Played
-
Det er duket for at vi i Uillustrert Vitenskap skal ta ein kikk på noen av de mest dagsaktuelle problemstillingene vi står ovenfor, nemlig klimaskepsis og vaksinemotstand. Med fokus på noen lytterinnsendte spørsmål, nypubliserte medisinske studier og responsen på sagt studier setter vi som mål å guide dere gjennom dette havet av tall, studier og argumenter og gi dere et svar på om det ligger noe i kommentarene, eller om de bunner ut som konspirasjonsteorier.
-
Med dagens bioteknologi kan du potensielt endre helt på deg selv eller barna dine. Så i denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap skal vi snakke om måter å gjøre det på, enten om det er mitokondriedonasjon, genredigering eller kloning du vil bruke denne gangen.
-
Tull eller fakta? Placebo eller faktisk effekt? Konspirasjonsteorier eller naturlov? Vi tar i denne ukas sending ein kikk på forskjellige omstridende temaer for å se om vi finner et svar på de!
-
Her på NTNU ser vi det som en selvfølge at alle digger realfag. Utenom de freaksene vi sender bort på dragvoll da selvfølgelig. Men er det egentlig stor forskjell på oss, og er det noen spesielle ting som gjør at noen liker eller får til realfag bedre enn andre? Det skal vi prøve å finne ut mer om i denne ukas episode av Uillustrert Vitenskap
-
I denne uken skal Uillustrert Vitenskap ta et dypdykk i hva som gjør oss til vel.. oss. Vi skal se på de forskjellige aspektene ved personlighet, personlighetstester og finne ut hvilke anatomiske prosesser som gjør at vi utvikler personligheten vår.
-
I forrige episode av Uillustrert Vitenskap diskuterte vi langt om lenge om fleire forskjellige måter å produsere, transportere og lagre elektrisk energi på. I denne uken sitter vi igjen med den siste av de store. Den mest omdiskuterte, nemlig kjernekraft. Vi skal derfor ta ein nærmere kikk på korleis kjernekraft fungerer, kvifor det er så omdiskutert, og diskutere litt om norge som kjernekraftsnasjon.
-
Så var vi her omsider, i vår tredje og siste episode i serien om en bærekraftig framtid. Dagens tema handler om forbruk og hvordan vi kan bidra til en mer bærekraftig framtid. Derfor skal vi se på kjøtt, grønnsaker, økologisk mat, syntetisk mat, vegansk mat, og annet forbruk.
-
Lagring av informasjon blir en stadig større del av vår hverdag, og med det følger en økende mengde overvåking og fare for datamanipulering. Vi skal derfor i dagens sending snakke om dette!
-
Hvor mye dataspill kan du spille? Og kan man lære noe av det? Vi erfarne gamere i Uillustrert Vitenskap ser på nettopp disse spørsmålene.
-
Uillustrert Vitenskap skal redde verden! Neida, men de tre neste episodene våre skal handle om kloden vår- ei bærekraftig framtid, og først ut er spørsmålet om hvordan vi kan produsere, transportere og lagre energi på en bærekraftig måte.
-
Veit du kva? Uillustrert Vitenskap setter i gang med sin første to-timers sending og leker oss litt med tanken på å utvide sendetiden. Kven veit, kanskje gir det meirsmak? Vi skal i denne første episoden snakke om hvilke utfordringer vi som mennesker står over med tanke på overlevelse på jorden og hvorfor vi ikke har oppdaget liv andre steder enda! Etter det så skal vi i gang med astrobiologi, og se på hvordan vi kan finne liv i verdensrommet og vi skal se på hvilke kriterier som kreves for å oppdage liv og reise mellom stjernene.
-
Uillustrert Vitenskap har igjen tatt turen innom filmens verden, hvor vi skal se på teknologi i science fiction. Vi skal blant annet se på lasere, svevende kjøretøy og Iron Man-drakten.