Связанные с
-
Gothrecht is een absurdistisch en fictief hoorspel met originele muziek. Het hoofdpersonage, een gothic vrouw genaamd Brinta (stem Georgina Verbaan), moet zich voor de liefde een weg banen uit het ‘Pierre Bokma-kantoorcomplex.
-
Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius recenseren elke week iets, van vloerbedekking tot make-up, van Willem-Alexander tot het kapitalisme. Er worden veel meningen geventileerd, er worden zijpaden behandeld, en uiteindelijk klinkt op de xylofoon zeer luid het eindoordeel: het aantal sterren. De roddelbladen worden nauwgezet doorgenomen, en aan het eind lossen de hosts het probleem van een luisteraar op. Dan is het alweer tijd voor ‘Tot dan dan!’
❤️ Insta: @marcmarieenaafvindeniets
🎥 YouTube
-
Carrie & Eddie bespreken op een toegankelijke manier spraakmakende moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?
-
In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?
In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland?
-
Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.
-
Wekelijks nieuwe afleveringen, maar dan exclusief bij Podimo. Meld je aan via podimo.nl/manmanman. / Bas, Chris en Domien zochten uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Ook leuk voor vrouwen!
-
In Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS'ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?
-
Hoe en waardoor wordt iemand slachtoffer van nepnieuws?
De Deventer Mediazaak is een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek.
Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als ‘de klusjesman’. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt. -
Geregeld voeren Rutger Bregman en Jesse Frederik gesprekken over economie en politiek waarvan ze achteraf denken: was dit niet ook een leuke podcast geweest? Die gesprekken zijn ze voor De Correspondent gaan opnemen.
Wil jij deze podcast mogelijk maken? Je kunt ook lid worden van De Correspondent voor 7 euro per maand. Als lid krijg je toegang tot nog veel meer journalistieke artikelen, podcasts en documentaires die voorbij de waan van de dag gaan. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl -
Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet.
15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost.
Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt.
In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland? -
Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen- deze moord is het trauma van de Achterhoek.
Rinie Wielheesen was het buurmeisje van Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond maar niet om de dader op te sporen. Onland is geen whosdunnit maar een whatsdunnit. In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap.
’t Onland is een onheilspellende luisterervaring in de Achterhoek, een verhaal dat als een onverharde landweg kronkelt door een ruimte en een tijd waarin vooral gezwegen en verzwegen werd. -
Kwaad Bloed is een podcast over zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland. De gebruikte wapens? Een bijl, gif en zelfs een trein. En de daders zijn geen dolende geweldenaars maar in de meeste zaken bekenden van het slachtoffer. Niemand wordt als moordenaar geboren, zegt een vrouw die haar echtgenoot ombracht, maar waar gaat het mis? Wanneer wordt het de dader te veel? In hun gesprekken met nabestaanden, getuigen en ook daders, gaan Gerrit Kalsbeek en Jacqueline Maris op zoek naar wat er aan het misdrijf voorafging. Ook kijken ze wat er daarna gebeurde; met het dorp of de buurt, de nabestaanden en ook met de daders. Vier schrijvers kregen dikke moorddossier waar ze hun verbeelding op los mochten laten. Deze radiodrama’s schijnen een ander licht op de verschillende moordzaken. Wat als een nabestaande wraak wil nemen? Of als een koor de enige troost is voor de rouwende moeder? Of als het slachtoffer terugkijkt op haar eigen dood of de dader niet kan leven met het besef dat zij het echt heeft gedaan? Welkom bij Kwaad Bloed!Research en interviews: Jacqueline MarisScript en geluidsvormgeving: Gerrit KalsbeekMuziek: Amir Vahidi & Arno PeetersRegie radiodrama’s: Rick SteggerdaSchrijvers: Maaike Bergstra, Renee van Marissing, Iona Daniel en Marcel OsteropEindmix: Arno PeetersKwaad Bloed is een productie van VPRO en NPO Radio 1, en werd gemaakt met een bijdrage van het NPO-fonds.
-
In de true crime podcastserie De Showbizzmoord duiken journalisten Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS-Journaal) in de geruchtmakende moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. In zeven afleveringen word je meegenomen in een wereld vol sterren, drugs, prostitutie, geld en macht. Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Bart van der Laar?
-
In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge.
In De Blankenberge Tapes komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.
De Blankenberge Tapes is een podcast van de VPRO en Room for Film, bedacht en gemaakt door Tom Hofland en Pascal van Hulst. Met de stemmen van Johan Heldenbergh, Nyncke Beekhuyzen, Abe Dijkman en Sterre van Sprundel. Deze serie werd mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds. Meer op: https://www.vpro.nl/deblankenbergetapes -
Over de overgang bestaan veel misverstanden. Vrouwen die er niet over praten. Huisartsen en gynaecologen die klachten niet serieus nemen. In deze podcast volgt vijftigplusser Elles de Bruin de overgang in de hoop het taboe nu eindelijk te doorbreken.
Of het nu gaat over een droge vagina, stemmingswisselingen, hormoontherapie, de werkvloer, geestelijke gezondheid of mannen - want ja, ook mannen komen in de overgang terecht - in deze podcast komt het allemaal ter sprake.
Dit is een podcast van Omroep MAX en NPO Radio 1. -
Stel dat je mag rondsnuffelen bij de AIVD. Stiekem kijken wat onze Inlichtingen- en Veiligheidsdienst allemaal uitspookt. In deze spannende NPO Radio 1-podcast van de KRO-NCRV nemen we je mee achter de schermen. We spreken mensen die er werken, of gewerkt hebben, en duiken in hun geheimen en de opwinding die de job met zich meebrengt.
En hoe belangrijk is het eigenlijk dat we zo’n inlichtingendienst hebben?
Ontrafel samen met makers Wil van der Schans en Constant Hijzen de mysteries van de AIVD. -
In de podcast Familiegeheimen gaan moeder en dochter Astrid Holleeder en Miljuschka met elkaar in gesprek. Beluister nu ook Eetgeheimen, de nieuwe podcastserie van Miljuschka.
Deze podcast is onderdeel van het podcastnetwerk Topcast Media. Heb je interesse om te adverteren? Neem contact op via: [email protected]
-
De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?
Bob is een podcast van NPO Radio 1, Audiocollectief Schik en VPRO Dorst. -
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?
Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het café dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.
Als Pollux jaren later van de kastelein van het café hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ging Uwe wel dood? Of leeft hij nog? In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.
De Laatste Dans is een podcast van Frans Pollux voor de NTR en NPO Radio 1.
Credits
Podcastmaker, muzikant en componist: Frans Pollux
Eindredactie: Marion Oskamp
Audiomixage: Sam Huisman
Sounddesign en muziek: Frans Pollux en zijn band -
In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.
In de zesdelige true crime podcastserie 'Mathilde's Mysterie' duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van 'De Showbizzmoord') in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde's dood zelfmoord of toch moord? Te beluisteren vanaf 28 januari 2021. - Показать больше