Mikael Podcasts

 • Finns det fler VD på bolag som heter Pär eller Göran eller Anders än det finns kvinnliga VD? Hur ser det ut i näringslivet? Behövs det fler kvinnor i ledande positioner? Är rent av kvinnor bättre än män? Mikael är skeptisk, Anna argumenterar och konstaterar att kvinnor är bättre chefer. Det hettar till:-).

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

 • INTRO: [00:00:00]

  Din favoritpodd är tillbaka och inleds med senaste nytt gällande PXL där arbetet fortgår med att utöka utbudet från de i dag två existerande smakerna Liquid Lightning och Rock & Rage. Mikaels smaklökar jobbar på för fullt med att välja ut nästa smak, samtidigt som geniknölarna jobbar på med att välja en passande färg på burken för att komplettera dagens gul & röd. Håll koll i vanlig ordning på pxlpowerup.se för att hålla dig uppdaterad, samt följ oss på Instagram på @pxlpowerup och @pxlpodcast där våra DM:s står öppna för feedback av all sort!

  RETRO RUMBLE UPDATE [00:05:32]

  Har du missat det coolaste inom gaming/streaming sedan… ja typ någonsin, så skynda dig raskt in på twitch.tv/pxlproductions där Mikael lever ut sin kommentatorsdröm i Retro Rumble där turneringar anordnas fredagskvällar, just nu inom Unreal Tournament 2004. Snacket går även in på det konstanta hävdelsebehov som gaming verkar ha gentemot sport och film och andra kulturyttringar och snabbt konstateras att mer självförtroende borde finnas att våga stå på egna ben och stå för vad man i grund och botten är på egna meriter; ett fucking awesome medium för interaktiva upplevelser och berättelser! Gaming FTW!

  NYNÖRDAT: [00:19:27]

  Aningen motvilligt har Peter till slut tittat på The Boys, även om det inte riktigt är hans kopp te att se sin favoritföreteelse superhjältar i detta cyniska, våldsamma och spattiga scenario. Men ser man bara förbi det så finns under ytan en stor del karaktärsdjup och substans (inte bara hjärnsubstans då…).

  PEPP ELLER NEPP: [00:40:00]

  Det har kommit en trailer till Predator-prequel:en Prey, hängde du med där? Överlag finns en oro för franchisen som började så bra med första Arnold-rullen och uppföljaren, innan det började spåra ur totalt (även om första AVP-rullen faktiskt är rätt skön action trots allt). Men det finns en pepp för denna nya film regisserad av Dan Trachtenberg som dyker upp på streaming efter sommaren!

  FETT OPEPP: [00:52:46]

  Halo har haft säsongsavslutning och kommer av någon outgrundlig anledning få en andra säsong. Mikael har “typ” tittat klart och det är ingen vacker historia, hur Spielberg & Co. har misshandlat och fundamentalt feltolkat detta IP. Nej, gör om gör rätt blir the verdict!

  PEPPTIMISTISK: [01:01:25]

  I vakvattnet av att senaste MCU-filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness tappat biobesökare snabbt på kort tid senaste tiden ställs frågan om en Marvel-fatigue börjar infinna sig. Med massor med nya filmer och serier på Disney+ väntandes vid horisonten så är fortfarande faktum att vi behöver något kulminerande att se fram emot, likt Avengers-rullarna som samlade ensemblen. Vad kommer att ersätta det framöver? Fantastic Four? Mutanter? Mikael & Peter? Vi får väl se!

  CASTING & VERSUS [01:11:01]

  Nästa veckas Versus-fight planeras också och vid första anblicken kanske inte en casting-sväng behövs då striden kommer stå mellan Daredevil & Kingpin, men har du bättre förslag för rollbesättning än Charlie Cox och Vincent D’onofrio

 • ”Mina drömmars stad?” är en podcast om Stockholms lokalpolitik med inslag av önsketänkande om en stad för alla. I första avsnittet pratar Calle, Anna och Mikael om att hyra elcyklar och att sälja ut förortscentrum.För mer information om oss och vad vi gör så kan du följa oss på Facebook, Instagram och Twitter. Om du […]

 • I det här avsnittet pratar vi om hur man hanterar press och kaos runt laget, och förvandlar det till harmoni på träningen. Vi resonerar kring blåvitts märkliga statistik där man är bäst i Allsvenskan i första halvlek, men sämst i andra - och varför Mikael är säker på att laget kommer lyfta ordentligt under säsongen. Team Stahre följer allsvenska storklubben IFK Göteborg på nära håll genom huvudtränaren Mikael Stahre. Vi får följa med i arbetet under tex träningar och matcher men får också en större insikt i en allsvensk tränares liv som helhet.

