Nederländerna Podcasts

 • Att lansera e-handel på flera marknader samtidigt har blivit allt vanligare hos svenska e-handlare, när man tidigare betade av en marknad i taget. Idag finns det exempel på aktörer som lanserar på 40 marknader på ett bräde.

  Posterbutiken Posterton lanserade på åtta marknader samtidigt i december 2020 med lokaliserat innehåll. Strategin är att växa fort för att få synlighet hos Google. I dagarna har de lanserat i Belgien och Österrike och i nästa steg ska de testa i resten av EU med en engelskspråkig sajt. Visionen att bli en av de största posterbutikerna.

  I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Mattias Skog, vd och grundare av Posterton samt Rabie Salem vd för översättningsbyrån Contentor. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och översättingsbyrån Contentor.

  Vid senaste nyemissionen i november 2021 värderades Posterton till 100 miljoner sek. När Mattias Skog valde att starta posterbutiken Posterton fanns det redan 40 konkurrenter på den svenska marknaden. Men Mattias såg möjligheter att bygga företaget annorlunda än konkurrenterna och han hade stora insikter på marknaden efter att ha varit vd på konkurrenten Poster Store i 1,5 år.

  Postertons lanserade direkt i Sverige, Finland, Danmark, Frankrike, Spanien, Tyskland, Nederländerna och Polen. Nyligen gick de in i Belgien och Österrike för att snart lansera i resten av EU.

 • I ett något stressigt avsnitt är de båda pedagogerna tillbaka i studion för 310:e gången. Denna vecka börjar de med ett nyhetssvep bestående av bland annat konsumentlagar, Bossware, Nederländerna, klassrumsstök och SETT. DE tipsar även om digitala verktyg som kan underlätta mot slutet av en termin. Huvudfokus ligger dock utanför 50-skyltarna denna vecka då Patrik har samlat ihop ett gäng skolmänniskor i Linköping och pratar om SETT och digitala läromedel. Trots denna vinkel är det mesta sig likt då det blir ett samtal om skola, digitalisering och lite annat.

 • I det sjätte avsnittet går vi igenom årets bidrag, låtarna från Spanien, Azerbajdzjan, Danmark, Grekland och Nederländerna, i Eurovision Song Contest 2022. Låtarna på YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLefEu0XEvgsU0RvWPnpD3gbs3BJMQFaJe

 • Försvarsalliansen Nato överlevde tyskarnas demokratisering, Sovjetunionens fall och president Donald Trumps öppna förakt genom att anpassa sig. Enda gången artikel fem utnyttjas, om att hjälpa en angripen medlem, var efter den 11 september 2001 när européerna symboliskt skickade övervakningsplan till USA.


  Med grundandet av försvarsalliansen NATO, eller Atlantpakten, den 4 april 1949 stod det klart att USA lämnat sin isolationistiska hållning som präglat supermakten sedan grundandet. Ambitionerna med Nato var att  ”keep the Russians out, the Germans down and the Americans in”. Men under sina 73 år har alliansen genomgått flera viktiga förändringar.


  I detta avsnitt av podden Historia Nu samtalar programledaren Urban Lindstedt med Ann-Sofie Dahl, docent i internationell politik och Non-resident Senior Fellow vid Atlantic Council i Washington D.C. Hon har skrivit boken NATO – Historien om en försvarsallians i förändring som i dagarna släppts i en ny uppdaterad upplag.


  Redan i slutfasen av andra världskriget var det tydligt att världen var på väg mot en ny världsordning där de forna allierade Västmakterna och Sovjetunionen skulle hamna på var sin sida i det som blev Kalla kriget.


  USA tog en ledande roll för den fria världen efter andra världskriget. Marshall-hjälpen skulle få det av krig förödda Europa på fötter igen och försvarsalliansen Nato skulle stå för säkerheten. Medlemmarna har förbundet sig att försvara varandra om något medlemsland blir angripna.


