Episoder
-
Mezun Hikayeleri Podcast Serisi, dinleyicilerinden gelen yoğun talep üzerine ikinci sezonuyla geri dönüyor!
İkinci sezonun ilk bölüm konuğu, 2008 İşletme mezunumuz Melih Abuaf ile dijital içerik üretimi yolculuğunu ve bu alandaki farklı deneyimlerini konuşurken Koç Üniversitesi deneyiminin kariyerine etki ettiği anları konuşuyoruz.
-
Mezun Hikayeleri Mezun Oluyor!
Farklı zaman dilimlerinde yolu Koç Üniversitesi’nden geçmiş mezunlarımızın kampüs anılarını ve mezuniyet sonrası hayatlarını keşfettiğimiz Mezun Hikayeleri Podcast serisi, geçen 3 senenin sonunda biriktirdiği ilham hikayeleriyle veda ediyor.
Birçok farklı hikayeyi bir araya getirip, zamansız bir arşiv oluşturan bu ekibin iki üyesi Büşra ve Orçun da dün yapılan 2021 mezuniyet töreninde kep attılar…
Bu bölümde, tüm ekibin keyifli sohbetine tanık oluyoruz…
#FacesofKU
Yapımcı: Onur Gürkan ’12 Uluslararası İlişkiler
Sunucu: Orçun Doğmazer ’21 Uluslararası İlişkiler
Koordinatör: Büşra Serdar ’21 Medya ve Görsel Sanatlar
Editör: Jiyan Erincik ’19 Medya ve Görsel Sanatlar
Grafik Tasarım: Çağdaş İlke Ünal ’17 İşletme
-
Manglende episoder?
-
#MezunHikayeleri #Podcast serisinin #NesillerArasıRandevu bölümlerinin bu haftaki konukları Zeynep Elif Ergin ve Cem Ergin ile Koç Üniversitesi kültürü ve bireysel yolculukları üzerine konuştuk.
-
(00:44) - Koç Üniversitesi Yılları Öncesi
(02:06) - Üniversiteye Alışma Sürecine Dair
(02:59) - Üniversitede Unutamadığı Derslere ve Akademisyenlere Dair
(05:04) - Hukuk Büroları ve Avukatlık Mesleği
(05:53) - Hukuk Yüksek Lisansı Süreci
(12:48) - Kurumsal Dünya ve Avukatlık Mesleği
(17:34) - Sağlık Sektöründe Hukuk Yapmak
(20:47) - Hukuk İçindeki Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka
-
(00:48) - Koç Üniversitesi Öncesi Yılları
(01:53) - Endüstri Mühendisliği ile Başlayan Üniversite Yılları
(09:12) - Film Kariyerinin Tohumları
(11:50) - Film Üzerine Yüksek Lisans Yapmak vs. Sektör İçinde Öğrenmek
(23:06) - Filmleri ve Çalışmaları Hakkında
(27:15) - Üretim Yolculuğu ve Çalışma Şekillerine Dair
(36:04) - Animasyon Yapmak Üzerine
(41:50) - Akademi Ödüllü Animasyonu (Two) Hakkında
(45:57) - Two Neden Böyle Bir Ödül Aldı?
(51:18) - Yarınlarda Emre'yi ve Film Dünyasını Neler Bekliyor?
-
İbrahim Güldiken, 2001 yılı Koç Üniversitesi İşletme & Ekonomi bölümleri mezunu. Mezun olduktan sonra bir süre Türkiye'de PwC şirketi bünyesinde çalıştıktan sonra Carnegie Mellon Üniversitesi'ne kabul alarak Amerika'ya giden İbrahim Bey, İşletme Yüksek Lisansı'nı burada tamamladı. Lafarge North America, Sikorsky Aircraft gibi çok büyük şirketlerde finans alanında yönetici pozisyonlarında çalıştı, daha sonrasında gayrimenkul yatırımlarına ve danışmanlık hizmetlerine yöneldi. Kendisi şu sıralar Koç Holding Kuzey Amerika yatırım temsilciliği görevini üstlenmekte, aynı zamanda Douglas Elliman Real Estate firması bünyesinde çalışmakta ve kendi danışmanlık şirketi IG Consulting ile danışmanlık vermeye devam etmekte.
