Episoder
-
Albert Pla, Laura Aznar, Ramon Besa i Elisenda Pineda són els tertúlians "de luxe" de l'última taula d'"El matí de Catalunya Ràdio" de Laura Rosel, i recorden els millors moments de les tres temporades en què han participat. Repassen el poema que la Pineda va dedicar a Laura Aznar i les històries dels Borbons que ha explicat Albert Pla, amb la irreverència i l'humor que el caracteritza. Ramon Besa recorda els alts i baixos del Barça en aquest temps, i una entrevista reveladora amb Sandro Rosell. I Elisenda Pineda explica com ha fet les paus amb la Guàrdia Civil i amb els Ramons, inclòs el Besa.
-
ERC perd popularitat en les darreres enquestes, i necessita uns bons resultats juntament amb el PSC per reeditar el govern de coalició. A la campanya per a les eleccions s'hi suma la incertesa de què passarà amb Puigdemont, Ponsatí i Comín després de perdre la immunitat. Entrevistem Andreu Olesti, catedràtic de Dret Internacional Públic de la UB, i fem taula d'anàlisi de la campanya electoral amb Santi Vila, exconseller i exdiputat; Estefania Molina, politòloga i periodista, i els periodistes Jordi Barbeta, Sara González i Quico Sallés.
-
Manglende episoder?
-
El Tribunal General de la Unió Europea es posa a favor del Parlament Europeu per retirar la immunitat dels tres eurodiputats. Connectem amb Brussel·les per seguir la lectura de les clàusules amb Jordi Baró, i a Madrid la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció amb la resolució del TGUE. Fem taula d'anàlisi amb els periodistes Tania Tapia, Álex Sàlmon, Ferran Casas, Joan Foguet i Milagros Pérez Oliva. També comentem les declaracions de Pablo Casado sobre l'ús del castellà a les escoles i del programa del PP per recuperar el delicte de sedició i il·legalitzar el referèndum.
-
Tot i la gran integració lingüística que han fet algunes persones nouvingudes a Catalunya per aprendre català, cada cop hi ha menys parlants de la llengua, segons el darrer informe de la Plataforma per la Llengua. Fem taula d'anàlisi de la situació lingüística amb Ignasi Guardans, exdiputat; Irene Rigau, exconsellera; Sergi Sol, periodista; i Antonio Baños, exdiputat. Comentem l'entrevista en directe de Pedro Sánchez i les últimes enquestes publicades de cara a les eleccions amb el politòleg Pablo Simón. També parlem amb Jordi Gaseni, president de l'AMI, sobre la unilateralitat en la presa de decisions sobre les mobilitzacions de l'11 de Setembre que ha pres l'ANC.
-
França es lleva després de la sisena nit de disturbis arran de la mort d'un jove a mans de la policia, la setmana passada. Quines raons i quin abast té aquesta revolta ciutadana? Ens ho explica Jordi Baró, el nostre enviat especial a París. Ho analitzem amb Joan Tardà, exdiputat d'ERC; Lourdes Ciuró, advocada i exconsellera de Justícia; Pau Juvillà, exdiputat de la CUP, i Jordi William Carnes, filòleg, exdiputat i extinent d'alcalde a Barcelona.
-
La representant del PP a Extremadura, María Guardiola, ha arribat a un acord amb Vox per presidir el govern extremeny, després de dir que no pactaria amb un partit que diu que està en contra dels drets dels immigrants i que no reconeix la violència masclista. L'acord compta amb 60 mesures centrades en la despoblació, les prioritats de les famílies, combatre l'atur i la pobresa. Ho expliquem amb el nostre company Dani Sainz de Aja i ho comentem amb els periodistes Sergi Sol, Laura Aznar, Toni Bolaño i Jordi Cabré.
-
El pacte entre PP i Vox permet a Marga Prohens convertir-se en la nova presidenta de les Illes. La investidura del PP comportarà la pèrdua d'algunes lleis que defensen i promouen el català. Ho comentem amb l'escriptor Biel Mesquida. Fem taula d'anàlisi amb Carlota Gurt, escriptora; i els periodistes Jordi Barbeta i Sara González i l'exconseller de Cultura Santi Vila, amb qui comentem que la Generalitat assumeix la seva defensa a la causa de les obres de Sixena.
-
El president espanyol replanteja la seva estratègia de mitjans, concedint entrevistes a cadenes on no l'havíem vist mai. Ho ha aprofitat per parlar dels temes que interessen al públic i mostrar-se confiat davant les eleccions d'aquest 23J. Aprofitem per fer anàlisi de l'escenari polític dels darrers anys amb els resultats de les eleccions del passat 28M, i fer taula de diàleg amb els periodistes Tania Tapia, Álex Sàlmon, Ferran Casas, Joan Foguet, i Milagros Pérez Oliva. També comentem les declaracions de la presidenta del congrés, Meritxell Batet, sobre la nova revisió del preu dels lloguers.
-
Després d'ocupar els parlaments de les Balears i l'Aragó, el PP entrega les corts valencianes al discurs més dur de Vox. Parlem amb Francina Armengol, expresidenta de les Illes, sobre com reaccionarà la població davant dels perfils que governaran durant els propers quatre anys. També parlem del discurs que va fer ahir Putin sobre el motí del grup Wagner aquest cap de setmana. Fem taula d'anàlisi amb Antonio Baños, escriptor i periodista; Irene Rigau, psicòloga; Joan Puigcercós, exmembre del Parlament de Catalunya, i Ignasi Guardans, exdiputat del Parlament Europeu.
