Episoder
-
מגהלאג הוא יוטיובר שעושה תחקירים מאוד מפורטים. הוא הראה מה הסיפור עם משקפיים שאמורים לעזור לעיוורי צבעים, ושלח איירטאגים לכל מיני מקומות בעולם בשביל להשוות למידע על מעקב של חברות השילוח - ומצא, בקצרה פערים.
היעד הבא שלו זה האני - תוסף דפדפן של פייפאל שאמור למצוא לך קופונים רגע לפני שמשלמים. הטעות של מגה לאג הן שתיים עיקריות (בחלק הזה. הוא הבטיח עוד חלקים לתחקיר):
זה שותה לאחרים את האפילייט, כולל ליוטיוברים שמקדמים את התוסף בתשלום. כלומר אם לחצתם על לינק אפילייט ואז חיפשתם הנחה בהאני, גם אם לא יימצאו הנחות, האני תקבל את האפילייט ולא הלינק שאיתו הגעתם לחנות.התוסף לא באמת מוצא החנות שוות (כאלה שאפשר למצוא ידנית) כי הוא נותן לחנויות שליטה על איזה החנות אפשר למצוא עבורן.הוא הראה גם שזה משהו שידוע לצוות של היוטיובר כבר שנתיים, אבל חוץ מלהפסיק את ההתקשרות איתם, לא ממש עשו עם זה כלום ולא עשו מזה רעש.
שחר חושב שההתמקדות שלו באיכות התשובה שקיבל מהצוות של אותו יוטיובר, כאילו הם שירות לקוחות או משהו, הייתה מוגזמת.
עכשיו מה שמכעיס בסיפור הוא הלא-תגובה של האני\פייפאל. הם אמרו לדה וורג' שהם עובדים לפי "כללי התעשיה" (יענו, כולם עושים ככה), והוסיפו תיאור שיווקי של המוצר שלהם. זה מה שהם אמרו לדה וורג':
האני פועל לפי כללי התעשייה והפרקטיקות שלה, כולל שיוך הקליק-האחרון (הסבר שלנו: לצרוך העמלה).
האני הוא בחינם. הוא חוסך כסף למיליוני קונים בכל הזדמנות אפשרית. האני עוזר לסוחרים להפחית נטישת עגלות והשוואת קניות, תוך הגדלת שיעורי ההמרה במכירות.
Honey follows industry rules and practices, including last-click attribution.
Honey is free to use and provides millions of shoppers with additional savings on their purchases whenever possible. Honey helps merchants reduce cart abandonment and comparison shopping while increasing sales conversion.
לרלרת
שחר ממליץ על Star Wars: Skeleton Crew בדיסני+.
שחר ממליץ על חנות המשקפיים של ארתור וולמן
-
סיפורו של השיר שתמיד היה שם ואיכשהו התגלה אחרי 17 שנה.
1984
הקלטה ושידור: נער גרמני בשם דריוס ס. מקליט שיר משידור של תחנת הרדיו Norddeutscher Rundfunk (NDR) על קלטת. - השיר, שנודע מאוחר יותר כ-"Subways of Your Mind" של הלהקה FEX, משלב השפעות של ניו ווייב ופופ והופך לחלק אהוב במיקסטייפ של דריוס.
2007
חיפוש מקוון מוקדם: לידיה ה', אחותו של דריוס, משתפת קטע מהשיר בפורום Spirit of Radio, בתקווה שמישהו יזהה אותו. - זהו אחד הניסיונות הראשונים המתועדים לחשוף את מקור השיר.
2019
תהילה אינטרנטית: - השיר זוכה לתשומת לב בינלאומית ונקרא "השיר המסתורי ביותר באינטרנט" (TMS) לאחר שיתוף בפלטפורמות כמו רדיט ויוטיוב.
- נוצר תת-פורום ייעודי, r/TheMysteriousSong, שבו גולשים משתפים פעולה כדי לגלות את זהות היוצרים.
מרץ 2023
שילוב במוד של Doom: - השיר משולב במוד MyHouse.wad למשחק Doom II.
- המוד נוצר בהשראת הרומן House of Leaves מאת מארק ז. דניאלבסקי, שעוסק בבית עם פנים משתנה ומבוך מסתורי.
- המוד משלב מרחבים לא-אוקלידיים וארכיטקטורה משתנה, המשקפים את נושאי הרומן.
- "Subways of Your Mind" מתנגן מרדיו של רכב בתוך המוד, מה שמעצים את האווירה המסתורית.
אוקטובר 2024
גילוי להקת FEX:
- משתמש רדיט בשם "marijn1412" מוצא מאמר משנת 1984 בעיתון Nordwest Zeitung, המאזכר את FEX, להקה מקיל, גרמניה.
- המאמר מתאר ש-FEX זכתה בתחרות כישרונות בברמן ומציין שמוזיקת הלהקה משלבת השפעות של רוק, ווייב ופופ.
- "marijn1412" מזהה את שמו של אחד מחברי הלהקה ומתקשר אליו כדי לשאול על הקלטות ישנות.
נובמבר 2024
אישור והכרזה פומבית:
- חבר הלהקה מוסר הקלטות הכוללות גרסה של "Subways of Your Mind", המאשרת את זהות היוצרים.
- לאחר התייעצות עם חברי הלהקה, הם מסכימים לחשוף את השיר לציבור.
- לידיה ה' מביעה תודה לקהילה: "אני עכשיו בטוחה ב-100% ש-FEX היא הלהקה שכתבה והקליטה את השיר, ולכן הפתרון לתעלומה הכמעט אינסופית הזו נמצא."
דצמבר 2024
הקלטה מחדש ושחרור רשמי:
- FEX מקליטה מחדש את "Subways of Your Mind" ומשחררת אותו בפלטפורמות כמו Bandcamp ו-YouTube.
- ניתן להאזין לשיר ב-Bandcamp וב-YouTube.
לרלרת
מרגיש את הגב - מחליק באמבטיה
סמול טוק לגו
שחר הדפיס לאלון גרעיני מכסים למכונת הארקייד שהוא בונה.
-
Manglende episoder?
-
בדקנו את יכולות ניתוח התמונה בזמן אמת של צ'אט GPT ואפשר לסגור את הבאסטה.
לרלרת
שחר ממליץ על Horizon - Forbidden West
שחר לא עף על Indiana Jones ועיגול התמלוגים
-
חברת Virgin Media O2 בבריטניה נלחמת בסקאמרים עם בוטית שתדבר איתם על חתולים ולא תבין איפה לוחצים. עד שלהם יהיה בוט ואז פשוט בוטים ידברו אחד עם השני ויגמרו את כל החשמל בעולם.
הסבתא AI בסרטון לא מטרילה סתם שירות לקוחות, ולא מתבלבלת עם איך להפעיל את המחשב שלה.
