Episoder

  • מה משותף לנטפליקס ולעסקים מתחום הכושר והספורט?מה הדרך הטובה ביותר להקטין נטישה של לקוחות, שמתלהבים לעשות מנוי לחדר כושר ופחות מתלהבים לחדש אותו? 💪מה משותף למועדוני כושר וחנויות איקומרס, ורוב האנשים בשני התחומים לא עושים בדרך כלל (או לא מספיק טוב)? 🛒

    הזמנו לאולפן הממוזג שלנו את נועם קפלן מחברת Taking Control כדי להבין ביחד איך אוטומציה, וסיסטמים עסקיים, עוזרים לעסקים בתחומי הכושר לצמוח ואיך נלחמים בתופעת ה"עשיתי מנוי אבל אני לא מגיע, אני רוצה לבטל".

    נועם והצוות שלו מלווים עסקים בתחומי הספורט והכושר כבר שנים - החל מאסטרטגיה עסקית נכונה, דרך השיווק, מכירות ושימור לקוחות. נועם הוא גם פריק לא קטן של אוטומציה - הוא הטמיע אצלם בעסק, ומעודד את הלקוחות שלו להטמיע, אוטומציה וכלים לשיפור חווית הלקוח וההגעה לאימונים בפועל.

    הרי כולנו יודעים שחשוב לעשות ספורט באופן קבוע - ועדיין, עסקים בתחום סובלים מנטישה גבוהה של לקוחות. כך נוצר מתח מובנה בין הרצון שהלקוחות יתאמנו ויצליחו לבין הנחת היסוד שלא כולם יבואו - אז אפשר למכור יותר משנוכל לשרת... איך מתגברים על המתח הזה?

    נועם פתח את כל הקלפים. השיטות עליהן דיברנו, ותהליכי האוטומציה והסיסטמים העסקיים, הם כאלו שמשרתים כל עסק שמוכר מנויים וצריך לזכור, שיותר יקר למכור ללקוח חדש מאשר לשמר לקוח קיים. אם עושים את זה נכון... 🏃‍♀️

    פרק מלא בפנינים לעסקים בתחום הכושר והספורט, ותובנות פרקטיות לעסקים שמוכרים מנויים.

    האזנה נעימה 🎧

  • ענת שלחה לי שתי מילים בווטסאפ - לקוחות בירושה - והיה ברור שאנחנו הולכים לתת במה לנושא הכל כך חשוב הזה, שגורם לאי נעימות אצל לקוחות ואנשי אוטומציה כאחד.

    כאנשי מקצוע, אנחנו הכי אוהבים לפגוש לקוחות כשהם בתחילת תהליך גדילה, יצירת סקייל, כשאפשר לבחור את המערכות ולבנות את האינטגרציות והאוטומציות מאפס.

    אבל מה לעשות שהרבה פעמים זה לא המצב - ולא רק שאנחנו מקבלים לקוחות אחרי שכבר בנו להם דברים, לפעמים התחילו לבנות להם אוטומציות ולא סיימו, ולא רק שהם מתוסכלים - גם כל האמון שלהם בתהליך נסדק. שלא לדבר על התקציב...

    זה מצב מאוד עדין ואחד הדברים החשובים הוא להבין איך מנהלים את הציפיות, ובכלל את כל ההתקשרות, בסיטואציה כזו. איך מחזירים את האמון בתהליכים ובנו-קוד, למה כאנשי אוטומציה אסור אסור לנו ללמוד את מה שעשו קודמינו בתפקיד מתוך הסנריוז והאוטומציות שנבנו. דיברנו על איך מתמודדים עם הפן הפיננסי של זה - לקוח שמצד אחד הוציא כבר חלק מכובד מהתקציב שלו ולא קיבל תמורה נאותה, מצד שני זה לא היה איתנו...

    זה פרק חשוב שנוגע בנושא שאם מנהלים אותו נכון, וכמובן אם בונים אחר כך אוטומציות לתפארת, אפשר להרוויח לקוח נאמן וצמא לעוד ועוד תהליכים.

    תהנו מפרק הביס הזה 🍪

  • Manglende episoder?

    Klik her for at forny feed.

  • בפרק הזה אירחנו את חן שופר - האיש בעל הטייטל שלא מצאנו לו תרגום לעברית, Chief Product Evangelist בחברת קונקטים.

    קונקטים היא מערכת לניהול תקשורת פנים ארגונית שמוטמעת אצל אלפי לקוחות בישראל ובעולם. אנחנו נתקלנו בה בעבודה עם לקוחות שניהלו (או רצו לנהל) בעזרתה את הצוותים שלהם. גילינו מערכת חכמה וצוות קשוב לנושאי אינטגרציות ו-API.

    ישבנו עם חן לשיחה על האופן שבו מנגישים תהליכים ארגוניים כשהעובדים לא נמצאים בהכרח מול מחשב, ולא טכנולוגים. איך בונים סיסטמים חכמים שמייצרים וודאות לעובדים ולהנהלה - ומנגישים את המתודולוגיות לאחרון העובדים שבשטח.

    דיברנו על הדיסוננס בין כל הטכנולוגיה שיש להנהלה לצרכים של רצפת הייצור, ואיך חברה ישראלית שהייתה רגילה שכמעט 100% מכח האדם שלה היה מתחלף כל שנה - לא רק שצמצמה את זה ל-30%, אלא הגדילה את כמות הדיווחים על אירועים בשטח ב-400%.

