Episoder
-
יואל חשין, יזם ומשקיע הון סיכון מוביל, מציע לנו להסתכל על ספר בראשית בעיניים חדשות – לא כעל ספר דתי בלבד, אלא כמדריך יזמות אולטימטיבי. יואל מציג את האתגרים הניהוליים והדילמות היזמיות של גיבורי בראשית, ומגלה כיצד תובנות אלו רלוונטיות גם בימינו. האם ההייטק הישראלי הוא המשך הסיפור היהודי? אילו לקחים נוכל ללמוד מסיפורי העבר כדי להצליח בעידן המודרני? הצטרפו אלינו לשיחה מעוררת השראה על הקשרים בין יזמות ויהדות, וגלו איך מסורת יכולה להנחות אותנו בעולם החדשנות וההייטק.
-
בפרק הזה, אני מארח את איתן כבל, חבר כנסת לשעבר ואיש ציבור, לשיחה על גישתו להיפרדות כוללת מהפלסטינים ועל הצורך בבלימת השפעתם הכלכלית. נדון בתפיסתו לפיה ישראל צריכה להעסיק אך ורק ישראלים בכלל התעשיות, ובחזון שלו למצב של גבולות נפרדים וביטחון מתמשך. הצטרפו אלינו לדיון מעמיק על מציאות הסכסוך והאתגרים הביטחוניים של ישראל.
-
Manglende episoder?
-
בפרק הזה, אני מארח את עמית גוברין, לוחם ומפקד במילואים, שנלחם בקרבות במלחמת חרבות ברזל ונפצע בעזה, מה שהוביל לאובדן ראייתו בעין. לאחר שהפציעה שינתה את מסלול חייו, עמית יוצא לדרך חדשה ומשמעותית במאבק באנטישמיות בקמפוסים בארה"ב. במהלך השיחה, נצלול להתמודדות האישית שלו לאחר הפציעה ונשמע כיצד הוא מתמודד עם המעבר לחיים חדשים של מאבק על זהות יהודית וישראלית בעולם האקדמי האמריקאי. נדון באתגרים העומדים בפניו, ובחזון שלו למגר את השנאה ולהוביל לשינוי בתפיסת ישראל והיהדות בקמפוסים
-
טרי ניומן מארח לשיחה את אריאל אדמוני, דוקטורנט ומומחה ליחסי פנים וחוץ של קטאר. השיחה עוסקת במערכת היחסים המורכבת בין ארה"ב לקטאר, והשאלה מדוע בחרה ארה"ב לפתח קשרים הדוקים עם קטאר על פני סעודיה. במהלך השיחה נעמיק בתפקידם הקריטי של האנרגיה והגז באינטרסים האסטרטגיים, ונבחן כיצד הציר בראשות איראן הצליח לעצור את תהליך הנורמליזציה במזרח התיכון ולשלוח את חמאס למתקפה. הפרק נוגע גם במשאבים הטבעיים והמאבקים הפוליטיים באזור והשלכותיהם הגיאופוליטיות.
-
טרי ניומן מארח את האלוף במיל׳ יום טוב סמיה בשיחה על על החברה הישראלית והשסעים החברתיים שמעצבים אותה. כיצד האירועים הפוליטיים האחרונים שינו את תפיסתו? וגם - מסעותיו ברחבי הארץ בהם חיפש פתרונות לאתגרים חברתיים, ודיון מעמיק בקונפליקט הישראלי-פלסטיני ובשינויים במזרח התיכון.
-
טרי ניומן מארח את ד"ר מרוה מרום ממכון שכטר לדיון שם הם העמיקו על מערכת החינוך הישראלית והשאלה האם היא זקוקה לשימור או לרפורמה. במהלך הפרק הם בחנו את החינוך היהודי בישראל, תוך חקר ההיסטוריה שלו והשוואה למודל החינוך היהודי בארה"ב. ד"ר מרום וניומן דברו על החזון לחינוך יהודי שיאפשר לכל ילד לחוות את היהדות כמורשת משותפת, כמו גם על הקשר המורכב בין דת למדינה בישראל. השיחה מעלה שאלות מהותיות על זהות יהודית וכיצד ניתן להפוך את החינוך היהודי לרלוונטי לדור הבא.
-
האבולוציה של הנרטיב הישראלי, מהשואה והקמת המדינה ועד להסכמי אברהם מהווה בסיס לנרטיב הישראלי שלנו היום, בדגש על שורשים עמוקים באזור. השיחה דנה במאבק על הזהות היהודית, במתח בין ליברליזם לדת, ובשאלה מי מגדיר את הסיפור הלאומי.
בשיחה נבחן את ההשלכות של הנרטיב השולט על מדיניות החוץ והחברה הישראלית.
-
הסיפור היהודי הוא הרבה יותר משואה ותקומה. בשיחה נצלול לעומק ההיסטוריה היהודית, נגלה את השורשים המזרחיים, ונבין איך הסברה כושלת השפיעה על התדמית שלנו בעולם.
נדבר על האתגרים העומדים בפני הזהות היהודית בישראל היום, ועל האנטישמיות המתחדשת בקמפוסים האמריקאים.
ננתח את המתח בין אשכנזים, ספרדים, תנועת הwoke והקשר לאנטישמיות והסברה. נבין את שורש המושג שנקרא יהדות ישראלית במאה ה-21, ואיך נוכל לשמור על הזהות שלנו תוך כדי שינוי והתחדשות.
מההבטחה של אברהם ועד הסכמי אברהם - מהזכות שהובטחה עד להסכמים המפורסמים.