Episoder

  • ➡️ Vizionează live Speranta TV: https://www.sperantatv.ro/urmareste-live

    ➡️ Împrietenește-te cu noi pe Facebook: https://www.facebook.com/sperantatv.ro

    ➡️ Urmărește-ne pe Twitter: https://twitter.com/sperantatv

    ➡️ Dă-ne un like pe Instagram: https://www.instagram.com/sperantatv

    ➡️ Ascultă live Radio Vocea Speranței: https://rvs.ro

    ➡️ Aboanează-te la canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/user/SperantaTVOficial

  • ➡️ Vizionează live Speranta TV: https://www.sperantatv.ro/urmareste-live

    ➡️ Împrietenește-te cu noi pe Facebook: https://www.facebook.com/sperantatv.ro

    ➡️ Urmărește-ne pe Twitter: https://twitter.com/sperantatv

    ➡️ Dă-ne un like pe Instagram: https://www.instagram.com/sperantatv

    ➡️ Ascultă live Radio Vocea Speranței: https://rvs.ro

    ➡️ Aboanează-te la canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/user/SperantaTVOficial

  • Manglende episoder?

    Klik her for at forny feed.

  • În prima carte a Bibliei, Geneza, ne este explicat faptul că marea luptă dintre bine și rău, care a avut loc în Cer, a ajuns pe planeta noastră. Răspunsul divin la această criză este posibilitatea unui legământ personal între El și om. Pentru a intra în acest legământ este nevoie de relație, care include rugăciunea personală și închinarea. Rugăciunile femeilor și bărbaților sunt exemple bune de exprimări ale credinței la nivel personal. Dumnezeul prezentat în paginile Genezei este unul care interacționează cu creația Sa, Care ascultă rugăciunile și răspunde la momentul hotărât de El. Oamenii oferă în schimb acte de închinare care îi leagă de Creatorul Care îi iubește atât de mult.

  • Geneza, prima carte a Bibliei, abordează și tema dezordine-ordine. La început, pământul era pustiu și gol, apoi Cuvântul divin aduce ordine într-un mod sistematic, dând formă și conținut mediului fizic și temporal. Totuși intrarea păcatului în lume, duce la apariția haosului, afectându-i pe Adam și pe Eva, dar și restul creației. Accentuarea dezordinii este și ma vizibilă după moartea primei ființe umane și apoi în degradarea omenirii. Singurul lucru care poate aduce ordine în acest haos creat este sabatul săptămânal. Instituit în ziua a șaptea, el este încununarea unei vieți ordonate și sfințite. Sabatul este modul în care putem să scăpăm și de dezordinea sentimentelor sau emoțiilor negative.

  • Prima carte a Bibliei, Geneza, reprezintă înțelegerea pentru restul Bibliei. Faptul că Dumnezeu este Creator și MÂntuitor de aici îl aflăm. Dar putem spune că aici sunt puse și bazele științelor moderne. Antropologia - știința care studiază originea și evoluția omului, în strânsă corelație cu condițiile naturale – primește răspuns: omenirea este făcută din țărână pământului și se întoarce în țărână. Sociologia – înțelegerea căsătoriei, a familiei și a comunității lărgite - și cosmologia – originea cosmosului – sunt amintite pe larg. Pe lângă faptul că Geneza este și o carte a minții, ea este și a inimii. Dumnezeu ia inițiativa și promite o rezolvare a conflictului dintre sămânța femeii și sămânța șarpelui. În mod similar, o promisiune divină de protecție și de binecuvântare este amintită și după potop. Concluzionând, GEneza ne arată preocuparea lui Dumnezeu pentru binele omenirii.

  • Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, prezentat omului după un plan bine structurat. Primele două capitole ale sale ne prezintă imaginea unei lumi perfect create de Dumnezeu. Este o lume în care nu se găsesc păcatul, suferința și moartea. În această lume, Dumnezeu comunica direct cu oamenii. Cel de-al treilea capitol al Bibliei descrie intrarea păcatului în lume, moment în care s-a produs despărțirea omului de Dumnezeu și a apărut moartea. Astfel istoria omenirii este un nesfârșit val de probleme, reflectate zilnic la nivel mondial sau la nivel personal. La capătul celălalt al Bibliei, în cea de-a 66-a carte, Apocalipsa, antepenultimul capitol descrie sfârșitul păcatului, iar ultimele două vorbesc despre noua Creație a lui Dumnezeu, un nou Pământ unde va domni pacea și unde nu va fi suferință. După cum Biblia începe și se termină cu o lume desăvârșită și noi putem avea parte de o astfel de experiență.

  • Biblia este o singură carte, dar este alcătuită din 66 de cărți. Ea cuprinde Vechiul Testament, format din 39 de cărți și Noul Testament, format din 27 de cărți. Vechiul Testament a fost scris în limba ebraică, iar Noul Testament în limba greacă. Evanghelia după Matei a fost singura carte din Noul Testament scrisă în limba aramaică, ebraica vorbită în vremea Domnului Isus Hristos, dar ulterior tot el a tradus-o în greacă. Vechiul Testament a fost tradus în limba greacă sub numele de Septuaginta, în vremea lui Ptolomeu Filadelful, în sec al III-lea î.Hr, la Alexandria, în Egipt. În sec al IV-lea Biblia a fost tradusă în întregime în limba latină de către Sf.Ieronim, primind apelativul de Vulgata. În sec al IX-lea a fost tradusă în limba slavonă. Începând din sec. al XVI-lea, după apariția protestantismului, Biblia a început să fie tradusă în toate limbile naționale. Tradusă acum în aproape 2100 de limbi, este disponibilă pentru aproape 6 miliarde de persoane.

  • Biblia(din limba greacă βιβλίον, plural βιβλία - cărți) se referă la Scripturile sacre din iudaism și creștinism. Scrierile din Vechiul Testament sunt compilații ale unor documente separate (numite „cărți”) scrise într-un interval de timp de circa 1000 de ani. Istoricii Bibliei consideră că ceea ce creștinii numesc Vechiul Testament este rezultatul activității a circa 100-150 scriitori diferiți, provenind dintre cărturarii aflați în serviciul conducătorilor politici și clericali din regatele Israelului și Iudeei antice. Cărțile acestea au fost adunate în secolele I-II d.Hr. pentru a forma prima Biblie ebraică, Tanach sau Hamikrá. Mai târziu, acestui Vechi Testament i s-au adăugat cele patru Evanghelii și alte cărți suplimentare formând Biblia creștină, sau Sfânta Scriptură. Biblia ne-a fost oferită de Dumnezeu pentru a-L cunoaște, pentru că pe paginile ei ni se descoperă așa cum este – iubitor, iertător și demn de încredere.

  • Biblia este darul lui Dumnezeu pentru cei care vor să Îl cunoască în detaliu, concret. Pentru a fi în stare să-L înțelegem și pentru a găsi speranță în această lume, care uneori este tristă, Creatorul nostru S-a descoperit unor bărbați și unor femei care au scris în cuvintele lor despre realitatea divină. Mai mult decât atât, Dumnezeu a mers și mai departe: pentru a fi foarte clar în exprimarea iubirii Sale, L-a trimis printre oameni pe Fiul Său, Domnul Isus Hristos, Care este imaginea exactă a Persoanei lui Dumnezeu. Biblia ne poate oferi înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Isus Hristos și este singurul ghid pentru această viață, oferindu-ne o invitație la viața veșnică alături de Creatorul nostru.