Henrik Johnsson Podcasts

 • Inför publik (äntligen!!!) så spelade Lantzkampen in programmet på Lund Comedy Festival!

  Laguppställningen i Lantzkampen: Li Pamp & Henrik Johnsson mot Heidi Avellan & Moa Berglöf! Lundasonen och stjärnproducenten Henrik Johnsson tävlar tillsammans med antikexperten och VD:n för Stockholms auktionsverk Li Pamp! De möter Sydsvenskan-stjärnorna Heidi Avellan, politisk chefredaktör, och Moa Berglöf, ledarskribent för tidningen samt tidigare politisk talskrivare.En ruskigt rolig omgång av Lantzkampen i P1 som bjuder på allt från spruträdda 90-talister, kaffesugna småbarn och den helt nya ronden "Räkna med Lantzkampen". Det blir även omgångar som Stämmer påan, ett kort glosförhör och populärkulturella referenser - vilken låt gömmer sig egentligen i Annie Lööfs sommartal?Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheterSå går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.Programledare är som alltid Annika Lantz och eftersom Sara är borta på skrivarläger så är domare istället denna gång programmets redaktör Niklas Runsten.Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: lantzkampen@sverigesradio.se

 • Om fem vansinniga år och vad hon tycker, tänker och känner exakt nu.

  Zara Larsson är en av pophimlens klarast lysande stjärnor.Hon gjorde i våras en hyllad konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.Zara slog igenom som tioåring 2008, och hon har haft stora framgångar både i Sverige och internationellt, bland annat med sitt senaste album Poster Girl. Zara har fått regeringens Musikexportpris och har varit gäst hos Jimmy Fallon i Tonight show.I sitt Sommar pratar Zara Larsson om hur hon har under pandemin, då allt jobb sattes på paus, har gått i terapi och börjat ta fram andra känslor än ilska.- Jag var inte ens myndig när jag Sommarpratade förra gången, men då visste jag allt. Nu, fem vansinniga år senare, förstår jag att minnen och sanningar förändras, och jag med dem.Om Zara Larsson:Artist, låtskrivare, 23 år.Född och bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 2015.Producent: Henrik Johnsson. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Ryttaren om ett liv med hästar och att kallas överklass-hippie.

  Entreprenören och hoppryttaren Lisen Bratt Fredricson har ridit två OS, vunnit SM-guld och tävlat internationellt i flera decennier. Hon driver flera företag och har röstats fram som ridsportens mäktigaste kvinna och medverkade i SVT:s uppmärksammade serie Ryttareliten tillsammans med maken Peder.Lisen Bratt Fredricson föder upp, tränar och säljer hästar. Hon har också varit expertkommentator i tv.Lisen Bratt Fredricsons program handlar om att inte gå ut grundskolan men ändå kunna försörja sig på egen hand hela livet.- Jag växte upp med en massa djur på Djurgården i Stockholm. Som vuxen har jag fått höra att jag kallades överklass-hippie.Om Lisen Bratt Fredricson:Ryttare, entreprenör, 45 år.Född i Stockholm, bosatt på Österlen.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Skådespelaren om att bli femtio och att veta säkert och ändra sig igen.

  Jonas Karlsson har sedan sin filmdebut för 30 år sedan varit med i en rad långfilmer och tv-serier. Bland annat Guldbaggebelönades han för sin huvudroll i Detaljer, och har en återkommande roll som polischefen Klas Fredén i kriminalserien Beck.Han tillhör Dramatens fasta ensemble, och kommer i höst stå på Oscarsteaterns scen i Rain Man.Debuterade 2007 med novellsamlingen Det andra målet och har sedan dess skrivit ytterligare sju novellsamlingar och romaner.I sitt Sommar pratar Jonas Karlsson om att veta säkert, om att ändra sig och veta säkert igen.- Det handlar om att arbeta och att vara ledig. Om bollhav, om att bli femtio, om Elvis och nya uttryck och vildmarksliv och sådana saker.Om Jonas Karlsson:Skådespelare, författare, 50 år.Född i Salem, bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 2005.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Sportjournalisten om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.

