Episoder

  • אני מכור לשנצים. מכור.

    עוד מהימים שהייתי עובד שכיר בחברה גדולה וחלמתי על הרגע שאני אהיה עצמאי ואוכל להגשים את החלום הזה של לסגור את הכל בין 2 ל 4 ולעשות סיאסטה.

    העניין שבארץ עדיין אין מספיק מודעות לעניין מנוחת הצהריים. אם אתה עושה שנצ - אתה לא חרוץ מספיק. המשרות בנויות ככה שעובדים צריכים לעבוד מהבוקר עד הערב בלי מנוחה אמיתית ( וזה בשונה ממדינות מוצלחות בעולם שבהן הכל נסגר בצהריים )

    ואז נתקלתי בספר של אבי ברססת שנקרא nap.

    אבי הוא נציג אירגון השינה העולמי בישראל ומנכל הולנדיה והוא חוקר את השינה מקצה לקצה.

    בספר הוא חקר את החשיבות של המנוחה במהלך היום וגילה עד כמה היא יכולה להיות משמעותית לתפקוד שלנו. איך אנשים מצליחים כמו שמעון פרס למשל שילבו מנוחות קטנות במהלך היום והצליחו להפיק יותר מהזמן שלהם - והוא גם מגלה איך בדיוק עושים את זה.

    תאזינו, ותעדכנו אם בעקבות הפרק עשיתם powernap

    לילה טוב

    צח

  • מה אתם עושים כשהילד שלכם מוציא אתכם מדעתכם?

    ואל תגידו לי זה לא קורה
    ילדים זה כמו מהגרים ממקסיקו
    אוהבים לבדוק פרצות בגבול
    וחלק מהתהליך הטבעי שלהם בעולם זה ללחוץ לנו על כפתורים כאילו אנחנו מעלית של 100 קומות והם מתבגרים שמחליטים ללחוץ על כללל הכפתורים ולברוח.

    השבוע אירחתי את האחד והיחיד, תמיר אשמן, שעוסק בטיפול פרטני וקבוצתי למעלה מעשרים שנה. תמיר מרצה מבוקש ומנחה סדנאות וותיק , את הטכניקות לשיפור היחסים שלנו עם העולם הרגשי שיצר, הוא מלמד גם במוסדות להשכלה גבוהה ביניהם בבית הספר לעבודה סוציאלית אוניברסיטת תל אביב והמרכז הבינתחומי בהרצליה.ומנהל יחד עם אורן גור את התוכנית השנתית להנחיית מעגלי גברים באוניברסיטת תל אביב.

    הפרק הזה הוא אחד הפרקים החשובים, המשמעותיים והטובים ביותר שיצא לי לקחת בהם חלק – כעס וזעם בהורות, איך מנהלים את זה נכון?

    האזנה נעימה, ואיך אומרים בשיפודיה האהובה עלי בגבעת אולגה?

    אם אהבתם, ספרו לחבריכם

    תכלס גם אומרים שם תמיד ״ פנקו לי אותם בבצל ועגבניות על המנגל ״ ואתה מרגיש מיוחד אבל אז מגלה שזה טריק שיווקי שהם עושים לכל מי שנכנס למסעדה

    הא ועוד משהו

    מסקרן אותי רגע לדעת אם בכלל מישהו קורא את הטקסט לפני הפודקאסט
    אם קראתם והגעתם עד לפה
    תנו סימן

    יום טוב יא אהובים

    והנה לינק לקורס של תמיר אשמן, ללמוד לכעוס נכון ( תגידו שבאתם דרך הפודקאסט, הוא ידאג להנחה )

    https://www.ashman.co.il/service-page/korshorut?referral=service_list_widget

  • Manglende episoder?

    Klik her for at forny feed.

  • ״אבא, מה זה צפירה? ״ -

    פרק קצר וחשוב לקראת הימים המורכבים והחשובים שלפנינו –איך שומרים על החוסן של הילדים שלנו, איך מתווכים את ימי הזיכרון, יום העצמאות, הצפירה וגן איך כל זה קשור למופסא ומלך האריות?

