Episoder
-
در این اپیزود به مناظره نشستیم. در باب اصول و قواعد پوشش در مناسبات و مراسم و رویارویی با
انچه در ذات و شخصیت و اعتقادات ماست. چطور تضاد بین این دو را برطرف کنیم و در چه نقاطی اجازه داریم از اصوا تخدی کنیم تا مفهوم بالاتری را القا کنیم. با الیاس گرجی عزیز به صحبت و تبادل نظر می پردازیم تا با دیدگاههای متفاوتی از این قبیل آشنا شویم. این تفاوت نگاه و ایدئولوژی ها به ما مسیر حرکت در کسب و کار با توجه به تنوع مخاطب را می دهد. بشنوید و نظر شخصی خود را بدهید تا هزاران دیدگاه جدید داشته باشیم. -
نسل گمشده یا نسل G، به متولدین 1965 تا 1979 اطلاق می شود و به اصطلاح نسل گمشده! این نسل بخاطر شرایط علمی و اقتصادی و تغییراتی که در دنیا بوجود آمد دیدگاه کاملا متفاوتی در کسب و کار و حتی شیوه های آموزشی بوجود آورد.
از طرفی امروزه نسل جدید که وارد بازار کار می شود یا نسل Y که به نسل هزاره معروفند با هدفهای متفاوت، ارزشهای متفاوت و سرعتی متفاوت.
آیا روشها و تکنیکهای نسل گمشده می تواند به نسل هزاره برای یافتن مسیر زندگی کاری او کمک کند؟ چقدر نسل هزاره به ایده های نسل گمشده نیاز دارد؟ موفقیت نسل گمشده تا چه حد برای نسل هزاره جذاب است؟ برای رسیدن به این پاسخها به گفتگوی دو نسل در این اپیزود مدکست گوش بسپارید. -
Manglende episoder?
-
هر کدام از ما ممکن است در کمد لباسهایمان تکه هایی داشته باشیم که فقط مارک پارچه ای یا چرمی یک برند را یدک می کشند و بویی از استاندارها نبرده اند. بی شک تولید و تهیه مارکهای برند های معتبر جهانی در بسیاری از کشورها که توان تولید و عرضه را ندارند از پر سودترین هاست. چین که پیشتاز این سبک تولیدات است امروزه خود تبدیل به بزرگترین تولید کننده پوشاک و صاحب برندهای مطرح جهانیست. اما چه می شود که ما همچنان با گذشت چندین دهه از انقلاب و جنگ و تحریمها هنوز به این سبک تولید دل خوش کرده ایم و چه بهانه ای برای آن داریم؟
در اپیزود نهم از مُدکست با محمد اکبری نوری مستند ساز انتقادی حوزه پوشاک ایرن به صحبت در این باره می نشینیم. -
خام فروشی بیماری بدخیم کشورهای در حال توسعه است. عدم توانایی در استفاده صحیح از منابع، کمبود نیروی انسانی متخصص، عدم علاقمندی و صبوری سرمایه گذاران و کمبود دانش و تکنولوژی از سویی و فراوانی منابع طبیعی و انسانی و غیره دست به دست هم می دهند تا ما بر ایجاد ارزش افزوده بر محصولات چشم ببندیم.
در صنعت مد و لباس چه اتفاقی می افتد؟ آیا هنوز فضاهایی برای کار و تولید وجود دارد؟ آیا این صنعت خسته و تکیده هنوز امکان رسیدگی و بهره برداری را دارد؟
در این اپیزود به اعداد و آمار جذابی بر خواهید خورد که هر کدام می تواند زمینه ساز یک شروع قدرتمند باشد! -
چه کسی است که نمی خواهد در نظر دیگران خوش پوش بنظر بیاید؟
در هر سن و سالی که باشیم و هر منسب و جایگاهی که داشته باشیم برای ما دیدگاه دیگران در مورد نوع پوشش و ظاهر ما اهمیت دارد و منصف که باشیم، اهمیت این مسئله است که صنعت مُد را بوجود آورده. اما واقعا ما چگونه به این هدف خواهیم رسید؟ چطور خوش پوش می شویم؟ آیای همه کت و شلواریها خوش پوشند؟ پس اسپورتی پوشها در این مقام چطور نشسته اند؟ لباسهای راحت و گلدار و گشاد چه می گویند؟ ترکیب اکسسوریها و کیف و کفش و کلاه کنار لباسها چطور تعریف می شوند؟ تمام اینها مقوله ایست به نام علم استایلینگ، که در این اپیزود به نقد این حوزه در ایران و مثل همیشه چاله های قابل پرشدن، با عباس جهرمیان عزیز می نشینیم. -
در طول سالیان بشر از زیور آلات برای افتخار، حفظ سرمایه، نمایش قدرت و زیبایی استفاده کرده است. زیور آلات شاخه ای پر درآمد از کسب و کار مد است که با بهره گیری از طراحی هنری و فلزات، سنگها و کانیها و سایر مواد گرانبها و نیمه گرانبها، بالاترین میزان ارزش افزوده را داراست. افزایش و نوسان قیمتهای امروز در بازار بین المللی این صنعت را دستخوش تغییراتی کرده و در سست ترین بازارها مثل بازار پر حجم و جوان ایران به وضوح شاهد نابود شدن بسیاری از کارگاههای کوچک و تغییرات بنیادی در کارگاههای بزرگتر هستیم. مریم و مهیار زوج طراح و تولید کننده زیور آلات در این اپیزود از مسایل و مشکلات این حوزه خواهند گفت.
