Episoder
-
בפרק זה עוסקים תהילה ישראלוביץ וד"ר וינטר בנושא
שמעסיק הורים רבים: חרדות בילדים.
הפרק הוקלט בפברואר 24' וסימני התקופה מעידים בו.
מנגנוני החרדה הנוירולוגים, הקשר שלהם לרפלקסים פרימיטיביים וליכולות הפעלה של המוח הקדם מצחי - כל אלה ועוד, כאן. -
בפרק זה, יספרו לכם ד"ר וינטר ותהילה ישראלוביץ על החשיבות העצומה שיש לקצב ומקצב על התפתחות המוח וכיצד ניתן לשלב זאת בטיפולים או בבית עם הילדים.
-
Manglende episoder?
-
ילדים רבים בישראל מתקשים ברכישת הקריאה, אך עדיין בשנת 2024 ילדים אלו אינם מקבלים את המענה הראוי בזמן הקריטי בו הם צריכים את המענה הזה. ד"ר וינטר ותהילה ישראלוביץ מפרקים בפרק הזה את הגורמים והסימנים המקדימים לדיסלקציה ופותחים לכם חלון רחב לתוך התחום של קשיי רכישת הקריאה.
-
3 ימים של כנס מדעי\אקדמי המשלב את תחומי התנועה והקוגניציה התקיים בפראג בשנת 2024. תהילה ואדם סיכמו את הפנינים הנבחרות מתוך הכנס, אולי קצת ארוך, אבל מלא הפתעות...
סיכום ההרצאות נמצא באינסטגרם: https://www.instagram.com/stories/highlights/18273105832246180/
-
בעבודה עם ילדים לעיתים קרובות אנחנו מתככנים משהו והילד עלול להתנגד או לנסות למשוך לכיוונים אחרים. ד"ר וינטר ותהילה ישראלוביץ' משוחחים בפרק זה על החשיבות לתשומת הלב לרגעים חשובים במהלך הטיפול וכיצד ניתן לעבוד עם ההתנגדות של הילדים ואיך לאט לאט מפרקים את צורת החשיבה הזו של הילדים...
-
בפרק זה עוסקים תהילה וד"ר וינטר בחוסן רגשי, ויסות רגשי ומה אנחנו כהורים ומטפלים יכולים וצריכים לדעת על המערכת הרגשית במוח של הילדים שלנו.
-
כהמשך ישיר לפרק הקודם אנו מחברים את הנושאים של תפיסה חשבונית ותפיסה מרחבית מתוך הבנת הקשר בינהם.
למי שמתעניין בקורס שנפתח בקרוב פרטים כאן
-
תהילה וד"ר וינטר מדברים על הדבר החמקמק הזה שנקרא תפיסה מרחבית ואיך זה קשור לזכרון, וויסות כח, ניווט ותפקודים ניהולים שונים.
-
בפרק זה עוסקים תהילה וד"ר וינטר בשאלה המורכבת, מה קורה כאשר צד אחד במוח לא מתפקד מספיק טוב כמו הצד השני.
איזה השפעות יש לזה על הילדים שלנו ועל עצמנו כמבוגרים, איך ניתן לזהות את זה ומה ניתן לעשות עם זה..
-
כהורים, כבני זוג וכמטפלים אנו צריכים לתת משוב כל הזמן.
יש פעמים בהם אנו צריכים לתת לילד הרבה משוב ו"להרים לו" ויש פעמים שזה יכול להיות מלכודת ודווקא להניא את הילד מפעילות.
בפרק זה אנחנו מדברים על מערכות התגמול של המוח ואיך אנחנו יכולים להבין איך עובד המוח של הילדים שלנו ואיך לעבוד איתם במשוב מתאים.
-
בעקבות שאלות הצופים הקדשנו פרק מיוחד עבור הרפלקסים הפרימיטיביים, על איך זה בא לידי ביטוי ביום יום, איך אפשר לבדוק אותם ולטפל בהם.
www.dradamwinter.com/home-test
-
בפרק זה אנחנו עוסקים בשאלה מי זקוק למי יותר, מי תלוי במי - הגוף במוח או המוח בגוף
-
בפרק זה אנו מדברים על התופעה הנפוצה מאד אצל כולנו ובמיוחד אצל ילדים - אימפולסיביות. מאיפה זה מגיע במוח, איך אפשר למתן אותה ואיך זה קשור למכוניות??
-
ד"ר וינטר ותהילה פותחים את הנושא הגדול שנקרא וויסות חושי, למה זה קורה לילדים או מבוגרים ואיך אפשר לשנות את הוויסות החושי של ילדים או מבוגרים.
-
בפרק הזה ד"ר וינטר ותהילה מפרקים עבור המאזינים בצורה קלה להבנה את התפתחות המוח של ילדים ומה חשוב לנו לדעת כשאנחנו מנסים לטפל בילדים שלנו.
-
בפרק זה אנו עוסקים בתגלית המפתיעה ששינתה את יסודות השיקום והטיפול הנוירולוגי בשנים האחרונות; היכולת של המוח להשתנות, בכל גיל, בכל מצב.
-
בפרק זה אנו חושפים בפניכם את הקונספט של המרחב הטיפולי ואת הרעיונות העומדים מאחורי התפיסה הטיפולית שלנו.