Bölümler

 • Hvad sker der når uheldet rammer? Når du står med en diagnose der påvirker dit liv både i øjeblikket, men også fremadrettet. Hvem griber dig i systemet? Din krop behandles som var det en bil der kommer til mekanikeren, men hvad dit sind? Hvad med din sjæl & dit inderste? Og hvad hvis du bliver ramt af en sygdom som ikke får meget plads i medierne?


  Min gæst bringer sit perspektiv & sine overvejelser ind i ENHED rummet i samtalen her. Formet af sine oplevelser både som læge, men også som patient.


  Læge & forfatter Katharina Oravsky Sandström har skrevet bogen ”Flamingokvinden – fortællinger om mennesker, helbred & arbejdsliv” som er fortællinger om mennesker som bliver ramt af for eksempelvis diskusprolaps, skulderskade & andre “ikke sexede” diagnoser, som Katharina kalder dem.


  Du kan blandt andet høre om:

  Hvorfor det at systemet ser diagnoser & ikke hele mennesker er en udfordring & kan efterlader mennesker med ar på sjælenHvorfor den samme diagnose ikke bør kalde på samme behandling hos alle menneskerHvorfor vi bør kende menneskets individuelle situation & historie for at kunne hjælpe demVigtigheden af den menneskelige & sjælelige pleje ved sygdomDen prestige der er ved nogle sygdomme & diagnoser både i lægemiljøet men også i samfundetHvad du bør gøre, når du møder mennesker med en diagnose du ikke kan forståNår vi som patient/menneske ikke forstår lægens ord, kan mærke tidspresset hos sundhedspersonalet & ikke vil være “til besvær”Hvad du bør gøre for at sikre du eller en du har kær får bedre behandling i systemetDrømme scenarier for patienter i Katharinas perspektivKatharinas egen oplevelse af at blive udsat for mistro af læge selvom det viste sig hun havde en hjertefejlHvordan Katharina som patient oplevede at blive behandlet som en diagnose & som et apperatOg meget mere

  Du finder nu en meditation som både kan bruges af børn & voksne inde i Klub ENHED. Der er altså mere end 30 meditationer, 15 bevægelses/træningsvideoer, 38 ekstra optagelser med gæster der svarer på lytterspørgsmål, ritualer, opskrifter, video optagelser af podcast & meget mere inde i Klub ENHED & der kommer hver uge mere & mere indhold.

  Du kan melde dig ind via min hjemmeside www.noellelise.com


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med mig & min gæst, jeg er så glad for du lytter med.

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #114 om du kan tænke dig rask med journalist & fakta-chef ved Tv2 Thomas Breinholdt #54 & 89 om sammenhæng mellem tro & sundhed med forsker, læge & reiki mester Tobias Anker Stripp#17 om det målbare vs det mærkbare med læge Imran Rashid#18 om ayurveda med Maria Juhl

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I ENHEDs mini koncept “Kom lidt tættere på…” kan du her komme lidt tættere på Mette Skjærbæk.


  Hvis du ikke har hørt første udgave af "Kom lidt tættere på..." så vil jeg fortælle dig, at det er en lille ekstra optagelse jeg laver med udvalgte gæster.


  Her har jeg seks faste spørgsmål, som jeg kan stille gæsten. Nogle gange vil gæsten få alle seks spørgsmål. Andre gange kan det være vi kun når 2-3 spørgsmål.

  I udgaven med Mette når vi alle seks spørgsmål & det er skønt at høre Mettes perspektiver & svar.


  Det er en del af charmen & formatet at det er kort & jeg ikke spørger uddybende ind til gæstens svar - selvom de siger ting som gør mig yderligere nysgerrig. Men jeg håber denne mini-samtale kan skabe lidt gode grin & refleksion i dig.


  TAK fordi du lytter med!

  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Eksik bölüm mü var?

  Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

 • Vidste du, at hudpleje er klogt i forhold til sygdomme? At det at have en næret hud, faktisk er en del af din sundhed.

  Huden er vores største organ & endnu vigtigere: Det er et spredningsorgan.


  Min gæst har i mere end 25 år arbejdet med huden fra et holistisk perspektiv. Mette Skjærbæk er stifter af det danske hudpleje brand Karmameju. Mettes ekspertise & tilgang til huden handler ikke kun om det ydre & det du smør på huden. Men ligeså meget om dine tanker & måden du er i livet på.


  Så gør dig klar til at få udvidet hudpleje som begreb.


  De første ti minutter er en rørende fortælling, om den tinitus Mette har haft i sin relation til sin mor, selvom de altid har haft et godt forhold. Og hvordan Mette tog sig tilløb i to år, til at spørge sin mor om de kunne gå i terapi sammen. Og hvilken gigantisk forandring det har skabt i livet.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvorfor & hvordan forståelse er en nøgle & kan sætte dig friHvordan Mette som 11 årig indenfor et år mistede sin far & begge bedstemødre & hvordan frygten for at miste stadig følger hendeDen omvendte verden hvor vi som børn tager (forældre)ansvaret for vores forældreHvad den fjerde vandform er & hvorfor du bør kende til denHvordan hudpleje ligeså meget handler om hvordan det er at være i din kropHvorfor det er vigtigt at være fair i måden vi behandler vores krop & sind på & hvad det har med hudpleje at gøreHvordan dine ord & tanker & opløsningen af uforløste ting i livet også er vigtig når det gælder hudplejeHvorfor aromaterapi er en stor del af Mettes produkter & hvordan aromaterapi er som følelsernes apotekAt have impostersyndrom som en evig følgesvend selvom Mette har skabt en kæmpe forretning som i år fylder 25 år & hvordan det er forbundet til at Mette gik ud af 10.klasse & ikke har nogen videre uddannelseVigtigheden af blive anerkendt for at være, ikke altid for at gøre

  Og meget mere.