המטרה של הסבתא הזו, דייזי קוראים לה, היא להטריל נוכלים שמתחזים לאנשי תמיכה ומנסים לקבל מידע של קורבנות או להשתלט להם על המחשב.
https://youtube.com/shorts/JUJq12aBlUs?si=pyvOZh1nsudL3fOv
אלה נוכלים שאומרים "אני מהבנק", "אני מחברת התקשורת כלשהי", "אני שוטר אמיתי הנה תעודת שוטר לא מזויפת" או וואטאבר - "בוא תיתן לי פרטים", או "בוא תוריד תוכנה שאני אתקן לך את המחשב מרחוק".
מי נופל בזה? הנוכלים מטרגטים אנשים מבוגרים, אנשים בלי הבנה טכנולוגית, אנשים עם קשיים בשפה המקומית או שילובים של האוכלסיות האלה.
אז ספקית הסלולר הבריטית Virgin Media O2 אימנה רובוט על תוכן של שיחות הונאה כאלה, אספה ואוספת מלקוחות מספרים ידועים של סקאמרים, והסבתא דייזי תענה להם במקום הלקוחות.
היא תתיש את הסקאמרים עם כל מיני "רגע, מה ללחוץ? איפה הכפתור הזה", תתן להם מידע שגוי או תחפור על התחביבים שלהם, וככה היא תבזבז להם את הזמן. החברה טוענת שהצליחה למשוך סקאמרים גם לשיחה של 40 דקות.
זה קמפיין שגויסה אליו פליטת ריאלטי, איימי הארט מלאב איילנד, שהעידה שבעצמה הייתה קורבן לנוכלים ונגנבו ממנה 5000 פאונד. אז יש מצב שיתפרסמו סרטונים עם הקלטות של הנוכלים, מה שיעזור לקורבנות פוטנציאלים להבין איך הנוכלים פועלים, ולהיזהר. וגם - נקבל המון שעות של בידור עם שיחות מצחיקות בין בוטים לנוכלים.
כן, הנוכלים יכולים להחליף מספר או להתחזות, אז יהיה פה מרדף ארוך של חתול ועכבר, עד שהנוכלים יפעילו בוטים, ואז פשוט נראה בוטים מדברים אחד עם השני לנצח.
https://www.youtube.com/shorts/JUJq12aBlUs
לרלרת
מצלצלים לשירות הלקוחות של מיקרוסופט, החברה שהקימה את קופיילוט, שמה אותו במקלדת ואמורה להיות מובילה ב-AI. זהו מרכז שירות הלקוחות של (Microsoft (Microsoft Customer Care Center בטלפון 09-7625400 Flight simulatorנעמה נעזרה ב-AI, אז ככה הגבתי לה.שתי המלצות של אהוד: וויקד והנכסשחר ממליץ על משחק הציד The Hunter: Call of The Wild. המשחק אמנם יצא ב-2017 אבל הוא עדיין נראה מצוין ומצליח להיות מעניין למרות הקצב האיטי שלו. הגרסה הבסיסית חינם ב-Game Pass והיא כוללת שתי שמורות, אם אתם רוצים כלבי ציד, זה 20 שקל לגולדן רטריבר. השוואה לחלק של הציד ב-.RDR2
-
וגם: מהנדס התוכנה חובב האורקות שהוסיף אותו למקלדות שלנו, והמעצב שהוסיף את ביגפוט אחרי שנהג בג'יפ ושמע דיון מעניין ברדיו.
בשבועות הקרובים יצטרפו 8 אמוג'י חדשים למקלדות של כולנו - פנים של נניח חרדה, ענן של מכות, ליבת תפוח נגוס, אורקה (קטלן), יצור שעיר (שהוא גם ביגפוט או ייטי), טרומבון, מפולת, תיבת אוצר, וגם הוסיפו גווני עור לאמוג'י קיימים.
"אנחנו מתמקדים במדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה," סיפרה לי שרה אשלי, מורה שתלמידיה בתיכון אברדין יצרו את אימוג'י הטרומבון. היא הוסיפה שהם החליטו להגיש הצעה לאימוג'י חדש במסגרת שיעור בכתיבה טכנית.
הם דנו באימוג'י שהסיכוי לאישורו הוא הגבוה ביותר. "רבים מהתלמידים שלנו נמשכים למוזיקה. הם משתתפים בקורסים של תזמורת ולהקות. כמה תלמידים שניגנו בטרומבון אמרו: 'היי, בואו ניצור אימוג'י של טרומבון.'"
אנדרו פיניאטו, מעצב מפלורידה ששלח את ההצעה לאימוג'י של ביגפוט בשנת 2021, מספר שההשראה התחילה מחיבור אישי. "היה לי ג'יפ ישן, דגם 1978 CJ5, שתמיד דמיינתי שנוסעים בו לחפש את ביגפוט." הוא החליט לקחת את הבדיחה של חבריו צעד קדימה והוסיף מדבקה של ביגפוט.
האם יש ביגפוט? "אני משאיר את המחשבה פתוחה. אי אפשר לדעת. יש כל כך הרבה שטחים פתוחים, ומי יודע מה עוד יש שם? אבל זה בהחלט נושא כיפי להתווכח עליו."
יום אחד, הוא הקשיב לתכנית רדיו שדיברה על אימוג'ים של יצורים מיתולוגיים. "יש חייזר, בת ים, ערפד, פיה, וגם טרול יצא בשנה שעברה. אבל מכל הדברים, אין ביגפוט." הוא הוסיף: "חשבתי שזה יהיה ממש מגניב לתרום 'אות' חדשה לאלפבית הגלובלי."
מרקוס דל סול ויבס, מהנדס תוכנה מספרד שהגיש את ההצעה לאימוג'י של קטלן, סיפר: "ביליתי הרבה זמן בצפייה בסרטי טבע. זה מדהים כמה הם חכמים ואיך הם משתפים פעולה בציד." עם זאת, הוא מעולם לא ראה קטלן אמיתי.
בשנת 2019, מרקוס רצה לרשום דומיין בשם אימוג'י של קטלן, אך הבין שהאימוג'י הזה לא קיים. אז הוא החליט לברר איך מגישים הצעה, ועשה זאת.
לרלרת
אהוד מרגיש את הגב ומפחד להחליקשחר החליף את העכבר בכדור עקיבה ויש לו תובנות בנושא. הסוללה אמורה להחזיק ארבעה חודשים על כל טעינה אבל העכבר לא מגיע עם כבל טעינה וכאילו, מה הסיפור שלכם, זרקו פנימה כבל. Logitech MX Ergo Sהמלצה בדקה:
הספר "אני יכול להסביר של דורון פישלר עם איורים של לי להב (שניהם התארחו פה)רדיו לגו שמקבל קצת הייט מכל מיני אנשים -
JBL הוציאה אוזניות חדשות - Tour Pro 3 וסונוס הוציאה רמקול חדש - Arc Ultra. שחר בדק את שניהם ואתם יודעים שהוא הולך להתלונן.