  2021 kommenterade Jacob Hård sitt sjuttonde skid-VM och han har i mer än trettio år hållit tv-tittarna sällskap i Vasaloppsspåret.Han fick 2020 Stora Journalistpriset. Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion skrev juryn.Karriären inleddes på 70-talet med vikariat på Radiosporten och Jacob Hård var under flera år projektledare för Vinterstudion på SVT.Var som ung en hyfsad medeldistanslöpare.I sitt Sommar pratar Jacob Hård om oförglömliga ögonblick både i och utanför sändning.- Det handlar om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.Om Jacob Hård:Journalist, 66 år.Född i Danderyd, uppväxt på Lidingö, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om en ändlös jakt efter lycka som mitt i livet nådde sitt mål.

  Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna. Han slog igenom med Kristina från Duvemåla och har bland annat haft huvudrollen i Fantomen på operan både i Londons West End och på Broadway. Senast handplockad till musikalens 30-årsjubileum i New York.Han är flerfaldigt grammisnominerad med miljonsäljande skivkatalog och Guldbagge-vinnare 2020 med filmen Jag kommer hem igen till jul.Hösten 2021 är Peter Jöback med i TV4:s Så mycket bättre.Peter Jöback berättar i sitt program om när han var uppe i en luftballong med den han älskade.- Kände att nu är jag nöjd, nu kan jag dö lycklig. Sen störtade vi.Om Peter Jöback:Sångare, skådespelare, 50 år.Född i Stockholm, bosatt på Värmdö.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om kärleken till äventyret, utmaningar i livet och hur hon nästan blev Bondbrud.

  I 30 år har Agneta Sjödin varit en folkkär programledare för ett stort antal tv-produktioner.Hon debuterade 1991 i Tur i kärlek tillsammans med Adam Alsing.Ett år senare intog Agneta och Gunde Svan Fort Boyard och Fångarna på fortet blev en stor tittarsuccé.Hon har också programlett Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Let's dance och Agnetas Nyårskarameller.Mångsidiga Agneta Sjödin debuterade som författare 2005 i höst är hon aktuell med sin 11:e bok.Sommarprogrammet handlar om hennes inre resa och hennes yttre äventyr.- Om min dotter Maja, mötet med George Harrison och när jag provfilmade för James Bond.Om Agneta Sjödin:Programledare, poddare, författare, 53 år.Född i Hudiksvall, bosatt i Nacka.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om sju speciella dagar och tankar om hur svårt det är att acceptera svaghet.

  Niklas Strömstedt har i snart 40 år ackompanjerat våra liv i vardag och fest. Han har tänt ett ljus med gruppen Triad och grävt guld med GES. Tillsammans med Anders Glenmark och Orup gör GES en ny show med premiär hösten 2021.Niklas Strömstedt har också samarbetat med några av Sveriges största artister som exempelvis Björn & Benny, Marie Fredriksson och Ulf Lundell.I programmet tänker han tillbaka på de 30 år som har gått från sitt förra Sommarprogram. Vad har tiden gjort med mig? Kan jag hitta saker som pekar på att jag lärt mig något? Det där uttjatade att hitta sig själv. Har jag gjort det?Om Niklas Strömstedt:Sångare, musiker, låtskrivare, 62 år.Född i Lund, bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 1991.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Folkkär artist och framgångsrik musikproducent som skriver och producerar all sin musik själv. Om vad som händer med henne just nu och funderingar om framtiden.

