Bölümler

 • "Når man dyrker døden blir det sår på veien."

  Da Jernverket møtte Wraath fra Behexen i 2013, hadde bandet spilt på Inferno dagen i forveien. Før instrumentene begynte å klinge, utførte bandet et rituale på scenen, noe som fikk en i salen til å rope "Spill da, for faen!"

  Behexens altoppslukende scenetilværelse, samt enkelte publikummeres manglende forståelse og tålmodighet, ble utgangspunktet for en samtale om det okkulte og menneskets indre dyp. Hvilken betydning har ritualer, mørk magi og "The Great Work" for Behexen? Hva skiller okkultisme fra annen religion? Må man være drøy for å spille black metal, og er det i det hele tatt mulig å utvise musikalsk brodd uten å streife innom ekstremiteter?

  I november gjenutgir Woodcut Records ut tre klassiske Behexen-utgivelser i ulike formater: "By The Blessing Of Satan", splitten "Horna/Behexen" og "From The Devil's Chalice". De to sistnevnte er remastret av Tore Stjerna fra Necromorbus Studio.

  Wraath/Björn er ellers kjent fra band som Celestial Bloodshed, Dark Sonority, Darvaza, Kaosritual, Mare og One Tail, One Head.

  Hør Behexens spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Violent Force - M.A.O.T.
  Behexen - Mouth of Leviathan
  Behexen - Death's Black Light
  Archgoat - Lord of the Void
  The Devil's Blood - The Yonder Beckons
  Dissection - God of Forbidden Light
  Funeral Mist - Holy Poison

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Den 3. oktober var det 30 år siden Tyskland ble gjenforent, og i november har det gått tre tiår siden Scorpions' "Crazy World" kom ut. Slageren "Wind of Change" fra nevnte album forbindes gjerne med Berlinmurens fall, Sovjetunionens kollaps og slutten på den kalde krigen. Det er ikke dårlig for en enkelt låt, så det er med andre ord helt på sin plass å hedre Scorpions i denne ukas Jernverket.

  I 2017 spilte Scorpions i Oslo spektrum, og Jernverket traff gitarist Matthias Jabs og trommis Mikkey Dee i forkant av konserten. Hvordan endte Mickey (Motörhead) opp i Scorpions? Hva er deres favoritt-M&M? Hvem kom på ideen om å pensjonere bandet, og hvorfor ble det ikke noe av? Hvorfor var 1999 et dårlig år musikalsk sett? Og er det i det hele tatt mulig å gi ut plater med kontroversielle omslag nå for tiden?

  For tiden arbeider Scorpions med et nytt album. De har nylig gitt ut samleboksen "Wind of Change", og tidligere i år spilte de inn balladen "Sign of Hope" som en trøst til fansen under koronapandemien.

  Les anmeldelsen fra Scorpions-konserten i 2017 her: https://radioplay.no/radio-rock/underholdning/musikk/anmeldelse-scorpions-tnt-oslo-spektrum/.

  Hør Scorpions' spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Journey - Wheel in the Sky
  Rush - Tom Sawyer
  Scorpions - Still Loving You
  Motörhead - Heroes (David Bowie-cover)
  Nickleback - Never Again
  Foo Fighters - The Pretender
  Scorpions - We Built This House
  Deep Purple - Strang Kind of Woman (Live in Japan)
  Led Zeppelin - Immigrant Song
  The Jimi Hendrix Experience - All Along the Watchtower
  Scorpions - Follow Your Heart

  Støtt Jernverket med en slant via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Eksik bölüm mü var?

  Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

 • I anledning NRKs nye dokumentarserie, "Helvete - historien om norsk black metal", har Jernverket gravd dypt i intervjuarkivet. I 2009 traff jeg Hoest fra Taake på Hole in the Sky i Bergen. Den gangen lurte vi på om black metal ville overleve, og dro paralleller ti år tilbake i tid. Nå, mer enn ti år senere, kan vi skrive under på at sjangeren fortsatt står sterkt.

  I intervjuet snakket verdens sjette ondeste mann (Terrorizer, 2007) om hvordan Nekro-EP-en skulle få fansen til å falle fra, om norsk kulturnostalgi og kulturarv, amerikanisering og kristendom, valg og politiske hjertesaker samt black metal som idiotmagnet. Her er det åpenbart mange tilleggsspørsmål som burde vært stilt, så vi har avtalt å ta en ny prat senere. Det skader ikke med en oppdatering etter over et decennium.