לרלרת
שחר מנסה לתקן את המזגן
שחר אכל לראשונה מרק תימני
-
מה זה SearchGPT? מה ההבדל בינו לבין גוגל, ומה הקשר לפיצריות בצרפת?
עשיתי (אהוד) את התחקיר לאייטם הזה בעזרת SerchGPT בעצמו בשביל להבין מה הסיפור פה ואם יש פה מהפכה. שיחקתי איתו קצת בעצמי, ומכיוון שאני גם טרול שאלתי אותו (בעברית) את השאלות שבכותרת.
נתחיל מהשאלה האחרונה - צ'אט ענה ככה: "אין קשר ישיר בין SearchGPT לפיצריות. עם זאת, באמצעות SearchGPT ניתן לחפש מידע על פיצריות בצרפת ולקבל תשובות מפורטות, כולל המלצות, כתובות, שעות פתיחה וחוות דעת, בצורה מהירה ונוחה." אז מודה, 1:0 לרובוט.
לגבי השאלה הראשונה, אין פה הרבה מה להרחיב, אבל נאמר זאת כך - זוכרים שצ'אט ג'יפיטי לא היה מחובר לאינטרנט וענה על שאלות עם הזיות ושטויות מוחלטות? אז עכשיו הוא מחובר לאינטרנט ומוצא שם תשובות שהן הזויות, אבל לפחות הוא מביא מקור. וכן, זה תומך בעברית באופן מלא ואפילו די טוב.
לגבי ההבדל - גוגל נותן רשימת לינקים כתוצאות, ורק לאחרונה התחיל לתת תשובות תכלס. מיד כשהוא עשה את זה, גילו שהוא מתבסס על רדיט ומציע לשים דבק על פיצה או לאכול סלעים. - אם כי זה היה בשוליים. בכל מקרה, גוגל רק עכשיו מציעה את זה כפיצ'ר מרכזי וכרגע ב-100 מדינות (בלי ישראל).
אז עשיתי בדיקה, עדיין לא מעמיקה, ומכמה דברים שחיפשתי בעברית, למרות פה ושם פספוסים (לא באמת הזיות, צחקתי כמובן), אבל זו התחלה לא רעה.
שאלתי מי זה אהוד קינן והבהרתי לא הכימאי, והוא נתן תשובה נכונה, לפחות על פי המידע שיש באינטרנט.חיפשתי תשלום מקדמות מס הכנסה וקיבלתי בדיוק את הלינק שאני צריך.שאלתי כמה עולה מזגן וקיבלתי טווחים והפניה לזאפ.חיפשתי באנגלית ובעברית החלפת פנים בפוטושופ והוא נתן הוראות צעד אחר צעד ולינק ליוטיוב. פה הוא קצת חיפף: בעברית המדריך היה בן 12 - מאוד לא רלוונטי. באנגלית היה מדריך בן ארבע שנים, שזה משהו לעבוד איתו, אבל עדיף מדריך שמתבסס על גירסאות עדכניות יותר.ואז הלכתי על שיחה: שאלתי איך מגיעים מתחנה מרכזית תל אביב לשוק הכרמל, הוא נתן קווים, ובהמשך שאלתי אותו מה יהיה מזג האוויר ומה יש לאכול שם, והוא הבין מהההקשר שאנחנו מדברים על השוק ונתן תשובות רלווטיות (אבל של מקומות שסגורים, כי בכל זאת שבת). בסוף שאלתי על הגעה עכשיו, ובגירסת הווב הוא הבין ששבת והמליץ על נעים בסופ"ש (אבל לא דייק בקווים).בעיני, עדיין יש יתרונות לגוגל במיוחד כשאפשר למקד את החיפוש לסרטונים, תמונות או גוגל מפות וכדומה. כמובן יש עדיין את החיבור לאקוסיסטם של השירותים האחריים שלהם והמוצרים הפיזיים - טלפונים והגוגל הום. אבל לגמרי יש לי פה כלי עבודה נוסף ולראשונה מזה מלא שנים - יש מישהו שנותן להם פייט טוב בתחום החיפוש.
לרלרת:
המשחק החדש של מריו - אהוד נשלח מטעם הפודקאסט להצצה ראשונה, והאמת היה די מגניב. עשו שם משחק על מסך קולנוע גדול בשיתוף הקהל - שזו דרך מצוינת להשיק משחק. והמיני משחקים שם - אלה שזכיתי לראות ולנסות היו די כיפים - חיתוך סטייק, טריאתלון ועוד כל מיני.
-
הצ'אט של OpenAI קיבל תודעה כמו סקיינט ופנה ליוזר מיוזמתו. מצד שני מאסק הציג רובוטים ואז היה דיבור שיש להם מפעילים.
צ'אטג'יפיטי פנה לפני כחודש ליוזר ושאל אותו איך הולך בתיכון, מיוזמה שלו. היוזר שם את זה ברדיט ונהיה פופולרי. ואז אופן איי איי אמרה אופסי, מתקנים. לטענת החברה התקלה הייתה שהצ'אט הגיב להודעה שנשלחה תקולה אליו והגיעה ריקה. אבל לא מן הנמנע שתהיה אופציה כזאת בלי תקלה.
מצד שני, הרובוטים לא כאלה עצמאיים, עדיין. באפריל דווח שהחנויות שלהם שאפשר פשוט לצאת וכאילו מצלמות עושות בשבילך את בחשבון, מופעלות על ידי עובדים מהודו שבודקים ידנית את הצילומים ובגלל זה הקבלה מגיעה לפעמים רבע שעה אחרי שיצאת.
באירוע של טסלה שהציג את אופטימוס לאחרונה, היו דיווחים על כך שהרובוטים מקבלים סיוע מרחוק ומופעלים על ידי בני אדם, כולל רובוט שמודה בכך בוידאו.
לרלרת
פינת להרגיש את הגב: אהוד היה בסיור בירושלים ולקח כסא.אהוד שיחזר שעון של אמא שלו.מתברר שצריך להצהיר מראש על הבאת מברגה ברכבת אם אתה נוסע לתלות מדפים. -
בריטניה מוותרת על איי צ'גוס שאותם מייצגת סיומת האינטרנט io. מה יקרה מפה ואיך זה קשור לצבא ארה"ב?
לפני 300 שנה צרפתים הביאו עבדים לאריכפלג צ'אגוס הסמוך אפריקה, ועכשיו אולי מלא סטארטאפים יצטרכו להחליף את כתובת האתר שלהם.
בין לבין קרה הרבה, אבל כדי לדחוס כאן את מה שרלוונטי: החל מהמאה ה-19 בריטניה שלטה באיים, ובשלב מסויים החכירה שם שטח לבסיס צבאי אמריקאי.
