Oynatıldı

  • Til dette event om Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug & Produktion vil vi fokusere på, hvilke forbrugstiltag der kan tages for en mere bæredygtig verden. Det gælder hvad vi som danskere selv kan gøre for at omstille os i vores hverdag, til hvad større danske koncerner skal gøre for at fremme bæredygtig forbrug og selv skal gøre for produktionen.

    Rikke Harbo Trikker fra Grøn Forskel, vil give os et indblik i hvad vi som danskere selv kan gøre for den grønne omstilling og for at få grønne forbrugsvaner. Hvad skal der til for at få et velstillet land med højt forbrug, til at ændre den kultur, både indenfor køb af fødevarer, transport?

    Tibbe Smith læser en kandidat på Lund universitet i Human Ecology - Culture, Power and Sustainability, hvor hun ser på sammenhængen mellem underliggende strukturelle problemer, kulturelle og politiske dimensioner og klimakrisen, vi står overfor. Hun har før arbejdet med tekstilarbejderes rettigheder i Clean Clothes Campaign. Tibbe vil i sit oplæg komme ind på, hvor pengene havner, når vi snakker forbrug og produktion, - distribution af profit, udnyttelse af arbejdskraft og ’race-to-the-bottom’.

    Til sidst vil Lars Mortensen fra det Europæiske Miljøagentur sætte ord på, hvordan regulering af forbrugs- og produktions området kan styrke den bæredygtige og grønne omstilling, og hvorfor produkter skal reguleres på europæisk plan for at opnå den mest omfattende omstilling.

    Vi vil med Historier om Verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

    Moderator i podcasten er Louise Stigsgaard Nissen og redaktør er Cecilie Jacobsen.

    Historier om Verdensmålene er lavet i samarbejde mellem Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 grader, og er delvist støttet af Europanævnet