(00:31) - Üniversite Yılları Öncesi
(03:25) - Koç Ünivesitesi Yılları
(05:21) - Unutamadığı Hocaları Hakkında
(06:57) - Kariyerinin İlk Basamağı
(12:36) - Carnegie Mellon Mezuniyeti Sonrası
(20:00) - Koç Topluluğuna Beslediği Duygular Hakkında
(22:26) - Yatırımcılığın Dönemsel Değişimi
-
Ece Demir Lira, 2004 yılı Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu. Koç Üniversitesi'nde öğrenci iken ilk adımlarını attığı akademik çalışmalarını ve bu alana olan ilgisini mezun olduktan sonra da sürdürmeye karar veren Ece Hanım, mezun olduktan sonra Chicago Üniversitesi'nde doktora programına başlayarak dil gelişimi üzerine odaklandı. Doktora çalışmasının ardından Northwestern Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalarını sürdürdü. Kendisi şu sıralar Iowa Üniversitesi'nde eğitmen ve araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmekte ve çocukların birbirlerinden farklı olma sebepleri üzerine araştırmalar yapmakta.
(00:44) - 12 Yaşındaki Psikoloji Merakı Hakkında
(01:27) - Koç Üniversitesi Yılları
(04:19) - Lisans Yılları Hakkında Bazı Samimi Düşünceler
(05:21) - Lisans Yılları ve Akademik Çalışmalar
(10:02) - Doktora Yılları, University of Chicago
(11:54) - Araştırma Alanları
(14:31) - Araştırmaların Zaman İçinde Değişimi ve Gelişimi
-
Sibel Şengül, 2007 yılı Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra Yapı Kredi'de çalışmaya başlayarak bankacılık alanında kariyerine başlayan Sibel hanım ilerleyen yıllarda ani bir kariyer değişikliği kararı ile ''match maker'' olmaya ve bu alan üzerine çalışmalar yapmaya karar verdi. ''Neden Hala Bekarsınız'' isimli kitabı ise bu çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Kendisi şu sıralar bu alandaki çalışmalarına devam ederken bir yandan da uluslararası bir şirkette farklı ülkelerde bulunan çalışma arkadaşlarıyla uzaktan ekip olma deneyimi sürdürmekte.
(01:28) - Koç Üniversitesi Öncesi Yıllar
(02:53) - Koç Üniversitesi Hatıraları
(06:49) - Bankacılıktan Profesyonel Çöpçatanlığa
(15:15) - "Neden Hala Bekarsınız?"
(21:23) - Girişimcilik ve Uzaktan Çalışma Deneyimi
(30:58) - Uzaktan Çalışma Konusunda Tüyolar
-
Aras Şenyüz, 2001 yılı Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra L'Oreal Türkiye'de çalışmaya başlayan ve ardından Unilever bünyesinde Dove, Elidor, Axe, Rexona, Elseve, gibi markalardan sorumlu olarak farklı pazarlama posizyonlarında çalışan Aras Bey, 2012 yılında Vodafone'da Pazarlama Direktörü görevini üstlenerek teknoloji alanına yöneldi. 2013 yılında dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden birisi olan Netmarble EMEA için Mobil ve Medya Direktörü olarak çalıştı. 2017 yılında Netmarble EMEA'nın Genel Müdür Yardımcılığı görevini üslenen Aras Bey, 2019 yılında Netmarble'ın EMEA bölgesi Genel Müdürü oldu. Dünya'nın en büyük oyun şirketlerinden Tencent Games bünyesinde Senior Consultant olarak görev alırken bir yandan da birçok büyük şirkete dijital mobil pazarlama eğitimleri ve danışmanlık verdi. 2019 yılından bu yana Beşiktaş Esports'un CEO'su olarak görevini sürdüren Aras Bey, aynı zamanda kart oyunları ve dijital oyunlara karşı büyük ilgi ve yeteneği ile yıllardır Türkiye'yi birçok uluslararası turnuvada temsil etmeye ve almış olduğu birçok dereceyi sürdürmeye devam etmekte.