  Siden 2009 har Taake gitt ut tre skiver, tre EP-er, en samleboks og en liten haug splitter og singler. Jeg anmeldte blant annet albumet "Noregs Vaapen" for Lydverket på NRK P3 da den kom i 2011. Les anmeldelsen her: https://p3.no/musikk/black-metal-og-banjo/.

  Taake har ikke laget noen spilleliste, men du kan høre andre bands favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • I år er det ti år siden Til Dovre faller ble arrangert for første gang. Jernverket har gått gjennom festivalplakatene og lett etter egne intervjuer med band som har spilt på Dombås. Diskord gjestet Til Dovre faller i 2012, og når en først er i det nostalgiske hjørnet, var det naturlig å finne frem et prat med bandet.

  I ukas episode forteller Diskord hvordan "Oscillations" ble til, hvordan et studenthjem og Autopsy førte dem sammen, om komplisert kunst på plateomslag (sjekk hvordan "Doomscapes" ser ut på Spotify) samt historien om fem fylliker og en hovedbryter i Drammen.

  Diskord har ikke gitt ut noe nytt siden intervjuet, men ifølge Facebook-siden deres er de i gang med å mastre et splitter nytt album. Vi glær oss!

  Hør Diskords spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Black Sabbath - Into the Void
  Cryptopsy - Defenestration
  Demilich - Embalmed Beauty Sleep
  Diabolic - Sacrament of Fiends
  Diskord - A Downward Spire
  Furbowl - Cold World
  Gorguts - Le Toit du Monde
  Morbus Chron - The Perennial Link
  Sepultura - Mass Hypnosis

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • I det siste har death metal-pioneren og multiinstrumentalisten Dan Swanö gjort butikk av eldre merch og gamle utgivelser via nettsiden Swanö-merch. Det inspirerte meg til å finne frem et eldre Nightingale-intervju fra Screamfest 2008.

  Dan Swanö startet Nightingale som et enmannsprosjekt, men da han skulle skrive album nummer to, fikk han skrivesperre og ringte broren Dag. Siden har også Tom Björn og Erik Oskarsson blitt en del av bandet. I intervjuet forteller de om en spesiell konsertopptreden på Kypros, hvordan Dans kjendisstatus fra blant annet Edge of Sanity har hjulpet dem som band, det å være sin egen verste kritiker og om sitt forhold til The Kids, Jahn Teigen og Åge Aleksandersen. Helle kom dessuten i skade for å fornærme "White Darkness"-albumet deres. Hjelp!

  NB! Hvis du får "La det swinge" på hjernen etter å ha hørt denne episoden er det Nightingales feil, ikke Jernverkets.

  Siden 2008 har Nightingale gitt ut albumet "Retribution" (2014) og liveskiva "Rock Hard Live" (2017).

  Hør hva Nightingale spilte på Screamfest 2008 ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste: Nightingale Screamfest 2008
  Nightingale - Nightfall Overture
  Nightingale -  A Raincheck on My Demise
  Nightingale - Hideaway
  Nightingale - Shadowland Serenade
  Nightingale - Revival
  Nightingale - Black Tears

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Tyskland. Nasjonen som har servert oss alt fra Scorpions til Sodom. Øl og schnitzel. Naturisme, bobiler og suspekte kriminalkomissarer. Åh, som vi elsker Tyskland!

  Asbjørn Slettemark har nylig kommet hjem fra en tilværelse som diplomatfrue i Berlin. Jernverket inviterte ham i den anledning til en tysk aften med liveshow og DJ-sett på Vaterland. Slettemark fortalte om alt fra turnéåpning med Rammstein og russisk slam på Berlin Death Fest til Live in Leipzig og Antifas kontroll over black metalens skjebne i Berlin. Det ble også plass til litt currypølser, Berliner Schnauze, tysk fotball, noen Schwimmbad-anbefalninger og spørsmål fra publikum.

  Ukas episode ble innspilt på Vaterland med publikum til stede den 10. september 2020.

