Связанные с
-
Meesterverteller Johan Op de Beeck doet het levensverhaal van De Zonnekoning uit de doeken. Verwacht u aan een weergaloos verhaal, vol van anekdotes, soms smakelijk, soms bijzonder onsmakelijk en gruwelijk. Op vijfjarige leeftijd werd Louis koning, en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij de gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.
-
In DS Vandaag zoomt een journalist van De Standaard elke weekdag in op een actuele kwestie. Met Alexander Lippeveld en Lise Bonduelle.
-
Leopold was een groot man, hij was ongeveer 1 m 90, daar is iedereen het over eens. Maar verder zijn de meningen op z'n zachtst gezegd enorm verdeeld. Hoe is het mogelijk dat Leopold II zich heeft kunnen ontwikkelen tot die ongenadige despoot van de Vrijstaat Congo waarover hij 23 jaar regeerde. Al is dat maar een stuk van het hele verhaal. Leopold II regeerde immers ook tijdens een tijd waarin de sociale strijd hevig woedde. Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het volledige verhaal. Ook dat van zijn veelbesproken privéleven.
-
Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid.
In samenwerking met De Correspondent. -
Hoe is het om gevangen te zitten? Wanneer weet je dat je moet scheiden? Klopt het dat veel ceo’s narcisten zijn? Hoe ongezond is eenzaamheid? En waarom schreef de filosoof Montaigne zo vaak over zijn scheten? Sofie Lemaire en haar team gaan op zoek naar antwoorden op grote en minder grote levensvragen.
-
Wij zijn Jonas, Filip, Benjamin en Laurent! Toen we in 2020 allemaal veroordeeld waren tot onze vier muren, zijn we met deze podcast begonnen. We zijn het nog niet beu. Volg ons gerust op Instagram en Facebook onder dezelfde naam.
-
Twee centrale gasten met een mening en de meest brandende actualiteit uit de sportwereld, dat zijn de hoofdingrediënten van De Tribune.
-
Lieven Vandenhaute gaat op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert.
-
Geschiedenisleerkracht die moedige pogingen doet om de geschiedenis van overal en alles te ontwarren.
-
De beste non-fictie voor je gelezen en besproken, aan de keukentafel van Koen Fillet en Sven Speybrouck.
-
De wielerpodcasts van Sporza onder 1 vlag verzameld: Sporza Koers, Jonge Wolven en Sporza Tour.
-
Is Bob Dylan een lyrisch genie of oude zeurende zak? Zijn de mannen van Kraftwerk pioniers in hun genre of maakten ze elektronische rotzooi? Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Hij gaat in gesprek met bekende superfans om te achterhalen of iconische muzikanten gek of geniaal zijn en de stempel 'tijdloos' al dan niet verdienen.
-
In Touché neemt Friedl' Lesage de tijd voor een goed gesprek met een veelzeggende gast over leven en werk, schoonheid en troost, succes en twijfel. Over dromen die zijn uitgekomen en wensen die zijn blijven liggen. Over winst en verlies, over memorabele momenten en vergeten gebeurtenissen. Over eros en thanatos. Over de dingen die het leven de moeite waard maken. Kortom, over alles wat een mens kan raken.
De muziek, gekozen door de gast zelf, is hierbij de toegangspoort. -
Op 9 november 1989 ging de Berlijnse Muur open. Dertig jaar later lijkt die muur een relict uit het verleden. Maar de gevolgen van dat breukmoment in 1989 zijn nog altijd voelbaar. Schrijver Piet de Moor en Klara-eindredacteur Karen Billiet gaan op pad in Berlijn en praten met Berlijners over hun leven voor en na 1989. Piet de Moor woont er en schreef over de stad het boek ‘Berlijn, leven in een gespleten stad’ (Van Gennep). Karen Billiet groeide op na de Val van de Muur en leerde Berlijn kennen als herenigde stad. Ze woonde er kort en meert er nog meermaals per jaar aan.
-
Alles over Beleggen! De meeste mensen denken dat ze meer geld nodig hebben. Wat je eigenlijk nodig hebben is meer vrij besteedbaar inkomen. En dit vrijbesteedbaar geld voor je te laten werken. Werken is leuk. Maar het leven wordt een stuk makkelijker als jij niet meer de enige bent die werkt maar ook je vermogen. Ja, vermogen. Klinkt alsof het alleen is weggelegd voor rijke mensen. Maar dat is het niet.Vermogen opbouwen is het tegenovergestelde van schulden maken. Het is geld aan het werk zetten zodat er meer geld ontstaat. Dat kun je zo gek maken als je zelf wilt, maar in de basis komt het neer op het volgende: beleggen.Debelegger.nl om mijn portefeuille te bekijken! Deze podcast is voor amusement en geen financieel advies! Via Youtube, Instagram en onze eigen community deel ik alles wat ik leer onderweg naar FIRE! Hierbij deel ik regelmatig mijn portefeuille om iedereen een update te geven over mijn progressie! De bedoeling is dat we hier allemaal betere beleggers van worden. De Belegger is nu een community van duizenden mensen die beleggen als een middel gebruiken om hun financiële doelen te halen. Duizenden mensen die elkaar helpen om betere beleggers te worden! Duizenden mensen in Nederland & België die interesse hebben in Finance.
-
Wim Oosterlinck praat met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen gelezen moét hebben.
-
Oprechte gesprekken met bewonderenswaardige mensen over de belangrijkste vragen van deze tijd.
Bijdragen, tips of vragen via [email protected] -
"Wacht even Jeroen, hier is toch even niet alles wat het lijkt." Het is een zinnetje dat je in deze podcast wel vaker zal horen. Want in de politiek is niet altijd alles wat het lijkt. Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van het Nieuwsblad, vertelt je in haar eigen stijl hoe de vork nu écht in de steel zit bij de discussie van de week. Ze biedt inzicht in hoe politici denken, en wat er gefluisterd wordt in de coulissen van de kabinetten en het parlement. De voorzet wordt gegeven door Jeroen Roppe, haar ex-buurman en favoriete discussiepartner bij een goed glas bier of wijn. Hij zorgt voor de drank, zij zorgt voor de quotes. Elke donderdag, in het Punt van Van Impe.
-
Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.
-
De Tijd gaat in gesprek met toonaangevende ondernemers en onderzoekers over onze toekomst. Ze blikken vooruit en tonen ons welke wereld er in het verschiet ligt.
Host Bert Rymen is Kuifje in Wonderland en leert bij over de innovatieve ontwikkelingen die er op alle maatschappelijke domeinen zitten aan te komen.
Neem in 30 minuten 10 jaar voorsprong met De Tijd Vooruit.
- Показать больше