 • Ordinarie trio på plats för ett nytt avsnitt. Vi pratar om segern i FA Youth Cup och vilka spelare därifrån som vi kan få se i a-laget framöver. Erik ten Hag - han har redan åkt till Manchester. Tidigarelagd försäsong. Ska han hyllas för detta? Eller är det överdrivet? Ronaldo tycks stanna och vi har en lång diskussion kring hans varande i nederländarens nybygge. Vi pratar om de två assistenterna Van der Gaag och McClaren. Dessutom avhandlar vi Rangnicks gärning och den kritik mot kvaliteten på träningarna som tycks finnas. Framåtblick mot sista matchen. Vi avslutar med en quiz, där Adam och Mikael gör upp i frågor om säsongen som gått. God lyssning!

 • Det var en gång 6 medelålders män som var vilsna i sin manlighet. Rådvilla inför den nya tidens krav. Bekymmer kring högre hårfästen och tilltagande trivselkilon varvas med ångesten över att åldras i en allt mer föränderlig tid. Hur blir man en modern man?

  Det är frågan om besvaras i en föreställning som Mikael ska sätta upp tillsammans med sina bandkompisar i Bill Valley Rhinos och ett par välkända gästartister. För regi står "..." Det får bli en överraskning.

  Hör Anna intervjua Mikael om bakgrunden till årets manligaste föreställning. Mycket nöje.

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • INTRO. [00:00:00]

  Veckans podd inleds med en liten crash course i hur man som en small business owner kan gå tillväga om man är intresserad av att saluföra PXL. När allt kommer kring existerar denna podd i fin symbios med energidrycken med samma namn och ju bättre det går för drycken, ju bättre det går för podden, desto bättre i det stora hela. Full disclosure! Så lyssna på podden, drick drickan och sprid gärna ordet! Allt du behöver veta hittar du på pxlpowerup.se

  RETRO RUMBLE. [00:07:36]

  Du som är en regelbunden lyssnare har säkerligen hört Mikaels idé och önskedröm om att dra igång en regelbunden stream med glada entusiaster som vill lira gamla hederliga spel såsom Unreal Tournament, Command and Conquer, Red Alert, Quake (1) och liknande nostalgiska titlar. Namnet är nu spikat och agendan är satt. Varmt välkommen att joina, antingen som medverkande eller bara tittare, på twitch.tv/pxlproductions

  NYNÖRDAT: [00:24:16]

  Aningen försenat summeras tankarna kring serien Moon Knight på Disney+ som nyligen avslutats. Konsensus är att trots en ofokuserad och bitvis knackig start så lyckas de avslutande avsnitten 5 och 6 styra upp ett riktigt starkt finish move! Resten räddas även en hel del av Oscar Isaac och hans otroliga skådespelarinsats hela serien igenom. Sevärd helt klart!

  PEPP PÅ: [00:41:56]

  För ett tag sedan kom nyheten om att den efterlängtade animerade uppföljaren till Into the Spider-Verse kommer att delas upp i hela två (!) filmer: Across the Spider-Verse Part One och Part Two! Men nu har man också meddelat att de blir aningen försenade från vad som först var tänkt. Mikael tycker detta är en bra sak och tror sig även veta varför det ligger till just så.

  PEPP ELLER NEPP: [00:51:49]

  Om man frågar Peter om vilket som är hans absoluta favoritspel någonsin, får man ett snabbt och enkelt svar: Mass Effect. Originaltrilogin har satt sig så hårt i hans själ att det även blivit hela två tatueringar på hans kropp - och även om senaste spelet i serien, Mass Effect Andromeda, lämnade mer att önska, så är peppen och förhoppningen ändå stor på nästkommande installation från Bioware. Förutsatt att man än en gång inkorporerar Shepherd…

  CASTING/VERSUS: [01:15:17]

  Is och eld möts i en shodown sist ut där Iceman och Human Torch först rollbesätts enligt Mikael och Peters önskemål, med fantastisk hjälp från PXL-lyssnar-communityt, innan veckans podd avslutas med att kora en vinnare i en fight dem sinsemellan. Sedan återstår bara att utse en ny versus-match till nästa vecka, då vi hörs igen!

 • I det här avsnittet försöker vi känna av stämningen runt laget och hur man påverkas när det blåser till. Vi närmar oss givetvis också de heta ämnena runt Tobias Sana så mycket det går. Vi pratar också om hur man går vidare och snabbt kommer på banan igen, och hör lite tankar om vilken ”slutprodukt” Mikael vill se för laget. Team Stahre följer allsvenska storklubben IFK Göteborg på nära håll genom huvudtränaren Mikael Stahre. Vi får följa med i arbetet under tex träningar och matcher men får också en större insikt i en allsvensk tränares liv som helhet.

