Australien Podcasts
-
Avsnitt 160 tillägnas nerverna och Erwin får nöjet att sitta ner och prata med en sann expert. Michael Shacklock, är en senior fysioterapeut från Australien med en lång meritlista, men främst känd för sitt arbete med nerver och det som kallas neurodynamik - var nervens fysiologi möter nervens mekanik. Michael har publicerat flertalet artiklar på ämnet, skrivit ett antal böcker och lär ut konceptet om neurodynamik genom sina kurser världen över.
Michael har varit med på den fysioterapeutiska scenen sedan 80-talet och kommer ha sin plats i yrkets historia med sina enorma bidrag. Erwin och Michael pratar om just neurodynamik, historien bakom upptäckandet hur nerver rör sig, hur de blir irriterade och kan bidra med smärta och obehag i rörelseapparaten och hur nervsträckstester (straight leg raise, SLUMP, upper neural tension test) kan och ska användas i kliniken och det kliniska resonemanget. Varsågoda att ta del av Michael Shacklocks frikostiga bidrag av hans enorma kunskap och erfarenheter!
00:02:11 – Michael inLänkar:
Du kan hitta mer och följa Michael på instagram ’neurodynamics’ Facebook under ’NDS Neurodynamic Solutions’ Michaels Shacklock och hans teams hemsida neurodynamicsolutions.com där du hittar både kurser och fler resurser.För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:
Månadsprenumeration med 7 dagar gratis prövotid Helårsprenumeration med 7 dagar gratis prövotidFölj Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @Tyngrerehab, Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.
Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.
-
Turkiet står fast vid sitt nej till Sveriges ansökan till Nato. Avrättningen av den svensk-iranske forskaren Ahmadreza Djalali skjuts upp. Jämnt parlamentsval i Australien idag och Hanna Ferm släpper ny låt, ihop med Junie.
Programledare: Erik Blix Producent: Thomas Björklund Tekniker: Jan-Olov Leandersson Research: Anna-Karin Gustafsson NorénAnsvarig utgivare: Sabina Schatzl. -
Vi vill alla må bra och ha sköna tankar, eller hur!? Vad är det då som gör att vi så lätt fastnar i negativa tankar? I det här avsnittet låter vi oss inspireras av Lars-Erik Uneståhls klokskap och temat mental träning. Vi pratar också om att allt sker i cykler och vikten av att bara låta saker vara emellanåt.
-Jenny om att låta saker vara som de är
-Jessica om att allt går i cykler och vikten av att lyssna på kroppens behov
-Var din egen unika persika
-Därför fastnar vi i negativa tankar
-Det negativa fokuset i samhället ger oss en felaktig bild av verkligheten
-Vi delar en enkelt och kraftfull övning som minskar din stress
-Hög grundspänning i kroppen är roten till många problem
Länkar:
27: Ha sex eller läsa magasin?
189: Så kan du programmera om ditt undermedvetna
Jessicas övning/meditation mot spänningshuvudvärk
Lars-Erik Uneståhl
https://www.unestahl.com/
Muskulär avslappning med Uneståhl
Boken Budskap från Andra Sidan av Marlo Morgan
En fantastisk berättelse om det Äkta Folket, urbefolkningen i Australien.
GÅ MED I VÅRT COMMUNITY!
Gå med i Game Changers Community! För personlig och spirituell utveckling och gememskap!
Du kan välja mellan att vara supportande medlem eller VIP medlem. Registrera dig här:
https://www.patreon.com/gamechangerscommunity
SÅ HÄR STÖTTAR DU VÅR PODCAST:
1. Gå med i vårt Community!
https://www.patreon.com/gamechangerscommunity
2. Prenumerera där du lyssnar på oss!
3. Skriv en recension på iTunes nu!
4. Dela podden på sociala media och tagga oss!
VILL DU SÄGA HEJ TILL OSS, BOKA RETREATS ELLER LIKNANDE SÅ HITTAR DU OSS HÄR:
Maila oss om du har idéer, frågor eller bara vill säga något trevligt :)
Hitta podcasten på Insta:
@TheGameChangersPodcast
På Facebook:
The Game Changers Podcast
Våra företag:
jessicaisegran.com Om du vill boka coaching, Vila dig till Harmoni, gå på retreat eller anlita Jessica som föreläsare.
Soulplanet.se Om du vill boka Reconnective Healing eller “Nå dina mål” med mental träning.
