Episoder
-
מדיטציה בשכיבה לווסת את ההכרה והגוף ואז לכוון אתתשומת הלב אל אזור שצריך לטפל בו
-
מדיטציה בישיבה- הנחת כוונה לפעולה מודעת ביום שלנו
ההשפעה של פעולה מודעת עובדת גם על ההכרה שלנו וגם על הגוף שלנו באופן ישיר. יאפ ישיר לא עקיף לא דרך אגבי שכזה אלא ישיר!!!
פעולה מודעת זה אחד הכלים הכי חזקים ומשמעותיים שיש לנו, תיישמו את זה. תראו בעצמכן/ם את השינוי מתרחש.
זה שווה את המאמץ והתצאות נראות מהר מאוד.
-
Manglende episoder?
-
מה אפשר לעשות עם הגוף שלנו, השיעור הזה מסכם את המקבץשיעורים שלפניו. או ליתר דיוק המקבץ שלפניו מוביל אליו. ללמוד להכיר את הגוףוהדינאמיקה בין הגוף וההכרה מאפשר לנו להתחיל לעבוד עם הידע הזה בעולם, כדי להיטיבעם עצמנו ועם הסביבה.
את הידע שאני מלמד אספתי, תרגלתי ואני מיישם כבר מעל 25 שנים. אני מצאתי שהואשימושי ומועיל אני ממליץ ללמוד ולבדוק את הידע בעצמכן/ם אל תשאירו את זה בתיאוריהתיישמו אפילו אם זה רק לתקופה קצרה ואז לשחרר. ללמוד מתוך התנסות מעשיר את המיומנויתשלכם ומיצר שינוי בהבנה הפנימית של העצמי. -
מדיטציה בשכיבה על המזרן ! דמיון מודרך לראות כמה מידע ההכרה אוספת ואנחנולא מודעים, וכמה מידע ההכרה ממציאה מתוך הצורך ליצור תמונה שלמה שאפשר לעבוד איתה.
-
מדיטציה ראשונה- מדיטציה בשכיבה על המזרן ! פרופריוספציהסריקת גוף, לראות את הגוף כולו בעיני רוחנו בתלת מימד ולראות האם אפשר לשנות אתהנתונים שהמוח מקבל? האם אנחנו יכולים להשפיע על הנתונים שההכרה עובדת איתם. לכלמי שלמד אנטומיה וזה מפריע לו חוסר הדיוקים הקטנים... זה בסדר שאני לא מדייקבאנטומיה זה לא העיקר של התוכן, מה שאתם רואים זה את ההכרה שלכם צועקת שיש לה ידעאחר, תחזרו למודל הלמידה- זה בדיוק השלב שבו נדרשת ההחזקה כדי שתוכלו להתרכז בידעשנכנס. אז תראו שדיוק אנטומי הוא לא העיקר בתרגול הזה וההכרה רק מפריעה ללמוד אםאנחנו לא מווסתים אותה.
-
אנחנו לרוב לוקחים כמובן מאיליו את הפרשנות של העולם על ידי ההכרה שלנו, אבל מה אם אני אומר לכם שאנחנו יכולים לשנות את הנתונים שההכרה עובדת איתם?
שאנחנו יכולים אפילו לבטל את ההתיחסות אל נתונים שגוים?
המערכת שלנו היא לא שחור ולבן כמו שחשבנו "כזה אני וכזה העולם שבחוץ". יש הרבה פרצות ומקומות שבהן יש לנו שיקול דעת ויכולת להשפיע על מה שקורה במערכות שלנו. רק צריך לזהות ולהבין מה אנחנו רואים משם כבר הדברים פשוטים יותר.
בשיח ובתרגולי מדיטציה שמתלווים לשיח ניתן לפגוש את הדברים ולהבין אותם מתוך חוויה אישית. תתחילו לשחק ולהתנסות זו המערכת שלכם כדאי שתבינו איך היא עובדת.
-
תרגול מדיטציה שני, לראות איך הכרה יציבה מעלה רשמים.
כן כן אני יודע שיש רק Q למדיטציה אחת בפרק עצמו אבל אנחנו עושים את הכי טוב שאפשר. את המדיטציה הראשונה תרגלנו ממש בתחילת השיעור, אבל כשערכתי את הפרק אז החלטתי שיותר נכון לתת יותר הקדמה לפני התרגול ו... בקיצור אם אתן רוצות לבוא לשיעור אתן מוזמנות בחום :)
עד אז, נעשה את הכי טוב שנוכל
והנה לינק לערוץ יוטיוב-
יש שם המון מדיטציות וגם תוכן, בילוי נעים
https://youtube.com/@RajaYogaShaulGuthrie?sub_confirmation=1
-
תרגול מדיטציה ראשון , לפגוש את הרשמים ולהוריד אותם מהאובייקט.