  De första medlemmarna i Nato var USA och Kanada från Nordamerika och Storbritannien, Frankrike, Italien, Portugal, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Danmark, Norge och Island från Europa. Alla demokratier utom Portugal under diktatorn Salazar.


  Från Sovjetunionen kom svaret 1955 då Warszawapakten bildades med medlemmarna Sovjetunionen: Tjeckoslovakien, Östtyskland, Polen, Ungern, Bulgarien och Rumänien.


  Européerna var rädda att Koreakriget 1950-53 skulle innebära att USA vände sig bort från Europa mot Asien. Men Washington upplevde att det kommunistiska hotet fanns överallt. Därför kom USA att storsatsa på Nato. Kort efter utbrottet av Koreakriget godkände kongressen ett paket på 4 miljarder dollar avsett att stärka försvaret av Västeuropa.


  Alliansen utvidgades 1952 med Grekland och Turkiet. 1955 anslöt sig Förbundsrepubliken Tyskland (Västtyskland) och 1982 Spanien. Frankrike, som ville föra en mer självständig utrikes- och försvarspolitik, lämnade 1966 den del av samarbetet som rör samordning och samträning av militära styrkor, men ingår fortfarande i den kollektiva försvarspakten.


  Nato kom också att ifrågasätta när Storbritannien och Frankrike kom att intervenera i Egypten under Suezkrisen 1956 utan att ha konsulterat med USA ställdes sig Washington på Sovjetunionens sida och frontade sina nära engelska och franska allierade.


  Den ryska aggressionen i Ukraina våren 2014 ledde till ännu ett nytt skede i Nato:s historia. Med det nygamla hotet från Ryssland återvände organisationen till den europeiska scenen, med Östersjön som strategiskt centrum.


  Lyssna också på Able Archer – när världen var minuter från kärnvapen-utplåning.


  Bild: Nato-poster från 1960. Wikipedia.


  Musik: Cinematic Dramatic Adventure Hollywood Orchestra Strings March Trailer av MEDIA MUSIC GROUP, Storyblock Audio.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/historianu-med-urban-lindstedt.

 • Patrik och Patricia har varit i Nederländerna och ger sin syn på Geocaching utomlands

  This episode is Swedish

  Like Found It! Podcast on Facebook: /founditpodcastFollow Found It! Podcast on Instagram: @foundit_podcastFollow Found It! Podcast on Twitter: @founditpodcast

  Support us on Patreon: www.patreon.com/founditpodcastSupport us on Ko-Fi: www.ko-fi.com/founditpodcast

  Visit our official homepage: www.founditpodcast.se

  E-mail us : founditpodcast@gmail.com

 • Här är det fjärde avsnittet där Fido, Peppe, Jakob och Johannes snackar om 7 av årets bidrag i Eurovision Song Contest i Turin. Vi vill varna för heta diskussioner i detta avsnitt där vi pratar om:
  Malta
  Moldavien
  Montenegro
  Nederländerna
  Nordmakedonien
  Norge
  Polen

 • Viktiga veckan. Det har blivit det redan i omgång fyra och fem av allsvenskan för ett HIF som behöver börja plocka poäng. I veckans avsnitt är det därför fokus på vad HIF kan göra för att skapa mer och göra fler mål.