    דיברנו על השיפט בין התפיסה שאינטגרציות זה לעסקים גדולים להנגשה של זה לכל עסק ומה הטיפ שחן נתן בשידור למנכ"ל קונקטים. סיפרנו למה עובדים ברשת שהתחלנו ללוות שמו ברקסים לתהליכי האוטומציה ומה קורה בהרבה חברות כשדור ההמשך נכנס לנהל את החברה.

    קינחנו בשאלה איך אירועים כגון המלחמה וקורונה משנים סדרי עבודה בארגונים ומה למדנו על אוטומציה השבוע 🎓

    פרק מלא בתובנות - האזנה נעימה 🎧

  • הבטחנו ולכן נקיים - פרק שמתמקד כולו בעיזים 🐐 בתהליך האפיון!

    אנחנו לא יודעים למה דווקא עיזים נבחרו, מכל החיות, כדי לייצג בעברית (טוב, עברית אפיונית 😊) את המצב שבו משהו חשוב לא נלקח בחשבון, וכשמגלים אותו - הוא עלול לשנות את כל פתרון האוטומציה.

    אולי זה בגלל שעיזים נראות חמודות וצחורות מרחוק, אבל שים אותן בחצר שלך לכמה שעות וכשתחזור תגלה שאין לך יותר דשא.

    ואולי אנחנו צריכים להניח למטאפורה בשקט, ולהתמקד באוטומציה 🦾

    לקחנו שלושה סיפורי לקוח, דברים שקרו לנו בתהליכי אפיון ועבודה עם לקוחות, ובעזרתם ניסינו להבין - מה נחשב כעז בתהליך האפיון ומה לא?

    בין הנושאים שדיברנו עליהם בפרק:🐐 איך רותם מגדירה עז קריטית באפיון?🐐 למה הבנה של מי הוא באמת הלקוח של תהליך האוטומציה יכולה למנוע עיזים🐐 איזה עז ענת ורותם קיבלו בירושה🐐 למה חשש מביקורת וביקורתיות עלול לגרום לעיזים להופיע🐐 מה אנחנו עושים כדי להקטין את הסיכוי לעז באפיון☘️ ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    האזנה נעימה 🎧

    אם הגעתם עד לכאן וטרם נרשמתם לאירוע לייב שלנו, במסגרתו נקליט ביחד עם חברים בקהילת האוטומציה את פרק מספר 50 של הפודקאסט - הירשמו וניפגש ב-24 ביולי! כל הפרטים כאן: https://bit.ly/50shownotes

  • עם כל השפע, האפשרויות והכלים המדהימים שעולמות האוטומציה מציעים - אנחנו צריכים להזכיר לעצמנו, וללקוחות שלנו, שהאפיון והתהליכים חשובים הרבה יותר מהכלים.

    איך בעצם תהליכי האפיון שונים בעולמות האוטומציה יחסית לתחומים אחרים? כדי לאפיין את זה 😊 הבאנו לאולפן את אלופת האפיונים אצלנו בלאנדוליני - רותם פינקלמן, שהובילה חלק מתהליכי האפיון והאוטומציה המורכבים שביצענו.

    רותם מגיעה מסטארטאפים, פינטק ושיווק ובכל מה שעסקה הייתה אחראית על לקחת תהליכים מקצה לקצה.בפרספקטיבה של למעלה מ-3 שנים בעולמות האוטומציה רצינו לשאול אותה - במה אפיון אוטומציה שונה מתהליכי אפיון אחרים?

    מכיוון ששלושתינו ראינו את הערך העצום שבתהליך אפיון נכון, ואת הנזקים כשהתהליך שגוי - היה לנו הרבה להגיד... בין השאר דיברנו על:

    📋 כשלקוח אומר שיש לו אפיון - למה בעצם הוא מתכוון?📋 איך מתאימים את האפיון לסוג הלקוח?📋 מה הטיפים שרותם נותנת לסטודנטים שלנו כשמתחילים פרויקט אוטומציה חדש?📋 אם רק נכנסתם לתחום - איך תאפיינו כמו פז"מניקים?📋 מה הטיפ של ענת שקשה לאנשי אוטומציה ליישם?📋 למה חשוב לסגור לופים קצרים מול לקוחות, בעיקר בהתחלה?📌 ומה כולנו למדנו על אוטומציה השבוע?

    בסוף הפרק הבנו שיש עוד נושאים שחשוב לנו לכסות - אז צפו לחלק ב' בנושא עיזים 🐐 בתהליכי אפיון.

    האזנה נעימה ומלמדת 🎧

  • בכל פרק של הפודקאסט אנחנו בוחנים את האימפקט של אוטומציה על עסקים מסוגים, גדלים ותחומים שונים.

    הפעם רצינו לבחון את האימפקט של אוטומציה על עמותות שנוצרו כדי לייצר אימפקט חברתי בעולם.

    לצורך כך הזמנו לאולפן את בילי כהן ודניאל סאעת - לשעבר חברי ההנהלה של עמותת תפוח, שמובילה הכשרות ותהליכי אוריינות דיגיטלית בפריפריה.

    היום, בעקבות תהליכי האוטומציה שענת הובילה בעמותת תפוח, בילי ודניאל הם כבר פריקים של אוטומציה ועוזרים להפיץ את בשורת האוטומציה בעמותות איתן הם עובדים.

    מה הוביל אותם לחפש פתרונות אוטומציה לעמותה, איך מנהלים תהליך כזה בצורה נכונה ואיך עמותות יכולות וצריכות לגייס תקציבים לאוטומציה?

    סיפור התהליך בעמותת תפוח הוא מרתק, והמחשבה שעוד עמותות יעשו את זה ויוכלו להפיץ את הטוב שלהן בעולם ריגשה אותנו במהלך הקלטת הפרק כולו.