Instagram
@jessicaisegran
@soulplanet_wellness
Facebook
Soulplanet - Jennys sida
Jessica Isegran - Jessicas sida
Musik:
Werq by Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
- I detta avsnitt träffar vi Rasmus Johansson, medgrundare och CEO på Djerf Avenue. Tillsammans med sin partner Matilda Djerf, som är en populär influencer med över 2 miljoner följare på Instagram, startade de sitt e-handelsföretag under 2019. I februari månad det året började de sin resa med e-handeln för att lansera butiken i december månad. Den första klädkollektionen med 8 olika plagg sålde slut redan under den första helgen vilket genererade en helgomsättning på 1,4 miljoner kronor. Under föregående år, 2021, omsatte de drygt 80 miljoner kronor med en vinst på över 26 miljoner.
Grunden i deras marknadsföring kommer från Matildas stora följarskara på både Instagram och Tiktok. Med tiden har de dock arbetat aktivt med att bygga upp egna företagskonto för Djerf Avenue som idag har en betydande följarskara. Under de två första åren har de i stort sett endast fokuserat på organisk trafik via sociala medier och det är först nu de satsat på andra kanaler för att driva trafik till sajten. Totalt sett har de en låg markandsspend på cirka 1% av omsättningen. Samtidigt har de en relativt låg returgrad på 10%. Dessa två värden är det som till stor del bidrar till den otroligt fina lönsamhet som detta bolag har.
Djerf Avenue säljer idag till hela världen där de största länderna är USA, Sverige och Australien.
Medverkande: Rasmus Johansson
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel -
Lagerautomatisering är ingenting nytt, men de kraftigt ökande volymerna inom e-handeln har skapat automatiseringsvåg bland Sveriges e-handlare. Och Sverige och Norden ligger långt fram inom lagerautomatisering i jämförelse både USA och Asien.
Frågan är om det kommer finnas så mycket personal på framtidens lager. I framtiden kommer mjukvaruutveckling och artificiell intelligens att skapa flexiblare automatiseringslösningar. Och automatiseringen kommer att ställa nya krav på hela vårt logistiksystem i framtiden, som dygnet-runt leveranser.
I det här tredje och sista avsnittet av automationsskolan samtalar programledaren Urban Lindstedt med Mikael Holmqvist, vd på Knapp i Sverige, Hilda Hultén, redaktör på tidningen Dagens Logistik samt Tobias Henriksson, projekt och försäljningschef på Knapp i Sverige. . Det här är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender, tidningen Dagens Logistik och automationsleverantören Knapp.
Vi blickar framåt för att lära oss om hur framtidens automatiserade lager kommer att se ut, och hur det påverkar varuförsörjning och kompetensbehov. Vi pratar också fördelarna med omni-lager.
Hårdvaran inom automationslösningar kommer naturligtvis att förändras framöver, men de stora förändringarna kommer att ske på mjukvarusidan. Här kan plocket samordnas och effektiviseras med hjälp av AI. Redan idag arbetar Knapp med AI för att lösa svårigheter som att få plockrobotarna att klara av att plocka olika typer av produkter. Här går det att utnyttja erfarenheter från ett lager i Australien i Värnamo.
Automationslösningar går också att implementera i exempelvis obemannade bensinmackar så att kunderna kan handla vanliga produkter samtidigt som de tankar som sedan leveraras fram med robotar. Detta gör Knapp i Österrike idag. Automation gör det också enklare att prioritera orders från kunder i lojalitetsprogram eller de som betalar extra för snabbare leveranser.
Omnikanalhandel blir allt vanligare, det är ju inte bara traditionella butikshandlare som ställer om mot e-handel, utan också rena e-handlare som skaffar sig butiker eller mindre fulfilment centers. Det skapar både nya möjligheter vid automatisering där man kan balansera arbetstoppar mot varandra inom e-handeln och butikshandeln. Att slippa lagerföra samma produkter på olika lager ger också fördelar.
Detta är del tre i en serie om tre:
Del 1) Så lyckas du med automation
Del 2) Apoteket automatiserar 85 procent av plocket
Del 3) Framtidens automatiserade lager -
Kärt återhörande med en av våra absoluta favoriter – Isabella von Weissenberg. Om träningens värde, om tävlingsplanerna för Australien, och om livet i stort.
