Episoder
-
Sinds een tijdje volg ik een coachopleiding bij mijn eigen coach Renata. Waarom ik daarmee startte en wat ik de eerste dagen van de opleiding leerde deel ik in deze podcast.
-
Bij 30% van de mensen wordt tijdens het vruchtbaarheidsonderzoek geen afwijking gevonden. Zij zijn onverklaard verminderd vruchtbaar. Maar hoe onverklaard is het, wanneer je niet alle factoren die een rol spelen bij de vruchtbaarheid onderzoekt? En kun je zelf nog iets doen dan enkel te blijven proberen zwanger te worden? Daarover gaat deze podcast.
-
Manglende episoder?
-
Wat betekenen hoop en vertrouwen voor je kinderwens? Is het mogelijk om vol vertrouwen vruchtbaar te worden? En hoe ga je om met die stem (aap) in je hoofd die het je zo moeilijk maakt om vertrouwen te houden? Daarover gaat deze podcast.
-
Betekent de zomerperiode voor jou ontspanning? Of is het meer een gemiste kans op zwangerschap omdat je vruchtbaarheidstraject stil ligt? In deze podcast heb ik het over wat de zomerperiode kan betekenen voor je kinderwens.
-
In deze podcast een antwoord op de vraag hoe je je vrienden en familie kan betrekken bij je kinderwens. Wat vertel je en aan wie? De voor- en nadelen op een rij.
Voor het boek Vruchtbaar van Ilse Ruijters waar ik aan refereer, kijk op haar site: https://ilseruijters.nl/.
-
Hoe verloopt de eerste afspraak als je voor je kinderwens naar het ziekenhuis gaat? Wat kan je precies verwachten? En waar kan je op letten in de keuze van de kliniek? Over deze vragen gaat deze podcast.
Voor zwangerschapscijfers na IVF, ICSI en cryo kijk hier: https://www.nvog.nl/ivf-cijfers-2021-meer-ivf-behandelingen-en-meer-ivf-babies/. -
Een kinderwenstraject kan een grote mentale impact hebben. In deze podcastaflevering staan we stil bij wat mijn cliënten antwoorden op de vraag: "Hoe ervaar je op dit moment de periode van kinderwens?" En hoe je daar mee om kan gaan om van jouw kinderwenstraject een mentaal fijnere periode te maken.
-
Waardoor kunnen herhaalde miskramen veroorzaakt worden?
Hoe blijf je vertrouwen houden op een gezonde zwangerschap na 3 miskramen zonder aantoonbare reden?
Wat kan je daar zelf aan doen?
Op die vragen geef ik antwoord in deze podcast. -
Onze voorouders - de jager verzamelaars - kunnen ons helpen bij het herstellen van onze hormoonbalans. Hoe? Dat hoor je in deze podcast.
-
Vaak wordt er over menstruele klachten gezegd dat we 'er maar mee moeten leren leven'. In deze podcast leg ik je uit waarom ik het daar niet mee eens ben. Ik laat je zien welke menstruele klachten afwijkend zijn en wat dat jou kan vertellen.
-
Toen mijn man en ik een tweede kindje wilden, bleek dat dat niet vanzelf ging. Opnieuw was ik niet alleen de arts, maar ook de patiënt. In deze aflevering vertel ik hoe ik deze periode beleefd heb.
-
Een eigen podcast betekent natuurlijk ook dat ik mijn eigen ervaringsverhaal deel. In deze podcast vertel ik over mijn herhaalde miskramen, hoe ik daar mee om ging en uiteindelijk doorgaand zwanger werd.
-
In deze aflevering leg ik uit waarom alles wat ik doe de naam Vol Vertrouwen Vruchtbaar heeft gekregen. En hoe ik voor iedereen met een (nog) onvervulde kinderwens voor me zie dat ze ook vol vertrouwen vruchtbaar kunnen zijn.
-
Vandaag - op mijn verjaardag - kan je eindelijk luisteren naar de allereerste aflevering van de Vol Vertrouwen Vruchtbaar Podcast. Ik neem je mee van de medische praktijk naar het ontstaan van deze podcast. Van mijn eerste baan als jonge dokter naar eigenaar van een bedrijf waarin alles wat ik doe als doel heeft om iedereen met een kinderwens Vol Vertrouwen Vruchtbaar te laten worden.
-
Dé podcast voor vrouwen of koppels met een kinderwens.
In De Vol Vertrouwen Vruchtbaar Podcast neemt Kimiko Kleiman je mee in de wereld van de vruchtbaarheid. Kimiko is gepromoveerd vruchtbaarheidsarts, hormoontherapeut en zelf ook ervaringsdeskundige. Toen zij naast arts ook patiënt werd veranderde haar visie op vruchtbaarheid.
In deze podcast laat ze zien welke factoren een rol spelen bij vruchtbaarheid, hoe een medisch vruchtbaarheidstraject eruit ziet en hoe je zelf als patiënt je vruchtbaarheid kan beïnvloeden. Ook beantwoordt ze vragen van luisteraars en neemt ze nieuwe wetenschappelijk ontwikkelingen op het gebied van vruchtbaarheid met je door.
Zodat jij vol vertrouwen je vruchtbaarheid kan verbeteren.