Episoder
-
Relasjoner kan gi lykke og langt liv!
Julehøytid er høytid også for relasjoner. Det er bra for de med gode relasjoner, men hva med de som har dårlige? Hvorfor lever vi lengre og er lykkeligere med gode relasjoner? Og har parterapeut og relasjonspedagog Bjørk Matheasdatter noen tips som kan hjelpe oss gjennom julehøytiden og resten av livet? -
Brems bekymringene! Hvorfor bekymrer vi oss så mye? Og er det forskjell på menn og kvinner? I så fall, hvorfor? Hva kan vi gjøre for å håndtere bekymringene bedre? Hvem er mest bekymret av Torkil og Sandra? De to har med seg parterapeut og relasjonspedagog Bjørk Matheasdatter i samtalen. .
-
Manglende episoder?
-
Kan du få en bedre start på morgenenen din? Er du for rask eller treg om morgenen? Trenger du å roe ned eller gasse på? Bør du starte med meditasjon eller spensthopp? Hvordan har morgenrutiner endret Sandras liv og hvordan starter Torkil dagen sin?
-
Lær hvordan livshjulet kan forandre livet ditt!
Har du noen gang følt at livet er litt ute av balanse?
Kanskje noen områder føles fantastiske, mens andre trenger litt mer kjærlighet og oppmerksomhet?
I den nyeste episoden av Mestre Livet tar vi tak i nettopp dette – ved hjelp av livshjulet!
Denne gangen lærer jeg, Sandra, Torkil hva livshjulet er, og hvordan du også kan bruke det til å:
- Få oversikt over livets ulike områder. Som relasjoner, helse, jobb og økonomi.
- Identifisere hvor du mangler balanse – og hva du kan gjøre med det.
- Sette mål som faktisk betyr noe for deg slik at du lettere oppnår målene og drømmene dine.Vedlagt finner du livshjulet slik at du kan teste dette selv!
-
Sandra gir den en bonus knyttet til PMS.
-
Hvordan kan stressmestring forbedre PMS symptomer? Hvordan brukte Sandra pulsklokken for å regulere stresset bedre? Hva hjalp henne til bedre balanse? Episoden er også nyttig for menn, for det vil bli lettere å forstå kvinnene rundt deg.
-
Hva skjer med stressbalansen når du drikker? Mange tenker at de slapper av og koser seg med alkohol. Men ifølge pulsmåleren Whoop er alkohol den klart største stressfaktoren av alle. Hva skyldes det? Og hva krangler Sandra og Torkil om mot slutten?
-
Vi er det vi gjør daglig, sa Aristoteles. Vanens makt er stor! Hvordan kan vi kutte uvaner og innføre gode vaner? Hvorfor er det så viktig? Hvor lang tid tar det å innarbeide en vane? Sandra og Torkil deler sine vanedannende tips. PS! Gjør det gjerne til en vane å lytte til Mestre Livet!
-
Sliter du med å sovne? Eller trenger du en avslappende måte å komme inn i dyp søvn? Sandra har lagd en ny meditasjon til deg.
-
Søvn er superviktig for å mestre livet! Mange sliter med å sove, og det er ikke rart. Søvnen har mange fiender i vårt moderne samfunn. Hvordan kan vi sove bedre? Hvordan kan vi bruke pulsmålere for å utforske og forbedre søvnen vår? Når vi sover bedre er vi bedre i stand til å ta gode valg gjennom dagen. Sandra og Torkil lærer bort sine triks for å få bedre overskudd i travle liv.
-
Sandra har lagd en bonusmeditasjon til deg, kjære lytter.
-
Kjenner du noen ganger på at du skulle ønske at fortiden og livet var annerledes, og at livet er vanskelig fordi du er offer for mange omstendigheter du ikke er skyld i?
“Du er ansvarlig for alt i bildet ditt! Det nytter ikke å komme med unnskyldninger.” Det var meldingen fra fotograf Mary Ellen Mark sa til Torkil en gang da han var yngre. Lærdommen kan også brukes ellers i livet.
Selv om det er vanskelig, ligger det mye helse og mestring i å ta 100% ansvar for det som skjer, selv om vi ikke nødvendigvis har skyld i situasjonene vi befinner oss i. Både Sandra og Torkil har erfaring med offerrollen, men erfart at selv om det er en naturlig følelse, er det ikke et nyttig sted å være.
-
En bonus til deg som kan trenge en meditasjon for å jobbe med din identitet.
-
Hva er din identitet og hvordan kan vi endre den? Den personligheten vi har er i stor grad passivt formet av våre tidlige omgivelser: Av våre foreldre, skolen, venner og tradisjoner. Dette skaper begrensninger som er i veien for å mestre vårt eget liv. Hvordan kan vi bryte ut av rammene og selv aktivt innta førersetet i vår egen utvikling? Sandra og Torkil snakker om hvordan vi kan gå fra den vi er til den vi kan bli. Har de noen knep på lur?
-
Sandra er kjent for å være enormt sprudlende og positiv, og mange føler at de kjenner henne. Hun har alltid et støttende ord til dem som sliter, og noen kan kanskje tenke at hun har kommet lett til suksess?
Det viser seg at Sandra helt fra fødselen av har møtt mye motstand og prøvelser som ville tatt knekken på de fleste av oss. Men Sandra har likevel klart å mestre livet. Hvordan har hun klart det? I denne episoden deler Sandra ting hun aldri før har fortalt.
-
Alle stresser, men hvordan kan man stresse "riktig"? Hva kan hjerterytmen fortelle deg om stressbalansen?
Både Sandra og Torkil lever travle liv med mye stress. Begge bruker pulsklokker for å tilpasse belastningene etter dagsformen. Med pulsklokker som fartsmålere avslører de lettere noen overraskende stressfaktorer. Hvor mye kan vi stresse før vi blir syke av det? Hvilke stresskilder er de vanligste og hvordan kan vi balansere det hele? Og blir det ikke bare stress å følge med på pulsrytmen? På slutten får du også en meditasjon som hjelper deg å roe ned.
-
Sandra har lagd en liten bonusepisode hvor du kan gjennomføre en bodyscan for å stresse ned.
-
Endelig skal vi få møte mannen bak braksuksessen Pulskuren, Kamerakuren og helsedagboka. Dette er legen som ikke bare fikser kroppen når den er syk - men en lege som også snakker om forebygges av helsen vår. Om søvn, stress, kosthold og ikke minst - puls.
Men, hvem er mannen bak? Han har opplevd alt fra å jobbe i krigsherjede Angola som turnuslege for Leger uten grenser til å seile jorda rundt. Hvem er han som far, ektemann og hvorfor ble det å "Mestre Livet" han største lidenskap?
Jeg, Sandra, gleder meg til å dele denne episoden med dere.
La oss bli bedre kjent med Torkil Færø.
-
For å mestre livet er det en fordel å være tilstede i det. Det er ikke så lett. Tankene våre ping-ponger mellom fortid og framtid. Kommersielle interesser slåss om oppmerksomheten vår og nasker biter av tiden vår. Men vi lever bare akkurat nå! Hvordan skal vi klare å være oppmerksomt tilstede i livene våre så dagene ikke bare fyker forbi? Sandra og Torkil har tanker og tips om dette!
-
Når skal du begynne? Når du har lært alt? Når du har god tid? Etterpå? Når du er flink nok? Når du har tjent mer penger? Eller skal du bare sette igang? Før du er klar? Sandra og Torkil setter ihvertfall igang nå!