Episoder
-
בפרק זה לריסה גינת מארחת את טובה סיני, מנהלת המערך של החינוך והגיל הרך ברשת נעמת, לדיון מעמיק על מצב האמון בין הורים לצוותי המעונות. הן חושפות את האתגרים העומדים בפני המערכת: מחד, הורים מוטרדים וחשדניים, ומאידך, צוותים החשים תחת מעקב מתמיד. הפרק מציג את ההשלכות של מצב זה על הילדים ומדגיש את חשיבות בניית יחסי אמון לטובת התפתחותם.
טובה ולריסה מנתחות את הגורמים למשבר, כולל את השפעת חוק המצלמות והלחצים הכלכליים על ההורים. הן מציעות פתרונות מעשיים לשיפור המצב, מדגישות את חשיבות התקשורת הפתוחה והכרה הדדית. הדיון נוגע גם בצורך בשינויים מערכתיים, כמו שיפור תנאי העבודה של הצוותים והגדלת התקציבים לגיל הרך.
פרק חובה לכל הורה, איש חינוך או מי שאכפת לו מעתיד הדור הבא. הוא מספק תובנות מעמיקות ומעורר מחשבה על אחד הנושאים החשובים ביותר בחברה שלנו היום.
-
בפרק מארחת לריסה גינת את חן קובריץ כהן ממטה המאבק למען הילדים. בפרק הן דנות בנושא הכאוב של התעללות בילדים במסגרות חינוכיות כמו גני ילדים ומעונות יום. השיחה מתמקדת בעבודת הארגון לחשיפת מקרי התעללות, תמיכה במשפחות הנפגעות, וקידום שינויים חקיקתיים להגנה על ילדים. הפרק מספק מידע חיוני להורים על זיהוי סימני מצוקה אצל ילדים, חשיבות ההקשבה לתחושות הבטן, והצורך בפיקוח מוגבר על מסגרות חינוכיות. הצטרפו אל דיון מעמיק ורגיש בנושא חשוב שמשפיע על כלל החברה הישראלית.
-
Manglende episoder?
-
בפרק החדש של פודקאסט "להבין ילדים" מתארחת בתאל סאנאניס שעוברת עם לריסה תהליך של הדרכת הורים. בפרק היא חושפת מה גרם לה לפנות לעזרה ומשתפת את החששות איתם היא מתמודדת ואת מה שהיה אצלה בבית בזמן שבעלה יצא למילואים. אז איך השביעי לאוקטובר השפיע על ילדים? מה כדאי לעשות אם הילד קם מוקדם? ולמה חשוב שהילד ידע להכיל רגשות? לריסה מסבירה על כל אלה ומדברת גם על תודעה שורדת ואכילה רגשית.
-
שני חן אברמוביץ היא קלינאית תקשורת וותיקה (שעוזרת לילדים עם קשיים התפתחותיים, בעיות תקשורת, בעיות שפה ועוד), מלווה התפתחותית, מדריכת הורים ואמא לארבעה ילדים - איך יש לה זמן לכל אלה? זה לגמרי אחד הסודות שננסה להוציא ממנה בפרק זה. למה חשוב לדבר עם תינוקות? מה זה ליווי הוליסטי להורים? ואיך מתווכחים לילד את העולם והרגשות בצורה נכונה? לריסה ושני נותנות הפרק המון טיפים שנוגעים להתפתחות הילד.
-
אופיר מליחי היא מדריכת הורים המתמחה בפרידה מחיתוליםוגם כתבה ספר בנושא, בוגרת מכללת לריסה גינת. בפרק זה היא חושפת באומץ על דכאון אחרי לידה ממנו סבלה, על איך מודעה שקפצה לה בפייסבוק שינתה את חייה וגם על הקשיים שחוותה עם בתה השנייהבנושא של דלקות בשתן. בין הנושאים שיעלו בפרק: למה הפרידה מהחיתול היא כל כך קשה ואיך זה קשור לזמינות הרגשית של ההורים? איך השביעי באוקטובר השפיע על הביקוש להדרכת הורים? וגם-איך להגיב כשילד מפספס? האזינו לעוד המון טיפים מועילים.
-
בפרק זה של "להבין ילדים" מתארחת מיכל היקרי, אמא לשלושה ילדים ומנחת הורים וותיקה, שמספרת בפתיחות על הדיכאון אחרי לידה שעברה ועל הרגע בו גילתה שהבת שלה עוברת התעללות בגן. אז למה חשוב ללמוד להקשיב לאינטואיציה ההורית שלנו? איך התבנית שקיבלנו בילדות שלנו משפיעה על ההתנהגות שלנו כהורים? ומדוע חייבים לייצר נפרדות מהילד? לריסה ומיכל יענו על כל אלה ויסבירו למה התנהגות היא סימפטום למערכת היחסים.
-
בפרק הראשון של הפודקאסט שלנו אנחנו צוללים לאחד הדברים הכי משמעותיים שמשפיעים על הילדים שלנו ועלינו - על הסביבה שלהם. איך המקום בו אנחנו גדלים, היחסים שאנחנו רואים מסביבנו והאפשרויות שניתנות לילדים, עוד בגיל קטן - מעצבות את מי שנהיה כשנגדל?
בפרק מעורר מחשבה, לריסה גינת נותנת המון טיפים ורעיונות לסביבה נכונה שתוביל גם לגדילה נכונה של הילדים שלכם.