  Og så vil jeg gerne tage dig med på en rejse, tilbage til dengang, du tog dig tid til at være. Tid til at fordybe dig. Tid til at lade dig blive forundret. I den nye meditation ‘Jeg er hel’ guider jeg dig først på en visualiseringsrejse, inden vi sammen så mediterer med et fælles mantra. Denne meditation vil styrke kontakten til hele dig. For i den her uge kan du få 7 dages gratis adgang til Klub ENHED & alle mine meditationer & alt indholdet via www.noellelise.com


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med min gæst & mig - husk at del samtalen hvis du kan lide den & mener andre vil få værdi af at lytte med.

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder der nævnes i samtalen & du anbefales at lytte til:

  #127 om at give ansvaret tilbage til vores forældre, livskriser & hvordan du kommer igennem med Pia Felding

  #83 om kvinder & faste & sundhed hvor lægen Maria Langbak or(d)-dinerer 

  #29 med Niels Overgaard om stoisk filosofi (om få uger udkommer ny samtale med Niels!)

  #75 med Marie Brixtofte om hvordan du styrker dit selvværd & gør op med din indre kritiker 

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I ENHEDs mini koncept “Kom lidt tættere på…” kan du her komme lidt tættere på Imran Rashid. Den her er lidt længere end de andre 'Kom lidt tættere på....' fordi Imrans svar åbner op for et fantastisk indblik i hans yngre dage & den ildsjæl han altid har været.


  Hvis du ikke har hørt første udgave af "Kom lidt tættere på..." så vil jeg fortælle dig, at det er en lille ekstra optagelse jeg laver med udvalgte gæster.


  Her har jeg seks faste spørgsmål, som jeg kan stille gæsten. Nogle gange vil gæsten få alle seks spørgsmål. Andre gange kan det være vi kun når 2-3 spørgsmål.

  I udgaven med Imran når vi alle seks spørgsmål & det er skønt at høre Imrans perspektiver & svar.


  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du i de kommende udgaver med gæster vil opleve, at jeg automatisk kommer til at stille flere spørgsmål, for jeg er jo utrolig nysgerrig anlagt. Det her mini format er dog også en læring for mig, da jeg flere gange må holde mig tilbage for at spørge videre ind til hvad gæsten svarer, da der simpelthen ikke er nok tid til at gå i dybden med alt.


  Men. Det er en del af charmen & formatet. Så du på kort tid kan få lidt gode grin, lidt refleksion & komme lidt lidt tættere på min gæst.


  TAK fordi du lytter med!

  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jeg kan ikke med ord understrege, hvor vigtig den her samtale er! Lyt lyt lyt! For din skyld, for din mentale trivsels & hele din enheds skyld, for alle omkring dig skyld.


  Imran er speciallæge, tech-ekspert, foredragsholder & forfatter til flere bøger. Den nyeste er ‘Skærmsund’ skrevet med Marie Brixtofte & Katja Bamberger Bro. 

  Imran lavede borgerforslaget ‘Stop tech-industriens kommercielle udnyttelse af danske børn & unge’ med & på blot seks uger underskrev mere end 50.000 danskere.


  Imran var en af de første danske læger der knus-elskede tech & alt det kom med. Men nu kan du høre hvorfor han ikke har det sådan længere, hvorfor digital sundhed er vigtig for ham & hvilke fortrydelser han har, når det gælder sine egne børn & skærm.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvorfor skærm & SoMe bør reguleres ligesom andre stimulanser er blevetHvad fejlstimulering & fejlernæring har med skærm at gøreHvorfor Imran ikke tror på oplysning & digital dannelseHvorfor mennesket reagerer & drages af negative ting fremfor positive Lobbisme indenfor pharma & tech & læger Hvorfor du neurologisk altid vil tabe mod skærmenHvorfor begrebet “følg” er misvisende Imrans tre principper som støtter ham i at vælge, hvad han bruger sin tid påHvordan Imran som yngre læge synes teknologi var det fedeste i verden & sprang i med stor begejstring - & hvorfor han ikke har det sådan længere Hvordan unge har mere selvindsigt end voksne når det gælder skærmforbrugHvilke ting du skal være obs på omkring dit barn & deres adfærd når de får en skærmHvorfor & hvordan tech-virksomhederne fastholder dig på skærmenHvilke blind spots jeg har omkring mine børn & skærm, selvom mine børn ikke har sociale medierHvordan leg baseret barndom er udskiftet med skærm baseret barndom Hvorfor børne YouTube ikke er godtHvorfor mennesker altid vil tabe når det gælder SoMeHvad du bør gøre både for dig selv & børn for at fremme Jeres trivsel

  Og meget mere.


  Jeg håber inderligt, at du vil dele den her samtale med alle du kender. For det her er vigtigt & der skal ske ændringer med det samme. For alle mennesker fortjener et liv der nærer dem & de trives i.


  Husk at trykke ‘følg’ i din podcast app hvis du kan lide ENHED. Du kan se videoklip & opslag på Instagram @noell_enhed_podcast.