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:🌏 האם עמותה באמת שונה מכל חברה וארגון בכל מה שקשור לתהליכים ואוטומציה?🌏 איך קונים סבלנות של הנהלת העמותה לתהליכי האוטומציה, במיוחד כשהם ארוכים?🌏 מהי גדילת 10X ומאיפה מתחילים???🌏 איך רותמים לתהליך כזה כוח אדם שהוא לא בהכרח טכנולוגי?🌏 מה זה תהליך אג'ילי, ולמה דניאל מפציר בעמותות לעבוד ככה ולא בשיטות המסורתיות?🌏 איך ענת בנתה ארכיטקטורה שמשרתת עשרות קורסים שונים בתכלית - ולמה זה קריטי לעמותה שרוצה לצמוח?🌏 מהו מודל הרמזור של דניאל, ולמה הוא חשוב?🌏 למה דודו יעץ לעובדת בעמותה אחרת שלא להטמיע אוטומציה?🎓 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    בילי שיתפה איך הבוט ווטסאפ שענת ועינת בנו לעמותה, על בסיס התשתית באיירטייבל, הגדיל בצורה מטורפת את המענה לסקרים - הקייס סטאדי הטכני המלא נמצא בספריית התכנים שהייתה זמינה בעבר רק לסטודנטים שלנו, וניתן היום לרכוש אותה במחיר חד פעמי ולהנות מלמעלה מ-70 הדרכות וקייס סטאדיז על אוטומציה. ניתן לרכוש את הספרייה כאן - https://leandolini.page.link/eWL9

    פרק חובה לכל עמותה או גוף שרוצה להשפיע למרחקים 🚀

  • דודו לא נכח בפרק מסיבות אישיות וענת אירחה לשיחת עומק מרתקת את אור פירון זומר - מייסדת חברת סופיה זיכרון וגעגוע וראשת המועצה הטרייה של אורנית.

    ענת ואור הכירו אחרי שאור הקימה את חברת סופיה - במטרה לספק חבילות אישיות למשפחות וחברות, ברגעי אבל.כעסק תפעולי מאוד, אור והצוות חיפשו פתרונות כדי לא לקרוס - וכך הגיעו לענת, ולאוטומציות.

    ענת וצוות החברה הפשילו שרוולים, הפכו כל אבן והפכו את החברה למכונה משומנת שמשרתת מאות לקוחות בחודש.התהליך היה קשוח וכלל הרבה החלטות - וכל צוות החברה הבין, שזה לאטמט או לחדול.

    בשלב מסוים, כשהחברה הכפילה פי 8 את כמות הלקוחות וכל הסיסטמים עבדו חלק, אור החליטה להגשים חלום ישן ולרוץ לראשות המועצה באורנית, היישוב בו ענת והיא גרות.

    כמובן שהטלפון הראשון היה לענת - עם בקשה לקחת את כל העקרונות שעבדו טוב בעסק, ולהחיל אותם על הבחירות. עזר שענת ליוותה טכנולוגית את המועמד שניצח בבחירות חמש שנים קודם...

    בשיחה המרתקת דיברו אור וענת על הרבה דברים, ביניהם:

    🍷 למה צמצום המוצרים מ-300 ל-10 היה תנאי הכרחי לגדילה של החברה🍷 מה המקומות בהם האוטומציה הייתה כלי לפיתוח עסקי - ולמה כל חברה צריכה לעבור תהליך כזה🍷 יש מערכות מוכנות לעולם הבחירות - אז למה, אחרי התלבטות משמעותית, בחרו אור וענת לבנות פתרון מותאם?🍷 למה כל בעל עסק חייב להכיר את "מספר הזהב" שלו?🍷 למה החיבור בין אוטומציה לאנשים הוא כל כך חשוב, ואיך להפוך אותו לעוצמתי עוד יותר🍷 איך במדינה ומציאות כאוטית - קורונה, מלחמה - תשתיות חזקות מאפשרות לבצע התאמות במהירות?🍷 איך לא להזיע לפני כל פגישת דירקטוריון?🦸‍♀️ ומה ענת ואור למדו על אוטומציה השבוע?

    פרק מלא בפנינים, תובנות ותחושה חזקה שהשמיים הם לא הגבול - הם נקודת הזינוק! ⛅️

  • יש כלים וטכנולוגיות שמלווים אותנו כל כך הרבה שנים, שאנחנו לוקחים אותם כמובן מאליו מצד אחד - ומפספסים את הפוטנציאל שלהם לשפר את התהליכים העסקיים שלנו, ולתת שירות טוב וחכם יותר, מצד שני.

    אחד מהעולמות בהם עסקים רבים מפספסים את הפוטנציאל הוא עולם הטלפוניה - ולכן לקחנו את האולפן הנייד של מדברים אוטומציה למשרדים של חברת וויסנטר, וישבנו לשיחה מרתקת עם שלומי גוטמן - ה-CTO ומייסד שותף של וויסנטר.

    בשיחה מרתקת דיברנו על הקפיצה האדירה שעשו עולמות הטלפוניה בשנים האחרונות, בעיקר מאז הקורונה, מבחינת התפיסה של ארגונים את נושא הקשר הטלפוני כחלק ממערך הדאטה והאוטומציה העסקי. שלומי הסביר שעולמות הטכנולוגיה ועולמות מערכות המידע לא מתחברים בהרבה ארגונים - וכאן מקומם של אנשי האוטומציה, הגיקים הריאילסטיים, לחבר את הקצוות ולהפוך את הטכנולוגיה לתועלת עסקית.