ב-1968 מארוציוס קיבלה עצמאות מבריטניה ורצתה את צ'אגוס, אבל בריטניה כזה: אהה לא. עד לפני שבוע, שהיא אמרה בגדול טוב אז כן, אבל עדיין יהיה בסיס צבאי לעוד 99 שנים.
ועכשיו הקשר לדומיינים: סיומת האינטרנט של הארכיפלג הזה הייתה IO שזה גם דומה ל-1 ו-0 הבינארים, גם מזכיר אינפוט/אאוטפוט שהופך את זה למגניב לסטארטאפים.
במציאות זה פשוט Indian Ocean. כן, את British Indian Ocean Tertitory קיצרו לשתי האותיות שהן כל האוקיינוס. למה? שראג.
האיים עדיין קיימים, אבל יהיו חלק ממאוריציוס ולא ישות נפרדת ולכן הסיומת הייחודית שלהם IO כבר לא תייצג אותם, והיא עלולה, אולי, לא בטוח, להימחק על ידי IANA - הארגון שאחראי על סיומות האינטרנט.
מצד שני, זה יכול לקחת מלא זמן. את yu של יוגוסלביה, למשל, ביטלו אחרי כמעט 30 שנה. תרחיש אפשרי: מאוריציוס תקבל בעלות על הדומיין הזה ותעשה ממנו כמה גרושים.
לרלרת
מרקז בראונלי מתייחס יפה לכל הביקורות על אפליקצית הרקעים שלו, אומר שיתקן את התמחור, הפרסומות ואיסוף המידע, ומתעקש שגם אם יש קבל קטן לאפליקציה הוא עדיין קיים.חמוציייםםם - האם שחר אוהב עמבה ויהיה מוכן לנסות? -
מישהו החביא טלפון על איזה עמוד בעיר ומשאזם את כל השירים שהמיקרופון מצליח לשמוע. מסקנה: יש בעולם אנשים מגניבים מאיתנו.
יש אתר בשם בופ ספוטר (Bop Spotter) שמה שרואים בו זה הסבר קצר על מה הוא ולמה הוא (נגיע לזה) ומצד ימין יש פשוט פלייליסט שאפשר לנגן קטעי שירים, על רקע של רעשי רחוב ברובע מישן הלטיני בסן פרנסיסקו.
ריילי וולץ, שאין לי טייטל אחרי לתת לו חוץ מאשר איש מגניב יותר מאיתנו, סיפר שהוא החביא אנדרואיד מחורבן על איזהשהו עמוד בעיר, חיבר אותו למטען סולרי ולווייפיי חינמי, ומאז הוא משזם את כל השירים מהטלפונים של העוברות והשבים ברחוב, ואוגר אותם בפלייליסט באתר שלו (אגב, תודה לאילן פאר שסיפר לי על זה).
למה לעשות את זה? אם נקצר את התשובה שוולץ נתן לאתר SFGate: זה מגניב ונותן הצצה לתרבות של סן פרנסיסקו, אבל הוא גם מדבר באתר שלו על תרבות המעקב אחרינו ואומר שזה כמו שוט ספוטר, רק לשירים.
במשפט: שוטספוטר זה מוצר שבעזרת מיקרופונים וחיישנים ברחבי ערים, מזהה צליל של ירי ומבודד אותו מרעשים דומים (כמו זיקוקים או אגזוזים), ושולח את המשטרה למיקום המדויק שבו הירי קרה. זה מפוזר בכל מיני ערים בארה"ב.
אם נחזור לוולץ, יש לו פרויקטים מגניבים ובהם מחולל מסלולי אימון בכל מקום בעולם, מפת השוואת מחירי פאסט פוד בארצות הברית ועוד דברים ששווה לראות.
לרלרת
אהוד נאבק בשרטוט של רכב בטופס לביטוחהטלפון של אהוד ספג מוך כיסלמה מחסנים בבניין לא נפתחים החוצה - זה אמור להיות חדר אחסון והרווח לדלת מבוזבז. זה כדי שלא יפלו עליך דברים? בחנייה החדשה בשניידר כל הדלתות הפוכות מהתקן. -
למה שמישהו ירצה, יוריד או ישלם על אפליקציית הרקעים של מרקז בראונלי? אנחנו לא יודעים אבל בראונלי מבטיח שהוא עובד לשפר את האפליקציה.
עמיתנו, היוטיובר והפודקאסטר מרקז בראונלי, אמר בפתיחת סרטון הסקירה של האייפונים החדשים שכולם שואלים אותו היכן הוא משיג את הרקעים שמופיעים בסקירות שלו (ושזה חיפוש נפוץ בגוגל), ולכן הוא משיק אפליקציה לרקעים - שיש בה מלאן פרסומות ויש גירסה בתשלום. זה בעצם מרקטפלייס, שבו הוא חולק את ההכנסות ממכירת רקעים עם האמנים.
ואז כמובן האינטרנט יצא עליו. זה התחיל בזה שלא צריך אותה, כי אפשר פשוט לחפש בעצמך תמונות באינטרנט ולשים כרקע, המשיך מזה שהאפליקציה שותה מלא מידע בשביל הפרסומות, המשיך בזה שיש רקע שהוא סתם מלבן כתום, והייתה ביקורת על מודל חלוקת הרווחים - חצי חצי שזה יותר גרוע מאפל שלוקחת רק 30%.
ואחד הדברים האחרונים היה גילוי שמרקז צייץ ב-2016: כלל הזהב מספר 1 של האינטרנט: לעולם אל תנסה לגבות תשלום על משהו שכבר היה בחינם.
במהלך הסערה הוא הגיב חלקית על הדברים. אמר שיש כאלה שביקשו וזה מיועד להם. הוא אמר שיעבדו לתקן את איסוף המידע ועובד על ערך מוסף למנויים בתשלום.
אגב, האפליקציה לא הייתה הרמטית, אז מישהו הצליח לייצר סקריפט שדרך ה-API של האפליקציה שותה את כל הרקעים, וקרא לזה https://github.com/nadimkobeissi/mkbsd. מרקז גם העלה לטוויטר שלו הזמנה לאירוע של טסלה, ובגלל שזו הייתה תמונה לגובה, בתגובות צחקו על זה שזה רקע שהוא מוכר בכסף או תמורת צפיה בפרסומות.
ספצפית המלבן הכתום, שהוא כמובן משהו שפשוט אחד האמנים העלה, אולי כהטרלה, הוא סמל לכל האפליקציה. גם אם יש כאלה שרוצים את הרקעים הספציפיים האלה, ואפילו אם מתוכם יש כאלה שמוכנים לשלם עליהם, קשה לי להאמין שזה משהו שרוצים בסקייל. למרות שמרקז מדגיש שכל הרקעים מיוצרים על ידי אמנים אמיתיים ושאין כל שימוש ב-AI, עדיין אפשר למצוא בקלות רקעים בגוגל או במאגרי תמונות או לייצר עצמאית ב-AI, ואפשר לדון על האתיקה של AI וכמה הם גונבים ידע מאמנים. הנקודה היא שהאפליקציה הזאת היא כמו הקפה כאילו שהיה מעיין פרויקט אמנות מהניינטיז בתל אביב שהגיע לחדשות. אנשים יושבים ועושים פנטומימה של לשתות קפה, ומשלמים על זה, סתם בשביל הקטע.