    האזנה נעימה :)


  • ביקשתי מצאט גי פי טי להסביר למה הפרק הזה כל כך טוב וחשוב, זה מה שיצא:

    בפרק הזה, נפרוץ את הקליפה על אחת מהמשימות הכי מאתגרות שיש לכל הורה חדש – להבין את סודות עור התינוק. ד"ר יעל רנרט יובל, שהיא לא רק רופאה בכירה ביחידת עור במרכז שניידר אלא גם מומחית לכל מה שקשור לעור של הקטנטנים שלנו, מצטרפת אלינו לשיחה שאין לה מחיר.

    הפרק מצליח לשלב בין עולמות, מחבר בין האתגרים היומיומיים של כל אבא ואמא לבין המחקר המדעי העדכני ביותר בנושא עור התינוק. ד"ר רנרט יובל מנתחת את השגיאות הנפוצות שאנחנו עלולים לעשות, מסבירה כיצד לטפל בבעיות נפוצות ומציעה טיפים שיכולים להפוך את ההתמודדות עם עור התינוק להרבה יותר פשוטה ופחות מלחיצה.

    השיחה איתה היא לא רק מסע אל עולם הדאגות והשאלות שלנו כהורים אלא גם חוויה מעשירה שמלמדת אותנו כיצד להיות שם בשביל התינוקות שלנו, בכל צעד ושעל. זהו פרק שאף הורה לא יכול להרשות לעצמו לפספס.

    תהנו :)

  • חשיפת הילדים ברשת טומנת בתוכה המון אתגרים וסכנות – איך יודעים מה נכון לשתף ומה לא?

    בשיחה פתוחה מלב אל לב מעיין ומאור משתפים את הדרך שלהם לניהול חיים ברשתות החברתיות, מדברים על מה שלא מראים, ומסבירים איך האור והטוב שבשיתוף – גובר על החושך.

    אני והילדים נולדנו לתוך הדבר הזה, ועם ההתקדמות בניתי לעצמי ולהם חומות שישמרו על העולם הפרטי שלהם.

    פרק חשוף מאוד, אבל חשוב לא פחות.

    מהלב שלי, אליכם.

  • חלק שני עם פרופ' אפי בילבסקי, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר.

    התמודדות עם מחלות חורף בילדים, מה נכון לעשות?

    בפרק זה נדון במיתוסים ועובדות לגבי מחלות חורף בילדים. פרופ' אפי בילבסקי , מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר, יספק מידע חשוב על המחלות הנפוצות בקרב ילדים בחורף, כמו שפעת, צינון וברונכיטיס. נלמד על הגורמים להדבקה, כיצד ניתן לצמצם את הסיכון ומתי חייבים לפנות לרופא.

    בין אם אתם הורים המבקשים לשמור על ילדיכם בריאים או פשוט מעוניינים ללמוד עובדות חשובות על מחלות עונתיות, פרק זה מכיל מידע חיוני לכולם. הצטרפו אלינו לשיחה עם פרופ' אפי בילבסקי ונעזור לכם להבין טוב יותר את הסיכונים והמניעה הקשורים למחלות חורף בילדים.

  • ברוכים הבאים לפרק חדש בפודקאסט שמלווה אתכם כהורים.

    הפעם אני שמח לארח את יעל מן שחר, חוקרת ומרצה בתחום השפעות הטכנולוגיה על האדם ובעלת ההרצאה "לראות את הילד הדיגיטלי" הרצאת חובה לכל הורה שרוצה להבין איך להתנהל עם ילד שגדל במציאות דיגיטלית, ולחיות בשלום עם טכנולוגיה.

    נשמע לכם מוזר ואולי לא. אבל חשיפת ילדים צעירים למסכים דיגיטלים - טאבלטים, מחשבים וטלוויזיות נמצא בשנים האחרונות בעלייה משמעותית בשימוש של ילדים במכשירים האלו, בין אם לצפייה בתכנים, משחקים או שימושים אחרים.