 • Förfesitvalens huvudarrangör Mikael Cromsjö gäster SKARPT. I samtalet pratar vi om tankarna kring Förfestivalen och hur Mikael kom in i politiken och sitt engagemang i Partiet MoD.

  Förfestivalen 21 maj Stockholm
  https://forfestivalen.se

  SKARPTs hemsida
  https://skrpt.se

 • Hur har du det med dina syskon? Är ni såtaste vänner eller är ni heta rivaler. Hur går det med arvet? Hur mycket är affektionsvärdet värt när föräldrarna gått bort. Det och lite till i detta avsnitt. Anna och Mikael ger här även några tips på hur du kan tänka för att bryta gamla mönster. Mycket nöje.

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • Mikael Åström är advokat på MAQS Advokatbyrå och arbetar primärt med compliance-frågor. Detta kan vara allt från konkurrensrätt till antikorruption och hantering av sanktioner.

  Vi inleder nu säsong 13, som vi brukar inleda säsongerna, med att sätta ramar och ge en liten grundkurs.

  Mikael berättar vad en sanktion är och hur det fungerar. Hur påverkar sanktionerna din vardag och hur bör och kan man agera? Dessutom pratar vi om det faktum att förutsättningarna förändras för många affärer. Priser höjs, leveranser dröjer. Hur ska allt detta hanteras och vilka rättigheter och skyldigheter har man?

  Och så gläntar vi givetvis lite på dörren till advokatlivet. Är allt verkligen som i Suits?

 • INTRO [00:00:00]

  Först ut i vanlig ordning tar vi en titt på det senaste för energidrycken PXL som ju trots allt möjliggör denna podd - och det senaste är att Mikael & Co. varit på mässa och visat upp sig och knutit kontakter, minglat och snackat business. I vanlig ordning kan du kolla in på ww.pxlpowerup.se och så klart även titta in i Twitch-streamen på www.twitch.tv/pxlroductions för ännu mer trevligt content! Det brainstormas även kring Mikaels nya idé: “Old School Clash” som du gärna får tycka till om, samt pinsamma nicks från back in the day…

  PEPP ELLER NEPP [00:14:33]

  Efter ett försök av Mikael till snygg segway som slaktas mer obarmhärtigt än Ned Stark av Peter, så tas det en titt på kommande Game of Thrones-prequel-serien House of the Dragon som fått en ny trailer inför premiären senare i augusti. Peppen finns där, trots taskig eftersmak från GoT, men det finns ändå en tilltro till att HBO ska kunna ta tillbaka kronan och sätta sig på tronen för fetaste fantasy-serien. Dessutom är drakar alltid coolt!

  ÖNSKETÄNKANDE [00:28:34]

  En närmare titt på Blizzard-mobilspelssatsningen Warcraft Arclight Rumble leder diskussionen in på affärsmodeller inom spelbranschen och tendensen att hela tiden vilja ta betalt för content i spel skapat enbart för att kunna ta betalt för det. Resonemanget hamnar någonstans i att det är okej att vilja tjäna pengar, så klart, på var man skapar, men att spelbranschen gärna får röra sig bort från play-to-win-modeller, lootboxes, NFT:s och annat som svärtar ner en annars fantastisk kreativ konstform! Dessutom blir det självklart en titt på hur peppen står sig inför det kommande mobilspelet.

  PEPP ELLER NEPP 2 [00:43:47]

  Om man går och ser senaste Marvel-filmen på bio, vilket båda PXL-programledarna gjort, så kan man få se en första teaser-trailer till Avatar: The Way of Water, uppföljaren till James Cameron’s mästerverk från 2009. Men faktum är att Peter MISSADE trailern pga toabesök och inhandlande av tilltugg! Mikael däremot såg den och berättar om sin pepp som följd. Oavsett hur förväntningarna är på uppföljaren som kommer 11 år efter originalet, så finns en stor förväntan på vad regissören ska visa upp härnäst, för med tekniska mästerverk som Terminator 2 och många andra filmer under bältet så är han definitivt en pionjär inom filmindustrin!

  FORTSATT PEPP [00:57:04]

  Det har även kommit ytterligare en trailer till Obi-Wan Kenobi, serien på Disney+ som bara är ett par veckor från premiär. I samband med May the 4th (be with you) så fick vi se mer av Ewan McGregor som Jedi på flykt och ännu mer tease av Lord Vader - och peppen håller i sig. Helt klart!