    כל כך אהבנו את הכינוי ששלומי נתן לנו אנשי האוטומציה, שהחלטנו לקרוא כך לפרק ובקרוב נדפיס גם חולצות 🤗🤗

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:

    ☎️ משהו המשולש העסקי הכל כך חשוב שטלפוניה היא קודקוד אחד בו☎️ איך ארגונים יכולים לייעל את עצמם בעזרת טלפוניה, ומה יש לקופת החולים שלנו ללמוד בנושא?☎️ האם כאשר ארגונים לא ממקסמים את מערך הטלפוניה שלהם - האם מדובר בפער טכנולוגי או תפיסתי?☎️ מדוע זה קריטי שמערך הטלפוניה יזין מידע בחזרה לתוך ה-CRM, ובאופן כללי להקפיד על ערוצים דו כיווניים?☎️ איך AI מאפשר לפצות על פערי תיעוד של אנשי מכירות ושירות - ואיך זה יכול לשמש גם עבור מניעת נטישה של לקוחות?☎️ למה חשוב להתמקד בחווית העובדים ולא רק בחווית הלקוחות?☎️ איך לקוחות של וויסנטר הפכו, בתהליך אינטגרציה ואוטומציה חכם, מידע מגוגל מפות לגידול דרמטי בהכנסות?💡 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    פרק שיתן לכם רעיונות לאוטומציות ותהליכים שתרצו להריץ אצלכם - האזנה נעימה 🎧

  • בפרק ביס הזה 🍪 הצענו דרכים לייצר תהליכי אוטומציה למערכות שאין להן API - או שיש להן, וחסרה בו בדיוק הפונקציונליות שאתם צריכים עבור האוטומציה שאתם רוצים לבנות...

    התחלנו את הפרק מלהסביר מה זה בכלל API, למה הוא חשוב לתהליכי אוטומציה ולמה זה האינטרס הכי גבוה של מערכות שיהיה להן API שיעשו בו שימוש מאסיבי.סקרנו 3 דרכים לבנות תהליכי אוטומציה כאשר אין API ומה חשוב שיתחבר לפני שמתחילים לחבר מערכות.

    באמצע הפרק היה חתול אובדני שעלה על הגג ויילל נואשות, הוצאנו את רובו בעריכה, כתבו לנו אם שמעתם אותו מיילל 🙀 (לחתול שלום)

    האזנה נעימה 🎧

  • בפרק ביס הזה 🍪 התמודדנו עם השאלה הלא נעימה - מה קורה כשההטמעה לא מצליחה?

    באנו לעסק כלשהו, בנינו תהליך אוטומציה,, עשינו את הכל כמו שצריך ובסוף זה לא התרומם. מה הסיבות שיכולות לגרום לזה ואיך להימנע מהן?

    ענת נתנה טיפ איך בעולם שבו כולם רוצים את הכל אתמול ואין לפעמים סבלנות לתת לאפיון את הזמן והמקום שלו, אפשר בכל זאת לקנות דקות של שקט ורוגע שיאפשרו להקדיש זמן לאפיון, שהוא כל כך חשוב.

    דיברנו על תיעוד, ספר נהלים ואיך מונעים מבעיה שקיימת בעולמות הפרסום והדיגיטל לחלחל לעולם האוטומציה העסקית.

    האזנה נעימה 🎧

  • על הכח של אוטומציה לקצר תהליכים, לייצר תובנות עסקיות ולחבר בין מחלקות בעסק אתם כבר יודעים. אנחנו הרי מדברים על זה, בצורה כזו ואחרת, בכל פרק...

    אז השאלה שאיתה רצינו להתמודד בפרק הזה היא - איך עושים את אותו האפקט בתהליכים המקדימים לאוטומציה? תהליכי האסטרטגיה העסקית והשיווקית, אלו שקובעים כיוון של חברה או מוצר, ומשפיעים על המערכות שעבורן נבצע אוטומציה?

    כדי לענות על השאלה הזו עשינו משהו שלא עשינו בעבר, ובטוח נעשה בעתיד - הזמנו בשנית אורח יקר שכבר התארח בפודקאסט!תמיר מירן, ה-CRO של Booya Digital התארח בפרק 8 וחלק תובנות וקייס סטאדיז בשיחה על CRM, החלום ושברו.

    הפעם הבאנו אותו לאולפן כדי שיראה איך AI ואוטומציה עוזרים לקצר תהליכי מחקר שוק - שיווקיים ועסקיים - ומצליחים, בעבודה נכונה, להפוך תהליכים של חודשים רבים לשבועות בודדים ולייצר תובנות שמשנות מוצרים ותהליכים מקצה לקצה...

    תמיר חלק תהליכים אמיתיים מהשטח שהוא והצוות של בויה מובילים - ואיך כל זה משפיע על בחירות ה-CRM והאוטומציה של עסקים, קטנים כגדולים.

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:

    🎁 למה תהליכים שענת ואני מכירים מימינו בארגונים גדולים לא רלוונטיים היום - ואיך עסקים יכולים לזוז מהר 🏃🎁 איזה סוגי עסקים צריכים להשתמש בכלי מחקר מבוססי AI🎁 איך מחקר שוק שכזה השפיע על ההחלטה של חברה לגבי איזה CRM לקחת - ולמה!🎁 האם יש היום מערכות CRM שמאפשרות חיבור אוטומטי לכלי מחקר מבוססי AI?🎁 איך מחקר שוק מבוסס AI ענה על השאלה - מאיפה מתחילים?🎁 מה דודו ענה ללקוחה מקסימה שרצתה לדעת למה הוא מפנה אותה לאנשי אוטומציה אחרים ולא שולח לה הצעת מחיר?🎁 איך מתמודדים עם עברית בתהליכי מחקר שוק מבוססי AI?🎁 איך עסק איקומרס כמעט פספס את הדבר החשוב ביותר בתחום שלו - והמחקר איפשר למנוע את הטעות?🎁 איך לעשות התאמה של התהליכים, התובנות והאוטומציות בין עסקים שהם B2C ל-B2B, ולמה זה בכלל חשוב?🦸‍♂️️ ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    אחד הפרקים האהובים על ענת 🥳️ תהנו!