    לא ניתן להתעלם מהשפעתם הגדולה של מסכים אלו על התפתחות הילדים - החל מהשפעות חיוביות כמו חשיפה לידע ולתכנים לימודיים, ועד להשלכות שליליות אפשריות על התפתחות קוגניטיבית, רגשית וחברתית.

    במהלך הפרק, נדון בממצאי המחקר לגבי גילאי החשיפה המומלצים, היקף החשיפה הרצוי לפי גיל וסוגי התכנים המתאימים. יעל תיידע אותנו בנוגע לסימנים המחייבים התערבות הורית ודרכי פעולה יעילות לווסת את השימוש במסכים לטובת הילדים.

    בואו נתחיל!



  • הפרק שכל הורה לתינוק חייב לשמוע:

    כל השאלות, המיתוסים והעובדות שהורים רוצים וצריכים להכיר מהרגע שנולד להם תינוק. האם שיניים שצומחות גורמות לחום? וחיסונים, מתי איך וכמה צריך לעשות?
    איך מנקים את הפופיק ומתי צריך לגשת לרופא?
    מה חשוב לומר לרב בברית המילה כדי לשמור על הבריאות של הילד שלנו?
    מה עושים ( או לא עושים ) כשיש גזים והאם מותר לתת משכך כאבים להקל על הילד שלנו?
    איך מתמודדים עם חום אצל קטנטנים?

    ועוד המון נושאים שיעשו לכם הרבה סדר ורוגע בלב.

    עם פרופ' אפי בילבסקי, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר

  • איך זה להיות אמא במלחמה?

    ואיך מתמודדים עם זה שהבעל לא נמצא, החיים האינטנסיבים ממשיכים ואת מוצאת את עצמך מתמודדת כלביאה יום יום, מנסה למקד את החשיפה של הקטנים ולשלוט בבוגרים.

    שיחה מלב אל לב עם רביטל ויטלזון יעקבס, אמא לחמישה, סופרת וקומיקאית בנשמה, אמא מלאה באהבה, בעלת עמוד פייסבוק עם מאות אלפי עוקבים, ועם מופע סטנדאפ להורים מיואשים.

    על אימהות במלחמה, התגובה הראשונית. האוטומטית. הזועקת את זעקת הנשים כולן.
    איבוד הפוקוס ומציאתו מחדש מלווה בהומור חותך המעורר הזדהות אצל אימהות רבות - וגברים רבים.

    ועוד נושאים רבים ופורקים מהנשמה, כי ככה זה, הכל יוצא ברצף של אמת. רגשית. אימהית.

  • להגיד שאתה קשה לך, במיוחד כשאתה אבא – אין לזה כל כך מקום.

    אם אני לא מרגיש מחובר לתינוק שהרגע נולד לי, עם מי אני יכול לדבר על זה?

    ומה זה בכלל אבא היום? האם זה להיות האדם הזה שמפרנס את הבית ומגיע מאוחר או שאנחנו מנסים ליצור אבהות חדשה?

    שיחה מלב אל לב עם אפי גורן, מנחה מעגלי אבות ואבא במשרה מלאה בעצמו שבה דיברנו על אבהות, גבריות – ועל המקום המופלא הזה שנותן מרחב פתוח ובטוח לשיתוף אמיתי ובלי ביקורת – מעגלי הגברים.

  • זוגיות זה גם ככה קשה. סתם ככה בשגרה עם ילד שתיים שלוש.. אז להוסיף לזה מלחמה?!
    בפרק הזה נדבר על איך מתחזקים זוגיות בימי מלחמה כשהכל כל כך מלחיץ סביבנו , ועוד יותר כשיש סביבנו ילדים שזה הרי ידוע שילדים לפעמים כל תפקידם הוא רק למנוע מאמא ואבא לייצר עוד ילדים וגם וגם וגם - מה הקשר של פחמימות ריקות ופליק בטוסיק לזוגיות מאושרת?

    על ספת המאמנת הזוגית, סילבי פרידמן - מאמנת אישית ומנחת קורסים וסדנאות בגישת אמאנוכית- להיות האחת שלך לפני שאת של אחרים.