0:11:48 - Isabella in 1:11:25 - Isabella ut -
I veckans avsnitt tar vi oss hela vägen till Australien där Maja delar med sig av ett gripande och skräckinjagande fall med en backpackinghistoria gone wrong och Edita tar sig an det omtalade finska Bodomfallet som lämnar oss undrande och spekulerande. Så ta en paus från vardagsstressen och lyssna på oss en liten stund. För […]
-
I det femte avsnittet går vi igenom årets bidrag, låtarna från Malta, Ukraina, Armenien, San Marino, Estland och Australien, i Eurovision Song Contest 2022. Låtarna på YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLefEu0XEvgsW1MAjthxtnX7CgDa2mWdqN
-
Lilla Salomonöarna har slutit en hemlig säkerhetspakt med Kina som gör att kinesisk militär kan stationeras på öarna. Australien och USA varnar nu för en kinesisk militär upptrappning i Stilla Havet.
Salomonöarna ligger runt 200 mil från Australiens kust i Stilla havet men har ett strategiskt läge mitt i viktiga globala farleder. Efter att den lilla fattiga nationen Salomonöarna i mars slutit ett säkerhetsavtal med Kina befarar Australien att en kinesisk militärbas kommer att öppnas på öarna. Det riskerar att förändra säkerhetsbalansen i Stilla havet, där USA och Kina länge tävlat om inflytandet. Hör hur Kinas militärmakt flyttar fram positionerna till havs och varför det upplevs som ett hot.Det här är SalomonöarnaBestår av runt 1000 öar i Stilla havet.Under andra världskriget rasade hårda strider mellan Japan och USA på öarna.Har ett viktigt strategiskt läge.Medverkande: Björn Djurberg, Kinakorrespondent, Peder Gustafsson, Asienkorrespondent, David Carlqvist, utrikesreporter och militär expert EkotProducenter: Kajsa Boglind/Katja MagnussonTekniker: Brady Juvier -
Dags att lyssna på(och ha åsikter om) bidragen i Sveriges semifinal! Detta gör vi tillsammans med ett av Melodifestivalens största genombrott i år; QX-galans nyutnämnda Årets HBTQ 2022-vinnare Tone Sekelius! Och vem kunde passa bättre? Det serveras nämligen mycket HBTQ när vi tycker till om bidragen från Finland, Israel, Serbien, Azerbajdzjan, Georgien, Malta, San Marino, Australien & Cypern!
-
Vi återkommer till Halland och denna gång den kunniga och drivna sjukhuschefen för Hallands sjukhus Carolina Samuelsson. Vi pratar om att söva barn i Australien, om datadelning, om AI och annat varierat med temat möjlighetsdrivet och verkligen inget jamsande!
-
Rafflande och ruggig. Charles Darwins "Resan med Beagle" är suverän läsning, men den ger också den moderna läsaren övning i att skaka på huvudet, menar författaren och biologen Fredrik Sjöberg.
ESSÄ: Detta är en text där skribenten reflekterar över ett ämne eller ett verk. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.Först av allt en varning. Känsliga lyssnare som bekänner sig till flera tusen år gamla teorier om skapelsen bör möjligen stänga av radioapparaten redan här, så även de som tar illa vid sig av att rasbiologer som Carl von Linné och Charles Darwin ännu tar plats i det offentliga rummet. Anser man att naturforskare som de ska gömmas undan, och statyerna kasseras i metallåtervinningen, kan det som följer framstå som stötande. En promenad i det vackra vädret är nog att föredra.Kvarvarande lyssnare, ni oförbätterliga råskinn, ska få höra om en resa som kom att betyda mer än de flesta: det brittiska örlogsfartyget Beagles världsomsegling på 1830-talet, sorglöst finansierad av idel kolonialister och imperiebyggare. En ganska ordinär expedition, ska sägas; syftet var att kartlägga kustlinjer och farleder, främst i Sydamerika, och resan hade knappast blivit legendarisk om inte Beagles 26-årige befälhavare, Robert FitzRoy, hade plågats av en välgrundad misstanke att hans anlag för depression kunde slå över i komplett galenskap.Alltså behövde han sällskap, en bildad, godmodig människa att samtala med när tristessen och grubblerierna kom smygande. Frågan gick till den fyra år yngre överklasspojken Charles Darwin som skulle ha blivit läkare, var det tänkt, men han ogillade barbariska operationer utan bedövning, så nu skulle han istället bli präst. Inte för att han var påtagligt religiös, men en position som landsortspräst lovade gott om fritid för att samla skalbaggar, som var hans egentliga intresse. I det