  Artist, producent, låtskrivare, 38 år. Född i Iran, uppvuxen i Göteborg, bosatt i Los Angeles. Tidigare Sommarvärd 2009.En folkkär artist och framgångsrik musikproducent i Los Angeles. Släppte under våren singeln Det kommer bli bra, som hon hoppas förmedlar framtidshopp. Skriver och producerar sin musik själv. Andra välkända låtar är Goliat som sjungs på skolavslutningar, En stund på jorden som är en av de mest spelade på begravningar, hiten Bara få va mig själv och Some die young för att nämna några. Debuterade med albumet Laleh 2005, har gett ut åtta egna album och fått en rad priser, bland annat fem grammisar. I Los Angeles är hon en av få kvinnliga producenter som producerar låtar åt andra. Kom i tioårsåldern till Sverige med sina föräldrar från Iran via Minsk och Berlin.Det ska bli roligt att få berätta lite om vad som händer här med mig just nu men också vilka funderingar jag har för framtiden, lite av varje kommer det bli. Otroligt kul att ta del av denna fina tradition som Sommar i P1 är och avsluta årets Sommar. Producent: Henrik Johnsson

 • Fotbollsproffs och mittfältare i svenska landslaget. Om sina med- och motgångar, det osminkade proffslivet och om hur han blev sjuk i covid-19.

  Börjar förstå att det jag ägnat mitt liv åt bara är en sportAtt bli fotbollsproffs var en självklarhet för Albin Ekdahl när han var liten. Om vägen dit, skador, kulturkrockar och jargongen i omklädningsrummen får vi höra i hans Sommarprat.Idag är Albin Ekdal fotbollsproffs i Sampdoria i Italien. I vintras när dödstalen ökar lavinartat i Lombardiet, nära där han bor, känner han att han har symptom. Det konstaterades att han hade Covid19.Uppväxten i trygga Bromma med huvudfokus på fotboll med Brommapojkarna var okomplicerad. Som 18-åring fick han kontrakt med Juventus och är i dag inne på sin 12:e säsong som fotbollsproffs.-Om min ungdomskarriär var full av lycka, glädje och framgång så har min proffskarriär hittills varit brokig med blandade resultat - många skador och inte alls bara den glädjen fotbollen var i ungdomen.I Albins sommar berättar han om insikten om hur livets värden förändras över tid samtidigt som drömmarna om framtida segrar fortfarande är starka.Om Albin EkdalFotbollsspelare, 30 år. Född i Hässelby, Stockholm, bosatt i Genua, Italien. Debuterar som Sommarvärd.Fotbollsproffs i italienska klubben Sampdoria och mittfältare i svenska landslaget. Blev tre år i rad utsedd till Årets mittfältare på Fotbollsgalan. Har även spelat i klubbarna Juventus, Siena, Bologna, Cagliari och Hamburg. Debuterade i landslaget 2011 och har spelat 50 landskamper. Moderklubben är Brommapojkarna där han som ung var med och vann Gothia Cup tre gånger. Drabbades av covid-19 i Italien, blev friskförklarad efter sex veckor. Åkte på Morandibron dagen innan katastrofraset 2018, på väg till Genua för att skriva kontrakt med Sampdoria.I 13 år har jag varit fotbollsproffs och alltid befunnit mig i ett tillstånd där jag aldrig kunnat släppa jobbet. Jag ska prata om med- och motgångar, ge en inblick i ett osminkat proffsliv samt stoltheten över att bära den svenska landslagströjan. Producent: Henrik Johnsson

 • Sångare och pianist som utsågs till Årets hållbara artist på Grammisgalan i år. Om hennes uppväxt i arbetarklass och hur det ger henne kraft att jobba hårt.

