Michel Houellebecqs Podcasts
-
Andrés och Karl Oskar samtalar om Michel Houellebecqs senaste roman "Förinta" och den mörka diagnosticering som författaren gör av den europeiska människan och hennes samhälle.
-
Caroline vill veta varför man skriver och har därför läst Michel Houellebecqs ”Hålla sig vid liv”. Liv tycker Caroline motsvarar hans författarideal. Podden undrar också över hur man kunde hitta det obegripliga i Ann Jäderlunds poesi.
-
UPPDATERING: Detta är en uppdaterad version av gästpodden. Han är en av svensk litteratur och journalistiks tyngsta namn och aktuell med boken "Den som dödade helvetets änglar". Vi pratar med Jan Guillou om nyrika människor som flyttar till Östermalm, recensenterna som för första gången någonsin gett hans verk positiva recensioner och hur man får äktenskapet att hålla efter så många år. Dessutom avhandlas Michel Houellebecqs författarskap och vinkvällen med Alex och Amanda Schulman.
-
Hur bra är Michel Houellebecqs nya tegelstensroman Anéantir? Och hur kommer det sig att den franska litteraturvärldens rockstjärna nu rör sig mot andlighet och försoning?
Michel Houellebecqs Anéantir innehåller familjedrama, presidentvalskampanjen 2027, cyberterroristattentat och andligt sökande. Kulturredaktionens Cecilia Blomberg berättar mer om den uppmärksammade romanen.
KRITISK KONSTNÄRSRÖST MOT OS I PEKINGImorgon drar vinter-OS i Peking igång och samtidigt som elitidrottare och representanter tar sig dit höjs kritiska röster runt om i världen. En av dem tillhör den kinesiske konstnären och dissidenten Badiucao, som med sina satiriska målningar vill sätta fingret på det han kallar en kinesisk brutalitet som blivit allt tydligare. Möt honom i Linnéa Wannefors intervju.
HUR MÅR BARNTEATERN I PANDEMIN?En matta på golvet där så många förskolebarn som det bara går att klämma in sitter tätt, tätt ihop, ivriga att komma så nära scenen som möjligt.
Så kunde det ofta se ut före pandemin när barnteatergrupper turnerade runt om på Sveriges folkbibliotek för att möta publiken. Men två år in i coronapandemin är teatermöjligheterna för de minsta besökarna långt ifrån desamma som tidigare. Hör Hedvig Weibulls reportage.
ESSÄ: VAD HAR VI FÖR RÄTTIGHETER SOM SÅRBARA PATIENTER?Många av oss bär på en känsla av att vi som medborgare har rättigheter. Men trots det finns det områden där vi känner oss utlämnade åt andras omsorg, ja kanske till och med godtycke, och därför har svårare att hävda våra rättigheter. Varför då? Det frågar sig Elena Namli i dagens OBS-essä.
Programledare: Morris Wikström
Producent: Felicia Frithiof -
Ola har läst Michel Houellebecqs incelroman, ”Konkurrens till döds”.
Jonatan vill veta exakt hur det ligger till när det gäller Sverigebilden.
-
Efter kulturdebatten om triggervarningen i Michel Houellebecqs återutgivna debutroman, så samtalar Andrés & Oskar om konstnärens relation till uttryckets innehåll. De analyserar det redaktionella beslutet som föranlett varningstexten.