läget kom budet från kapten FitzRoy och resten är, som bekant, historia.Darwin mönstrade inte på Beagle som officiell naturforskare, utan som privatman och betalande passagerare. Hans mamma hade ärvt en porslinsfabrik så det fanns gott om pengar i familjen, och när killarna väl kom iväg med 28 man i besättningen och sex kanoner på batteridäck började så Darwins förvandling från bortskämd flanör till en av tidernas vassaste vetenskapsmän. Det var i december 1831; de kastade loss och satte kurs på Kap Verde. Darwin ångrade sig omedelbart, så vedervärdig var hans sjösjuka.Men han bet ihop och började skriva ner sina observationer och funderingar. Inte så mycket från havsvidderna, men väl från alla de platser där man ankrade. Fem år senare, när de kom hem till England igen och Darwin satte sig att redigera sin bok Resan med Beagle, noterade han att oceanerna visserligen hade varit stora, men att han ändå hade befunnit sig på landbacken under mer än tre år i Brasiliens djungler, på Pampas och i Patagonien, i Chile, Peru och senare bortåt Nya Zeeland och Australien samt slutligen i södra Afrika. Dessutom hade Beagle på vägen anlöpt en lång rad mindre öar: Falklandsöarna, Galapagos, Tahiti, S:t Helena och många andra. Alla bidrog till Darwins tänkande kring livets utveckling på jorden."Resan med Beagle" är en förvånansvärt bra bok. Författaren var ännu mycket ung och ett alldeles oprövat kort. Berömmelsen i och med skandalboken Om arternas uppkomst låg ännu tjugo år i framtiden. Men skriva kunde han. Stilen är frisk och berättelsen lever av alla biologiska och geologiska iakttagelser, som dessutom vittnar om att han redan då hade börjat syssla med artbildningens gåta. Hans uttryck den allsmäktiga tiden pekar spikrakt fram emot hans banbrytande evolutionsteori. Emellertid kan och bör denna bok även läsas lika mycket för dess berättelser om alla människor författaren möter. Bussiga landsmän och brutala tyranner om vartannat, och förstås även mer ursprungliga folkspillror med sämre framtidsutsikter.Eländigast är befolkningen i de regniga, vindpinade bergen på Eldslandet, nere vid Kap Horn. De står där halvnakna i kölden på stranden och fattar ingenting; européer har de aldrig stött på förut. När Beagle bränner av ett kanonskott från två kilometers håll svarar de med att kasta sten. Vid ett annat tillfälle när FitzRoy och hans mannar försöker kommunicera blir kaptenen orolig och skjuter ett par pistolskott i marken bredvid några urinnevånare, men de vet inte var skjutvapen är och blir bara förvånade, inte rädda. Darwin skriver i sin dagbok att de kan bara inte begripa vem som är överlägsen. Den enda pedagogik som fungerar är att skjuta ihjäl dem.På flera ställen i boken finns kommentarer om att skillnaden mellan vilda och civiliserade människor ofta är större än mellan vilda och domesticerade djur. På Tahiti är det dock inte lika förskräckligt, skriver han, för där har missionärerna haft större framgång. Till och med sedeslösheten som sägs utmärka öns kvinnor finner han aningen överdriven, och aboriginerna i Australien kan åtminstone jaga med bumerang. Oborstade är de, men intelligenta.Ja, ni hör.Naturligtvis var Charles Darwin rasist och sexist och allt annat ont som är lätt att fördöma i dag, men det tjänar ingenting till att skuldbelägga honom för 1900-talets mordorgier under buller från rasbiologins med tiden ganska tomma tunnor. En möjliggörare, i någon mening ja, men inte mer än Albert Einstein i relation till atombomben. Tänkarna ska bedömas just för sina tankar, inte andras gärningar, för också cancelkulturen kan slå över i komplett galenskap. Det enda raka är att läsa det de skrev, och sedan tänka själv, det gäller många från Linné, Adam Smith och Darwin till Ayn Rand och Karl Marx.Den senare skickade förresten ett exemplar av sitt magnum opus Das Kapital till Charles Darwin, sådär som stora författare gör för håva in lite beröm från andra tolvtaggare. Men Darwin gjorde sig aldrig omaket att läsa boken. Han hade börjat forska om daggmaskar då, så han hade väl inte tid.I ungdomen, på resan med Beagle, var det mest plattmaskar han studerade, och lysmaskar. Bläckfiskar också, och fjärilar samt sköldpaddor förstås och