  Hør Slettemarks spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Rammstein - Wollt ihr das Bett in Flammen sehen
  Accept - Teutonic Terror
  Running Wild - Conquistadores
  Tankard - Schwarz-Weiß wie Schnee
  Sodom - Napalm in the Morning
  Kadavar - Last Living Dinosaur
  Kreator - Betrayer
  Heaven Shall Burn - Black Tears
  Destruction - Bestial Invasion
  Die Toten Hosen - Schrei nach Liebe

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Ruhrområdet i Tysklands Nordrhein-Westfalen er Europas svar på San Fransisco Bay Area. Darkness er ett av mange thrash metal-band som oppstod blant nedlagte fabrikker og utarmede gruver på midten av 1980-tallet. Jernverket møtte veteranene da de spilte sin første norgeskonsert på Kraterfestivalen for noen år tilbake. Hvor kommer den teutoniske thrashen fra? Hvorfor fortsatte Kreator og Sodom karrieren, mens Darkness ga opp? Hvordan gikk det da gjengen startet tyskspråklige Eure Erben tjue år senere? Hva gjorde de da de fant en telefon på ei strand i Nederland? Og kan en som nærmer seg 50 skrive like vital musikk som en 16-åring?

  I disse dager er Darkness i studio for å spille inn sitt sjette album. "Over And Out" kommer ut via Massacre Records den 27. november.

  Hør Darkness' spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Judas Priest - The Sentinel
  Social Distortion - Don't Drag Me Down
  Darkness - Armageddon
  Skid Row - Slave to the Grind
  Testament - C.O.T.L.O.D.
  Death - Spiritual Healing
  Exodus - Bonded by Blood
  Darkness - Hate is My Engine
  Yes - The Gates of Delirium

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Jernverket feirer 100 podkastepisoder med et skikkelig dypdykk i arkivet! I 2009 spilte Opeth i Trondheim for første gang. I den anledning møtte Helle Mikael Åkerfeldt & co før konserten på Studentersamfundet. Hva skiller "Watershed" fra de foregående platene? Hvordan jobbet de med "Damnation og "Deliverance"? Hva skjedde med tøysebandet Steel som de startet sammen med Dan Swanö? Hvorfor ble det ingen konsert i Jordan? Og hva har Whitesnake med sangtrening å gjøre? Bli med tilbake i tidsmaskinen og hør hva Opeth tenkte for elleve år siden.

  Siden 2009 har Opeth gitt ut fire album. Forhåpentligvis får vi se dem live igjen til neste år, blant annet på Beyond the Gates i Bergen.

  Opeth har ikke laget noen spilleliste, men du kan høre det andre band har plukket ut ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Italienske Krossburst ble dannet i 2010, men de har bare gitt ut én demo, og det er dette Jernverket egentlig handler om: undergrunnen.

  Har du sett Krossburst live husker du det for alltid. Vokalist og bassist Mike Burst synger til han spyr og leverer et show av de sjeldent brutale. I intervjuet forteller han om en viktig Hellish Crossfire-konsert, hva som skjedde da Midnights trommis kapitulerte, hvordan pickupen på en ødelagt bass fungerer som mikrofon og hva som skjer når folk kaster Stryper-LP-er opp på scenen. Og husk: Det handler ikke om trange bukser og jakkemerker. Du må ha det i blodet.

  Da Jernverket traff Burst i 2015, bodde han i Norge, men han har siden flyttet tilbake til Italia. Den gangen planla Krossburst å gi ut noe nytt i løpet av året, men det har det foreløpig ikke blitt noe av, selv om bandet fortsatt er aktivt. Du kan laste ned musikken deres gratis via Bandcamp: https://krossburst.bandcamp.com/.

  Hør Krossbursts spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Accept - Save us
  Muro - Acero y sangre
  Bulldozer - The Derby
  Krossburst - Legions of Chaos
  Vectom - Too Fast for Hell
  Minor Threat - Filler
  Warrant - The Rack
  Death SS - Kings of Evil
  Wermacht - Gore Flix
  Fifth Angel - Fifth Angel
  Riot - Narita

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Fenriz er for tiden aktuell med nytt Isengard-album og podkasten "Radio Fenriz på norsk". Men når han først stakk innom Jernverket kunne vi ikke bare snakke om hva han følte da han fant de antatt tapte Isengard-opptakene. Fenriz forteller nemlig også hva en gjør når en har hørt for mye musikk, hvordan det var å bo hos Nihilist for 30 år siden, betviler antall Deathcrush-versjoner på en Mayhem-kassett, gir oss oppskriften på hvordan en skal forstå første Bathory-plata, deler sin interesse for La Liga,Vazelina Bilopphøggers, Franzl Lang og B-52's, legger ut om mulige sammenhenger mellom Blaze Bayley og "A Blaze in the Northern Sky" samt det å være et offer for musikkvideoer sett via tjukk-TV. Det blir også tid til Spotify-kjærlighet, NRKs lydmann under OL i 1994 og generell motstand mot Morrisound og Sunlight Studios.