לררלת
שחר משהו על האייפוןמעשה בשלושה משלוחים מאמזוןאהוד על סרטון שהעלה לטיקטוק והפך אותו ל"מומחה" -
אפשר לקחת תכנים אקדמיים ולהנגיש אותם, אפשר לקחת ראיונות ארוכים ולהוציא מהן תובנות מרתקות. אהוד בחר לקחת כלי AI חדש בשביל בדיחות עלובות
כולם שיחקו עם הכלי של גוגל שיוצר פודקאסטים באנגלית מטקסט בלבד, ועשו דברים נפלאים כמו לקחת חומרים אקדמיים ולהנגיש אותם, לקחת ראיונות גולמיים ולעשות מהם פודקאסט סיפורי, ולקחת אתר של חברה שלא ברור מה היא עושה ולייצר מזה פודקאסט שמסביר עליה.
ואני החלטתי ללכת על בדיחות אבא שכבר בשנות ה-80 היו מביכות. ולא סתם בדיחות אבא, אלא כאלה שמבוססות על שמות של אנשים מוכרים, סטייל הנר של גולדה מאיר וזרקו על אבא אבן - ספציפית לא אלה. תיכף נשמע איזה כן.
בטקסט שהעלתי לא כתבתי שמדובר בבדיחות. כתבתי שאלו חוויות שהיו לי עם אנשים מפורסמים, ואז עשיתי רשימה ממוספרת של הבדיחות. גוגל בעצמו הבין מההקשר שמדובר בבדיחות ויצר פודקאסט בין שני מגישים שאומרים שהם צוללים לעולמות משחקי המילים ובדיחות האבא - שזה היה החלק המדהים.
בואו נשמע קטע.
התוכנית עצמה הייתה רבע שעה שכוללת בליל של הסברים נכונים, שגויים ועירוב של השניים של הבדיחות, נסיונות למצוא רבדים שאין שם באמת, לרלורים ונסיונות להתבדחות בין המנחים, וניסונות לתת הקשרים הסטוריים ותרבותיים לבדיחות. אני מאמין שעם עבודה ותיקונים ידניים היה אפשר להוציא אחלה דבר שמנגיש את הטמטום הזה למי שאינו דובר עברית, ויותר חשוב - אינו בקיא בהסטוריה ובתרבות של ישראל.
עכשיו נשמע את הבדיחות ו Shahar Shoshan ינסה לתרגם אותן חזרה לעברית אם הוא הבין אותן.
התוצאה הייתה פודקאסט של בערך רבע שעה שחתכתי לקצת יותר מ-7 דקות והעלתי ליוטיוב וגם העלתי לשורטס כל אחת מהבדיחות עם הנסיון להסביר אותה והכל בפלייליסט ביוטיוב שלי - ehudk.
לרלרת
אהוד קנה שטויות באינטרנט. חלקן שימושיות. -
אפל השיקה את סדרת האייפון 16 והחידוש הכי מרהיב היה היצירתיות שבה היא מעוותת את המציאות. בואו נדבר על זה.
שחר מתעצבן על אפל, מה חדש?הנה כמה נושאים שעלו: 48 MP 2 in 1 Fusion Camera, Optical Quality, Apple Intelligence, Quad Pixel
אפשר לצלם וידאו ב-4K120fps ב-HDR, ו-Dolby Vision ו-Studio Quality Mic.
בדוגמה הם הראו צילומים על סט עם תאורה, שחקנים וניצבים. אבל הדבר היחידי שלא היה שם זה איש סאונד כי לפי אפל, המיקרופונים המובנים בטלפון, הדבר הזה שהצלם מחזיק בידיים רחוק מהשחקנים, הם דיי והותר.
https://www.youtube.com/watch?v=QwzMfjd2IsQ
לרלרת
אהוד רוצה ש-AI יעשה דברים פשוטים כמו להגיד לו איך להכניס מעטפה למדפסת ושזה יצא נורמלי. -
פעם בכמה שנים מאז קום האינטרנט, ולמעשה מאז שהאנושות פיתחה את השפה, קם אתר שיש לו מטרה אחת - לתת לאנשים לשחק אחד עם השני. הפעם זה עם מיליון צ'קבוקסים מסודרים במלבן ענק שאתה יכול פשוט לסמן ולבטל, ככה ביחד עם כולם. אז כמובן שאנשים עשו מסרים אחד לשני וכל מיני יצירות באמצעות פשוט סימון הקוביות לפי סדר מסויים - כאילו הייתם עושים ציור במחברת חשבון על ידי צביעה של קוביות מסוימות.
מצד שני הוא ניסה לשים מגבלות - לעשות שהקוביות יהיו מסודרות לפי גודל המסך שלך, ככה שאם ציירת משהו הוא לא בהכרח יופיע לאחרים. אבל הם כן כתבו מסרים באמצעות ביטים. אפשר לסמן ולהוריד סימון מכל 8 קוביות כדי לקבוע אות באסקי, וכתבו לו באתר שלו URL של אתר אחר - catgirls dot win ואז לוכסן ומשהו שלא חשוב לסיפור.
מה שכן חשוב הוא שזה הוביל לדיסקורד שנפתח סביב האתר. ואז בצ'ט התלהבו שהוא הגיע ואמרו לו לסדר את הלוח ל-1000X1000 והראו לו כל מיני ציורים שהם עשו שם, כולל מסך כחול של ווינדוס, גיף של ג'ייק גילנהול (דקה 7:09 בסרטון), ריק רול ועוד. הוא פירסם על זה וידאו ואמר כמה זה הגניב אותו לראות קהילה מתארגנת סביב יצירתיות כזאת. איזה כיף שיש אינטרנט. פה אפשר לקרוא עוד.
לרלרת
שחר עשה מבחן רמקולים ניידים, כדאי לכם לקרוא.לוח בקרה הולך לגמלאות. לפי גיקטיים באחד ממסמכי התמיכה של ווינדוס נכתב שצריך לעבור לאפליקצית ההגדרות ושהקונטרול פאנל יצא משימוש.שחר ממליץ על הדוקו החדש על אפולו 13. יחד עם זאת, הוא לא יודע למה שמישהו יעשה עוד סרט תיעודי על זה כי כבר יש לא מעט ואין להם מידע חדש שאיש לא שמע.אהוד על אבנירו - הגירסה העברית ל What Beats Rock.