  • בפרק "ביס" הזה שמנו את הזרקור על נושא שעולה שוב ושוב בקבוצות האוטומציה ובשיחות עם לקוחות, והוא - מה ההבדל בין ערוץ ווטסאפ רשמי לערוץ לא רשמי?

    סקרנו את היתרונות והחסרונות של כל ערוץ, מתי להשתמש בו ועל מה בעצם תשלמו בכל אחד מהערוצים.

    חיברנו את זה לדוגמאות בפועל בשטח של תהליכים רשמיים ולא רשמיים, למה חשוב לשים לב וממה להיזהר.

    לצלילה עמוקה יותר לעולם הווטסאפ הרשמי אנחנו מזמינים אתכם לפרק 7 של הפודקאסט.

    תהנו מה"ביס אוטומציה" הזה 🍪🍪

  • כבר בדקות הראשונות של השיחה עם דורון הורנפלד מרגישים, שהוא לא סוכן ביטוח רגיל.

    דורון הוא המנכ"ל והמייסד של חברת אייקליים ושל פרמיום גרופ, סוכן ביטוח עם ותק של 33 שנה וראייה חדה ושונה לגבי עצם קיומה של חווית לקוח בתחום הביטוח ואיך היא צריכה להיות.

    מה שיפה אצל דורון זה שהוא לא רק חושב שאפשר לעשות דברים אחרת - הוא גם פועל בכיוון. והיום החברות שלו מטפלות בלמעלה מ-14000 לקוחות עם כח אדם מאוד מאוד מצומצם - והרבה אוטומציה.

    כשדורון זיהה בקורונה את ההזדמנות למוצר נחוץ מאוד בשוק הוא הקים את אייקליים - חברה לניהול אירועים ביטוחיים ותביעות - ביחד עם שותפה. וכשהפעילות גדלה והתחיל בלגאן בעבודה הידנית הם הבינו, שכדי לשמור על רמת שירות גבוהה - ועל רווחיות - הם חייבים להכניס אוטומציה.

    בשיחה עם דורון דיברנו למה הביטוי "ככה זה אצלנו" הוא רוצח של חדשנות למי שמאמין לו, והזדמנות אדירה למי שלא. איך אוטומציה הופכת לכלי לפיתוח עסקי ומה הצחיק את דורון כשהוא וקולגה היו בכנס - והוא הבטיח שמעולם לא יהיה אצלו!

    בין הנושאים עליהם דיברנו:✍️ מה זה טאצ'נולוגיה ולמה היא קריטית בכל תחום, ובעיקר בתחום כמו ביטוח✍️ איך מאזנים בין הדברים שצריכים לקרות לבין חווית לקוח✍️ מה עושה עסק כשנגדעות שלוש הרגליים שעליהן הוא עמד? 🤐✍️ איך גיוס של כח אדם עלול לשנות לך את כל המודל הכלכלי, ואיך אוטומציה עוזרת לשמר מודל כלכלי מנצח?✍️ איך מכניסים אותנטיות לעסק ולשיח עם הלקוחות✍️ איך בקשה לטופס יזמה פרויקט אוטומציה חדשני - ומה הלקח לבעלי עסקים ואנשי אוטומציה! 🤯✍️ מה דורון שאל אותי לפני שהתחלנו לעבוד ביחד, ולמה זה הספיק לו כדי לסגור עסקה?👈 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    פרק שכולו חשיבה חדשנית, עם לקוח שהוא מזמן כבר חבר - תהנו! 🎧

  • בעקבות שיחות עם מאזינים, מחשבות שלנו על עולם האוטומציה ושיחות בקבוצות המקצועיות, החלטנו לפתוח בליין של פרקים שהם "ביסים" קטנים של ידע חשוב מעולם האוטומציה - ממוקד, נקודתי, על נושא ספציפי שחשוב להכיר.

    אז זה הפרק הראשון בסדרת ה"ביסים" שלנו 🍪

    הפעם אנחנו צוללים לנושא מבלבל למי שנכנס לעולמות האוטומציה והנו-קוד: ההבנה, איך עובד מודל התמחור של מערכות האוטומציה עם דגש על נו-קוד?? 💸

    או בעברית פשוטה: על מה אני משלם בסוף החודש??

    בפרק אנחנו מסבירים את מודלי התמחור של מערכות הנו-קוד זאפייר ומייק, וגם את פייפדרים שהיא מערכת low code מעולה.

    אנחנו מסבירים מה זה טריגר, טאסק, אופרציה ואינבוקציה (סליחה על הקללות 😊) בנוסף, טיפים לעבודה נכונה עם המערכות בצורה שתחסוך לכם בחשבון החודשי.

    בסוף הפרק גם דיברנו על המעברים בין נו-קוד לקוד, ואיך הנו-קוד מכיל בתוכו שלב חשוב מאוד בתהליך העבודה - גם אם בסוף, משיקולי עלות וסקייל, תבחרו להעביר את האוטומציה שלכם לקוד על שרת יעודי.