  Miss Li berättar om sin tuffa vardag med en kronisk sjukdom"Du har fått en kronisk ledsjukdom. Det är alltså en helt obotlig sjukdom och du kommer aldrig nånsin bli frisk igen." -Jag har svårt att ta in det läkaren säger berättar Linda, Miss Li, Karlsson.Linda berättar om sin trygga barndom. Hon är sprungen ur arbetarklass och hittar där sin urkraft att jobba 23 timmar om dygnet för att kunna stå på scenen 60 minuter vid dagens slut.-Större delen av tiden har jag verkligen skitkul ute på vägarna med mitt band.-För jag tackar inte bara ja till alla jobb. Jag bangar inte heller en enda fest. Men sakta men säkert börjar det höga tempot ta ut sin rätt.-Och efter ett nästan 3 års långt break från Miss Li... Så börjar jag hitta tillbaks. Jag sjunger bättre. Jag skriver bättre. Och jag vågar mer.-Och nu har jag ett eget skivbolag, ett nyvunnet självförtroende och lusten att börja släppa musik under namnet Miss Li igen.Om Linda Miss Li KarlssonSångare, pianist, 37 år. Född i Borlänge, bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.Utsågs till Årets hållbara artist på Grammisgalan i år och prisades för sitt engagemang för djurens rätt och klimatet. Hann precis påbörja sin slutsålda Sverigeturné innan den fick ställas in på grund av coronaviruset. Är en av de mest streamade svenska kvinnliga artisterna i år. Gick under försommaren upp som etta på Svensktoppen med nya låten Komplicerad. Slog igenom med egna låtar på Myspace 2006. Har gjort nio album, bland annat den hyllade A womans guide to survival där låten Beautiful låg ett år på Svensktoppen. Skrivit låtar åt flera världsartister. Gjorde stor succé i TV4:s Så mycket bättre. Skapat en egen klädkollektion.Mitt Sommarprat handlar om hur jag är född och sprungen ur arbetarklass. Och hur det också är där som jag hittar min urkraft att jobba 23 timmar om dygnet för att kanske kunna stå på scenen i 60 minuter vid dagens slut.Producent: Henrik Johnsson

 • Finansministern som lotsade Sverige genom finanskrisen. Om världsläget med Corona, politik, kriser och sitt liv som nygift 52-åring.

  Jag har lärt mig mycketAnders Borg, som var finansminister 2006-2014, blickar tillbaka på finanskrisen 2008, hur den kunde ske och arbetet med gemensamma lösningar i Europa för att komma ur krisen. Han pratar om varför Sverige klarade sig bättre än många andra länder och hur vi, än så länge, har klarat ekonomin under nuvarande pandemi.- Jag har lärt mig mycket, säger han angående att han på senare år haft förmånen att arbeta internationellt i snabbväxande länder och konstaterar att ny digital teknik möjliggör för människor i Afrika, Asien och Latinamerika att ta språng förbi gamla lösningar.- Den ekonomiska tillväxten är på väg att förändra världen.- En av de mest intensiva och roliga perioderna i mitt arbetsliv, säger Anders Borg om när de moderniserade Moderaternas politik för snart 20 år sedan och arbetade fram en bred reformlista.Han tror inte på att utgå från att den egna uppsättningen av förändringsskisser är överlägsna och sedan påvisa alla fel och brister i de andra partiernas. - Politik handlar om samarbete. I Sverige kan inget parti räkna med att få egen majoritet. Därför är kompromisser nödvändiga.Samarbete och koordination gäller även vid pardans. Anders berättar om hur han och Dominika övade och övade för att få till en elegant tango till sin bröllopsdans och konstaterar att pardans är bra äktenskapsträning.Om Anders BorgF.d. finansminister, 52 år. Född och bosatt i Stockholm, uppväxt i Norrköping. Debuterar som Sommarvärd.Var Sveriges finansminister under åtta år och utsågs till EU:s bästa finansminister av tidningen Financial Times 2011. Kom i november ut med memoarboken Finansministern som handlar om tiden i alliansregeringen och hur han var med och lotsade Sverige genom finanskrisen. Under 90-talskrisen var han talskrivare åt statsminister Carl Bildt.Är idag rådgivare till bland andra kapitalförvaltaren East Capital, ordförande för Sehlhall fastigheter och styrelseledamot i Nordic Entertainment Group. Har tidigare arbetat för Riksbanken, World Economic Forum, Kinnevik och Citi Group. Läser böcker och tidningar, tränar och umgås med vänner.Mitt Sommar blir en blandning av politik, kris, corona, världen och lite om hur livet ter sig när man gifter sig som 50-åring.Producent: Henrik Johnsson

 • Rankades som världens fjärde bästa tennisspelare. Om hur en stark drivkraft kan bli både framgång och förbannelse. Och vad som hända när man aldrig ger upp.