  NY-NÖRDAT [01:06:32]

  Den bioaktuella, 28:e (!) MCU-filmen i ordningen har setts av båda herrar, som gör sitt bästa att kort sammanfatta intryck och slutgiltig uppfattning om Doctor Strange in the Multiverse of Madness så spoilerfritt som det går. Mer detaljerat snack blir det allra sist i podden för den som vill höra. Men varning: se filmen först, om du inte vill bli spoilad!

  VERSUS [01:19:43]

  Veckans versus fight var egentligen tänkt att kopplas ihop med att snacka om Spider-Verse, men det hinns inte med pga så mycket annat att snacka om. Men oavsett så blir det i ena hörnan Miles Morales och i den andra Spider-Gwen - och i vanlig ordning får vi fantastisk respons från alla er PXL-lyssnare med förslag på skådisar som kan axla respektive roll i framtida filmatiseringar. Tack för det och keep’em coming! Slutligen avgörs fighten och ordinarie episodinnehåll är därmed avklarat. Men…

  BONUS: STRANGE-SPOILERS [01:40:45]

  Allra sist likt en MCU-films postcredit-scen så kommer en SPOILER-tung utläggning om nya Doctor Strange-filmen. Denna del ska du INTE lyssna på innan du sett filmen. Varning varning, lyssning sker på egen risk!

 • Vad är metaperspektiv. Efter förra avsnittets genomgång av associerad och dissocierad är det nu dags att tala om metaperspektiv. Hör Anna förklara mer om hur du kan använda dig av detta i din vardag och i ditt yrkesliv. Eller varför inte som ledare i ett företag.

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.
  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information. Gillar du vad du hör, ge gärna ett omdöme. Tack på förhand.

 • Live på GothCon! Stort tack till alla som var där!
  Skönt att få en liten paus från den extrema spänningen i kampanjen?... Or is it!? Kanske har detta större påverkan på kampanjen än vad man tror. Bara den som lyssnar vet.
  (Idag fyller Mikael år! Wow! Kul fakta.)

 • INTRO [00:00:00]

  Podden tar sig upp på tvåsiffrigt antal episoder denna vecka och detta avsnitt inleds med shoutout till egentillverkade PXL-prylar såsom coasters och custombyggd lampa, samt att Peter självutnämner sig till ansvarig för PXL-grogg blandad på polsk vodka!

  STREAM:AT [00:04:04]

  Mikaels resa från Zero To Hero har fortgått på Twitchkanalen Pxlproductions där du kan följa hans äventyr i Call Of Duty: Warzone, som nu även inkluderat en co-op-backup tillsammans med legendaren Matteforce, välkänd i PXL-communityt och på Discord-kanalen. Men Mikael har även gett sig hän Blizzards beta på Overwatch 2 som verkar mycket lovande, om utvecklarna bara kan få till de sista detaljerna i finputs innan officiell release.

  STERN:AT [00:34:31]

  Trots att det var bestämt och klart i förra veckans PXL-avsnitt att TV-serien Halo inte får fler chanser har både Mikael och Peter ändå tittat vidare, då en relativt hyfsad actionscen utlovas i femte episoden. Men den till trots lyckas man ändå inte rädda den totala tågkrasch som serien trots allt är. Men vid det här laget kanske duon kommer titta vidare ändå, för att se vart allt slutligen tar vägen…

  MOON:AT [00:43:40]

  Förnyat förtroende blev det däremot på rätt premisser för Marvel-serien Moon Knight, tack vare förra veckans flodhäst-cliffhanger! Tur var väl det, då femte avsnittet av denna serie visar sig vara det absolut bästa hittills! Det kanske inte räddar helheten i slutändan, men det räcker definitivt för att spana in seriens avslutande sjätte episod. Så i nästa PXL POD kommer väl det slutgiltiga betyget för Marc Spector & Co.

  NY-NÖRDAT [00:57:42]

  Filmatiseringen av den underbara spelserien Uncharted från Naughty Dog lyckas tyvärr inte charma Peter lika mycket som Playstation-spelen, trots att koncensus är att Tom Holland är en fantastisk skådis på alla sätt och vis. Men det är inte heller hans fel att filmen inte lyckas, utan skulden går snarare till oinspirerande CGI-effekter, ljummet manus och Mark Wahlbergs allmänt osköna attityd. Åtminstone hans skådespelarinsatser som sitter lika illa här som Sully-mustaschen på hans överläpp.

  VERSUS [01:24:09]

  Veckans batalj står mellan The First Avenger och The King of Wakanda och trots fantastiska förslag på cast:ing från det underbara PXL-lyssnarcommunityt så blir det svårt att hitta ersättare till så väl Chris Evans som Chadwick Boseman i rollerna som Captain America och Black Panther. Svårt blir det också att utse en vinnare i en kamp dem sinsemellan, men till slut lyckas ändå ett resonemang ros i hamn!