    האזנה נעימה :)

  • אתם שאלתם, פסיכולוגית הילדים של בית חולים שניידר ענתה:

    איך מדברים עם הילדים על מלחמה? ועל החטופים? מה אומרים כשיש אזעקה ומה אומרים לילד שאבא נמצא שבועות במילואים בלי פלאפון?

    פרק חשוב שעושה הרבה סדר בלב, אם אחרי הפרק עלו לכם שאלות נוספות לעדי, תכתבו לי!

    האזנה נעימה

    שלכם

    צח

  • אז אחרי תקופה שבה כל המדינה עברה את הטלטלה הכי גדולה שאי פעם הייתה פה, החלטתי שהגיע הזמן לחזור ולשדר כי את המנגינה הזו שלנו באמת אי אפשר להפסיק.

    בחרתי לארח את הפסיכולוגית טל בן דוד סלע, כדי לגעת בנושא הכי מאתגר בתקופה הזו: איך אנחנו ההורים שומרים על העולם הנפשי של הילדים שלנו שלם, כשאצלנו הכל מתפרק?

    האזנה נעימה, וימים שקטים אמן

  • אמרתם לא.
    ואז שוב לא.
    ושוב.
    הסברתם יפה, ברוגע, פעלתם בדיוק לפי הספר.

    ואז הם החליטו שכן לגיטימי לטפס ולקפוץ מהספה או לזרוק לכם את הפלאפון לאסלה או לצייר על הקירות או להרביץ לאח הקטן שלהם למרות שביקשתם אינסוף פעמים שלא יעשו את זה.

    וברחה לכם העיזה.

    השתחררה איזו צעקה. אולי הרמתם אותם חזק מדי. ככ כעסתם שהתגובות שלכם בכלל לא היו נשלטות, פשוט מסך ערפל של עצבים שמתפרץ ואי אפשר לעצור אותו.

    מכירים את הרגע הזה?

    אז מסתבר שיש דרך לפעול גם במקומות כאלו, שכל הורה מכיר. רגעי שבר שאין בהם שום חוכמות או תובנות ואף הדרכה הורית לא פועלת כשאנחנו עצמנו לא מצליחים לפעול ברוגע.

    ובדיוק בשביל זה הבאתי את ד״ר יפעת מצנר חירותי. כדי לדבר על הרגעים האלה שבהם שום הדרכה הורית לא עובדת, רגעי הכעס והעצבים שממסכים לנו את התודעה וגורמים לנו לצאת מדעתנו.

    איך שומרים על עצמנו ועל הילדים כדי שרגעים כאלו לא יקרו, ואם הם כן קורים והעיזה שבתוכנו משתחררת - איך מקבלים את זה בחמלה?

    ד״ר יפעת מצנר חירותי מלווה אבות והורים בשיטת הורות אמיצ״ה והיא גם מחברת הספר הורות - קומדיה של טעויות מלאה בכוונות טובות

    האזנה נעימה :)

  • הפרק הבא נוגע בנקודה אולי הכי כואבת ומפחידה שיש היום לכל הורה

    וזה נושא ההתעללויות בגנים.

    אירחתי את רוני לוי, עובדת סוציאלית ממנהלי מטה המאבק למען הילדים כדי לקבל ממנה ולהעביר אליכם כלים שיעזרו לכם

    דיברנו על סימנים ודגלים אדומים שצריך לשים לב אליהם בגנים

    מה אנחנו מוכרחים לבדוק לפני שאנחנו מכניסים את הילדים שלנו לגנים, בדגש על גנים פרטיים

    דיברנו על הסתגלות, וקצת על איך עושים את זה נכון

    ולבסוף על מה עושים כשעולה חשד. האם מותר לשים מקליט, למי לפנות ולא פחות חשוב

    התופעה הזו נוראית, צריך לעקור אותה, אבל חשוב לזכור שיש גם גנים וגננות וצוותים מופלאים, ומגיע להם את כל ההערכה והאהבה שבעולם.