  Elfsborg hemma på torsdagskvällen. Häcken hemma på söndagen. Två mycket tuffa motståndare för nykomlingen HIF. Eller viktiga veckan redan med tanke på det fortsatta spelschemat.
  För det är två matcher där HIF behöver börja plocka poäng. Så här långt har det ju blivit idel förluster, mot Hammarby, IFK Göteborg och Sirius.
  Ett genomgående problem har varit anfallsspelet och närmare bestämt den berömda sista tredjedelen. HIF har kort och gott skapat för få stora chanser och anfallsstjärnan och lagkaptenen Anthony van den Hurk har blivit isolerad och bortplockad.
  I veckans avsnitt av HIF-podden, som inte kunde spelas in i poddstudion, ställs därför frågan hur HIF ska kunna lösa de offensiva knutarna. Behöver det göras ändringar i startelvan? Någon ändring kommer det att bli eftersom Armin Gigovic inte kan vara med mot Elfsborg, men utöver det?
  HIF spelar i år enligt uppställningen 4–3–3 – ska man fortsätta med det eller plocka fram 4–4–2? Sebastian Rönström och Marjan Svab har sina klara uppfattningar och motiverar varför.
  Aktuellt skadeläge gås igenom.
  Marjan Svab minns också en match mot Elfsborg i närtid och funderar på om resultatet där kan vara något för HIF att ha med sig till den som stundar mot Borås-laget. Det finns en liten parallell att dra.
  Under punkten ”ex-HIF:are vi minns” har Sebastian Rönström valt ut en spelare från Nederländerna med ett annorlunda uppbrott från Helsingborg.
  I ”Vida världen” återvänder vi till Afrika och det visar sig vara svårare än väntat för poddarna att pricka in en spelare som faktiskt var med i HIF-truppen så sent som i fjol...
  Välkomna att lyssna!

 • Bedragarna som lurat personer på motsvarande fem miljarder kronor har sin arbetsplats i ett callcenter i Bulgariens huvudstad Sofia. Kaliber avslöjar hur bedragarna jobbade genom källor inifrån.