  Dyrköpta erfarenheter- Jag var odödlig. Agerade som jag var ostoppbar. Skulle till och med hinna bli den första att slå Nadal på centercourtens röda grus i Franska Öppna innan året var över och allt sen skulle förändras. Det säger Robin Söderling, f.d. professionell tennisspelare, i sitt Sommar.Året är 2009 men när han året därpå ställs mot Nadal igen i final i Franska Öppna Mästerskapen hade något hänt.- Jag var inte längre det jagande lejonet, jag kände mig mer som ett jagat byte. Innan finalen mot Nadal ville jag fly. Försvinna.Han berättar när han på sensommaren 2011 är i New York och ska spela U.S Open. - Jag gråter. Jag kan inte sluta gråta. Jag har ingenting kvar. Varje gång det tagit emot med tennisen ända sen jag var barn har receptet varit det samma oavsett om det handlat om fysisk smärta, feber eller nervositet. Allt har gått att bota genom att trycka på lite till. Träna lite hårdare eller fokusera lite mer, men nu finns inga krafter kvar att ta av.Robin Söderling får ett läkarintyg att han inte kan spela. Då vet han inte att han redan tidigare på sommaren i Båstad gjort sin sista professionella tennismatch. I Båstad hade han vunnit finalen överlägset men efter prisutdelningen vill han bara köra hem. - Jag är tyst, jag kan inte prata. Förlorar kontakten med mig själv. Tappar synen. Lyckas svänga av vägen och stannar bilen. Sen faller jag. Ner i en bottenlös svart avgrund utan syre, berättar Robin Söderling.I programmet säger han. - Min talang och vilja var både en gåva och en förbannelse. Det liv jag gjorde allt för att få leva tog långsamt livet av mig.Robin Söderling berättar också om sin uppväxt i Tibro, hur han började spela när han var fyra år och hur svårt han hade för att förlora en match.I slutet säger han: - Vad jag än sitter här och säger så tror jag nog ändå att jag hade gjort allt likadant igen från det att jag var tio. Däremot hoppas jag att mina dyrt införskaffade erfarenheter kan hjälpa dem som cyklar till träningen idag. Träna och förbered dig även för den mentala stressen. Det är vad du gör när du inte idrottar som kommer att vara avgörande för din idrott.Om Robin SöderlingF.d. professionell tennisspelare, 35 år. Född i Tibro, bosatt i Danderyd. Debuterar som Sommarvärd.Robin Söderling är f.d. professionell tennisspelare och blev förbundskapten för svenska Davis Cup-laget i december förra året.Spelade final i Franska öppna mästerskapen 2009 och 2010. Har slagit Roger Federer och Rafael Nadal samt vunnit tio ATP-titlar i singel. Vann Swedish Open 2011 i Båstad och det blev hans sista professionella tennismatch. Drabbades av körtelfeber och meddelade 2015 att karriären var över.Bodde under karriären i Monaco och driver eget företag.Jag har sen barnsben haft en stark drivkraft som gav mig framgång, men som också blev min förbannelse. Mitt program ska handla om vad som kan hända när man aldrig ger upp. Producent: Henrik Johnsson

 • Under en padelmatch får 53-årige Jörgen en boll på halsen. En vecka senare vaknar han på morgonen och är förlamad i halva kroppen. På Sjukvårdens Larmcentral misstänker operatören att han fått en stroke.