-
בשיעור הבחנו ברשמים למדנו לזהות אותם ומה נשאר מהאובייקט אחרי שאנחנו מורידים ממנו את הרשמים
רשמים -וואסנות בסנסקרית זה הידע שנמצא במערכת שלנו ואיתו ההכרה עובדת כל הזמן. דרכו אנחנו רואים את העולם ומתוכו הפעולות האוטמטיות שלנו נוצרות.
פעולה אוטומטית- סמסקרה בסנסקריט
-
מדיטציה של 15 דקות - מפגש עם התרחבות וכיווץ
מחפשים לתרגל עוד מדיטציות- חפשו שאול גתרי ותגיעו לערוץ יוטיוב שלי שבו יש מעל 170 מדיטציות מוקלטות באיכות סאונד גבוהה.
https://youtube.com/@RajaYogaShaulGuthrie?sub_confirmation=1
-
מדיטציה של 10 דקות - להחזיק את הנעים
תרגול שני
מחפשים לתרגל עוד מדיטציות- חפשו שאול גתרי ותגיעו לערוץ יוטיוב שלי שבו יש מעל 170 מדיטציות מוקלטות באיכות סאונד גבוהה.
https://youtube.com/@RajaYogaShaulGuthrie?sub_confirmation=1
-
כיווץ והתרחבות, למי שסקרנית בטירוף. עדיין מומלץ להקשיב ולתרגל, כי החומר הוא לא תיאוריה תבדקו בעצמכן ותלמדו לעבוד עם ההכרה והגוף שלנו.
הקלטה משיעור שבועי בפרדס חנה (סטודיו לירון ימי ראשון בערב) בשיעור ראינו את התנועה הבסיסית של ההכרה, הכיווץ וההתרחבות, נעים ולא נעים, בא לי ולא בא לי.
היכולת להתחיל לראות את התנועה של ההכרה מאפשרת לנו להתחיל לרדת לדקויות ולזהות רשמים (וואסאנות) ופעולות אוטומטיות (סמסקרות) שנובעות מתוך רשמים.
זה הבסיס כדי שנוכל להתחיל לווסת את ההכרה, תחשבו על זה רגע... אם אני רואה משהו (מבחין בו לעמות דברים אחרים) אני יכול להתחיל לעבוד איתו באופן מודע. אם אני לא מבחין, אז אין לי עם מה לעבוד.
הפרדתי את התרגולים מגוף השיעור כך שמי שרוצה להאזין למלל ואין לו/ה זמן עכשיו למדיטציה יכול/ה פשוט להאזין אבל מי שרוצה להיות "בכל" השיעור מוזמן/ת לתרגל את המדיטציות. ואני ממליץ לתרגל על בקצב של השיעור ולא להשאיר את התרגול הראשון לסוף כי הוא צריך את השיח שאחרי אחרת זו יכולה להיות חוויה של מפגש חזק מדי בלי.
השיח יכול להיות לבד. התרגול, פחות.
אם אתם מחפשים לתרגל עוד מדיטציות, תחפשו שאול גתרי ותגיעו לערוץ יוטיוב שלי, יש שם מעל 170 מדיטציות מוקלטות באיכות סאונד יותר טובה.
ואני תוהה אם אתם קוראים את המלל והוא תומך בכם, אז אם קראתם- אשמח לדעת :)
תכתבו משהו, כאן או במייל או שתצודו את הווטסאפ שלי.
אני יודע שבערוץ יוטיוב שלי לא קוראים, אז אני שם נוצר ממש בלוג גלוי חבוי שאף אחד לא קורא.
-
הפרק דרך היוגה השלמה פורס לפנינו את חמש היוגות ומה התכלית שלהן או אפשר לומר את המפה של הדרך. בלי להבין מה התהליך ומה בא אחרי מה קשה ללמד את כל חמשת היוגות, ואדרבה ואדרבה קשה להתקדם בדרך.
אני ממליץ בחום גם למתרגלות ותיקות (וגם אתם בנים) להקדיש זמן וללכת שוב את כל הדרך רובד אחרי רובד. הידע שאנחנו רוכשים מהתהליך יהיה קצת שונה בכל שלב בדרך שלנו. בגלל שהיכולת שלנו להבין דברים משתנה עם השנים.
עד כה אני הלכתי את הדרך 4 פעמים מההתחלה לסוף, רובד אחרי רובד, ובכל פעם למדתי עוד על עצמי.
מוזמנים ומוזמנות לשאול שאלות או ליצור קשר.
-
מודל הלמידה הוא השיעור הראשון שאני מלמד את התלמידים שלי כי הוא מקצר את זמן הלימוד ועוזר להם ללמוד את התוכן החדש ולא להתעסק בהשוואות לתכנים קודמים