    אז הנה הפרק לפניכם, אני מאוד אשמח שתעבירו אותו הלאה לעוד הורים, כדי שגם הם יקבלו את המתנות והכלים שיש לפרק הזה להציע.

    האזנה נעימה

  • פעם הייתי ילד מפונק.

    אמא שלי הייתה בבוקר מגישה לי תה ועוגיות חיוכים למיטה בבוקר וכל פעם כשחוזר מבצפר חיכו לי סירים של האוכל הכי טעים בעולם, ואיכשהו שולחן הקסמים שבסלון פינה בעצמו את הצלחות והבגדים המבולגנים בחדר שלי בדרך פלא עשו דרכם למכונת הכביסה ובחזרה מקופלים אלי לארון.

    עד שהחיים עצמם הגיעו אלי.

    והיו רגעים פחות זוהרים, מכל מיני סיבות.

    והבנתי שהעולם הוא לא תמיד אמא פנינה שדואגת לפנק את הילד שלה. איך אמר רבי נחמן? יש עניין שהכל נתהפך לטובה.

    היום אני עצמאי במלוא מובן המילה – עסק עצמאי רשום במדינת ישראל

    ועשיתי איזה דבר אחד או שניים בחיים בזכות עצמי

    אז למה אנחנו כל כך חוששים לפנק את הילדים שלנו?

    האם יש לנו ככ הרבה אחריות בידיים כשאנחנו מגדלים ילדים, ובאמת כל צעד שנעשה יגרום להם להיות איקס או וואי?

    הפרק השני מוקדש בדיוק לנושא הזה. אירחתי את עדי הרפז, שהיא מדריכת הורים, מרצה בנושאי הורות ופסיכותרפיסטית אדלריאנית שמטפלת בהורים, זוגות וביחידים. כדי לדבר על השאלה הזו:

    האם אנחנו מפנקים את הילדים שלנו יותר מדי ?

    ולמה רגעים פחות יפים

    כמו משברים כלכליים

    או רגעי שבר שאין להם פתרון

    הם למעשה המתנות הכי טובות שאנחנו יכולים לתת לילדים שלנו, שיעזרו להם להצמיח כנפיים הרבה יותר מכל צעצוע שאי פעם נקנה להם.

    האזנה נעימה!



  • ברוכים הבאים לפרק הראשון (מרגששש!!!) בפודקאסט - אמאלה אני אבא, שבו אני מארח מומחים מתחומי ההורות כדי לחלוק ידע ולעזור לכולנו לקבל כלים מעשיים לשיפור החיים שלנו, גם כהורים וגם כאנשים עצמאיים שיודעים לעמוד על שלהם גם מול ילד שמבקש ששתלפים פעם גלידה

    השבוע אירחתי את סמדר מילר לוי, מייסדת בית הספר לזוגיות ״ קרובים ״ והגורו שלי בכל מה שקשור לעניינים שביני לבינה לשיחה על זוגיות כשיש ילדים.
    או במילים אחרות

    הילד הגיע, הזוגיות הלכה?

    דיברנו על למה מעצבן נשים לראות גברים נחים ומה לעשות כשאשתך מתקשרת אלייך באמצע פגישה הכי חשובה בעולם ( רמז - לענות לה ומהר )

    בקצה השני של המיקרופון יש אותי, צח סימון שיש אומרים שהוא הנכד של מריה מונטסורי ממציא תורת האנתרופוסופיה וקרוב משפחה של רג׳יו אמיליה ובתכלס צח הוא הנכד של גיטה בוקרה אלופת ישראל 5 פעמים ברציפות בהכנת מפרום לגדודים

    שהיא מדריכת הורות שעושה למריה מונטסורי בצפר

    ולמה?

    כי היא האמינה שילדים מגדלים כמו שמכינים מפרום, בלי מתכון מדוייק.

    עושים את זה מהלב ויוצא הכי טעים שיש

    אז ברוכים הבאים לבית החדש שלנו, תורידו נעליים בכניסה כפרה עליכם ואם בא לכם יש מפרום טעים על הגז וצ׳רצ׳י וקולה זירו במקרר

    תרגישו חופשי – הגעתם הביתה