Bölümler
-
Den här veckan gästas vi av Irena Pozar, skribent och chefredaktör för Veckorevyn. I våras släppte hon sin debut bok Backlashen:metoo och revolutionen som stoppades vilken vi pratar om i dagens avsnitt. Om hur dom flesta diskussionerna kring #metoo ändå stannade vi namnpubliceringarna. Om vad rörelsen hade blivit, eller kanske inte blivit, utan välkända ansikten att knyta an eller bli upprörd på. Om hur dagens unga män är mer konservativa än äldre. Om att många unga män har uppfattningen, idag, om att kvinnor överdriver när det pratas om tex jämställdhet. Och om att få tillbaka ilskan.
-
Inför valet i september 2022 driver vi kampanjen 3 minuter i veckan, med syfte att ändra skollagen. En skolkurator med ansvar för 1000 elever har 3 minuter i veckan åt varje elev. Det är inte hållbart. Vi vill att man i skollagen inför ett maxtak på hur många elever en skolkurator får ansvara över. Vårt förslag är 400 elever på skolkurator. Vi har bjudit in partiledarna från alla svenska riksdagspartier för att diskutera saken med dom. Vi vill gå och rösta, väl medvetna om vad partierna vill göra i frågorna som rör psykisk ohälsa, elevhälsa och Sveriges framtid. Välkomna till poddspecialen 3 minuter i veckan.
I avsnitten pratar vi om 2 omfattande enkätundersökningar. För att ta del av dom och skriva under vår namninsamling för en ändring av skollagen, gå in på treminuter.se. Idag träffar vi Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson -
Eksik bölüm mü var?
-
Finns det ett samband mellan särbegåvning och psykisk ohälsa? Vad betyder det att vara särbegåvad och är det BARA enkelt?
Vi har i veckan avsnitt med oss Mona Liljedahl, som är specialpedagog och som är väldigt insatt i det här med särskilt begåvade barn. Är samhället bra på att fånga upp dessa barn? Är det alltid barnen som räcker upp handen och får alla rätt på alla prov som är särskilt begåvade? Eller hur kan det egentligen te sig? Och varför kan det vara så att många särskilt begåvade barn avskyr skolan och lider av psykisk ohälsa? -
Ah men visst, den här veckan gästas vi av poddlegenden Anna Björklund. Anna är just nu aktuell med sin bok "Kvinnomanualen" som är en samling essäer om Annas tolkning av kvinnoskapet. Det blir snack om ätstörningar, att känna sig ful, framgång, om att vilja sitta i en taxi påväg på ytterligare ett möte men inte ha en aning om vad för möte. Att liksom vara kär i bilden av något innan man vet vad det innebär? Kanske? Och om att hennes man aldrig har startat en tvättmaskin. Och lite sånt.
-
Den här veckan har vi med oss Frida Farell. Skådespelerskan och producenten som var med om något otroligt obehagligt. När Frida var i 20-årsåldern jobbade hon som modell och var van vid att bli castad på öppen gata. En dag kommer en man och vill ha med henne i ett reklamuppdrag, och Frida, som höll på att spara pengar för att finansiera sina skådespelardrömmar tackade ja. Men Frida blir av mannen inlåst och såld i en lägenhet. Flera olika män köpte henne och hon visste inte om hon någonsin skulle ta sig ut därifrån. Det tog 10 år innan Frida berättade för någon vad hon varit med om.
Filmen om Fridas upplevelse finns att se och heter Apartment 407. -
Ja, denna veckan gästar våra älskade, älskade mammor podden. Och vi är så stolta över dom.
Vi pratar om hur man pratade, om man pratade, om psykisk ohälsa i deras unga dar. Hur det har varit att som förälder veta att ens barn mår psykiskt dåligt? Hur hanterar man det? Och varför tror dom att unga mår dåligt idag? -
Den här veckan har vi med oss professor och forskare Anette Wickström. Anette har bla. forskat på barn och ungas egna upplevelser av psykisk hälsa och ohälsa. Hur definierar unga psykisk hälsa idag? Är det verkligen så att många tror att alla skavigheter i livet är symtom på psykisk ohälsa?
-
Den här veckan pratar vi om när vänskapsrelationer tar slut. Att bli lämnad av vänner och att ibland behöva göra slut med en kompis. Varför pratar man så mycket mer om heartbreaks när det gäller kärleksrelationer och typ ingenting om heartbreaks efter vänskapsrelationer som tar slut?
Onsdag den 6/7 nåddes vi av det hemska beskedet att Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor hos SKR blivit mördad i Almedalen. Alla våra tankar går såklart till nära och kära. -
Den här veckan gästas vi av forskaren och författaren Carl Cederström. Carl är bla. författare till boken Wellnessyndromet från 2015, som redan DÅ tog pulsen på hälsotrender och Wellness. Vad gör det med oss att hela tiden matas av självoptimering och hälsotrender? Hälsofascism, som Carl kallar det.
-
Inför valet i september 2022 driver vi kampanjen 3 minuter i veckan med syfte at ändra skollagen. En skolkurator med ansvar för 1000 elever har 3 minuter i veckan åt varje elev. Det är inte hållbart. Vi vill att man i skollagen inför ett maxtak på hur många elever en skolkurator får ansvara över, vårt förslag är 400 elever per skolkurator. Vi har bjudit in partiledarna från alla svenska riksdagspartier för att diskutera saken med dom. Vi vill gå och rösta, väl medvetna om vad partierna vill göra i frågorna som rör psykisk ohälsa, elevhälsa och Sveriges framtid. Välkomna till poddspecialen 3 minuter i veckan. I avsnitten pratar vi om 3 omfattande enkätundersökningar. För att ta del av dom och skriva under vår namninsamling för en ändring av skollagen, gå in på treminuter.se.