-
אחד מהגאונים פרסם בטיקטוק שהוא עלה על גליץ' במערכת של בנק צ'ייס. וכדי לנצל את ההאק לאינסוף כסף, כל מה שאתה צריך לעשות זה לכתוב לעצמך צ'ק ולהפקיד אותו לחשבון שלך. זה יאפשר לך למשוך מזומן בסכום של הצ'ק והופ הנה גילית באר של כסף.
חלקי המוח לא ממש הקדישו לעניין שתי שניות מחשבה כדי להבין שלמערכת לוקח יום לעבד את הצ'ק ומה שהם עושים זו הונאת צ'קים. החלק הכי מרהיב פה זה שהם משתמשים בצ'ק על שמם ומפקידים אותו לחשבון שלהם ואת הכל הם עושים בכספוחור שמצלם את הפרצוף המטומטם שלהם.
אה, והם גם פרסמו את עצמם בטיקטוק מפזזים עם ערמת שטרות ומכריזים בגאווה על כל הכסף שהשיגו. היוצר המקורי של הטמטום הזה פרסם וידאו שלו מייבב שהוא מואשם בהונאה.
כן נציין שעל פי אנליסטית סיכונים שעבדה בשוק האמריקאי, לא ניתן למשוך מזומן כנגד צ'ק שהופקד אך לא נסלק עדיין. כך שנראה שאכן מדובר בגליץ' אמיתי שאפשר להם למשוך מזומן, אבל זו עדיין הונאה.
מטהר האוויר שאהוד מדבר עליו הוא ה-Sharp FX-J80 והיחידה שהייתה אצל שחר הגיעה אחרי שהשתמשו בה לצילומי מוצר ומסיבה כלשהי היא פלטה הרבה ריח כשה-Plasmacluster (איוניזטור) פעל. ראלקו יבואן שארפ החליפו את היחידה בחדשה, אותה הפעלתי כחצי שעה מחוץ לבית כדי להוציא את הריח של האריזה. מאותו רגע המטהר החדש פעל מעולה ולא פלט ריח כלל. למעשה הוא הוכיח את היכולת שלו לנטרל ריחות ולהפחית דרמטית את כמות האבק ושחר ממליץ עליו בחום.
לרלרת
שחר שיחק ב Star Wars:Outlaws ובאוואטר ויש לו מה לומר בנושא.גופרו השיקה את ה-Hero 13אהוד מסבך לשחר את הראש עם מתמטיקה.שחר גילה שלאקסבוקס יש ממשק שמייצר עזרים לאנשים עם מוגבלויות שאפשר להדפיס בתלת מימד.https://xboxdesignlab.xbox.com/accessories/adaptive-thumbstick-toppers-for-xbox-controllers
https://support.xbox.com/en-IE/help/account-profile/accessibility/3D-printed-controller-modifications
המלצה
אהוד על מבשלת האץ' בשוק מחנה יהודה.
-
אדם קונובר הסביר מה לדעתו קורה בעולמות הטלוויזיה שבהן סטרימינג היה אמור לעשות מהפכה זולה ואיכותית אבל הוא לא, ואנחנו נרכב עליו ונדון בזה גם.
צפו בו. ואז תשמעו מה דעתנו.
לרלרת
יש משחק עם דמויות AI שאפשר לדבר איתןלפני כמה שבועות סיפרנו על suck up - משחק שבו אתה מגלם ערפד שצריך לשכנע באמצעות התכתבות (או תרגום קול לטקסט) דמויות במשחק להכניס אותך אליך הביתה ושתהרוג אותן. עכשיו מגיע משחק (תודה גיקטיים) שנעשה על ידי אנוידיה וסטודיו , שבו אפשר ממש לדבר עם הדמויות בקול והן עוזרות לך במהלך המשחק עצמו. הנה ההדגמה.
-
מצד אחד, יש כתבות עם מומחי זוגיות ופסיכולוגים שאומרים שזה בעייתי. מצד שני גם אהוד דאג לבת זוג שלו לפסל. בערך.
זה היה הפרק עם הכי הרבה תקלות בשידור שהיה לנו מזה הרבה זמן. ההקלטה המקורית נמחקה ונאלצנו להשתמש בהקלטה מהשידור החי שבו הווליום של הפתיח לא היה מכוון כראוי. היינו אומרים עמכם הסליחה אבל גם הפרק הבא ככה כי הקלטנו אותם ברצף. מפרק 369 זה עובד יותר טוב.
צוקרברג פרסם באינסטגרם תמונה של אשתו במעיל שותה קפה ליד פסל ענק בדמותה וכתב :מחזיר את המסורת הרומית של ליצור פסלים לאשתך", ואז נתן קרדיט לאמן דניאל ארשם. היא הגיבה "יותר ממני יותר טוב?" עם אמוג'י של לב. הוא גם פרסם סטורי עם הפסל וכתב "אי אפשר לפספס אותי".
מכיוון שזה פודקאסט, רצינו לתאר את התמונה עם ה-AI של מטא, אבל הוא לא זמין בישראל אז פנינו לצ'אטג'יפיטי:
בתמונה מופיעה אישה עומדת ליד פסל מודרני ומרשים. האישה לובשת מעיל ארוך ומרופד בצבע ורוד עדין, ומתחתיו בגד פנימי או חגורה בצבע כהה יותר, כנראה אפור. היא מחזיקה ספל בצבע טורקיז מול פניה, התואם לצבע הפסל שלידה.
הפסל מציג דמות נשית במראה מופשט, עם עור בצבע טורקיז. הדמות לובשת בגד שנראה כאילו עשוי ממתכת נוזלית או מחומר מבריק, המתפתל סביבה ויוצר תחושה של תנועה או זרימה. הבגד מבריק ובעל דפוסים גליים, והדמות עומדת על בסיס התואם את צבע עורה, מה שמחזק את הרושם שהפסל כולו הוא יחידה אחת ומרשימה.
הרקע של התמונה כולל עץ גדול עם ענפים מתפשטים, מה שמעיד על כך שהמקום הוא כנראה גינה או שטח פתוח כלשהו. הצמחייה סביב הפסל כוללת שיחים וירק, והקרקע מכוסה במולץ' חום או אדמה. ברקע, ישנה גדר או קיר כהה שמקיף את האזור ומספק תחושה של סביבה סגורה או פרטית.
האינטראקציה בין האישה לבין הפסל, יחד עם הצבעים המנוגדים בין הרקע הטבעי למרקם המבריק של הפסל, יוצרת תמונה עשירה ויזואלית המשלבת אמנות, אופנה וטבע.
בביזנס אינסיידר מצטטים יועצת זוגיות שאומרת שזה דגל אדום ביחסים אם נותנים מתנה כזאת, לא משנה כמה אתה עשיר. בוושיגנטון פוסט כתבו שזו אמנות גרועה של העשירים והמפורסמים.