    תהנו מה"ביס" הראשון איתנו - נשמח לשמוע מה חשבתם על הפורמט 🎓

  • את יובל קשטכר הכרנו כשהוא נרשם לקורס אוטומציה שלנו, אי אז לפני הקורונה.מתוך הרצון שלי להכיר את הסטודנטים שלנו חקרנו קצת על יובל - וראינו שהוא בעלים של מכללה שמלמדת את אחד ממקצועות העולם החדש, כתיבת UX (אם אתם לא מכירים את התחום - אל דאגה! בפרק יובל מסביר הכל).

    ראינו שיובל מלמד סטודנטים מכל העולם, מביא בכירים מחברות כמו גוגל ונטפליקס להרצאות אצלו והתרשמנו מההשפעה שיש לו בתחום שלו.

    בהמשך הדרך, כשלמדנו שבעצם המכללה שלו, UX Writing Hub, מעסיקה בגדול בנאדם אחד - יובל - והרבה אוטומציה, היינו סופר סקרנים להרים את מכסה המנוע ולראות איך אדם אחד, עם מוטיבציה אדירה והרבה אוטומציה, מוביל תחום בצורה כל כך מרשימה.

    אז ניצלנו את העובדה שיובל בארץ כדי להזמין אותו לאולפן, לשמוע על המסע היזמי שלו, איך אוטומציה עוזרת לו לנהל את המכללה ומדוע אוטומציה וכתיבת UX הם תחומים שכל כך נוגעים אחד בשני.

    מיד אחרי אסון 7.10 יובל הקים מיזם מדהים ומרגש לאיתור נעדרים - בשילוב איירטייבל, AI ואוטומציה. כל זה איפשר לצוות שיובל גייס כבר באותה שבת שחורה לטייב את הדאטה ולייצר תמונת מצב של הנעדרים שהגיעה לכוחות הביטחון בזמן אמת ❤️

    הפרק הוקלט לפני האסון, אז לצערנו לא דיברנו על המיזם המדהים הזה.

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:

    ✍️ איך אוטומציה מאפשרת לקנות זמן✍️ מהו הכלי השיווקי הכי משמעותי לכל בעל עסק, בטח כאלו שבתחום חדשני וחדש✍️ איך כותב UX שונה מקופירייטר, ומתי נרצה דווקא להקשות על המשתמשים שלנו?✍️ איך מילים עוזרות להניע את היוזרים לעשות את מה שאנחנו רוצים בכל מצב?✍️ מה משותף לשיטות העבודה באוטומציה ובכתיבת UX?✍️ איך סיסטמים שיווקיים ואוטומציה עזרו למלא את המחזורים השני והלאה✍️ איך בונים עסק ממש רזה✍️ איך אוטומציה, איירטייבל ו-softr אפשרו להגדיל את הסקייל של המכללה?✍️ האופן שבו AI משתלב בצורה מושלמת עם כתיבה ואוטומציה📬 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    שיחה מרתקת שרלוונטית לכל יזם שרוצה להקים אופרציה רזה וחכמה - אולי אפילו לטייל בעולם כמו יובל... 🌏

    האזנה נעימה! 🎧

  • נובמבר 2023 חודש מלא בניגודים לא צפויים עבור בעלי עסקים בישראל.

    מצד אחד הוא חודש עם בוסט גדול של מכירות - בלאק פריידי, שופינגIL, סייבר מאנדיי ומבצעים נוספים ועסקים רבים שמבוססים על איקומרס מסתמכים על החודש הזה שירים להם את הרבעון, אולי אפילו את השנה.

    מצד שני באווירת המלחמה ואי הוודאות, עסקים רבים נפגעו ואנשים זהירים יותר ברכישה של מוצרים שאינם הכרחיים.

    המצב הזה הדגיש את מה שהאורחת שלנו - הדר חן, מנכ"לית Hunt Digital - אומרת תמיד: באיקומרס ובעסקים זה תמיד זמן מלחמה וצריך לבנות תשתיות חזקות שיחזיקו כל מצב שיגיע.

    עצירה מוחלטת של המשק לזמן לא ברור - או סייל מטורף.

    אז הזמנו את הדר ועדי מנהל צוות הפרפורמנס ב Hunt כדי לדבר על המקום שבו אסטרטגיה שיווק ואוטומציה יכולים להרים או להפיל עסק מבוסס איקומרס.דיברנו על המציאות - שרוב חנויות האיקומרס מפסידות כסף, ואיך אפשר להפוך את היוצרות 💸😲

    הדר ועדי חלקו מניסיונם בעבודה עם מאות מותגים - ואפילו איתגרו אותנו לגבי הדרכים שמותגי איקומרס יכולים למנף אוטומציה כדי לעבור לרווחיות ולגדול 💡

    ניפצנו את התפיסה ש"איקומרס זה יותר קל מחנות פיזית כי הכל אונליין".איקומרס זה עולם עם חוקים משלו ואת אחד הדברים החשובים באיקומרס, הרבה עסקים מזניחים... 🤦‍♂️🤦‍♀️

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:

    🎁 מהן שלושת חוקי היסוד שכל עסק מבוסס איקומרס חייב לקחת בחשבון🎁 איך חווית לקוח יכולה להגדיל מכירות באונליין - או למחוץ אותן🎁 מה צריך לעשות כדי לאפשר לקפיצות קוונטיות - גדילה מסיבית במכירות בזמן קצר - להתרחש🎁 מה הדבר הכי חשוב שהרבה יזמי איקומרס מזניחים - ולמה זה עולה להם הרבה כסף🎁 מהם ארבעת הסגמנטים של קהלים שהדר לוקחת בחשבון בקמפיינים מבוססי איקומרס🎁 איך עושים את החיבור הנכון בין הטכני לקריאייטיב🎁 למה חשוב לזרוע זרעים לאורך זמן - ואיך זה הפתיע אפילו את דודו ביום חמישי אחד לפנות ערב🎁 למה הפופאפים שקופצים בחנויות איקומרס עושים הרבה פעמים יותר נזק מתועלת - ואיך לעשות את זה נכון🎁 מה קרה כשמותג יוגה הבין שחייבים להוריד מחיר מתחת לרווחיות?🎁 מה ההזדמנות הגדולה שאוטומציה מספקת למותגים שיש להם מוצר או תהליך אספקה מורכבים🎁 למה חשוב לאמץ מיינדסט של חשיבה לטווח רחוק באיקומרס🐣 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    פרק חובה לכל מי שמנהל, או רוצה לנהל, פעילות איקומרס רווחית. האזנה נעימה! 🎧

