Episoder
-
I denne episoden deler eg mine tankar rundt det å få kontakt og bygge relasjon til hunden uten hjelpemidler. Har me ressurser i oss selv til å forbinde oss med hundene på et dypere plan? Eg har ingen fasit på kva som er riktig eller galt, men deler mine erfaringer og tanker rundt dette tema.
-
I denne episoden har eg intervjuet Vet. Thomas Sissener om kreft hos hund. Han gir her en god innføring i ulike terminologier som blir brukt, hvilken krefttyper hunder kan få, og hva slags behandlinger som gis.
-
Manglende episoder?
-
Det er veldig få mannlige behandlingsterapeuter innenfor massasje, rehabilitering, kraniosakralterapi og osteopati på hund. Martin Tomasli er utdannet hundemassasjeterapeut med tilleggsutdannelse i osteopatiske teknikker og filosofi, samt at han snart er ferdig med utdannelsen i Kraniosakralterapi på hund. Han er den første og eneste mann som har fullført hele utdannelsen hos Nordisk Hundemassasjeskole AS. Hvorfor er det så få menn som utdanner seg til behandlingsterapeuter på dyr? Her har jeg hatt en hyggelig samtale med Martin, som bor og jobber i Fredrikstad. Han har mange klienter, som søker hans tjenester. Martin kan kontaktes på mail: [email protected] og mobil: 984 33 775.
-
I denne episoden snakker jeg om lasermedisin. Det er mange myter om hva laser er og gjør, og det beste er kunnskap når man ønsker å investere og bruke laser. Hva er lasermedisin, er laser farlig, hva betyr klassifisering 1,2,3 og 4, hva er den beste laseren osv. Det finnes over 4000 studier om laser på mennesker og dyr; gå inn på Pubmed.com og søk på LLLT, så finner du disse studiene. Jeg har arrangert mange sertifiseringskurs i lasermedisin med Lars Hode fra det Svenske Lasermedisinske Sälskap. Den 14 - 15. mai 2022 kommer Lars Hode igjen til Norge for å forelese om lasermedisin.
-
I denne episoden har eg ein åpen samtale med Hundemassasjeterapeut/Rehabiliteringsterapeut Siwi Endresen om den aldrende hunden. Me har begge hatt og har seniorhunder, og vi snakker om våre erfaringer om ivaretakelse av dem når de blir eldre. Hunder går igjennom ulike faser i livet fra valp, unghund, voksenhund til seniorhunden. Det er viktig å se og forstå hunden i disse ulike fasene, for behovene endres og det kan skje uten at vi legger merke til det. Vi anbefaler å ta hunden til senior sjekk hos veterinær en gang i året fra den er ca. 7 år.
-
Det er mange hunder som blir borte i løpet av året, og engasjementet er stort for å finne igjen disse hundene. Team Aramis, som består av Briarden Aramis og eier Stein Karstensen er spesial trent på søk etter savnet hund. De har hatt oppdrag over hele landet, og Aramis har funnet over 700 hunder i løpet av sin karriere. Aramis har en unik evne til å ta tak i halsbåndet eller selen til den savnede hunden, og få den til å bli med han. I 2014 vant Aramis Dyrehelt prisen, som er satt opp i regi Norsk Kennelklubb, Agria forsikring og Rytterforbundet. Stein har en halvsøster til Aramis, som også er godkjent søkshund etter savnet hund. Det trengs flere ekvipasjer rundt hele landet, så hvis dette er noe for deg, så ta gjerne kontakt med Stein Karstensen eller Stig Meyer.
-
Magedreining er en akutt og livstruende tilstand der magesekken fylles med gass, slik at den utvides og vrir seg rundt sin egen akse. Dette krever øyeblikkelig hjelp av veterinær, og helst innen 6 timer. Eg intervjua Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord hvor han forteller om denne alvorlige tilstanden.
-
I denne episoden av BikkjePødden snakker eg om nødvendigheten av å få en kvalifisert Hundemassasje og Rehabiliteringsterapeut til å gå igjennom hundens bevegelsesapparat før høstens aktiviteter. Båndtvangstiden er over, og mange er i full gang med opptreningen av jakt-, slede- og brukshundene sine. En godt trent hund med gode og velfungerende muskler, skjelett og ledd tåler meir dei belastningene den utsettes for. Hunder er flinke til å skjule smerter, derfor er det viktig å få en jevnlig gjennomgang av en kvalifisert terapeut, samtidig som det er nyttig å lære seg å kjenne igjennom hunden sin daglig for eventuelle skader og hevelser i hundens kropp.
-
Vigdis og Per Harald Nymark er utdannet eksteriørdommere for mange hunderaser, jaktprøvedommere for stående fuglehunder, samt at de er utdannet instruktører på høyeste nivå innen hundesporten. De er begge sentralt i utdanningen av dommere og instruktører i hundesporten i regi Norsk Kennel Klubb.
Vigdis og Per har i alle år deltatt med egne hunder på utstilling og jaktprøver, og fått mange premier gjennom årene, med blant annet syv champions.
Begge er høyt premierte som hundekjørere både nasjonalt og internasjonalt.
I 2017 ble Vigdis og Per tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin innsats innenfor hundesporten i over 50 år.