-
Després de l'intent de cop d'estat del grup paramilitar Wagner, les negociacions amb Bielorússia i la desaparició de Putin dels mitjans, la política russa viu una situació de tensió que podria tenir repercussions a la guerra amb Ucraïna. En parlem amb Noel Rodríguez, corresponsal de Catalunya Ràdio a Rússia, i Manel Elias. Fem taula d'anàlisi amb Lourdes Ciuró, advocada i exconsellera de Justícia; Joan Tardà, exdiputat d'ERC; Jordi William Carnes, filòleg, exdiputat i extinent d'alcalde a Barcelona, i Pau Juvillà, exdiputat de la CUP. També parlem amb Jordi Évole sobre l'entrevista que va fer a Pedro Sánchez en temps de precampanya per a les eleccions generals del 23J.
-
Després de sorpreses com la constitució de l'Ajuntament de Barcelona amb Collboni com a alcalde, tothom està expectant a veure què passarà a les eleccions del 23J. El PP ja ha presentat la seva campanya electoral des d'un decorat d'una platja falsa a Madrid. En parlem a l'entrevista amb Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, i comentem els pactes entre partits polítics amb Laura Aznar, sociòloga; Sergi Sol, periodista; Jordi Cabré, advocat i periodista, i Estefania Molina, periodista. També parlem sobre les precaucions a tenir en compte durant la revetlla de Sant Joan i la prevenció d'incendis de cara a l'estiu.
-
Es podrà aplicar la nova llei de l'habitatge que limita el preus dels lloguers? Quines escletxes pot tenir? Ho analitzem amb Jordi Barbeta, periodista; Santi Vila, exdiputat i exconseller; Sara González, periodista a El Periódico; Quico Sallés, periodista d'El Món; i Tània Tàpia, periodista del "Planta baixa" de TV3 a Madrid.
-
A Extremadura la candidata del PP rebutja governar amb un partit que nega la violència masclista i no es descarta una repetició d'eleccions. A les Balears, en canvi, l'extrema dreta ja presideix el Parlament i continuen les converses per fixar full de ruta polític. Ho comentem amb els periodistes Álex Sàlmon, Ferran Casas, Joan Foguet i Milagros Pérez Oliva. També entrevistem la portaveu d'ERC, Raquel Sans, sobre la publicació del sumari de Tsunami Democràtic.
-
Collboni governarà a Barcelona amb deu regidors, gràcies al Comuns i al PP, i Trias es quedarà a l'oposició. Entrevistem Ernest Maragall, cap del grup municipal d'ERC a Barcelona, i ho valorem amb Lourdes Ciuró, advocada i exconsellera de Justícia; Joan Tardà, exdiputat d'ERC; Jordi William Carnes, filòleg, exdiputat i extinent d'alcalde a Barcelona; i les periodistes Odei Etxearte i Milagros Pérez Oliva. També comentem com afectarà el resultat de les municipals a les eleccions del 23J, i què passaria si a les generals guanyés l'extrema dreta.
-
Un cop tancat el pacte de PP i Vox a València, Barcelona és un dels municipis que van a contrarellotge per formar govern local. Fem taula d'anàlisi amb Laura Aznar, sociòloga i periodista; Carlota Gurt, escriptora; Sergi Sol, periodista, i Jordi Cabré, advocat i periodista. També parlem amb Miquel Ramos per valorar el pacte de l'extrema dreta al País Valencià i com serà la seva gestió del govern.
-
PP i Vox presenten un acord de govern de 50 punts que prioritza la defensa del castellà a l'escola i a tots els àmbits. Parlem amb Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural al País Valencià, i ho analitzem amb Estefania Molina, politòloga i periodista; Jordi Barbeta, periodista; Sara González, periodista a El Periódico; i Quico Sallés, periodista d'El Món. També entrevistem Ferran Bel, que ha renunciat a ser candidat del PDeCAT i es retira de la política, i Òscar Camps, d'Open Arms, sobre el naufràgi a les costes gregues.
-
Analitzem el pacte de govern aconseguit després que el candidat de Vox Carlos Flores renunciés a ser al govern valencià. Ho valoren Tania Tapia, periodista del "Planta baixa" de TV3 a Madrid; Antonio Baños, exdiputat i periodista; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Joan Foguet, periodista i consultor, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.
-
La direcció nacional de Junts desautoritza Laura Borràs i avala l'acord d'ERC, el PSC i la CUP per frenar un govern de l'extrema dreta d'Aliança Catalana. Ho comentem amb Irene Rigau, exconsellera; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Pau Juvillà, exdiputat de la CUP; i Ignasi Guardans, exdiputat, analista de polítiques públiques i professor adjunt a SciencesPo de París.
-
L'Ajuntament de Badalona demana més recursos a la Generalitat per combatre les agressions sexuals i els Mossos recorden que la majoria d'agressors són inimputables perquè tenen menys de 14 anys. En aquest context, entrevistem Tània Verge, consellera de Feminismes i Igualtat. Ho comentem tot plegat amb Toni Bolaño, periodista; Jordi Cabré, periodista i escriptor; Sara González, periodista a El Periódico; i Laura Aznar, periodista a Crític.
- Vis mere