Episoder
-
לאה שבת האגדית יושבת לשיחת עומק עם הגיטרה ביד ומספרת על תהליך היצירה שלה. כשלאה יושבת עם הגיטרה המוזיקה פשוט פורצת ממנה כמו דיבור, והיא מדברת בפתיחות מדהימה על המסע המוזיקלי והאישי שלה.
היא מספרת על תהליך הכתיבה של כמה משיריה הגדולים, על ההשפעות שלה ממוזיקה שחורה, על האתגרים ביצירת האלבום הראשון כאמנית מתחילה ואיך התהליך שלה השתנה באלבומים הבאים ולאחר ההצלחה.
אנחנו משוחחים על אלמנט התקווה החוזר בשיריה, במילים וגם במוזיקה, על משפחה, על תיקון ועל אמונה.
-
איזה שיר כתב עידן אלתרמן לעלון בית הספר בכיתה ד' ואיך זה קשור להפרעות קשב וריכוז? איך קומדיה היום שונה ממה שהיה בתחילת דרכו? איך החיבור שלו למוזיקה משפיע על היצירה? וכמה טייקים לקח לנו לצלם סצינה אחת מאתגרת במיוחד בסרט "העיר הזאת"?
-
Manglende episoder?
-
האם הביטוי "בוקר ציח וצח" נכנס ללקסיקון הישראלי בגלל העצלנות של נונו?
האם פצצתי היה אחד הראשונים בעולם לשמוע את "בנים"?
ואיך נונו תופסת מנגינות ומפתחת אותן לשירים? כולל טעימה מהסקיצות המקוריות של "גוליית 2" ו"ליבינג דה דרים".
-
דניאלה ספקטור מספרת על תהליך היצירה שלה, על הכניסה שלה לעולם ההפקה המוזיקלית, על הקלטה וסאונד של שירה, ואנחנו דנים בשאלה מי קובע - האמן או המפיק. אנחנו מדברים על אמון והתפקיד המכריע שלו בלכידה של רגעי הקסם והקדושה באולפן, על ההפיכה של היצירה שלה ליותר ויותר אישית, ועל סבלנות.
-
גיא מר מספר איך בלי להתכוון הוא הפך לראפר, איך להימנע משיפוטיות כדי לעודד יצירתיות, על תהליך הכתיבה המשותף עם הדג נחש, איך נוצר הקול הגבוה שבו הוא שר את "הכאפה המצלצלת", ולמה יש לו את הג'וב הכי טוב בעולם. חוץ מזה, אנחנו מגלים שפצצתי היה באחת ההופעות הראשונות שביצעו בהן את "לזוז", וגיא מנגן על הגיטרה את הקטע הראשון שכתב בגיל 13.
-
עדי אולמנסקי מספרת איך היא יוצרת לעצמה את התנאים כדי ליצור בלי פחד ואיך אוטוטיון קשור לזה, איך היא התחילה לעשות את המיקסים לשירים שלה בעצמה ולמה לא צריך ציוד או ידע ספציפי כדי ליצור מוזיקה שנשמעת מעולה. אנחנו מדברים על האינסטינקט להקטין את עצמנו ודרכים להתמודד עם זה, ונותנים דוגמאות מהניסיון שלנו איך יוצרים אווירה כיפית באולפן.
-
איציק פצצתי צולל לעומק תהליך ההפקה של השיר "ואלס עם שאנן" שסוגר את האלבום החדש שהוא הפיק לדג נחש "דג לייף".
בהשתתפות חברי הדג נחש שאנן סטריט, שלומי אלון ודודוש קלמס.
השיר ממזרח טימור שמתנגן בפרק -
Ego Lemos ft. Klamar - Tebe Hamutuk | Live at Hasoru-Malu
-
המפיק האגדי אורי שוחט מספר על שבירת חוקים במוזיקה, על החיבה שלו ללמוד על רכבות הרים ואיך זה קשור ליצירה שלו, על מיינדפולנס ככלי להתמודד עם קשיים בתהליך, על דרכי תקשורת עם אמנים ולמה להיות מפיק זה כמו לדבר עם חתול.
-
יושי מספר איך דווקא בזמן סאונדצ'ק מנגינות באות אל העולם, איך הוא עזב לימודי רפואה ונגינה עם אמנים ידועים כדי להיות המוזיקאי שהוא רוצה להיות, ואנחנו מדברים על החיפוש שלנו אחרי הרגש המסתורי שמתעורר בזמן היצירה ומסמן לנו מה נכון לעשות.
הוא גם הדגים בעזרת הפסנתר והגיטרה את תהליך הכתיבה של הלהיט "אין מספיק זמן".
נ.ב. הפרק כולל הופעות אורח לא צפויות של פומה החתולה שלי.
-
מיכאל כהן מספר על דרך יצירת השירים והביטים שלו, על הפקה לעצמו ולאחרים, על הפחד מלחזור על עצמך ואיך מתמודדים איתו, ואנחנו גם נזכרים איך פגישה בינינו בניו יורק שינתה את הגורל של "שמיניות" של כהן ושל חומרי הסולו שלי.
-
ג'ימבו ג'יי מספר איך השירים שלו נולדים, איך "חתולים" הפך משיר על ביקור במוסך לשיר אהבה, על שינויים בגישה שלו לקראת האלבום הבא שלו, מה הקשר בין הבקסטריט בויז לסמוראי של רביד פלוטניק ועוד.
-
אקו מספרת על התהליך היצירתי שלה, איך לפתוח את הדלת לרגעי קסם שלא יכולת אפילו לדמיין, איך האגו שומר עלינו, ומה קורה כשחלומות מתגשמים ומסתבר שזה לא מה שציפינו.
-
בחלק ב' של השיחה שלנו, שאנן סטריט מספר על הדרכים שלו להתמודד עם מחסומים ביצירה, איך זה להיות אחד הראפרים הכי מבוגרים בעולם, על אקטיביזם, איך היה להופיע בקיסריה בפעם הראשונה, ועוד.
-
בפרק זה שאנן סטריט מספר על תהליך היצירה שלו, על איך לדעת למחוק, איך לשבור תבניות ולהתחדש, ואנחנו משוחחים על כמה סיפורים מאחורי הקלעים של האלבום הבא הדג נחש שזכיתי להפיק ושייצא בקרוב.
-
בחלק ב' של השיחה שלנו, פלד מספר על התהליך מאחורי יצירת האלבום החדש "טאטע ווי מייד איט", על ההופעות החיות וההשפעה שלהן על האלבומים, על באסים, על סלנג וגם על אגו והשוואה לאחרים.
-
פלד מספר על תהליך הכתיבה והיצירה שלו, איך הוא השתנה לאורך השנים, ועל הגישות השונות שהוא לקח באלבומים שלו בדרך אל האלבום החדש "טאטע ווי מייד איט".