  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med min gæst & jeg,


  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #17 med Imran Rashid hvor vi talte om målbare versus det mærkbare liv & her kom Imran bl.a. med 7 pejlemærker til hvordan, du kan begynde at mærke livet mere#120 med Jean von Baden om bl.a. afhængighed, blind spots om skærm m.m. hvorfor du jager (falsk) tryghed & hvordan hardware, software & virus påvirker dit liv #75 er medforfatter af bogen Skærmsund Marie Brixtofte på besøg til en snak om hvordan du styrker dit selvværd & gør op med din indre kritiker

  Link til Genstart episode 'Indenfor Metas mure' med gæst psykolog Lotte Rubæk som nævnes flere gange i den her samtale:

  https://www.dr.dk/lyd/special-radio/genstart/genstart-2024/genstart-indenfor-metas-mure-11802450125

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det her er en samtale til dig der:

  har mistet gnisten i dit arbejde er i tvivl om hvad du gerne vil karriere mæssigtikke ved hvad dit livsformål ergerne vil have mere hjerte i dit arbejde

  Jeg modtager ofte beskeder med spørgsmål om, hvorvidt jeg har nogle gode råd til, hvordan man finder sit livsformål & kommer igang med et arbejde, der giver mening & fylder en med tilfredshed.


  Derfor har jeg valgt at gendele en samtale, hvor jeg netop taler med min gæst om:


  Hvordan man finder sit livsformål & skaber et liv & en karriere med ånd & hjerte. 


  Jeg har altså valgt at gendele episode #3 med Isabelle Laures, fordi det er en samtale jeg virkelig ikke ønsker at du kære lytter, skal gå glip af.

  Jeg lover dig, ingen ENHED episoder bliver for gammel, for mine gæsters viden eller visdom kan altid skabe vigtige indsigter i dig.


  Isabelle har også været på besøg i episode #31 hvor vi dykkede ned i tillid, tilgivelse og økonomisk flow. Dét er virkelig også en samtale, som jeg varmt kan anbefale.


  Rigtig god lyttelyst & husk at del den her samtale med andre som kan få glæde af den!


  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I ENHEDs mini koncept “Kom lidt tættere på…” kan du her komme lidt tættere på Rikke Gøransson.


  Hvis du ikke har hørt første udgave af "Kom lidt tættere på..." så vil jeg fortælle dig, at det er en lille ekstra optagelse jeg laver med udvalgte gæster.


  Her har jeg seks faste spørgsmål, som jeg kan stille gæsten. Nogle gange vil gæsten få alle seks spørgsmål. Andre gange kan det være vi kun når 2-3 spørgsmål.

  I udgaven med Rikke når vi alle seks spørgsmål & det er skønt at høre Rikkes perspektiver & svar.


  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du i de kommende udgaver med gæster vil opleve, at jeg automatisk kommer til at stille flere spørgsmål, for jeg er jo utrolig nysgerrig anlagt. Det her mini format er dog også en læring for mig, da jeg flere gange må holde mig tilbage for at spørge videre ind til hvad gæsten svarer, da der simpelthen ikke er nok tid til at gå i dybden med alt.


  Men. Det er en del af charmen & formatet. Så du på blot små 10-15 minutter kan få lidt gode grin, lidt refleksion & komme lidt lidt tættere på min gæst.


  TAK fordi du lytter med!

  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Vi der gang på gang træder ind i ENHED rummet med forskellige eksperter ved efterhånden godt, at vores miljø har enorm betydning på vores mentale, emotionelle, kropslige & sjælelige trivsel. Og det digitale miljø er noget mange bruger oceaner af timer i dagligt. Derfor glæder det mig, at jeg med dagens gæst dykker ned i emnet, som forhåbentlig vil starte nogle refleksioner i dig.


  Min gæst er psykoterapeut, tv-vært & dokumentarist Rikke Gøransson som blandt andet har skabt det undersøgende program “Hvorfor skal Rikke være smuk?”


  I det program dykker Rikke sammen med forskellige eksperter ned i perfekthedskulturen & deler både sin egen rejse omkring det ydre & besøger emner som sociale medier, plastik kirurgi, selvværd m.m.


  Jeg har inviteret Rikke ind i ENHED rummet for at dykke ned i hendes bevæggrunde for at skabe programmet & hvorfor hun oplevede det var vigtigt.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvilken bog Rikke læste, som var skelsættende for hendes bevidsthed omkring forvetninger til piger & kvinders udseende m.m.Hvem du følger på sociale medier: Vigtigheden af at følge folk som ikke ligner os på sociale medier, men også at være bevidst om hvem vi rent faktisk følger allerede & hvilke følelser vi oplever, når vi følger medGlansbilleder & perfekthedskultur &Den negative påvirkning perfekthedskulturen har på unge & hvorfor Rikke har valgt at vise sit private-jeg netop Den sorg & provokation Rikke oplever når kvinder dømmes på deres udseendeRikke fortæller også, hvad det var hendes mormor fortalte hende på sit dødsleje som gjorde, at Rikke valgte at gennemføre en brystoperationDet at komplimentere hinanden for det ydre i stedet for det indreSkygger i forhold til hvem eller hvilke egenskaber i andre mennesker der har kunne tricke os Det at dømme andre, når det i virkeligheden handler om, at vi afholder os fra at gøre mere af det, de andre gør & vi selv (ubevidst) længes efterHvordan samfundet dikterer at tænder skal være lige & øre ikke må stritte så selv små børn & unge har denne overbevisningOg meget mere

  Du kan se de første 30 min af samtalen på video inde i Klub ENHED via www.noellelise.com & husk også at du har fået adgang til Meditationsforløbet & der nu er lige knap 30 meditationer inde i klubben.


