Episoder
-
I del 2 av Å fortelle sin historie utforsker vi hvilke vinklinger som er nyttige å ta med når man deler sin historie. Hva kan innholdet i historien være og hva er det viktigste? Hvordan kan egentlig en pasient- og pårørendehistorie formidles? Vi får tips fra personer som har erfaringer med det å dele.
-
Å fortelle sin historie handler om å dele av sin erfaring til andre og hvordan man kan forberede seg. I del 1 snakker vi om hvordan det oppleves å fortelle og hvem som kan bli spurt om å bidra.
-
Manglende episoder?
-
Kan vi benytte oss av den nære sammenkoblingen mellom kroppen og det mentale til det beste for oss selv? Hva kan øke livskvaliteten? Dette er den andre av to episoder om irritabel tarmsyndrom. Pasienter og fagpersoner formidler sine erfaringer.
-
Å være pårørende til en pasient gir både muligheter og utfordringer. I denne episoden snakker Lærings- og mestringssenteret med fagfolk, pasienter og pårørende om pårørendes betydning. Hva er til hjelp for de som står nært rundt en pasient, og hvordan kan vi snakke sammen om det som er vanskelig?
-
Hva er irritabel tarmsykdom? Kan det påvirkes? I denne første av to episoder fra Sykehuset i Vestfold om irritabel tarmsyndrom (IBS) utforsker vi hvordan det er å leve med IBS. Du får møte pasienter, sykepleier, lege og ernæringsfysiolog med lang erfaring.
-
Ikke nok med at man er syk over tid, man forholder seg til et helt system av hjelpere! I denne podcasten er det gode innspill til deg når du må gjøre helsevalg med nok av dilemmaer. Her kan du få del i et samvalgsverktøy.
-
Sorgen har mange former og mangler ofte ord. Når vi lærer om sorgprosessene er det lettere å støtte seg selv og forstå andre. Prest Liselotte Wettby jobber kontinuerlig med sorg ved Sykehuset i Vestfold. I denne podcasten får du del i sykehusprestens erfaringer med hva sorg er, hvordan sorgen uttrykker seg, og hvordan vi kan møte sorg både i oss selv og hos hverandre.
-
Når helsen blir en utfordring gjelder det å finne måter å styrke seg selv på. Det er mye å velge i. I denne podcasten får du innspill og inspirasjon om hva du trenger til din prosess.
-
Hvem vil ikke hjelpe seg selv? Selvhjelp er en prosess, og det er mulig å få innspill av andre på veien. Hva skjer når flere møtes for å hjelpe seg selv, sammen? Selvhjelpsgrupper er for helt vanlige folk.
-
Når du først har blitt syk er det er nok av kunnskap å finne. Men hvilken kunnskap kan du stole på og hvor finner du den? Denne podcasten kan være en hjelp til å orientere seg i informasjonsjungelen.