Idag träffar vi Liberalernas partiledare, Johan Pehrson. -
Det stora avsnittet om tröst. Vad är det att trösta? Hur tröstar man bäst någon annan? Hur fan tröstar man sig själv?
Det blir tips och det blir massa frågetecken. Trösterikt, får vi hoppas. -
Inför valet i september 2022 driver vi kampanjen 3 minuter i veckan med syfte at ändra skollagen. En skolkurator med ansvar för 1000 elever har 3 minuter i veckan åt varje elev. Det är inte hållbart. Vi vill att man i skollagen inför ett maxtak på hur många elever en skolkurator får ansvara över, vårt förslag är 400 elever per skolkurator. Vi har bjudit in partiledarna från alla svenska riksdagspartier för att diskutera saken med dom. Vi vill gå och rösta, väl medvetna om vad partierna vill göra i frågorna som rör psykisk ohälsa, elevhälsa och Sveriges framtid. Välkomna till poddspecialen 3 minuter i veckan. I avsnitten pratar vi om 3 omfattande enkätundersökningar. För att ta del av dom och skriva under vår namninsamling för en ändring av skollagen, gå in på treminuter.se.
Idag träffar vi: Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna. -
Ja, denna veckan har vi med oss Johan, som är ST-läkare och arbetar just nu inom Barn- och ungdomspsykiatrin. Och ni får svar på dom frågorna som ni skickade in till oss. När ska man söka hjälp, egentligen? Varför är det så många som besöker bup-akuten som aldrig varit i kontakt med vården tidigare? Och finns det stöd för föräldrar?
-
Inför valet i september 2022 driver vi kampanjen 3 minuter i veckan med syfte att ändra skollagen. En skolkurator med ansvar för 1000 elever har 3 minuter i veckan åt varje elev. Det är int hållbart. Vi vill att man i skollagen inför ett maxtak på hur många elever en skolkurator får ansvara över, vårt förslag är 400 elever per skolkurator. Vi har bjudit in partiledarna från alla svenska riksdagspartier för att diskutera saken med dom Vi vill gå och rösta, väl medvetna om vad partierna vill göra i frågorna som rör psykisk ohälsa, elevhälsa och Sveriges framtid. Välkomna till poddspecialen 3 minuter i veckan.
I avsnitten pratar vi om en rapport vi gjort genom 2 omfattande enkätundersökningar. För att ta del av dom och skriva under vår namninsamling för en ändring av skollagen, gå in på: treminuter.se
Idag träffar vi: Märta Stenevi, språkrör för Miljöpartiet -
Den här veckan gästas vi av Fredrik, Geniet, Söderholm. En person vi kanske benämner lite granna som en idol. Javisst.
Det blev ett samtal om droger, selfhealing, om när saker går åt helvete, 12-stegsprogrammet och om varför man även bör prata mer om VARFÖR man fastnar i ett drogmissbruk och inte bara prata om att knark är bajs.
Nu finns vår kampanjlåt "Släck inte ljuset" att lyssna på, på Spotify. Det är även den låten som avslutar veckans avsnitt. -
Inför valet i september 2022 driver vi kampanjen 3 minuter i veckan med syfte att ändra skollagen.
En skolkurator med ansvar för 1000 elever har 3 minuter i veckan åt varje elev. Det är inte hållbart.
Vi vill att man i skollagen inför ett maxtak på hur många elever en skolkurator får ansvara över, vårt förslag är 400 elever per skolkurator.
Vi har bjudit in partiledarna från alla svenska riksdagspartier för att diskutera saken med dom. Vi vill gå och rösta väl medvetna om vad partierna vill göra i frågorna som rör psykisk ohälsa, elevhälsa och Sveriges framtid.
Välkomna till poddspecialen 3 minuter i veckan.
I avsnitten pratar vi om en rapport vid gjort genom 2 omfattande enkätundersökningar. För att ta del av dom och skriva under vår namninsamling för en ändring av skollagen gå in på: treminuter.se
Idag träffar vi: Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet. -
Vi lanserar kampanjen "Tre minuter i veckan", en politiskt obunden kampanj som syftar till att ändra skollagen.
Läs mer på: treminuter.se
Avslutande låt: Ronia - Släck inte ljuset -
Den här avsnittet är i betalt samarbete med Ellos. Vi pratar om hållbarhet. Hållbar konsumtion, finns det? Hur lever man hållbart, genom livet? Det handlar ju inte bara om att göra så lite avtryck som möjligt på planeten utan att också hitta ett sätt som gör att man är hållbar för sig själv. Och hur mycket ansvar kan man lägga på den enskilda individen? Och varför känns det som att de tär så mycket svårare att leva hållbart som kvinna?
-
Denna veckan gästas vi av Hanna Friberg. Som vi liksom följt i??? Ja sedan vi fick en dator framför oss typ.
Vi pratar om heartbreaks. Om att våga släppa in någon som sedan sviker. Hur går man vidare? Vågar man fortsätta tro på kärleken? Sen blir det positivitet. Att alltid försöka ha ett positivt mindset och vad det gör med en. Om att söka sig själv och vad man vill och om att hamna i blåsväder och få utstå massa hat, istället för kritik. -
JAAAAaaaAAAA, här har vi det. Det årliga sommarångest-avsnittet. Vi är tillbaka på ruta ett. Kroppsångest, ekonomisk ångest, stresshantering och ligga-inne-under-täcket-trots-att-det-är-sol-ångest.
Att känna att "alla andra!" tänker att man inte ens försöker ta sig ur sin ångest om man inte går ut i solen. Om strawberry-legs och att ha tappat suget för att planera saker.
Är det värt det? Egentligen?
Ja. Vi vet i fan. Som vanligt. - Daha fazla göster