  Husk at del samtalen med en ven hvis du kan lide den. Og tryk følg i din podcast app hvis du kan lide podcasten.


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med min gæst & jeg,


  Stort kram,

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #108 Om internaliseret misogyni, anti-feminisme & bias buddies med Naja Lind Rasmussen & Rikke Kristine Østergaard#93 Hvorfor ingen ved hvad det egentlig vil sige at være kvinde, mental load & kollektiv bias med Birgitte Baadegaard

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Vores øjne & syn er noget de fleste tager for givet. Men det er en sans som betyder enormt meget for vores oplevelse af os selv & livet. I den her samtale bliver du klogere på hvor kompliceret synets funktioner faktisk er & hvordan vi passer bedre på vores øjne.


  Min gæst er Maria Beadle som er neuro-optometrist & som i mere end 30 år har arbejdet med synet, blandt andet via sin virksomhed Train Your Eyes.


  Du kan blandt andet høre:

  Hvordan dit syn fungererHvad 20/20/20 reglen err & hvorfor den er vigtig for dig & dit syns sundhedHvad vi gør som slider på vores øjne Hvad kan vi gøre for at passe på vores syn & træne detMotorik & synHvordan synet påvirkes ved graviditetSyn & stress eller hovedrystelse Hvorfor synet bliver dårligere med alderenOg meget mere.

  Og så guider jeg dig i en skøn krops meditation så du kan skabe nærvær i din krop men også blive bevidst om hvad din krop kalder på lige nu. Lad dig guide i Klub ENHED via www.noellelise.com


  Af hjertet TAK fordi du lytter med!

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #78 med Nicolai Bille Krogh om at få af vide han snart vil miste syn & hørelse m.m.#86 med læge Maria Langbak om manglende viden om kvinder & sundhed m.m.

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Ville du turde rejse til de rødeste steder på udenrigsministeriets rejsevejledning? Deltage i voodoo wrestling i DR Congo. Spise frokost med Taliban. Tage alene ind i junglen i Uganda eller til Etiopien, Pakistan, Palæstina eller hvad med at besøge en muslimsk familie i ghettoblokke udenfor Paris, fordi du som mand er blevet venner med deres datter? 


  Det her er blot et udpluk af de rejser min gæst har bevæget sig ud på, i ønsket om at nedbryde både fordomme & grænser. En vigtig mission. Som også betød han fik nedbrudt sine egne fordomme imod muslimer især - men også fik nedbrudt sig selv, da han blev grænseløs i jagten på anerkendelse.


  Jeg har glædet mig meget til, at du har kunne lytte til den her samtale, for min gæst har en helt utrolig energi & historie med sig! Jeg ved godt, at du kan se på tiden af episoden, at det er en af de længere - men jeg lover dig, min gæst er al din tid værd!


  Min gæst er Mads G’dahl (Grundahl) er foredragsholder & vært i ‘Gdahls Rejseguide’ & TV-programmet ‘Mads til Grænsen’. Mads beskriver sig selv som en følsom & sårbar mand der har været nede & skrabe bunden. En bund vi bliver taget med til i den her samtale.


  I ENHED rummet dykker vi i dag ned i Mads rejser ud i verden, men også i hans livs rejse.


  Du kan blandt andet høre Mads fortælle om:

  Hvorfor han begyndte at rejse til steder i verden de færreste tørHvordan han møder mennesker i ligeværd, uanset om deres stamme ritualer, værdier eller kultur ikke er et match med Mads egen kompasDet at være en ung fyr med en hård opvækst & OCD i bagagenMads flygter ind i rusmidler fordi han ikke kunne holde ud at være i sit hovede pga bl.a. tvangsbilleder & ikke turde tale sårbart & ærligt om sin lidelseIndlæggelse på psykiatrisk afdeling i næsten et år med medicin der ifølge Mads fjernede hans sjælHvorfor vi ikke er så oplyste i Vesten omkring verden, hvis vi kun får viden via vestlige medierAt gå med sin ide selvom, andre ikke forstår ideen eller tror på ideen, men også det at først kunne se den røde tråd i sit arbejde i bakspejletAt miste sig selv & gøre ting for andres anerkendelse Og meget mere.

  Og hvis du får lyst til at rejse ud i verden som Mads, så kan du til sidst høre Mads råd til hvordan du kommer afsted.


  Husk at like podcast opslagene på Instagram, hvis du helt gratis gerne vil støtte mit arbejde med ENHED. Profilen er @noell_enhed_podcast 


  Hvordan vi starter vores dag skaber fundamentet for resten af dagen - & derved for livet vi oplever. Jeg har derfor skabt en ny meditation til dig på blot 10 minutter, som vil give dig den smukkeste start på dagen. Den kan du tilgå via Klub ENHED, som er til dig der gerne vil sende energi tilbage til ENHED rummet samtidig med du får adgang til utrolig meget ekstra materiale. Se mere via www.noellelise.com


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet sammen med min gæst & jeg.

  Jeg er så glad for, at du er her!

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  - #101 med Laura Kiel som deler sin OCD diagnose & hvordan hun en dag fik nok

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jeg elsker den her samtale & den visdom Martin Holmgaard Laursen bringer ind i ENHED rummet endnu engang.


  Du må virkelig ikke snyde dig for den her samtale & de vanvittig mange smukke guldkorn Martin kommer med hele vejen igennem. Når du netop tror samtalen har peaket, så kommer Martin med endnu flere gaver til dig!


