Rust Podcasts

  • Att programmera, systemutveckla eller bara koda! Christian Forsberg är CTO på Sogeti och har kodat i 45 år. Om hur man lyckas med systemutveckling. Lyssna till hans erfarenheter och exempel.



    Ja, vi pratar Javascript, Node, Typescript, Svelte, C#, Java, Rust och Python men det är inte det viktigaste som kommer fram i de konkreta exempel. Christian pratar om val av ramverk, arkitektur och tjänster. Goda exempel och erfarenhet som konsult och systemutvecklare för kunder inom flera olika branscher.




    Om avsnittet:



    Målgrupp: agila team, ledning, it-folk, scrum master, projektledare, management, systemutvecklare, programmerare, konsult



    Lär dig: autonoma team, arbetssätt, systemutveckling, tankesätt, kodspråk.




    Tips till dig som är bra på frontend, backend och fullstack. Hur du "surfar på din våg" och varför det är viktigt så att du känna att du hela tiden är hungrig på att lära dig nytt.



    Den mänskliga kommunikationen och hur ledarskap i team kan leda till att man övertygar snabbt tillsammans med värde. Krossfunktionella team löser oftast bra saker i iterationer med ett agilt tänk.



    Vidare pratar vi om cloudverktyg. Där tjänster är viktigt nu och framtiden men det kommer bli mindre viktigt vilket moln du använder. I Sverige använder vi mycket Microsofts moln (Azure) och produkter



    Christians lista på för framgångsrika utvecklingsprojekt och hur man lyckas med systemutveckling:




    Arkitektur. Skissa på hur det ska byggas.



    Planera inte för mycket. Agilt tänk även i planering



    Bygg snabbt. Visa resultat och iterera tillsammans med kund/produktägare




    Christian Forsberg, Jonas Jaani (22:08)



    Videoversion av avnittet




    https://youtu.be/gI-o0r84HYY




    Länkar / mer information:



    Project Aristotle  - vad är viktigt för ett team?



    Att jobba med autonoma team - video



    Beautiful Delivery



    Beautiful Delivery - video







    Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten



    Prenumerera:



    Apple Podcasts



    Google Podcasts



    Spotify:




    https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm

  • Krig och död. I avsnitt 149 försöker vi fly verklighetens mörker genom att låta vår patron Martin bestämma ämne. Temat blir “musik man tidigare pissat på men som nu gått och blivit the shit”. Vi diskuterar band, artister och album som vi på något sätt kommit på kant med i våra tidiga år men som vi idag har ett helt annat förhållningssätt till. Inte helt oväntat blir det musik från vår barndoms 90-tal och den hårdrock vi växte upp med. Vi pratar gothiga kråsskjortor, långsam krigsdöds, enarmade trummisar, den förkastliga genren electronicore (som en av oss älskar förbehållslöst idag), att komma in i Entombed mycket senare än andra, vita män som rappar, provocerande ansiktsuttryck, UÅHC, rävboametal, proggig nektar, spansk rens och järnjungfruns mörka 90-tal. Och så passar vi på att hylla Mark Lanegan efter hans tragiska bortgång.

    Spellista

    Mark Lanegan - The Gravedigger’s Song (Blues Funeral / 4AD)

    Type O Negative - My Girlfriend’s Girlfriend (October Rust / Roadrunner)

    Bolt Thrower - No Guts, No Glory (Mercenary / Metal Blade)

    Eskimo Callboy - Pump It Up (S/t / Century Media)

    Entombed - Albino Flogged In Black (Inferno/ Music For Nations)

    Beastie Boys - So What’Cha Want (Check Your Head / Capitol)

    Faith No More - Caffeine (Angel Dust / Slash)

    Abhinanda - Senseless (S/t / Birdnest)

    In Solitude - Pallid Hands (Sister / Metal Blade)

    Opeth - Nectar (Morningrise / Candlelight)

    Teitanblood - Anteinferno (Death / Norma Evangelium Diaboli)

    Iron Maiden - Blood On The World’s Hands (The X Factor / Parlophone)

  • Få människor har haft så stor betydelse för popmusikens utveckling som Bob Dylan och här hyllar vi hans absolut viktigaste bidrag. Genom att vara dryg och självupptagen inspirerade han Joan Baez till att skriva Diamonds And Rust, den bästa låten om att minnas den där kärleken med glädje men ändå inte vilja återbesöka den, och den i sin tur inspirerade brittiska Judas Priest att satsa på och vidareutveckla hårdrocken.


    Diamonds And Rust är poplåten som inte bara är världens bästa en gång utan två. Joan Baez version är en lugn och vaggande och bitsk reflektion över det där gamla exet som fick för sig att ringa för att skryta om sin konstnärlighet. Judas Priests version, som spelades in mindre än ett år efter Baez, är en teatral och underbart passivt aggressiv rocklåt i högt tempo och med fantastiskt samspel mellan gitarristerna.


    Vi besöker Joan Baez minne av det där perfekta ögonblicket där allt bara var lycka och diamanter och vi besöker henne i rosten som kom efteråt. Vi besöker Judas Priest när de tillsammans med Roger Glover från Deep Purple uppfinner The New Wave Of British Heavy Metal. Det blir en resa genom tid och rum och en hyllning till kanske den bästa låten om hur man bemöter självupptagna män. Eller kvinnor för den delen.

    En podd om musik behöver musik och musik behöver låtskrivare. Låtskrivare behöver pengar. Var med och betala STIM-avgifter så att de får vad de ska få. Och det som blir över går till Röda korsets arbete i Ukraina.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Avsnitt 231 är här! Vi kunde inte låta bli. Blev ett extra långt avsnitt eftersom vi kände oss tvungna att såga samtliga bilar i Car Masters: Rust To Riches. Blir en detaljrik och mörk genomgång med en del överraskningar. Krick lanserar bland annat en konspirationsteori som går ut på att några av bilarna är byggda av andra firmor. Sen gräver vi ner oss i ett obegripligt lyssnarbrev om elkonvertering. Efter detta hyllar Ponkan alla kvinnor som kör hoj och sen blir det Veckans bil. Denna gång den underbara Plymouth Satellite II concept från 1964. Krick älskar dess targa-tak och Ponkan avskyr hela bilen. Vi rundar av med att prata om den upplevda hastigheten. Häng med!


  • Avsnitt 230 är här! Självklart måste vi inleda och prata lite om den nya, vidriga säsongen av Car Masters: Rust To Riches. Krick har dock kommit på ett nytt segment baserat på Mark Towle’s ”byta-upp-sig-metodik”. Här presenteras det snabbaste sättet att gå från en 50.000 kronors bil, till en för 600.000 kronor. Sen är det dags för lite vetenskapligt hojsnack när Ponkan funderar kring varför man får ”Flow” när man kör motorcykel. Sen blir det veckans bil. Denna gång den mumsigt rymdiga MOLAB. Efter detta kikar vi på nya Countachen och sen blir det ett spännande lyssnarbrev gällande den genommörka framtiden. Slutligen rundar vi av med de oskrivna reglerna gällande garagehäng. Häng med!