  Flera svenskar har blivit lurade på pengar i en jättelik internationell bedrägerihärva som just nu utreds av tysk polis. Hör 20-åriga "Nikola" berätta om jobbet hos företaget med bedrägerier som affärsmodell och följ jakten på människorna som anses skyldiga till att ha lurat människor på motsvarande över fem miljarder svenska kronor.I första delen av granskningen Bluffindustrin träffar Kaliber bland annat med Eva, som när hon närmar sig pensionen efter ett arbetsliv som undersköterska blir sporrad att investera i bitcoin. Efter att ha sett reklam i sociala medier anmäler hon sitt intresse på företaget Qtecks hemsida och blir snabbt uppringd. Hon investerar 2.500 kr till en början, men lång historia kort: det slutar med skulder på 900.000 kr.Eva polisanmälde Qteck men utredningen lades ner. En annan som också anmält företaget är Anders Överyd i Gällivare, som vi träffar i det här avsnittet. Jag var ju under isen då, så jag... Man var ensam och så ringer de och är vältaliga och pratar och De är ju välformulerade och är jätteduktiga på att snacka och då kunde de ju verkligen få mitt förtroende gentemot dem. Jag var extra sårbar och trodde på allt vad de sa. De blev som kompisar.Svenska förundersökningar har lagts nedPersoner från Qteck lyckas övertyga Anders om att han borde låna pengar för att investera. Och övertalar honom att han ska låta dem fjärrstyra hans dator för att hjälpa honom med att fylla i låneansökningar. Det känns så konstigt att jag ens gick med på det. Det är klart, då tog de över datorn och då tog de allting, säger Anders.Alla som Kaliber har haft kontakt med om Qteck har polisanmält, men antingen har det inte blivit någon förundersökning alls eller så har den lagts ned.Razzia i BulgarienMen i Tyskland jobbar polisen med en stor utredning efter att de fått rapporter om liknande bedrägerier. För drygt två år sedan anmälde någon i den lilla tyska universitetsstaden Göttingen att han blivit lurad på motsvarande två och en halv miljon kronor av företaget FX-leader. Och snart visar det sig att människor runtom i Tyskland fallit offer för samma liga, berättar åklagaren Manuel Recha. And the scam in Germany quickly was about 20 million Euros, altogether, säger Manuel Recha.En del av pengarna, motsvarande tvåhundra miljoner svenska kronor, visade sig ha hamnat på Malta, en del hos en tysk privatperson.Genom att följa bedragarnas digitala fotspår på servrar i Tyskland och Nederländerna hittar de också ett ukrainskt företag som sköter FX-leaders hemsida. De blir säkra på att det FX-leader sysslat med är rena bedrägerier. Därifrån letar de tyska myndigheterna sig vidare, och upptäcker kopplingar till ett bulgariskt företag, ett företag som Kaliber lyckats identifiera som Dortome.I oktober 2021 genomförs en razzia i Dortomes lokaler i staden Sofia. Polisen förhör några av de anställda, och får veta att det finns ytterligare ett callcenter i närheten. Några av poliserna sätter sig i sina bilar och kör dit. När de kommer fram är det tomt på folk, och nedsläckt. Men datorerna finns kvar och visar sig vara fulla av bevismaterial. Bland annat listor med falska identiteter och bolagsnamn. Det visar sig att bedragarna har mer än 80 företagsnamn till sitt förfogande, med tillhörande hemsidor, berättar åklagare Manuel Recha.Och ett av dem är Qteck.Kaliber kontaktar "Ross Matthews"Kaliber har varit i kontakt med flera personer som jobbat på callcentret. "Nikola" är en av dem. För Kaliber berättar han om tankarna när han först klev in i det luftkonditionerade kontorslandskapet i Sofia, om arbetssättet och lögnerna. Idag ångrar han att han nånsin satte sin fot där.På nätforum med varningar för bedrägerier finns flera namn som representanterna från FX-leader använt när de ringt. En David Morgan, en Sylvia Core, en Ross Matthews. Det här är namn som flera av de svenskar och danskar som blivit lurade av Qteck säger att de har varit i kontakt med. Ross Matthews Det han sa till mig var bland det värsta jag hört någon gång i hela mitt liv. Han visste att jag hade en syster. Han sa rakt ut vad han skulle göra med henne om han träffade henne. Sexuella anspelningar om du förstår vad jag menar. Han drog in mina barn i det här, och säger samma sak, säger Johan, som egentligen heter något annat.Vi har fått trovärdiga uppgifter om vem Ross Matthews egentligen är en bulgarisk kampsportare i trettioårsåldern. Vi försöker få kontakt med honom. Både via telefon, sociala medier och mail.Vi är framme i nutid, och kontaktar också ägaren till callcentret i Sofia för en kommentar. Parallellt pågår den tyska polisens arbete med att dokumentera och utreda fynden från tillslagen i räderna. Kommer de ansvariga för bedrägerierna att ställas till svars? Kommer Eva, Anders och "Johan" att få upprättelse?

 • Journalisten Peter de Vries hittas mördad på en gata i Amsterdam samtidigt som rättegången mot den utpekade gangsterledaren Riduan Taghi pågår. Nederländerna har blivit en europeisk distributionscentral för droger. Kan narkotikan bekämpas utan att krossa landets liberala själ?

  Medverkande: Peter Schouten, advokat, Gabriella Adèr, journalist, Paul Vugts, journalist Het Parool, Jan Struijs, ordförande för polisfacket i Nederländerna, Achraf el Johari, ungdomsborgmästare Amsterdam, Jair Schalkwijk, representant för organisationen Controle Alt Delete, Pieter Tops, professor vid universitetet i LeidenProgramledare: Robin Olin robin.olin@sr.se Reporter: Paloma VangreechaProducent: David Rasmusson david.rasmusson@sr.se Tekniker: Stina Fagerberg

 • Våra Inför Eurovision-poddar är tillbaka! I första podden 2022 gästas vi av ingen mindre än Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson, som hjälper oss tycka till om bidragen från Albanien, Lettland, Litauen, Schweiz, Slovenien, Ukraina, Bulgarien, Nederländerna och Moldavien.

  Glöm inte att sprida podden om ni gillar den, och ge gärna ett snällt betyg på platformen där ni lyssnar.