עכשיו אני לא מבין באמנות, או בלהיות סופר עשיר, או בלמצוא מישהו שיבנה לך פסל של 2 מטר בחצר שלך, שהיא בגודל של עיר קטנה. אבל בתכלס, גם אני (אהוד) יזמתי מתנה פסל לבת זוג שלי , והנה אפשר לחשוף אותו כאן.
לרלרתטיקטוק מלפפוןלוגן מופיט נהיה כוכב טיקטוק באמצעות מתכונים מבוססי מלפפון. הוא חותך אותו לפרוסות ואז מוסיף דברים מבוססים שומן, מלח וחלבון - ואנשים עפים על זה, כותבים על זה, וזה לכאורה הביא למחסור במלפפונים באיסלנד. מחסור קל, אבל מחסור מקליק. ואני פה להזכיר שאנחנו הפודקאסט הראשון בישראל שעשה פינת ביקורת והמלצה על חמוצים. אז בבקשה קליקים אלינו.
ליונסגייט הפיצה טריילר (עד שהעותק הזה יימחק) לסרט החדש של קופולה, Megalopolis, ושילבה בו ציטוטים של ביקורות קולנוע שקוטלות סרטים קודמים שלו כמו הסנדק (פולין קייל - הסרט סובל מעודף אמנות) או אפוקלפיסה עכשיו (וינסנט קנבי - ריקני בליבה). המטרה הייתה לעשות הפוך על הפוך ולהראות שהנה הבמאי המאוד פורה שעשה יצירות מופת לא זכה להכרה בהתחלה ובואו לראות את הסרט החדש.
אלא שהביקורות היו מפוברקות, ובחלק מהמקרים הפוכות ממה שהמבקרים אמרו (ואם היו מחפשים היו מוצאים קטילות או ביקורות פושרות עליו). כתב של וולצ'ר עלה על הסיפור, לינסגייט התנצלה, הסירה את הטריילר ופיטרה את הסוכנות שיצרה את הטריילר. החשד המאוד סביר הוא שמישהו בדרך ביקש מ-AI למצוא ביקורות כאלה מטעמי חיסכון זמן, וככה זה יצא בלי שאיש בדק בדרך.
-
בואו נצפה בפרסומת הזאת רגע. כן, מדובר באנשים שאומרים משהו לתליון שלהם, והוא עונה להם בהודעות בטלפון. זה לא מכשיר ליצור קשר עם אחרים, זה חבר. זה מוצר שמדברים איתו. ולפי טקראנץ' הוא גם מאזין לך ולפעמים יוזם בעצמו שיחה איתך (אבל לא שומר שום דבר על השרתים, חלילה). וזה גם לא מערכון או טריילר למראה שחורה, לפחות על פי דיווחים באתרי טק בעולם. זה מוצר שאפשר לעשות לו הזמנה מוקדמת.
הדומיין friend.com, כך דווח עלה 1.8 מילון דולר מתוך 2.5 מיליון דולר שהיזם, אבי שיפמן, גייס. שיפמן התפרסם קצת אחרי שהקים אתר שעוקב אחרי התפשטות הקורונה, כשהיה בתיכון.
ב-6 באוגוסט הוא צייץ שכבר יש 5,100 הפניות לאתר, וזה לגמרי שווה את הכסף. כשמישהו כתב לו שזה ניצול טוב של כספי גיוס, שיפמן כתב "תאר לך מה אני יכו לעשות עם 100 מיליון דולר". אנחנו היינו קוראים לזה בחור פלפל. היום קוראים לזה סקובידו (איזה מצחיק אני שאני משבש את המילה למרות שאני יודע מה היא באמת).
עד פה נשמע הכי און ברנד ל-2024. מוצר סטייל מראה שחורה, שמועד להפיג בדידות, והאמת למה שלא יצליח? אנשים רוצים לדבר עם המחשב, לא רק לבקש ממנו לכתוב לך קוד לתוכנה או מייל למגייס בחברה שאתה רוצה לעבוד בה.
אבל עכשיו מגיע קטע ביזארי שמצאתי באמצעות דין לנגסם, ידיד מערכת בלי סוללה. בוא נשמע את הראפ הזה של ניק שבצ'נקו. הוא בעצם אומר שאבי שיפמן סתם שורף כספי משקיעים ומעתיק ממנו, כי גם לו יש תליון בשם פרנד (שאפשר גם להזמין). הפרנד של שבצ'נקו הוא לא סתם חבר שמרים לך, אלא שומע שיחות ופגישות ונותן לך סיכומי תכלס עם משימות, שם לך דברים ליומן אם קבעת אותם בעל פה ואפילו עוזר לך ללמוד דברים כמו שפות או נגינה על ידי הצעות מעשיות לשיפור. שבצ'נקו קורא למפתחים להתממשק למוצר ולהוסיף פיצ'רים משלהם.
שיפמן מצידו טוען שהוא היה ראשון ואפשר אפילו לראות את זה בתאריך שבו רכש את הדומיין, והוא גם טוען ששבצ'נקו הסתיר את התגובה שלו ב-X. שיפמן גם הראה בתגובה איזה סרטון מוזר של שבצ'נקו, שבו שבצ'נקו מנסה למכור את התליון שלו לנרקומנים בסן פרנסיסקו (זה גם מה שכתוב בכותרת הסרטון), ולזה שבצ'נקו הגיב שזו בדיחה וזה היה השותף שלו בסרטון, ואז שלף איזה שרשור ברדיט שמאשים את שיפמן בגניבה של עבודה שעשו מתנדבים לאותו אתר קורונה.
הריב הזה לא ייגמר בקרוב (אה, ושבנצ'נקו גם הציע לשיפמן ללכת מכות). נשמע ששניהם צריכים איזה חבר AI שידבר איתם וירגיע אותם קצת. הלוואי שהיה מוצר כזה.
לררלת
אהוד מתחפש לגרנקל סטאן.
עוגיות.
-
מנכ"לית לוג'יטק, הנאקה פייבר, התראיינה ב-29 ביולי לפודקסט דיקודר של הוורג', ואמרה את הדברים הבאים. נתרגם בקצרה, המראיין שואל האם יתכן שיהיה עכבר מבוסס מינוי. היא אומרת "זו אפשרות". ואז הוא שואל אם זה יהיה העכבר לנצח - פוראבר מאוס, ושיהיה תשלום קבוע עבור עדכונים. והיא אומרת כן, ושזה לא שונה משירות שיחות הוידאו שלהם, המנחה אומר שיש הבדל כי זה עכבר והיא צוחקת.
נגיד כבר עכשיו שהאזנתי לראיון המלא, ולא נעשתה פה הוצאה מהקשר. וכולם מוזמנים לשמוע את הפרק המלא של הפודקסט שבו היא מתראיינת.