  Vad händer nu med fru, barn, vänner och jobb när Jörgen över en natt får helt nya förutsättningar? Vad blir kvar, och vad försvinner av allt det som tidigare tagits för givet? Hur ska Jörgen orka "deala" med livet?Efter många månader är han tillbaka hemma igen. Då ställs han inför nya utmaningar.Ett program från 2020Reporter och producent: Jörgen CavelindProducent: Henrik SkarstedtProducent Sveriges Radio: Ylva LindgrenSlutmix: Henrik Skarstetd och Nima ShamsMedverkande: Jörgens barn Ella och Miriam, Jörgens ex-fru Sara. Urban Thoor, Ulrika Sandborg. John Carenfeldt, Henrik Johnsson, Björn Ekmark. Besse Vaseghi, Johan Grip, Robert Gurnell, Gunilla Elmgren-Frykberg, Per Hamid Gathan, Lena Grip, Johan Kottorp, John Hellström och Per Lidbom.

 • Aktiv i politiken i 40 år och före detta partiledare för Socialdemokraterna. Om makt, korruption och vad offentligheten gjort med henne och hennes drömmar.

  Livet är något annat nu- Att bli kändis, det är en sak. Att åter bli okänd, det är något helt annat och någonting oändligt mycket svårare. Det säger Mona Sahlin, f.d. partiledare för Socialdemokraterna, i sitt Sommar. Mona Sahlin har levt i det politiska offentliga ljuset i 40 år. - Jag har älskat det, jag har sökt upp det, jag har blivit beroende av det och jag har behövt det för att göra mitt jobb. Om du syns så är du någon. Så, om man inte syns är man ingen då? Och är att synas det viktiga för en politiker, egentligen? Det frågar hon sig i programmet och säger också att makt alltid korrumperar. - Jag tycker att det alldeles för ofta finns en för liten insikt om maktens roll i Sverige. Inte bara om den formella makten i lagens och politikens mening utan om hur farlig längtan efter maktens tjusning är, och beroendet. Mona Sahlin tar oss med till 70-talet när hon ger sig in i politiken och utmanar det givna och trygga i socialdemokratin. Hur hat och hot genom åren förändrat henne. Och till när hon fyllde 60 i mars 2017. - Tre månader senare kom en tulpanbukett hem med ett kort där mitt parti bad om ursäkt att de hade glömt bort min födelsedag. Nej, jag var inte bitter. Bara förundrad, bedrövad och lite sorgsen över hur det kom att bli med mig i partiet. Hon tar också upp det osanna intyget till livvakten och hur det kändes när domen föll. - Skam, skämmas för att ha gjort fel. Ett felaktigt intyg. Mitt fel. Erkänna, böter, få ett strafföreläggande. Avgå. Lämna försvinna. Mona Sahlin säger sist i programmet. - Det har varit en lång väg att vandra genom mörkret för mig de senaste åren. Jag hade ingen ambition att komma tillbaka. Ta revansch, be om ursäkt eller på något annat sätt hävda mig. Jag ville bara överleva. Ta tillbaka mitt liv, äga min berättelse. Livet är något annat nu, jag lever igen.Om Mona SahlinMona Sahlin är 63 år. Född i Sollefteå, uppväxt i Nacka, bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 1992 och 2007.Varit aktiv i politiken i 40 år och partiledare för Socialdemokraterna som första kvinnan på posten. Har varit vice statsminister, arbetsmarknadsminister och integrationsminister. Var på väg att bli partiledare redan i mitten av 90-talet men stoppades av den så kallade Tobleroneaffären. Arbetade som Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism och slutade för fyra år sedan efter att det framkommit att hon skrivit ett osant inkomstintyg till en livvakt. Kommer i höst ut med en memoarbok.Varit ordförande för Europarådet mot rasism och rektor för SSU:s förbundsskola Bommersvik. Startade den svenska Barbieklubben.Den politiker som påstår att makt inte korrumperar eller att den inte påverkas av offentlighetens ljus är inte sann. I gränslandet mellan skam och stolthet har jag bott i över 40 år. Vad har det gjort med mig och mina drömmar? Producent: Henrik Johnsson