 • #54 LEIF HOLMSTRAND - ARTIST NOVELS

  Artist Novels har på senare år diskuterats som det nya bildkonstnärliga mediet.
  Vad är det och hur kan man förstå det?

  Xenia Klein och Johan Stohne har träffat konstnären Leif Holmstrand.

  Samtalet rör sig kring skrivandets roll i relation till den bildkonstnärliga praktiken och på vilket sätt som konstnärsromanen (the artist novel) skiljer sig från en konventionell roman.

  MEDVERKANDE:
  Leif Holmstrand, konstnär
  Xenia Klein, konstnär
  Johan Stohne, musiker

  Produktion: Xenia Klein och Johan Stohne
  Musik: Johan Stohne
  Foto: Xenia Klein
  Ansvarig utgivare: Konst i Blekinge

  Xenia Klein är konstnär baserad i Haag (NL) och Torhamn (Blekinge). Hon studerar konstnärlig forskning vid Kungliga Konstakademin i Nederländerna och hon kurerar konstnärsresidenset Artist in Retreat i Blekinge.

  Johan Stohne är musiker och ljuddesigner.

 • Lisanne och Kris, två helt vanliga tjejer från Nederländerna var på en resa i Panama. En dag försvinner tjejerna spårlöst. Vad hände? Det ska vi ta reda på idag.
  Redan nu finns fler avsnitt från den nya säsongen på Podplay. Givetvis helt gratis! Lyssna på Podplay.se eller i appen.

  Glöm inte att prenumerera på min Youtube-kanal Snabb Fakta och på Instagram heter jag @Snabb.Fakta

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 361 spelades in den 5 april och eftersom att Lucius Quinctius Cincinnatus typ blev president två gånger och klev av båda gångerna ( https://www.todayifoundout.com/index.php/2021/06/that-time-a-farmer-was-given-ultimate-power-twice-and-changed-the-world-forever-by-walking-away-both-times/ ) så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Alla har haft en vecka... Johans vecka har varit bra. Han har varit på konferens som inte varit i svensks tidszon. Så nu har han en JÄTTELÅNG sessionslista att titta på. Björn har varit på musikal i den stora staden, och haft en EXTREMT produktiv dag i söndags när vi bockade av en sån där massa vuxengrejjer.

  FEEDBACK AND BACKLOG:- Johan hade rätt. Det ÄR MGM som äger Bond… och Amazon har köpt dem- Varför? För att jag kunde :-) https://www.engadget.com/engineer-makes-the-worlds-first-android-phone-with-a-lighting-port-060049380.html

  ALLMÄNT NYTT- Elon är Elon https://www.engadget.com/elon-musk-twitter-edit-button-043143988.html - Samsung följer efter Apple och MS https://www.engadget.com/samsung-self-repair-program-galaxy-phone-ifixit-160016344.html

  MICROSOFT- Azure får ARM stöd https://www.zdnet.com/article/microsoft-brings-arm-support-to-azure-virtual-machines/ - Hela havet stormar på MS? https://www.thurrott.com/microsoft/265143/report-microsoft-adds-new-android-division-following-internal-reorg - Phone Link https://swedroid.se/microsoft-your-phone-dops-om-till-phone-link-far-nytt-granssnitt/ - BONUSLÄNK: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-endpoint-manager-blog/microsoft-adds-android-open-source-project-device-management/ba-p/2792318 - Microsoft eventet idag… ("hybrid work event") - https://www.zdnet.com/article/microsoft-confirms-tabs-are-coming-to-windows-11s-file-explorer-but-heres-whats-more-interesting/ - https://www.thurrott.com/cloud/windows-365/265236/microsoft-announces-major-updates-to-windows-365 - https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2022/04/05/ease-the-burden-of-managing-and-protecting-endpoints-with-microsoft-advanced-solutions/ - Edge är nu näst störst https://www.thurrott.com/cloud/web-browsers/265206/microsoft-edge-becomes-the-second-most-popular-web-browser - Och kör version 100 även som "stable" https://www.thurrott.com/cloud/web-browsers/microsoft-edge/265147/microsoft-releases-edge-version-100 - Glad nyhet för Björn https://www.engadget.com/xbox-game-pass-reportedly-is-adding-a-family-plan-192723376.html- BYOIP? https://azure.microsoft.com/en-us/updates/general-availability-bring-your-own-ip-byoip-ranges-to-azure/ - Microsoft Build 24-26 Maj https://mybuild.microsoft.com/en-US/home