  • את מכללת זמן לנדל"ן, בהובלת יבגני גליקמן ומריה קדמי, אנחנו מלווים בשבע השנים האחרונות בכל מה שקשור לאוטומציה, שיפור תהליכים, התייעלות והגדלת הרווחיות.

    בשבע שנים עברנו המון ביחד - כולל פריצה לתחומים עסקיים חדשים, משבר עולמי ועכשיו גם מלחמה. אסטרטגיות שיווק ומכירה השתנו, ההבנה של איך נכון לנהל את החברה ותפיסות שהיו חקוקות בסלע לפני שבע שנים, הפכו ללא רלוונטיות בשנים שעברו.

    הסיבה שרצינו לשבת עם מריה ויבגני לשיחה היא שאיתם עברנו תהליך שבו האוטומציה הפכה מסיידקיק, משהו שמלווה את העבודה ותהליכי השירות, מכירות ושיווק - למה שיבגני מגדיר בתור העובד הכי חשוב בחברה.

    ישבנו להבין איך זה קרה, אילו שינויים החברה עברה ולמה תהליך ההטמעה של אוטומציה הוא במקרים רבים הפוך לתהליך הגיוס וההכשרה של עובד חדש.

    בין הנושאים שעליהם דיברנו בפרק:

    💡 מהי עבודה רב שכבתית, ואיך היא חוסכת כסף לחברה💡 מהו זכרון ארגוני, ואיך הוא עזר לייצר יותר מכירות באופן עקבי💡 לקוחות מבוגרים לא יסתדרו עם אוטומציה!! האמנם? 🤔💡 החוקים הבסיסיים של שיווק ומכירות לא משתנים, טכנולוגיה כן - איך האוטומציה מגשרת על הפער הזה?💡 איך מריה הבינה שאוטומציה יכולה למכור גם מוצרי פרימיום, ומה זה אומר על הארגון?💡 למה יש נתונים שמריה בחרה להסתיר מאנשי המכירות ב-CRM?💡 איך מכניסים פרסונליזציה במכירות💡 מה האירוע שקרה לדודו בבוקר שהקלטנו את הפרק, ואיך זה מחזק את מה שיבגני טוען?💡 מתי לדעת יבגני כדאי להכניס אוטומציה לעסק?🧙‍♂️ ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    בשבילנו זה פרק מרגש מאוד - לעיתים רחוקות אנחנו עוצרים ומסתכלים על עבודה של כל כך הרבה שנים כדי לקבל פרספקטיבה.

    האזנה נעימה! 🎧

  • ישבנו להקליט את הפרק הזה בשבוע השלישי למלחמה, כשהאווירה האישית והעסקית היא לא פשוטה.כולנו הבנו שעסקים חייבים להמשיך לפעול - במציאות משתנה, באווירה קשה, אבל זו חובתנו.רצינו לתת מהניסיון שלנו על דברים שעשינו בקורונה בהקשר של אוטומציה ושרידות של עסקים - גם למצב הנוכחי.ענת שמה לב, משיחות עם לקוחות ובעלי עסקים אחרים, שבעלי עסקים ומנהלים הבינו מהר מאוד שחייבים לשנות, להמשיך כמה שאפשר, להתאים את עצמם למצב. זה חלק מהשרידות שלנו כעם.אז נתנו את הטיפים והכיוונים שראינו שעבדו ללקוחות שלנו בקורונה, איך מומלץ להתנהל ועל התפקיד המדהים שקהילת האוטומציה ממלאת ביזמות שסביב המלחמה ובעסקים.

    בין הנושאים שדיברנו עליהם בפרק:

    🕊 איך קהילת האוטומציה נרתמה בצורה מדהימה למאמץ, ואיך להנות מכל זה🕊 חשיבות ה-KISS, לשמור על דברים פשוטים... באוטומציה באופן כללי - ובמצב הנוכחי בפרט🕊 על עבודה באיטרציות בתנאים של חוסר ודאות, החלטה על MVP ותיקון תוך כדי תנועה🕊 איך הפלטפורמות השונות - בישראל ובחו"ל - נרתמו למאמץ בצורה מרגשת🕊 איך לקוחות שלנו לקחו דברים שהם יצרו בקורונה, עשו להם אדפטציה ויצרו מכירות בתנאי אי הוודאות הנוכחיים🕊 למה מי שיכול להרשות לעצמו לעבוד על תשתיות בעסק חייב לנצל את ההזדמנות ולעשות את זה עכשיו🕊 למה חובה להפיץ את המסר סביב מה שיעזור לכם היום - בין חברים, קולגות ובקהילת האוטומציה

    מקווים שהפרק הזה יתן לכם עוד משהו שיעזור לעבור את התקופה הקשה 💔 ודעו שבכל דבר - אנחנו כאן!

  • סיפורנו מתחיל לפני כמה שנים - כשגיא מיז'ינסקי היה צריך למכור את הדירה שלו בזמן יחסית קצר.