מכאן כמובן התחילו כותרות על זה שלוג'יטק שעד עכשיו נתנה לכם עכבר בתשלום חד פעמי (כמו כל החברות, וכמו רוב ציוד הקצה שלנו) ועדכנה את התוכנה והפירמוור (קושחה, למי שמתעקש), פתאום תרצה לגבות תשלום. זה כמובן עשה קצת רעש פה ושם על ידי יוטיוברים, והייתה לפחות דאחקה אחת עם מסך שמראה שנגמרו הקליקים וצריך לרכוש עוד (מה שהעלה את התהיה אם הקליקים על ממשק הקניה לא ייספרו, והאם זה בכלל דאחקה שלא הבינו, או נסיון לחזות את העתיד שכן הבינו, וזה חוק פו ואני מבולבל).
אז לוג'יטק הבינו את הנזק שיכול להיגרם מזה ושאנשים יעברו לקנות עכברים של מתחרים כבר עכשיו כדי לא ליפול למלכודת של תשלום. הבנתם? מלכודת - עכבר? מלכודת, קארלללל. מלכודת.
בכל מקרה לוג'יטק הוציאה הכחשה, בין השאר גם לוורג', שאומרת שאין תוכניות לעכבר מבוסס מינוי, ושמה שנאמר בפודקאסט הוא לא מוצר ממשי שמתוכנן, אלא הצצה לתהליך המחשבה הפנימי הפרובוקטיבי (כן, זה מה שכתוב בתגובה של החברה על אפשרויות עתידיות למוצרים בני קיימא.
עכשיו יש פה שתי מסקנות. אחת, היא שמנהלים צריכים לעבור הדרכה וסימולוציה מאוד מאוד מדויקים ומפורטים לפני ראיונות כאלה, כי בפורמט כזה של ראיון ארוך, מראיין טוב יגרום לך להרגיש פתוח ובנוח לדבר על העסק שלך ועל איך לפתח אותו, בזמן שאתה שוכח שיש גם צרכנים בצד השני שכל שינוי הכי קטן יכול להסעיר אותם - לא רק תשלום. גם אם הייתה מדברת על להזיז איזה כפתור בעכבר זה היה יכול להרתיח.
המסקנה השניה היא שבכל זאת נחשף מה שאנחנו יודעים שקורה בעולם הטק - בשביל להישאר רווחי לאורך זמן, יש חברות מדיה וטק שמעדיפות תשלום חודשי קבוע, ולא סתם למכור מלאנתלפים יחידות של משהו ולהמשיך הלאה. אז לא מן הנמנע שאולי לא עכבר, אבל מוצרי חומרה אחרים וחדשים שנקבל - נצטרך לשלם עליהם.
לרלרת
הייתי בסינמה סיטי לראות את דדפול וולברין. סרט כיף, בטח מצחיק יותר מה שיותר עמוק ממני ביוניברס (אני ממש מעט). אבל מה מעצבן? היו 26 דקות של פרסומות. אני מספיק מבוגר לזכור שהיו פעם רק 20. ואני עכשיו זקן רוטן.
ומה יותר מעצבן? שהוליכו אותי בכחש. כשחשבתי שנגמרו הפרסומות, נכבה האור, המסך הוחשך וכיביתי את הטלפון שלי (כי בחיאת מי צופה בפרסומות וטריילרים?), ואז ראיתי סצינה שבהתחלה חשבתי שהיא קולד אופן לסרט - אבל לא! זה היה טריילר לעוד סרט. כלומר, יש הכם בין הקולנוע לצופים שברגע שכבר האור הסרט מתחיל, והם פשוט הפרו את ההסכם הזה.
-
למה צריך לשנות משהו שכולנו התרגלנו אליו, ולחרבש לגמרי את הממשק בצורה לא הגיונית?
בשבועות האחרונים, גוגל החליפה באנדרואידים את השליטה על כיבוי והדלקה של בלוטות' ושל ווייפיי. עכשיו אי אפשר לעשות את זה בקליק - כמו במצב טיסה או הוט ספוט. בבלוטות' צריך ללחוץ פעם אחת ואז בתפריט שנפתח צריך ללחוץ על הכיבוי. בווייפיי (שגם אוחד עם הגלישה הסלולרית) צריך גם ללחוץ ואז נפתח חלון וממנו לוחצים שוב על כיבוי.
שזה כבר מחרפן, כי יש דברים שהם זכרון שריר, פעולות שעושים אוטומטית, כמו למשל הקוד ברכב. יש כאלה שצריכים לדמיין את עצמם מקישים, בשביל להקריא אותו. הם לא זוכרים אותו כמספר, אלא את התנועות שעושים עם האצבע. ככה גם היה אצלי בכיבוי של שני אלה - מורידים את הדלת ברזל (פעם בסמסונג זה נראה כמו הדלת ברזל הזאת שיש בחנויות ברחוב), ופשוט מקישים.
אולי אני במיעוט, שצריך לכבות ולהדליק וויפיי ובלוטות' ורוב המשתמשים רוצים בלחיצה פשוטה להחליף להתקן אחר או רשת אחרת. נגיד. אז חשבתי, אוקיי, יכלו לעשות את זה בלחיצה ארוכה. ושלחיצה קצרה עדיין תכבה ותדליק. אבל אני לא פתית שלג, וזה לא עובד ככה.
לחיצה ארוכה פותחת מסך עם פונקציות דומות מיישום ההגדרות במכשיר (כמו בפונקציות אחרות), שמסודרות אחרת מהתפריט בלחיצה הקצרה! נגיד פייר למכשיר חדש בלחיצה קצרה על הבלוטות' מופיע למטה, בעוד אם עושים לחיצה ארוכה אז פייר למכשיר חדש מופיע למעלה. אז לא רק שלחיצות שונות עושות את אותו דבר (בניגוד לכל מה שאנחנו מכירים מתפריטים במובייל), אלא שגם האותו דבר הזה הוא לא עקבי! מה. זה. ה%$@#%$#@. הזה?
זהו. עכשיו בואו נשאל שאלה. אם אתם מחליקים אצבע על הטאץ' פאד, מלמטה למעלה, אז איך המסך אמור להגיב? האם השורה שנמצאת למטה אמורה לעלות (כמו שקורה כשאתם גוללים במובייל), או שהשורה העליונה אמורה לרדת - כאילו אתם מסובבים את הגלגלת? לי יש דעה שהיא כמובן הנכונה.
סוני תפסיק לייצר דיסקים לצריבה. סופו של עידן https://www.tomshardware.com/tech-industry/sony-stops-producing-blu-ray-and-optical-disks-for-consumer-market-business-to-business-production-to-continue-until-unprofitableומצד שני ממש עכשיו נגן סידי נייד היי אנד של FiiO. וכל הסיפור הזה מבלבל אותי, כי זה דיגיטלי, ואני לא קונה את זה שאפשר להבדיל בין סידי לקובץ דיגיטלי איכותי, לעומת הרומנטיזציה של תקליטים אנלוגים.https://www.engadget.com/the-morning-after-the-age-of-the-retro-cd-player-is-here-111606809.html
עוגייוותתתתת - Vis mere