  Martin har været på besøg i episode #21 til en samtale om taknemlighed (som er en af mine personlige favoritter!) 


  Martin er psykolog & har i 20 år arbejdet med mennesker der er alvorligt syge samt pårørende. Nu har Martin udgivet endnu en bog & derfor har jeg inviteret ham ind i ENHED rummet igen.

  Bogen “At være med det der er svært - en bog om at håndtere lidelse” er omdrejningspunktet for vores samtale i dag. 


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvad lidelse er Når tankerne om “hvorfor lige mig” rammer, så har Martin gode perspektiver med til dig De 9 trædesten Martin har samlet til når livet er svært, via sit arbejde med sygdomsramte & deres pårørendeOvergivelse & tillid & hvordan tillid ikke er lig med happy endingKontrol & hvad der er på spil når vi har brug for kontrolHør Martins fantastiske beskrivelse af hvad hestehuller har til fælles med livetDet at vente på ny partner eller nyt job inden man forlader det andetVigtigheden af at få øjne på vores narrativerAt opdage vi ikke er vores tanker, men vi er den der oplever tankerne Vi berør også håb & store håbs konsekvenser, naturen, det at være vidne til andres lidelseOg meget mere.

  De sidste syv minutter dykker vi ned i begrebet “synd for” & hvilke facetter der kommer i spil når vi bruger det udtryk. Jeg håber du vil dele dine perspektiver om begrebet ‘synd for’ under opslaget for samtalen på Instagram.


  Husk du kan se op til 30 minutter af mange samtaler inde i Klub ENHED. Det gælder også den her. Se mere på www.noellelise.com 


  Tak fordi du lytter med & træder ind i ENHED rummet med mine gæster & jeg!


  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #21 om taknemlighed med Martin Holmgaard Laursen#127 om livskriser & hvordan du kommer igennem med Pia Felding#44 om spirituel ligeværd m.m. med Anne Sophie Jørgensen#62 om at give slip på hvem vi var i parforholdet / sådan overlever I kriser & forskelligheder i parforholdet med Katrine Axholm#121 om dualitet, håb m.m. med Jesper westmark 

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det her er en samtale til dig som vil tage ansvar for din vrede - også hvis du tror du ikke er vred.


  Jeg har besøg af psykolog Frej Fogh Prahl i episode #14 hvor vi blandt andet dykker ned i:

  Hvornår vi er vrede? Hvad er vrede? Hvordan viser den sig? Og hvilken betydning har det, når vi ikke står ved vores vrede & italesætter den?

  Så hvis du vil lære din egen vrede bedre at kende - samt konsekvenserne hvis du ikke kender den - så lyt med.


  Vi taler også om:

  ForventningerSkuffelseTillidÆrlighedVrede i venskaber, parforhold, forældreskabet Og så får du også et indblik i en vigtig byggesten i fundamentet for mit & Johns fælles forældreskab.

  Jeg vil så nødigt at du går glip af indsigter & viden fra tidligere samtaler. Det fantastiske med ENHED samtalerne er jo, at de aldrig vil blive for gamle, bare fordi de er 1, 2 eller snart 3 år gamle.


  Frej har også været på besøg i episode #37 hvor vi dykkede ned i 'DE 5 KÆRLIGHEDSSPROG'. Dét er virkelig også en samtale, som jeg varmt kan anbefale. Begge samtaler vil med garanti påvirke alle dine relationer, hvad end det er i parforhold eller venskaber.


  Rigtig god lyttelyst & husk at del den her samtale med andre som kan få glæde af den!


  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Dine hænder har en kraft & evne til at forløse & lindre. Med helt simple tryk forskellige steder på din krop, kan du lindre din enhed. For som det efterhånden er tydeligt for alle os der træder ind i ENHED rummet & lytter til forskellige eksperter & ildsjæle uge efter uge:


  Der er en forbindelsen mellem vores psykiske, fysiske & energetiske krop.


  Min gæst er Katrine Birk, kvinden bag Tryk & Glad universet & ekspert i zoneterapi & akupressur. Katrine er også Familie, par-& psykoteraeput fra Black Bird Institute & skaber af uddannelsen Holistisk Mentor & Energiterapeut.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvad akupressur & zoneterapi erHvilke organer der er forbundet med hvilke følelserÅrstidernes energi, elementernes energi & forbindelsen til følelserKraften & energien vi alle har i vores hænderHvordan vi kan bruge akupressur & zoneterapi på et følelsesmæssigt planHvordan følelser sidder i kroppen på os eks. vrede, sorg & overbekymring, som Katrine oplever fylder hos mange & du kan høre hvilke punkter på kroppen du kan trykkeHvordan du kan hjælpe din krop til at forløse & give slip eks. på det der engang varUndertrykkelse af grådNår vi spænder op & stagnerer & ikke tør overgive os til livets naturlige smerte & derved skaber mere lidelseHvilket punkt som er godt ved menstruations smerter & overgangsalderKatrines egen rejse ind i en verden fyldt med tryk & forløsningOg meget mere

  Hør også hvor du kan trykke for at falde hurtigere i søvn, støtte nervesystemet, lindre nakkesmerter m.m. når Katrine svarer på lytter spørgsmål i ekstra optagelsen som du finder i Klub ENHED. Log ind eller bliv medlem via noellelise.com


  Tak fordi du lytter med til ENHED & træder ind i ENHED rummet. Det tager jeg ikke for givet at du gør! Husk endelig at del podcasten eller samtalen hvis du tror andre vil få glæde af det.


