Episoder
-
Geçiş dönemi sinemasının en önemli yönetmenlerinden olan Baha Gelenbevi, aynı zamanda Türk fotoğrafını sanat bağlamında ele alan, yenilikçi bir bakışla ve yeni tekniklerle iş üreten öncülerden. Sanatçının Paris’te başlayan ve Türkiye’de devam eden sanat öyküsünü dinliyoruz.
-
Fotoğraf sanatçısı, akademisyen, küratör Kamil Fırat’la “Modernist Türk Fotoğrafçılar” üzerine konuşacağız. Bizde neden modernist çalışmalar çok ileri tarihlerde üretildi? Bu fotoğrafçılar kimlerdi ve eserlerinin nitelikleri nelerdi?
-
Manglende episoder?
-
Paris’in ve New York'un fotoğraf çevreleri ve kültürel merkezleri arasında önemli bir köprü görevi gören, sıra dışı bir bakış açısına sahip, çığır açan müthiş bir fotoğrafçı Berenice Abbott var.
-
20. yüzyılın en önemli avangart fotoğrafçılarından biri olan Germaine Krull'u konuşuyoruz.
-
Van depreminden sonra bölgeye giden fotoğraf sanatçıları Hürü Özlük, Ebru Ceren Uzun ve Derya Kılıç’la, bir afeti fotoğraflamanın zorluklarını, yöntemlerini, belge değerini ve bir sanatçı olarak tüm bu yaşananların nasıl aktarılabileceğini konuşacağız.
-
Yüksek mimar, fotoğrafçı Erdal Küpeli'nin bir grup arkadaşıyla Anadolu’da fotoğraf çekerek, ses kaydı ve çizim yaparak gerçekleştirdiği çalışmaları Kamil Fırat’la konuşacağız.
-
20. yüzyılın en büyük moda fotoğrafçılarından Lillian Bassman'ı hayatı, modelleri, kariyerindeki iniş ve çıkışlarıyla konuşuyoruz.
-
Tüm dünyada ismi anılan, ufuk açan, önemli fotoğrafçı Imogen Cunningham'ı konuşuyoruz.
-
Kendi tasarımı ve üretimi olan Görçek marka makineleri ve Görçek aynalı çekim sistemini fotoğraf dünyamıza kazandıran Fikret Kaftanoğlu'nun yaşam öyküsüne kulak veriyoruz.
-
Karikatürist, illüstratör, grafiker ve ressam Münif Fehim Özarman'ın fotoğrafçılığını konuşuyoruz.
-
Yönetmen Nihan Belgin ile son belgeseli Karanlık Kutunun Doğu Serüveni üzerine konuşacağız.
-
Erken Cumhuriyet Dönemi'nde ticari kaygılardan uzak, farklı yaklaşımların yeşerdiği ve gerçek anlamda sanatsal kaygıların güdüldüğü bir fotoğrafçılığın öncülerinden olan İlhan Arakon'u konuşuyoruz.
-
"Ya orijinal ol, ya da hiç yaşama!" diyen İngiliz sanatçı Madame Yevonde'un yaşam öyküsünü ve çalışmalarını konuşuyoruz.
-
G-Art Galeri'nin yöneticisi Bahar Erin Adan'la fotoğrafı, koleksiyoncuları ve sanatta kilit taşı görevi gören galerileri konuşuyoruz.
-
Koleksiyonunu yaptığı deniz yosunlarını cyanotype yöntemiyle basarak bir araya getiren ve böylece dünya tarihindeki ilk fotoğraf kitabının yaratıcısı olan Anna Atkin’in yaşamı ve çalışmalarını konuşuyoruz.
-
Fotoğrafçı Carlo Naya'nın hayatını, dagerotiplerini, İstanbul’daki ve sonrasındaki çalışmalarını konuşuyoruz.
-
Kamil Fırat’la "Fotoğraf piyasası" üzerine yaptığımız sohbete devam ediyoruz. “Bir sanat koleksiyoncusu nasıl olunur, nasıl çoğalır, bu piyasanın güçlenmesi için neler gerekir?” sorularına cevap arıyoruz.
-
Kamil Fırat’la "fotoğraf piyasası" üzerine yaptığımız sohbete devam ediyoruz.
-
Türkiye’de neden fotoğraf koleksiyoncusundan söz edemiyoruz?
Fotoğraf sanatının gelişmesi ve bir piyasasının oluşması için gerekli unsurlar neler?
Fotoğraf sanatçısı, akademisyen, küratör Kamil Fırat’la bu soruların cevabını arıyoruz.
-
İlk zamanlar fotoğrafın sanat olma yolundaki en büyük engeli renginin olmayışında görülüyordu. Bu eksiği kapatmak isteyen fotoğrafçılar ise ilk andan itibaren fotoğrafları elle boyuyorlardı. Fotoğrafta rengin yolculuğunu konuşuyoruz.
- Vis mere