-
Jeg trener hundene mine hele året for å opprettholde både muskelmassen og kondisjonen. Selv om det er båndtvang og sommer kan man allikavel trene hunden. I denne podcasten forklarer jeg hvorfor og hvordan jeg trener mine hunder fra de er valp til voksen hund. Bevegelse og trening er viktig både for utvikling av muskler, styrke skjelettet, holde leddene sunne og friske, samt stimulerer nervesystemet.
-
Jeg har intervjuet Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord om sportsskader på hund. Hunder kan få ulike typer skader uansett bruksområde, derfor er det viktig å vite hva man skal gjøre når skaden har skjedd. Hunder er flinke til å skjule smerte og problemer, så man må alltid ta på alvor hvis hunden viser tegn til at den ikke har det bra.
-
Vi er mange som har godkjente ettersøkshunder/ekvipasjer, men som kanskje mangler grunnleggende kunnskap om hvordan man skal gå et praktisk ettersøk. Jeg har intervjuet Rune Borgersen som er utdannet ettersøks dommer, ettersøk instruktør i NJFF og Fylkesinstruktør ettersøk i Buskerud. Ettersøk er en viktig del i alle jaktformer, og på skadet vilt etter bilpåkjørsel.
-
Dette intervjuet med Vet. Margunn Tvedten ble spilt inn våren 2020, da jeg ventet valper på min Jämthund tispe. Vet. Margunn Tvedten jobber på Brumunddal Dyreklinikk, og er en meget dyktig og flink veterinær. Her svarer hun på mine spørsmål angående drektighet og fødsel, som er nyttig for alle som driver med oppdrett.
-
Lena Boysen Hillestad er Norges mest meritterte hundekjører i nordisk stil, slede-, sprint- og barmark. Hun er 25 x Verdens mester, 15 x Europa mester, 30 x Norges mester, 4 Kongepokaler, Pirena vinner i 2009, Defi Rhône Alpes vinner i 2012, Vindelälvsdraget vinner i 2012, 2013, 2015, 2018, 2019. Lena og mannen Kjetil Hillestad bor rett ved siden av Riksarenaen for Hundekjøring på Gåsbu. Et fantastisk flott anlegg for alle som ønsker å kjøre hundespann eller bare snørekjøre. Der er plass til alle og meget godt miljø. Kjetil er primus motor for å holde løypenettet oppe, og løypene er alltid topp preparert.
-
«I denne episoden er temaet relasjon, samarbeid og lederskap. Jeg har vært så heldig å få intervjue Barbro Börjesson om temaet. Barbro har drevet aktivt med hund i over 65 år, men er fremdeles forsiktig med å si at hun vet og kan alt om hund. Barbro ser alle hunder som enkeltstående individer og jobber ikke etter faste metoder. Hun mener at hunder, akkurat som mennesker, har ulike forutsetninger for å endre vaner og lære nye ting.»
Barbro har skrevet flere bøker og har hatt «Valpskolan» på Svensk TV2. Den siste boken heter «Fyra lette steg», og her forklarer hun sin unike måte å kommunisere med hunder på.Hvis du ønsker å kjøpe bøkene til Barbro, så kontakt henne gjerne på mail: [email protected]
-
Viltgården er et treningssenter for hund og jegere, og eneste i Norge som tilbyr trening med elg i hegn. Kristoffer er daglig leder på både Viltgarden AS på Iveland og Elgtun AS på Bygland. Han har ca. 20 års erfaring fra både dyrehold, jakt og hund. Mange Elghunder har fått hjelp til å komme i gang etter negative opplevelser i møte med elg. Viltgården tilbyr også gårdsferie i blant annet Mikrohus, samt ulike kurs og arrangement. Se gjerne hjemmesiden: https://viltgarden.no
-
Elin Wittusen er en legende i fuglehund sporten med sine dyktige Irskesettere. Hun importerte amerikanske Irskesettere for 30 år siden, som har preget avlen frem til i dag. Elin har en enorm premieliste fra jaktprøver, og er meget dyktig til både å dressere og føre hund. Mange valpekjøpere har fått god hjelp og støtte av Elin gjennom årene.
-
Mange hunder sliter med ryggproblemer. Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord forteller om de ulike ryggproblemene som en hund kan få, og hvordan de behandles; Prolaps, Spondylose, Cauda Equina - L7/S1 syndrom, FCE og Wobblers syndrom.
Rehabterapeut Wenche G. Ekeli/AquaDog-Tønsberg har lang erfaring med rehabilitering av ryggproblemer. Hør henne fortelle om sine erfaringer og hvordan hun rehabiliterer ryggpasienter.
-
I denne episoden har jeg intervjuet Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord om Osteochondrose på hund. Hvilken raser er mest utsatt, og hva slags behandling kan man gi for å hjelpe hunden? Blir hunden helt bra igjen? Hva kan eieren selv gjøre for hunden sin.
-
I denne episoden har jeg intervjuet Vet. Toril Malmer om Alternativ Veterinærmedisin. I tillegg til å være veterinær har Toril tatt utdannelse i Akupunktur, Homøopati og Kiropraktikk på hund. Hun jobber ved Asker Dyreklinikk, og kombinerer tradisjonell veterinærmedisin med alternativbehandling på dyr.
- Vis mere