  Isengards "Vårjevndøgn" kommer ut på Peaceville Records 2. oktober. Du kan høre podkasten Fenriz lager for Tons of Rock, "Radio Fenriz på norsk", via Spotify eller andre podkastapper.

  Hør Fenriz' spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Anthrax - A.I.R.
  Zapp - More Bounce to the Ounce
  Autopsy - In the Grip of Winter
  The B-52's - She Brakes for Rainbows
  Repulsion - Black Breath
  Flamin' Groovies - Shake Some Action
  The Soft Boys - I Wanna Destroy You
  Steppenwolf - The Pusher
  Michael Schenker Group - Desert Song
  Boston - Feelin' Satisfied

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Dette Throne of Katarsis-intervjuet ble laget for Pyro i sin tid, men det har aldri før blitt spilt i sin usensurerte helhet. Hvor mange forsøk trenger et band før de klarer å presentere seg selv? Hvorfor ser de på seg selv som det tilnærmet eneste bandet som fører den riktige black metal-arven videre? Hva er galt med å spille på Inferno? Hvordan kom de seg inn i en kirke for å spille orgel midt på natten? Hvorfor foretrakk Thor Erik å motta alle forespørsler per brev? Bli med tilbake til det fordums år 2012.

  Siden 2012 har Throne of Katarsis gitt ut albumet "The Three Transcendental Keys" (2013) på Candlelight Records. Bandmedlemmene er for tiden aktive i band som Ring Van Möbius, Ljå og Gehenna.

  Throne of Katarsis har ikke laget noen spilleliste, men du kan høre andres Jernverket-lister ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • My Dying Bride skulle ha spilt på Midgardsblot i slutten av august. Jernverket har i den anledning plukket frem et arkivintervju med gitarist Andrew Craighan. Hvorfor endte My Dying Bride opp som et doom-band? Hvordan kan du bli glad av å skrive trist musikk? Hvordan ender man opp med å spille dart med konsertpublikum? Hva bør man gjøre som turist i Leeds? Hvorfor vil ikke Craighan spille med et klassisk orkester, og hva gjør han egentlig med håret sitt?

  My Dying Bride ga ut albumet "The Ghost of Orion" på Nuclear Blast i mars.

  Du kan høre My Dying Brides spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Rainbow - Stargazer
  Obituary - Slowly We Rot
  My Dying Bride - The Wreckage of My Flesh
  Ozzy Osbourne - Diary of a Madman
  Morbid Angel - Maze of Torment
  W.A.S.P. - School Daze
  Dio - Holy Diver
  Kreator - Behind the Mirror
  Candlemass - Bewitched
  Dio - Egypt (The Chains are On)

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Jernverket er tilbake med nye episoder den 7. august! I sesongens første avsnitt møter vi Andrew Craighan, gitarist i My Dying Bride. Doom-bandet skulle ha spilt på Midgardsblot i august, men pandemien satte en stopper for den planen. Vi får derfor trøste oss med et intervju mens vi venter på bedre tider.

  Abonner på Jernverket podkast via iTunes, Spotify, annen foretrukken podkasttjeneste eller hør den på jernverket.com.

  Støtt produksjonen av Jernverket med et månedlig beløp via Patreon på https://patreon.com/jernverket eller doner via Vipps-nummer 567438.

 • Da viruset begynte å slippe sitt klamme grep om allmennheten, avla Death By Unga Bunga Jernverket et besøk. Vi snakket om hagebruk, reisetips, Kip Winger, The Shadows og Bellamy Brothers, hyggelige Østfold og katastrofen Viken, dialekt og 30-årskriser. Bandet går dessuten gjennom karrieren fra plate til plate, avslører hvordan man får spilletid på amerikansk radio, hva som gjør mannlig usikkerhet til en styrke og hvorfor musikkvideoene deres er så gøyale. Folk som lager westernfilmkonserter og sender dem på direkten har gjerne litt på hjertet når en først begynner å grave i underbevisstheten deres!