  APPLE- Men… Kan man ändra sig. Vad gäller för Game Streaming? https://www.engadget.com/apple-netflix-spotify-reader-apps-link-sites-payment-044147213.html - Apple vs Nederländerna https://appleinsider.com/articles/22/03/30/apple-removes-separate-binary-requirements-from-dutch-dating-apps

  GOOGLE:- Bra där Google https://www.engadget.com/google-android-bluetooth-tracker-detection-apk-105049987.html - Detta gillar jag https://swedroid.se/nu-kan-aven-android-10-hava-systemtillatelser-for-oanvanda-appar/ - Hoppas MS gör detta i Onenote https://techcrunch.com/2022/03/30/google-adds-limited-markdown-support-to-google-docs/ - … och detta https://arstechnica.com/gadgets/2022/03/google-calendar-now-lets-paid-users-create-a-booking-page-website/ - Gboard kan infoga passande Emojis (Så att björn slipper välja) https://swedroid.se/gboard-pa-vag-att-fa-trollspo-som-infogar-emojis-automatiskt/

  TIPS:- Reference-Letter.com: Letter of recommendation made easy http://www.reference-letter.com

  PRYLLISTA- Björn: Det är snart PÅSK: https://www.amazon.com/dp/B00BQFN29E/ - Johan: Lego hjälmar, deskmat, skruvmejslar

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila bjorn@enlitenpoddomit.se om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)

 • Att fly från Ryssland gräns vid Ukraina är något Per Johansson fick göra för några veckor sen. Per har coachat handbollslaget Rostov-Don de två senaste säsongerna men fick drastiskt avsluta säsongen pga av kriget. Han har nu landat ett förbundskaptens jobb som ny tränare för Nederländernas damlandslag. Per har också coachat de svenska damlandslaget och under EM 2010 tog de sin första mästerskapsmedalj någonsin under Pers ledning.

  I det här avsnittet pratar vi om Pers karriär som handbollstränare. Skillnaden mellan att träna lag från öststat länder som Ryssland och Rumänien till att träna lag från Sverige och hans nuvarande uppdrag med  Nederländerna. Vi pratar om Pers ledarskaps filosofi och att bygga en bra kultur i team. Vi kommer in på självförtroende och självkänsla och Per delar sina utmaningar och verktyg i livet kring det. Vi pratar också om prestationsångest och hur Per gillar att ha det i livet. Det här är ett öppet och ärligt avsnitt om Pers karriär som ledare och hans utveckling i livet.

  Hur hanterar du din prestationsångest? Din självkänsla och och ditt självförtroende? Hör gärna av dig med feedback och låt mig och Per veta vad du tyckte om avsnittet. 

  @perglobe

  @kimschoultz

 • ELPOIT #359 -

  Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 359 spelades in den 22 mars och eftersom att USAs första satelit försök gick rätt kass ( https://www.todayifoundout.com/index.php/2021/07/kaputnik-americas-disastrous-first-attempt-to-launch-a-satellite/ ) så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO- Vi ärpå live. David har jobbat. Björn har bestämmt att det är vår. Johan har jobbat och skrivit ihop en beskrivning kring vad ransomeware är, och köpt robucks