    אחרי ניסיון ראשון למכור את הדירה "כמו כולם", גיא החליט לעשות שימוש באהבה החדשה שלו - צ'טבוטים לפייסבוק - כדי להכיר את הקונים הפוטנציאליים שלו טוב יותר, לדייק את המסר המכירתי - והצליח, בזמן קצר, למכור את הדירה במחיר שרצה.

    היום החברה של גיא, OCT Group, עוזרת לחברות נדל"ן למנף אוטומציה בתהליכי השיווק, מכירה ושירות.

    חברות נדל"ן פוגשות את הלקוחות שלהן באחת מהנקודות הרגישות בחייהן - ההשקעה הכי גדולה שרוב המשפחות יבצעו. יש משמעות גדולה למסע הלקוח הרגשי, וליכולת של החברה להכיר את הלקוח, כדי לייצר מערכת יחסים טובה שתגרום ללקוח לא רק לקנות דירה, אלא לחזור כמה שנים לאחר מכן ולבצע רכישה נוספת אצל אותה החברה.

    בנקודה שבה החלטה רגשית גדולה פוגשת צרכי לקוח משתנים, ודאטה טובה ומהירות תגובה יכולים להיות ההבדל בין סגירה אצל חברה אחת או אחרת - האוטומציה היא כלי משמעותי בארסנל של חברות שפועלות בצורה חכמה.

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:🏗 איך אוטומציה עזרה לגיא למכור דירה תוך שבועיים וחצי - בדרך שונה מהצפוי?🏗 איך לאזן בין הרצון לאסוף כמה שיותר דאטה - וההבנה שכל שדה נוסף עלול לפגוע בהמרות?🏗 איך נראה מערך כלים ואוטומציה טיפוסי שגיא והצוות שלו מטמיעים לחברות נדל"ן?🏗 למה זה לא נגמר כשהלקוח קנה את הדירה, ומה חשוב שיקרה לאחר המכירה?🏗 איך אוטומציה עוזרת להעביר את הלקוח תהליך רגשי ולא לוגי - סביב אחת ההחלטות הגדולות בחייו?🏗 מה הטריקים הקטנים שגיא מוסיף לבוטים שהוא בונה, כדי להגדיל את הסיכוי למכירה?🏗 איך חברות נדל"ן ממנפות דאטה כדי להקטין עלות גיוס לקוח?💡 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    גיא הוא חבר ותיק, סטודנט שהיה לנו העונג ללמד לפני שנים רבות ואחד מהמרואיינים שקהל המאזינים ביקש שנארח בפודקאסט. נהננו מכל דקה עם גיא - האזנה נעימה! 🎧

  • איך אפשר לקחת את התוצרים של תהליך אוטומציה, שמתרחש "בשטח" בשיווק, במכירות או בשירות - ולהפוך אותם למשהו שרואים בצורה ברורה בכל הארגון?

    כיצד ניתן להפוך את הנתונים הנוצרים בתהליכי האוטומציה לתובנות עסקיות מדויקות וחיוניות לארגון?באיזה כלים אפשר לראות את הפעילות העסקית בארגון באופן ויזואלי, אינטראקטיבי, מכל מקום ובכל זמן?

    בפרק הזה אנחנו מארחים את טל סבג, מחברת Datadrills המספקת שירותי BI לעסקים וארגונים מכל תחומי התעשייה. חברתו מסייעת בניתוח, סידור, והצגה של המידע המתקבל מהמערכות השונות, ובכך, מאפשרת לארגון לעקוב אחר ביצועים, לזהות הזדמנויות או חריגות, ואף לזהות טרנדים.

    את טל הכרנו כשהיה סמנכ"ל החדשנות של בית ההשקעות הלמן אלדובי - עשינו פרויקט אוטומציה מגניב ביחד ומאז נשארנו בקשר. טל חי ונושם את עולמות ה-BI, עם דגש על PowerBI של Microsoft.

    בפרק הזה לקחנו את הדיון שפתחנו בפרק 10 של הפודקאסט, על החיבור בין אוטומציה לדאטה - העמקנו והרחבנו אותו לעולמות ה-BI והדיווחים המורכבים.

    בין הנושאים עליהם דיברנו בפרק:

    📊 מה משותף ל-BI ולאוטומציה והיכן הם משלימים אחד את השני?📊 איך הצלבה של נתונים מכמה מערכות מאפשר לייצר תובנות עסקיות ברמה גבוהה, כזו שאי אפשר להגיע אליה מכל נתון בנפרד?📊 מהו תהליך ETL ואיך הוא מאפשר לעקוף טעויות בהטמעה של מערכות?📊 מה היה האירוע שענת מעדיפה לשכוח שקשור בהטמעה של CRM ללקוחות 🤦‍♀️ ואיך כלי ה-BI מאפשרים להתמודד עם דברים כאלו?📊 איך מיקרוסופט מביאה את עולמות ה-AI ונו-קוד לעולמות ה-BI!📊 איך להיכנס לפרויקט BI בצורה נכונה, ולמה כדאי שאיש BI יהיה בלופ בזמן תהליך אוטומציה רחב?📊 איך אוטומציה נכונה יכולה להפוך פרויקט BI להרבה יותר פשוט?📊 למה אנשי BI, וגם אנשי אוטומציה, הם סוג של בלשים? 🔍📊 השאלות שחשוב לשאול כשנכנסים לתהליך של BI🚀 ומה למדנו על אוטומציה השבוע?

    היה מרתק לצלול לתחום שמשלים את העבודה שלנו כאנשי אוטומציה בצורה כל כך חשובה ומשמעותית.

    האזנה נעימה 🎧