  Se Death By Unga Bungas westernfilm-konsert, "Once Upon a Time in Deadwood City", på https://vier.live frem til 30. juni!

  Du må også få med deg singelen (og videoen) til "Not Like the Others", ute på Jansen Records nå! Er vi heldige kommer det kanskje også ny plate i løpet av 2020.

  Du kan høre Death By Unga Bungas spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Sheer Mag - Meet Me in the Street
  Thin Lizzy - Don't Believe a Word
  Death By Unga Bunga - Not Like the Others
  Midnight - Rebirth by Blasphemy
  Okkultokrati - Kiss of Death
  Judas Priest - Victim of Changes (live)
  The Hellacopters - Toys and Flavors
  The Darkness - Is It Just Me?
  Mike Krol - Little Drama
  Cult Member - Go Die
  Municipal Waste - Unleash the Bastards
  Deathhammer - Warriors of Evil
  Ex Hex - Rainbow Shiner
  Brower - Hacksaw
  The Lemon Twigs - The One
  Utopia - Trapped
  Tea - Good Times
  Status Quo - Is There a Better Way

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Suffocation er blant de store innen brutal death metal, og bandet trekkes gjerne frem som oppfinnerne av slam-sjangeren. I disse dager skulle de ha fortsatt på sin Europa-turne, den aller siste med originalvokalist Frank Mullen i front. Men på grunn av koronapandemien spørs det om det blir noe av. Heldigvis har Jernverket spadd opp en grei trøst i form av et eldre Mullen-intervju.

  Vokalisten avslører blant annet hvorfor låter fra "Breeding the Spawn" har dukket opp på hvert eneste album siden 1995, hvordan det er å bli gjenglemt på rasteplasser i Ecuador og hvorfor det aldri ble noe av Legacy of Violence-DVD-en.

  Du kan høre Suffocations spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Suffocation - Involuntary Slaughter
  Napalm Death - The Code is Red
  Burnt By The Sun - Dracula With Glasses
  Clutch - Escape from the Prison Planet
  Morbid Angel - Suffocation
  Carcass - Lavaging Expectorate of Lysergide Composite
  Attacker - The Madness
  Jag Panzer - Licensed to Kill

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Cauldron har nettopp gitt ut samlisen "Undercover of Moonlight" på kassett via Crypt of the Wizard. I den anledning har Jernverket funnet frem et intervju fra 2017. Hør Cauldron fortelle om bilulykken i USA, stjeling av riff, stagediving og brukne ribbein, da Ian snek seg inn på sin egen veldedighetskonsert og den gangen Gowan oppdaget at de hadde covret en av låtene hans. 

  Du kan høre Cauldrons spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Centurion - Two Wheels
  Killer Dwarfs - Human Survival
  The Dictators - Master Race Rock
  Cauldron - Corridors of Dust
  Dokken - Don't Close Your Eyes
  Carcass - Inpropagation
  Gowan - Moonlight Desires
  Raspberries - Go All the Way
  AC/DC - Fly on the Wall
  Judas Priest - Rock Hard Ride Free
  Black Sabbath - Country Girl

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Jernverkets lyttere har talt: Denne uka blir det årgangsintervju med Tsjuder, utført for Pyro på NRK P3 under Infernofestivalen i 2012. Nag og Anti-Christian snakker om Inferno-sirkuset og sine festivalfavoritter, sammenligner demoen "Ved ferdens ende" og albumet "Legion Helvete", hyller Elvis, forteller hvordan en forsvunnet mappe med gamle låter og tekster kom til nytte og hvorfor en ikke skal stille spørsmål om satanisme hver bidige gang man intervjuer et black metal-band.

  Siden 2012 har Tsjuder gitt ut skiva "Antiliv" (2015) og liveplata "Norwegian Apocalypse: Oslo vs Sandnes". Tirsdag denne uka avslørte de at et nytt album er i gjære, og at trommis Anti-Christian har sluttet etter 20 år i bandet. Det blir spennende å se hva 2021 bringer for dem.

  Tsjuder har ikke laget noen spilleliste, men du kan høre andres Jernverket-lister ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

  NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe "rart".