  Stort kram, 

  Noell 


  Episoder du ellers kan lytte til om emnet:

  #130 med Rikke Bronx om akupunktur, at bringe ressourcer ind i din enhed m.m.#4 med Anna Lundgaard om sorg, død & overgivelse til livet via døden#48 med Mikkala Kissi om følelsernes placering i kroppen, årstiderne & deres forbindelse til organerne, bevægelse m.m.

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hvad gør du når livet opleves tungt & livsglæden føles langt væk? Eller når vreden overmander dig & lægger sig som en hinde i dit indre? I samtalen her kan du blandt andet høre hvad min gæst gør.


  Jeg har inviteret producer, sangskriver & sangerinde Pernille Rosendahl ind i ENHED rummet til en sårbar samtale. I starten af året delte Pernille et sårbart opslag på Instagram om at befinde sig i en tåge af tristhed i 2023 & hvordan det kaldte på professionel hjælp.


  Opslaget er udgangspunktet for vores samtale & leder os ud i en nærværende samtale med utrolig mange smukke facetter.


  Pernille & jeg kommer med et direkte spørgsmål til dig kære lytter i løbet af samtalen & vi glæder os meget til at høre dine inputs, ord, oplevelser m.m.!


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Kreativitet & hvordan det ikke kun er forbeholdt kunstnere. Cirka en time inde i samtalen fortæller Pernille hvordan hun udfolder den kreative proces til inspiration til digVrede, skammen over ikke at kunne kontrollere den & det at turde være med sin vrede, især som kvindePernilles oplevelse med overgangsalderenHvordan det at stå i nysgerrighed er et sjovere sted at ståHvordan Pernille i årtier havde arbejdshandskerne på i musikbranchen & først de sidste år via data har fået øjnene op for det uligværd der er & som hun selv ligger underHvorfor det er vigtigt med mangfoldighed i kunsten, både for din & kunstens skyldHør hvad du kan gøre for at støtte kvindelige musikere nemt & gratisHvordan alt det du klikker på er stemmesedler på hvilken verden du støtter op omTro, hvad Pernille tror påDet mellemmenneskelige & den energi musikoplevelser skaber imellem menneskerVi taler om skæbnen & hvorvidt vi kan påvirke den Livskriser & hvordan Pernille tackler demAt give til livet & bidrage til den verden vi lever iOg meget mere.

  I samtalen taler Pernille om hvordan vi giver energi til det vi vælger at lytte til, at se osv. Tak fordi du giver energi til ENHED ved at lytte med. Hvis du har lyst til at give yderligere energi til ENHED må du også meget gerne like opslagene for podcasten på Instagram @noell_enhed_podcast. Af hjertet tak!


  Du kan se den sidste halve time af samtalen på video inde i Klub ENHED via noellelise.com


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med min gæst & jeg.

  Jeg er så glad for, at du lytter med.

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  #42 Ayoe Ramati om bl.a. viskvinden#122 Manu Sareen om mænd & overgangsalderen#93 Birgitte Baadegaard om ligeværd & data om uligheden mellem køn i samfundet#52 Avalon Kahn om bevidsthed om hvor vi lægger vores energi m.m.#14 Frej Fogh Prahl om undertrykt vrede, utilfredshed m.m.

  Link til Salvador Dali udstillingen jeg var til i december: https://www.dali-immersive.dk


  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I ENHEDs nye mini koncept “Kom lidt tættere på…” kan du her komme lidt tættere på Rikke Bronx.


  Hvis du ikke har hørt første udgave af "Kom lidt tættere på..." så vil jeg fortælle dig, at det er en lille ekstra optagelse jeg laver med udvalgte gæster.


  Her har jeg seks faste spørgsmål, som jeg kan stille gæsten. Nogle gange vil gæsten få alle seks spørgsmål. Andre gange kan det være vi kun når 2-3 spørgsmål.

  I udgaven med Rikke når vi alle seks spørgsmål & det er skønt at høre Rikkes perspektiver & svar.


  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du i de kommende udgaver med gæster vil opleve, at jeg automatisk kommer til at stille flere spørgsmål, for jeg er jo utrolig nysgerrig anlagt. Det her mini format er dog også en læring for mig, da jeg flere gange må holde mig tilbage for at spørge videre ind til hvad gæsten svarer, da der simpelthen ikke er nok tid til at gå i dybden med alt.


  Men. Det er en del af charmen & formatet. Så du på blot små 10-15 minutter kan få lidt gode grin, lidt refleksion & komme lidt lidt tættere på min gæst.


  TAK fordi du lytter med!

  Stort kram,

  Noell

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det her er en fantastisk varm, lattermild & rørende samtale.


  Og selvom jeg har inviteret Rikke Bronx ind for at lære fra hendes viden om Kinesisk Medicin, så rummer samtalen her så meget mere end det. Det har faktisk været utrolig udfordrende for mig at finde en titel der kunne rumme, hvad ENHED rummet i samtalen idag rummer. 


  For ja. Du kan blandt andet høre om:

  Kinesisk medicin, qi, yin & yang, medianer m.m.Daoisme & hvad det er

  Men du kan også høre om:

  Valget af ord især når det gælder terapeuter, klienter, behandlinger m.m.Det at leve cyklisk fremfor lineærtHvordan kinesisk medicin & traumeterapi komplimenterer hinandenDet at fusionere forskellige systemer & tilgange til mennesketHvordan Rikke for 10 år siden fik kræft & livet før det, i tiden under men også nu, da Rikke altid vil have cancer & lever med immuniterapiDet at være et autentisk menneske i sine sessioner & turde vise følelser & hvor grænsen gårOg meget mere.