vattensvin, gamar, finkar, strutsar, ödlor, palmer, sniglar, koraller, valar, mossor, löss och ungefär allting annat inklusive myrlejonsländor och fossiliserade mastodonter. Politisk filosofi var inte hans grej, det framgår mot slutet av Resan med Beagle, i en reflexion över den brittiska nationens filantropiska själ. Han skriver: Som engelsman är det omöjligt att betrakta dessa avlägsna kolonier utan en stark känsla av stolthet och tillfredsställelse. När man hissar den brittiska flaggan verkar rikedom, välstånd och civilisation oundvikligen följa.Ja ja, fast å andra sidan, Marx var väl inte så bra på skalbaggar. Som intellektuell måste man hämta impulser från olika håll, hela tiden. En förutsättning är att böckerna finns tillgängliga i tryck, som Bibeln har varit i gott och väl femhundra år. När Resan med Beagle gavs ut i januari 2022, i Kungliga Vetenskapsakademiens klassikerserie, var detta ord i rättan tid. Cancelkulturen var visserligen omdebatterad, men kön till metallåtervinningen var ännu lång. Så läs, kära lyssnare. Darwin lämnar ingen oberörd. Man kan inte sitta och nicka instämmande en hel dag. Man får liksom nackspärr av det. Bättre att skaka på huvudet ibland och glädjas åt allt som har blivit bättre sedan 1830-talet.Fredrik Sjöberg, författare och biologLitteraturCharles Darwin: Resan med Beagle. Översättning: Daniel Helsing. Fri tanke förlag, i samarbetet med Kungliga vetenskapsakademien, 2022. -
Påskharen är ett sentida påhitt som bygger på förvrängda myter, lammet blev påskmat först runt 1950-talet och att äta hönsägg på våren var inget de flesta svenskar hade möjlighet till förr i tiden, snarare var det ägg från vildfåglar som gällde under denna fattiga tid.
Vetenskapsradion går på djupet i de historiska källorna tillsammans med forskningsarkivarien Tommy Kuusela, för att reda ut den trassliga bakgrunden till att vi idag förknippar vissa djur med påsk. I svensk folktro ansågs det viktigt att skydda boskapen från häxor under påsken, berättar han, och påskharar hörde inte till de djur som då smetades in med tjära som skydd. Och vilka är förresten framtidens påskdjur, kanske kaninpunggrävlingen från Australien?Vi hör också mathistorikern Richard Tellström berätta om hur den här tiden på året förr var en av de allra dystraste när det gällde vår mathållning, men import, frysteknik och förändrad djurhållning gör att påsken numera är en roligare mathögtid för svenskar i allmänhet.Medverkande: Tommy Kuusela, forskningsarkivarie på Institutet för språk och folkminnen i Uppsala; Richard Tellström, docent i måltidskunskap och etnolog vid Stockholms universitet.Programledare: Emelie BredmarProducent: Björn Gunér [email protected] -
Pastor Andreas Nielsen går från konkurs till en ny kyrka med tusentals besökare. Kyrkan, som heter Hillsong, sprider sig nu i Sverige och drar in miljonbelopp. Vad är hemligheten bakom succén?
Andreas Nielsen, lead pastor i Hillsong Church Stockholm, har fått se sin frikyrka växa från ungefär tio personer till 4 000 på ett decennium. Med sina rockkonsertliknande gudstjänster har Hillsongrörelsen expanderat från moderkyrkan i Australien ut till världen och Sverige. För det krävs pengar. Men vad är det som får kyrkobesökarna att skänka miljontals kronor till församlingen?Ett program om varför tusentals Stockholmare verkar ha ett behov av något större än dem själva och om en ledarpastor som hatar jantelagen.Programmet sändes första gången juni 2017.Av: Henrik Svensson -
Pastor Andreas Nielsen går från konkurs till en ny kyrka med tusentals besökare. Kyrkan, som heter Hillsong, sprider sig nu i Sverige och drar in miljonbelopp. Vad är hemligheten bakom succén?
Andreas Nielsen, lead pastor i Hillsong Church Stockholm, har fått se sin frikyrka växa från ungefär tio personer till 4 000 på ett decennium. Med sina rockkonsertliknande gudstjänster har Hillsongrörelsen expanderat från moderkyrkan i Australien ut till världen och Sverige. För det krävs pengar. Men vad är det som får kyrkobesökarna att skänka miljontals kronor till församlingen?Ett program om varför tusentals Stockholmare verkar ha ett behov av något större än dem själva och om en ledarpastor som hatar jantelagen.Programmet sändes första gången juni 2017.Av: Henrik Svensson - Daha fazla göster