 • Mindless Sinners gjenforeningskonsert fant sted til stående ovasjoner på Muskelrock i 2014. Siden den gang har bandet gitt ut to nye plater, og i år skulle de egentlig ha spilt på festivalen igjen. Men i og med at koronaviruset har satt en stopper for årets festivalmoro, trøster vi oss med et Mindless Sinner-intervju på Jernverket i stedet: Hvilken sammenheng er det mellom Vikingarna og Mindless Sinner? Er vokalist Christer virkelig med i Ghost? Hvor vanskelig er det å spille "Beyond the Realms of Death" på audition? Og hva skjedde egentlig med det første platecoveret til gruppa?

  Mindless Sinner er heldigvis bekreftet til neste års Muskelrock. Og som et plaster på såret for årets festivalavlysning, arrangerer Muskelrock en direktestrøm i kveld, den 30. mai, med Ambush, Night og Siena Root på plakaten.

  Du kan høre Mindless Sinners spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Battleaxe - Heavy Metal Sanctuary
  Motörhead - Ace of Spades
  Van Halen - Atomic Punk
  Holocaust - Heavy Metal Mania
  Mindless Sinner - The New Messiah
  Tygers of Pan Tang - Hellbound
  Judas Priest - Sinner (Unleashed in the East)
  Saxon - Stand Up and be Counted
  Axewitch - Born in a Hell
  Iron Maiden - Killers
  Mindless Sinner - Live and Die

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

  NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe "rart".

 • Metalucifer skulle ha spilt på Muskelrock i år, men siden et virus kontrollerer livene våre nå om dagen, får vi nøye oss med et godt, gammelt intervju! Jernverket møtte Gezol & co sist de gjestet festivalen. Her får du tips til hårpleie, historien om da bandet fikk høydesyke i Bolivia, heavy metal ironfists, Metalucifers favorittlåter og den typen morsomme øyeblikk som gjerne oppstår når japanere, nordmenn og tyskere prøver å snakke sammen på engelsk.

  Metalucifer er heldigvis bekreftet til neste års Muskelrock. Og som et plaster på såret for årets festivalavlysning arrangerer Muskelrock en direktestrøm den 30. mai med Ambush, Night og Siena Root på plakaten.

  Du kan høre Metalucifers spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Acid - Max Overload
  Kiss - I Want You
  Sabbat - Darkness and Evil
  Metalucifer - Heavy Metal Ironfists
  Running Wild - Tortuga Bay
  Witchfynde - Stab in the Back
  Barón Rojo - Hijos de Caín
  The Runaways - Cherry Bomb
  Venom - Sons of Satan
  Iron Maiden - Prodigal Son
  Metalucifer - Heavy Metal Highway Rider
  Satan - Alone in the Dark
  Metalucifer - Heavy Metal Samurai

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

  NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe "rart".

 • Det så lyst ut for Ole C. Helstad og kollegene hans tidligere i år. Sâver skulle på Europa-turne og Kite hadde nettopp gitt ut ny plate. Helstad var dessuten nyansatt på Revolver og hadde allerede spikret årets konsertprogram. I tillegg var Høstsabbat ferdig booket og billettsalget godt. Så kom Covid-19.

  I Jernverket 89 forteller Helstad om rømningsforsøket fra stonerbegrepet, solung, Sâver-turné bak stengte grenser, Spellemann-nominasjonen, bekjentskaper og platekontrakter, strømmekonserter, kirkeakustikk, bookingdrømmer og hvordan man bløffer en nødssituasjon på sykehus.

  Noen dager etter intervjuet fikk Oslos barer og konsertscener lov til å holde åpent igjen, men med visse begrensninger. Revolver har rigget til i bakgården der de serverer mat, drikke og minikonserter til et begrenset antall publikummere. Det vites fortsatt ikke om Høstsabbat lar seg gjennomføre som normalt, men som vi sier i Trøndelag: "Det e håp i hængan snøre." Noe blir det i hvert fall, lover Helstad.

  Du kan høre Oles spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Ramprasad - Westing, Pt. II
  Sâver - Dissolve to Ashes
  Tyler Childers - Honky Tonk Flame
  Breach - Painted Fae
  Emmylou Harris - All My Tears
  Weezer - Summer Elaine and Drunk Dori
  Kite - Irradiance
  OM - Thebes
  Shpongle - Strange Planet
  Melvins - Evil New War God
  NOFX - Please Play This Song on the Radio
  Cult of Luna - Finland
  Tombstones - Barren Fields
  Raised Fist - Message Beneath Contempt
  Stein Torleif Bjella - Undergang
  Hymn - Serpent
  First Aid Kit - Fireworks

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

  NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe "rart".