  Min gæst er Rikke Bronx som er uddannet indenfor klassisk Kinesisk Medicin & i starten af marts blev færdiguddannet Kroppsykodynamisk Traumeterapeut.


  Så glæder det mig at du nu kan gennemgå et meditationsforløb med mig som støtter dig i at gå fra at meditere ca.7 minutter til at kunne meditere helt op til næsten 22 minutter. Du kan tilgå forløbet på min hjemmeside www.noellelise.com 


  Tak fordi du lytter med til ENHED podcast. Husk endelig at del podcasten eller samtalen hvis du tror andre vil få glæde af det.


  Stort kram, 

  Noell 


  Episoder du ellers kan lytte til om emnet:

  #12 med Fattima Loreen om qi, dit højere selv, sjæl m.m.#48 med Mikkala Kissi om følelsernes placering i kroppen, årstiderne & deres forbindelse til organerne, bevægelse m.m.#42 med Ayoe Ramati om det maskuline & feminine, cyklisk liv m.m.#105 med Nadia Ferhat om hvordan vi kan agere så traumatiske hændelser ikke sætter sig som fastlåsthed i os selv eller andre m.m.

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Det her er en samtale, du ikke vil gå glip af!

  Det her er en af mine personlige favorit samtaler & jeg vil så gerne, at du får lyttet til den, da de guldkorn & refleksioner samtalen bringer, virkelig kan være livsændrende! 


  I er så mange skønne ENHED lyttere som har været med fra start. MEN I er også utrolig mange, som er kommet til måske for et år eller en dag siden. Jeg ved mange ikke går tilbage i ENHED kataloget, derfor vil jeg gerne fremhæve nogle af de samtaler, som betyder ekstra meget for mig, til dig.


  Jeg deler jo hver morgen på Instagram en ny refleksion. Forleden delte jeg den her:


  Du vil aldrig blive fri, hvis du kan svare ja på nedenstånde:

  Lader du din glæde 

  afhænge af omstændigher?

  Lader du din tilfredshed afhænge af omstændigheder?

  Lader du din tillid 

  afhænge af omstændigheder?

  Lader du din kærlighed 

  afhænge af omstændigheder?

  Lader du din taknemlighed afhænge af omstændigheder?


  Og taknemlighed er dét, som jeg dykker ned i med min gæst Martin Holmgaard Laursen. Han er psykolog & har siden 2008 arbejdet med mennesker i den palliative fase.


  Martin giver dig et dybdegående indblik i taknemlighed:

  Hvad er taknemlighed? Hvornår viser taknemlighed sig? Hvordan kan du opleve mere taknemlighed i livet?Hvordan taknemlighed ikke kun er muligt, når livet viser sig fra sin lyse sideOg meget mere.

  Rigtig god lyttelyst, tak fordi du er her!

  Stort kram,

  Noell


  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Når kostrådende nu anbefaler en mere plantebaseret kost, er de stigende kødalternativer i supermarkedet så en god ide? Og skal du virkelig lade dig guide af de mange buzzwords du finder på indpakningerne af produkter i supermarkedet? Hør mange spændende perspektiver på det & meget mere i samtalen her.


  Hør med om lægen som selv blev patient & pludselig oplevede, hvordan hun ikke blev mødt som et helt menneske af sundhedssystemet. Men også hvordan det blev katalysator til hvordan hun i dag arbejder både som læge & forsker. 


  Og hvorfor næringsværdien & kvaliteten af den mad vi spiser, nu er hendes store passion.


  Min gæst er Kristin Evensen Friis, læge & ph.d studerende & forsker i kvindesygdomme.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Forskellen mellem forarbejdet & ultraforarbejdet madHør hvad din tipoldemor har at gøre med den mad du bør spise Alle de andre navne der bruges i stedet for ordet “sukker” i produkterFrugtstænger, juice & hvorfor Kristin ikke anbefaler detHvordan forbrugerne er gjort fedtforskrækket & går efter buzzwords skabt af industrien når de vælger på hylderne i supermarkedetHvorfor der findes så meget ultraforarbejdet mad Hvordan produkter bliver miljø & sundheds”vasket”Hvilket lands kostråd Kristin selv følgerKristins egen kostrejse & hvordan hun var vegetar i 18 år men ikke er det idagCirka 50.00 min inde kan du høre om hvor næringsfattig de plantebaserede alternativer erKristins råd til hvad du skal være opmærksom på når du går ind i supermarkedet & handler ind

  Og meget mere.


  Du kan også høre om plantedrik, alternativer til pålæg & leverpostej m.m. i ekstra optagelsen inde i Klub ENHED som du tilgår via min hjemmeside noellelise.com


  Tak fordi du lytter med til ENHED podcast. Husk endelig at del podcasten eller samtalen hvis du tror andre vil få glæde af det.


  Stort kram, 

  Noell 


  Episoder du ellers kan lytte til:

  - Episode #79 med læge Tobias Schmidt Hansen om:

  hvordan de store industrier & medier nyder godt af, at du som forbruger er forvirrethvad et godt studie egentlig er & hvordan du kan blive mere kritisk overfor mediernes click bait hvor nemt det er for industrierne at vildlede, forvirre & skabe tvivl

  & meget mere.


