Alexander Rozental Podcasts
-
I dagens avsnitt har vi glädjen att möta leg psykolog, forskare, föreläsare, författare, universitetslektor Alexander Rozental. Dagens avsnitt åskådliggör bl a KBT behandling vid prokrastinering, ålders- köns- sociodemografiska aspekter & konsekvenser av prokrastinering likväl som konkreta handfasta tips för att hjälpa prokrastinerare. Alexander belyser även: 'The big five", delmål, hjärnan, beteendeexperiment, distraktioner, kopplingen mellan psykisk ohälsa och prokrastinering. Utöver detta presenterar Alexander 4 komponenter: "Värdet, förväntan, tid & impulsivitet", vad som är verksamt vid behandling samt följande teman: belöning, beteenden, pauser, miljöer & motivationshöjande insatser. Ett inspirerande avsnitt med råd som kan underlätta inte bara för individer, psykoterapeuter vid behandling utan även för familjer och anhöriga: varmt välkomna!
-
Kognitiv beteendeterapi, som förkortas KBT, omgärdas av en mängd uppfattningar och påståenden. Emma Frans och Maja Åström tar hjälp av vetenskapen och synar påståenden som "KBT kan bota fobi på bara några timmar", "KBT är mer effektivt än antidepressiva läkemedel", samt "KBT behandlar bara symptomen, men går inte på djupet". Experthjälp får vi av Alexander Rozental, psykolog och lektor vid institutionen för psykologi vid Uppsala universitet.
-
Alexander Rozental är psykolog, forskare och författare av flertalet böcker inom psykologi. Han är aktuell med boken Bättre en perfekt - en självhjälpsbok om perfektionism och alla de konsekvenser det medför.
Alexander gästar mig i loungen för att prata om allt gällande perfektionism och det som ämnet touchar. Självkänsla, prokrastinering, stressymptom, depression och mycket annat i ett riktigt matigt avsnitt om psykologiska utmaningar som många dras med.
Psykologen och forskaren berättar också om konkreta verktyg för hur man kan hantera sin perfektionism i såväl yrkeslivet som privatlivet. Han ger också bakgrundsfakta för varför perfektionism har ökat i västvärlden senaste decennierna och vad det innebär i praktiken.
Ett riktigt lärorikt samtal med den kunnige och grymma författaren och experten på perfektionism - Alexander Rozental!
Gillar du LoungePodden?
Stötta gärna på Patreon:
https://www.patreon.com/taimaz
Swish: 0761 401 401
❤️ Tack för ditt stöd! ❤️
Mer info på https://www.loungepodden.se
Följ @loungepodden på alla sociala medier!
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A
Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden
Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden
Följ Taimaz
Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/
Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21
-
"Psykologer blir psykologer för att de själva har psykiska problem", påstås det ibland. Vissa menar att psykoanalys bara går ut på att man ligger på divanen och snackar skit om sina föräldrar. Andra säger att psykoterapi inte kan skada, eftersom det bara är samtal. Emma Frans och Maja Åström synar påståenden om psykologi, tar hjälp av vetenskapen och reder ut vad som är sant, falskt och mittemellan. Alexander Rozental, psykolog och lektor vid institutionen för psykologi vid Uppsala universitet, medverkar som expertgäst.
-
Man städar, stryker och klappar katten. Man tar en rask promenad och passar på att köpa mjölk. Inget fel i det – bara det att man egentligen kanske borde ta itu med något helt annat. Det går att sluta prokrastinera. DN:s Sanna Torén Björling har talat med psykologen Alexander Rozental, som är specialiserad på problemet, och reder ut i dagens avsnitt.
Programledare: Ülkü Holago. Producent: Sabina Marmullakaj. Ljudtekniker: Patrik Miesenberger. Tekniker: Per Stübler, Bauer Media. -
Lördagsgodis, fluortandkräm och tandborstning två gånger om dagen har gjort att Sveriges tandhälsa gått från katastrof till bland den bästa i världen. Idag ligger fokus på att få till en mer jämlik tandvård. Hör professorn och tandläkaren Mats Trulsson berätta historien om munhälsans utveckling och få svar på frågor om tandblekning, bettskenor och tandvårdsrädsla. Och visste du att tuggummi kan göra dig mer alert? Nu undersöks om äldres minne påverkas av deras tuggfunktion. Dessutom: Forskaren Alexander Rozental svarar på lyssnarfrågan om hur vi ska vänja oss vid att återgå till kontoret.
-
Denna veckan gästas vi av psykologen och forskaren Alexander Rozental som just nu är aktuell med sin nya bok "Bättre än perfekt", om perfektionism. Perfektionism är ingen diagnos, men många lever absolut med en perfektionism som begränsar en i ens liv. Det kan finnas fördelar med att göra saker noggrant eller anstränga sig till sitt yttersta ibland, men när man skuldbelägger sig själv eller kanske överanstränger sig för att sen ändå inte känna sig stolt över sig själv för att man tex inte förtjänar beröm man får för man har ju trots allt "ansträngt sig", då kan det vara läge att försöka ändra i sitt eget tankemönster. Och det går att förändra hur man tänker och ser på perfektion. Men hur?
Boken hittar ni i alla bokhandlar.