; over relaties, mama zijn of worden, uitgaan, flirten, huis kopen en alle herkenbare onderwerpen voor menig vrouw uit de 80’s. Elke vrijdag een nieuwe aflevering!
  Je kunt de vriendinnen kennen uit de drie-wekelijkse podcast afleveringen van Seks, Relaties en Liefdes! van Nynke Nijman. Deze afleveringen hoor je voortaan wékelijks, maar dan hier. Met Jenn, Lies, Daan en Nyn.
  Vriendinnen is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected]

 • Ambitieuze en inspirerende Noord-Hollanders krijgen een podium om hún verhaal te vertellen. Deze Strijders zetten ze zich op hun eigen manier vol passie en energie in voor hun wijk, het milieu, de leefbaarheid of de zorg. In een korte monoloog vertellen ze over hun droom, de hobbels en de successen. Voor meer informatie kijk op nhnieuws.nl/strijders