  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Påvirker mængden af søvn hvilket menneske jeg er? Kan nogle mennesker virkelig godt klare sig på lidt søvn? Skal jeg lægge al min tillid til søvntracking? Og har jeg virkelig sovet dårligt, hvis jeg vågner op & føler mig uoplagt?


  Min gæst er Birgitte Rahbek Kornum som er prisvindende & internationalt anerkendt søvnforsker med en Ph.d i neurovidenskab. Birgittes anden bog om søvn er netop udkommer & hedder “Sover du? Sådan får du en bedre nattesøvn”. Den er et fantastisk opslagsværk som overskueligt dykker ned i nærmest alle facetter indenfor søvn.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  Hvordan søvn fungerer & dens fleksibilitet Hvor meget du bør sove & hvordan Søvnens effekt på din hukommelse, præstation, kreativitet, indlæring m.m.Cirka 40 min inde i samtalen går Birgitte i dybden vedrørende søvn trackere, hvordan de fungerer & hvad du bør være opmærksom på & hvad du egentlig bør bruge dem tilHvordan du fordelagtig kan påvirke din søvnForskellen mellem kvinder & mænd & søvn Hvordan kvindens cyklus påvirker søvnen samt menopauseHør om opdelt søvn & det at sove om dagenHvis du har nattearbejde vil du blive glad for at høre Birgittes input & viden omkring det emne cirka en timeMelatonin, skærm & søvnBirgittes råd til “aktiviteter” i sengen der kan hjælpe dig til at falde hurtigt i søvnOg meget mere.

  Hvis du vil høre mere om drømme så lyt til episode #19 hvor jeg har besøg af Michael Rohde der forsker i drømme & ubevidst intelligens.


  Min ‘Godnat & sov godt’ meditation finder du via www.noellelise.com hvor du også finder nogle nye morgen meditationer. Det er alt sammen via Klub ENHED som er til dig, der gerne vil give lidt tilbage til podcasten hver måned, samtidig med du får adgang til en masse ekstra materiale & bonus indhold.


  Tak fordi du lytter med til ENHED podcast. Husk endelig at del podcasten eller samtalen hvis du tror andre vil få glæde af det.

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  Episode #62 om bio-hacking & hvordan du forbedrer din sundhed & levetid med Martin KremmerEpisode #39 faste, tarmen, bakterier, søvn med Ulrik HjerpstedEpisode #90 hvordan alkohol selv i små mængder påvirker din stress respons, overskud, EQ, søvn m.m. med Ulrik HjerpstedEpisode #86 om kvinder & sundhed, faste, sundhedsviden med Maria LangbakEpisode #93 om ulighed i sundhedsviden, strukturelt m.m. med Birgitte Baadegaard

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Livskriser & udfordringer i livet er uundgåelige. Så hvordan kan vi bruge vores kriser som vendepunkter? 


  Den her samtale har jeg glædet mig enormt meget til, at du har kunne lytte med til. At have en kvinde med enorm livserfaring i ENHED rummet som samtidig deler så sårbart & ærligt omkring det at leve 50 år som uautentisk, såret & bange - & hvordan hun nu viser sig i sit stærke lys, det er både rørende & fyldt med indsigt & guldkorn.


  Min gæst er Pia Felding som er forfatter, mentor, clairvoyant & forfatter af bogen “Flyt dig hvis du ønsker en forandring”. Pia har i mere end 25 år hjulpet tusindevis af klienter gennem deres kriser & personlige udvikling. Og så har Pia udviklet en model med syv faser som vi skal igennem, for at kunne bruge vores livskriser til et aktivt vendepunkt i vores liv.


  Du kan blandt andet høre os tale om:

  De syv forskellige faser, hvad de indeholder & hvorforHvordan du skaber forandring i dit livForskellen på at leve fra sårethed & sårbarhedHvordan behovet for at forklare eller forsvare sig er et tegn på du ikke er autentisk & hvordan du bliver detHvordan du kan tage samtaler med dine omsorgspersoner omkring dine sår fra barndommen - & hvad du kan gøre, hvis de ikke er her fysisk længereHvorfor du ikke kan mærke hvad du vil i livet & hvordan du kan finde detVigtigheden af at placere ansvar & skyld uden det handler om at fordømme, men det handler om tilgivelse & en kærlighedserklæringHvordan du som forældre kan tage ansvar overfor dine børn & sætte dem fri

  Og meget mere.


  Pia svarer også på;

  Hvordan vi kan sikre os ikke at falde tilbage i gamle tilstande efter en livskriseHvordan man finder sit kald i livet & hvilken vej vi skal gåHvordan vi kan finde lyset igennem årelang fertilitetsbehandling

  Og flere spørgsmål, som du kan høre i ekstra optagelsen inde i Klub ENHED. Du logger blot ind på din ENHED profil eller melder dig ind via noellelise.com


  Tak fordi du træder ind i ENHED rummet med min gæst & jeg.

  Jeg er så glad for, at du lytter med.

  Stort kram, 

  Noell


  Episoder du med fordel kan lytte til:

  Sådan omfavner du din frygt & lærer at forstå den, så du kan blive mere autentisk & fri med Anja Vintov episode #107Vær vred, skuffet & ærlig episode #14 med Frej Fogh PrahlSådan styrker du dit selvværd & gør op med din indre kritiker med Marie Brixtofte episode #Kropsterapi, Body SDS, traumer i kroppen episode #102 med Mikael Kyneb eller episode #9 med Martin Bonde Mogensen

  Support this show http://supporter.acast.com/enhed-med-noell-elise.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.