  ALLMÄNT NYTT:- Futurama, my säsong https://deadline.com/2022/02/futurama-revived-new-season-hulu-original-cast-john-dimaggio-not-returning-bender-1234929844/ - Steam kommer till Chrome Books https://www.thurrott.com/mobile/chrome-os/264334/steam-alpha-coming-soon-to-select-chromebooks - BONUSLÄNK: https://www.humblebundle.com/stand-with-ukraine-bundle - Det är OK att dela Netflix… snart https://swedroid.se/netflix-later-anvandare-betala-for-kontodelning/ - Telegram förbjöds I Brasilien… eller inte https://www.engadget.com/telegram-banned-brazil-disinformation-093457196.html

  MICROSOFT- Microsoft Edge 100 https://www.thurrott.com/cloud/web-browsers/microsoft-edge/264457/microsoft-edge-100-beta-channel - En hackergrupp som heter LAPSUS$ säger att de stulit lite kod från Microsoft https://www.thurrott.com/microsoft/264607/hacking-group-claims-to-have-stolen-37-gb-of-microsoft-source-code - BONUSLÄNK: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/okta-investigating-claims-of-customer-data-breach-from-lapsus-group/ - Man kan ju köra Windows 11 på ej supporterad hårdvara https://www.engadget.com/windows-11-watermark-unsupported-hardware-135550376.html - AltText I Edge https://www.theverge.com/2022/3/18/22984474/microsoft-edge-automatic-image-labels-accessibility-feature - X-Cloud gaming på SteamDeck https://www.engadget.com/xbox-cloud-gaming-steam-deck-support-edge-browser-202511356.html - Microsoft fortsätter jobba med AI och språk https://www.zdnet.com/article/microsoft-improves-translator-and-azure-ai-services-with-new-ai-z-code-models/

  APPLE- Det har börjat dyka upp reviews av iPhone SE 3 https://appleinsider.com/articles/22/03/21/2022-iphone-se-3-review-you-know-what-youre-getting - Även reviews av Studio Display https://www.macrumors.com/review/apple-studio-display/ - BONUSLÄNKAR - Apple Studio Display Contains 64GB of Storage, But Only 2GB Used - MacRumors https://www.macrumors.com/2022/03/21/studio-display-contains-64gb-storage/ - Apple Stores Can Upgrade a Studio Display's Stand After Purchase - MacRumors https://www.macrumors.com/2022/03/21/studio-display-vesa-mount-adapter-after-purchase/ - Apple's Studio Display uses a unique power connection, but don't pull it out https://appleinsider.com/articles/22/03/21/apples-studio-display-uses-a-unique-power-connection-but-dont-pull-it-out - Apple ser till att man inte kna byta SSD I Mac Studio https://www.macrumors.com/2022/03/21/mac-studio-ssd-not-user-upgradeable/ - Apples nionde bot I Nederländerna https://techcrunch.com/2022/03/21/apple-acm-nine-fines/ - Apple hade lite nertid igår https://appleinsider.com/articles/22/03/21/myriad-icloud-services-down-globally-cause-unknown

  GOOGLE:- Google I/O 2022 den 11-12 maj https://www.thurrott.com/google/264380/google-i-o-2022-virtual-free-event-may-11-12 - Google Chrome söker i Google Lens https://swedroid.se/chrome-for-pc-far-menyalternativ-for-google-lens-sokning/ - Google fortsätter satsning på Tablets? https://swedroid.se/google-vill-gora-det-lattare-att-hitta-bra-appar-for-stora-skarmar/

  PRYLLISTA:David: Kobo Libra 2 med SleepCover https://www.inet.se/produkt/6610335/kobo-libra-2-svart och https://www.inet.se/produkt/6610337/kobo-libra-2-sleepcover-svart Björn: Dator eller grafikkortJohan: Rode Caster pro https://rode.com/en/interfaces-and-mixers/rodecaster-series/rodecaster-pro

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila bjorn@enlitenpoddomit.se om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)