-
آنچه در عوام از علم استایلینگ می دانند هنر ست کردن یا سلیقه خرید است. در صورتیکه دانش استایلینگ یا لباس آرایی به دانشی اطلاق می شود که بر اساس شخصیتهای گوناگون سبک پوشش افراد تعریف، تعیین و اجرا می گردد. استایلینگ شاخه های گوناگونی دارد و مشاغل بسیاری را در خود جای داده است همچون استایلینگ شخصی، استایلینگ محصولات که بصورت ترکیبهای پیشنهادی به کمک فروشندگان، خریداران و عکاسان و مرچندایزر ها می آید. در این اپیزود به همراه سحر موسوی به دغدغه های افراد فعال در این حوزه می پردازیم.
-
با توجه به منع های قانونی داخل کشور، برگزاری رویدادها از فشن شو ها و نمایش زنده در اذهان این اکوسیستم پاک شده اند. موارد زیرزمینی هم با توجه به تعداد اندک و محدود و غیر تجاری بودن در حوزه فعالیت ما نیست. اما این محدودیت ها می تواند فرصتی باشد که نبض رویدادها، در دستان پر توان افراد دانا و خبره با محتوایی عمیق و بی بدیل و خردمندانه ارایه شوند.استارت آپ ویکندهای فوق العاده، دور همی های کسب و کاری، دوره های متنوع و سمینارهای گوناگون با سطح عمیقی از دانش به روز حوزه مد و پوشاک و از همه مهمتر جشنواره های گسترده و عظیم که با توجه به حضور ایران در منطقه مسلمان نشین خاور میانه می تواند منبع اطلاعات و بازار بزرگی به نام "حجاب" باشد اما ...
در این اپیزود به همراه کیوان نقره کار، مجری و برنامه ساز رادیو و تلویزیون و مشاور رویدادهای سطح کلان کشوری به مسایل مرتبط با این رویدادها پرداخته و نقد می کنیم. -
نقش رسانه ها در هنر-صنعت فشن انکار نشدنی است. چه بسیار برندهایی که پیش از حضور در بازار از طریق رسانه ها مخاطب خود را پیدا کرده و آماده ارایه به بازار شدند و چه بیشتر برندهایی که با عدم حضور به موقع و مناسب در رسانه ها نام خود را از ذهن مخاطبانشان پاک کردند.
در این اپیزود به بررسی نقش رسانه ها، معرفی برخی از بهترینها و مثل همیشه نقد رسانه های کم تعداد و کم جان داخلی خواهیم پرداخت. -
آیا طراحی لباس هنر است؟
آیا طراحی لباس در خدمت صنعت است؟
وضعیت طراحی لباس و هویت طراح در ایران چگونه است؟
چگونه طراح لباس خوب و بد را تشخیص می دهیم؟
در این اپیزود با ریحانه فغانی، طراح برتر جشنواره با تخصص همکاری با برندهای وارداتی مطرح صحبت کردیم و از دغدغه های طراحهای ایرانی صحبت کردیم، از علایقمون گفتیم و راهکارها. بشنوید و نظر بدهید! -
در این شماره با حضور سهراب رحیمی، مشاور و مدرس مدیریت برند مد و فشن راجع به شرایط فعلی کسب و کار مد و پوشاک در ایران و وضعیت دانشگاههای این حوزه و متولیان مربوطه صحبت خواهیم کرد و پیش بینی های قابل استنادی از این حوزه در ایران ارایه خواهیم کرد.
-
مُدکست یک رسانه است، برای "شنیده شدن" نگفته های مد و فشن در ایران و "شنیدن" حرفهایی که در راستای رشد این هنر-صنعت ناب باشد.
شاید در مقوله مُد صحبت از تصاویر، رنگها و فرمهاست ولی کسب و کار یعنی گفتن و شنیدن.
مُدکست قصد دارد ورای مباحث هنری و آموزشی به دغدغه ها و بررسی این کسب و کار از دید اساتید، فعالان، تولیدکنندگان، طراحان و صاحبنظران این حوزه در ایران بپردازد و به کمک شنوندگان و گویندگان، فضایی علمی تر، کارآمدتر، به روزتر و شاداب تر در این کسب و کار ایجاد کند.