(01:10) - Koç Üniversitesi Öncesi Yıllar
(04:00) - Koç Üniversitesi Zamanları
(15:40) - Kurumsal Dünyadan Oyun Sektörüne
(20:22) - Oyun Dünyasının Mutfağı
(25:14) - Türkiye ve Espor Kulüpleri
(31:34) - Espor'da Takım Hissiyatı
-
İpek Yeğinsü, 2004 yılı Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra yine Koç Üniversitesi'nde Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı 2007 yılında tamamlayan İpek Hanım, bağımız bir sanatçı olarak disiplinlerarası sanat üretimlerine devam ederken aynı zamanda küratörlük ve araştırmacılık ile ilgilenmekte. Özyeğin Üniversitesi'nde ''Tasarım, Teknoloji ve Toplum'' doktora programına devam ederken bir yandan da Kadir Has Üniversitesi'nde yarı zamanlı dersler vererek alanında akademik çalışmalar da sürdürmekte.
(00:50) - Çocukluk YIlları
(03:50) - Koç Üniversitesi'nde Lisans Eğitimi Zamanları
(13:24) - Anadolu Medeniyetleri ve Kültürel Miras, Yüksek Lisans Dönemleri
(20:09) - Fotoğraf Makinesiyle Resim Yapmak
(23:37) - Hobiden İleri Gidemeyen Sanat Önyargısı
(34:26) - Öneriler
-
Engin Kurutepe, 2004 yılı Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği & Bilgisayar Mühendisliği çift anadal programı mezunu. Mezun olduktan sonra Yüksek Lisans Eğitimini de Koç Üniversitesi’nde tamamlayan Engin Bey, 2006 yılında mezun olarak Berlin Institute of Technology’de doktora çalışmalarına başladı. Doktora sürecine devam ederken bir yandan ilgisini çeken mobil uygulama üretimleri ile meşgul olup bu ilgisini ileri taşıyarak 2010 yılında Fifteen Jugglers Software’i kurdu ve bir yandan başka şirketlerde de çalıştı. Kendisi aynı zamanda organizasyonunda önemli roller aldığı dünyanın alanında en büyük bağımsız konferanslarından biri olan UIKonf bünyesinde özellikle uygulama geliştiricileri bir araya getiren bir ağın kurulması ve sürdürülmesi için çalışmalarına devam etmekte.
(00:50) - Koç Üniversitesi Öncesi Yılları
(01:53) - Koç Üniversitesi Lisans Eğitimi Hatıraları
(07:10) - Neden Yüksek Lisans?
(14:27) - Mobil Uygulama Geliştirme Kılavuzu
(19:38) - Engin Kurutepe'nin Mobil Projeleri Üzerine
(26:21) - Geliştiriciler için Komünite Oluşturmak ve IUKonf
-
Enver Murat Güçlü, 2008 yılı Koç Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünde tamamlayan Enver Bey, eğitmenlik, sunuculuk ve kreatif yönetmenlik yapmakta ve aynı zamanda seslendirme sanatçılığı ile ilgilenmekte. Birçok belgesel, sinema, animasyon, dizi, reklam, tanıtım, sesli kitap, e-eğitim gibi projelerde seslendirme çalışmalarına devam eden Enver Bey'in bugüne kadar seslendirdiği projeler arasında The Dark Knight, Alice Harikalar Diyarında, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, Star Wars Rogue One, Ultimate Spider-Man, Sense 8, Cable Girls, Genius, Mars, Jessica Jones, The Irishman, Big Hero ve A Simple Favor da mevcut.
(00:40) - Koç Üniversitesi Öncesi Yıllar
(08:50) - Üniversite Yılları ve Zamanı Yönetmek Üzerine
(11:47) - Üniversite Lisans Eğitimi Sonrası Kariyer Yolculuğu
(15:00) - Yüksek Lisans Yılları
(21:00) - Toplumun Ses Hafızasının Bir Parçası Olmak
(35:38) - Değişim ve Dönüşüm Döneminde Tasarım
-
Güray Zünbül, 2007 yılı Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. Küçük yaşlardan itibaren yelken sporu ile yakından ilgilenen Güray Bey, üniversite sürecinde de milli sporcu olarak yelken kariyerini sürdürdü. Kendisi mezun olduktan sonra aldığı psikoloji eğitimi ile yelken sporuna dair tutkusunu birleştirerek spor psikolojisine yöneldi ve bu alanın Türkiye'de yaygınlaşmasına katkı sağlamak için çalışmalarda bulundu. 2017 yılında ''Corporate Sailing and Coaching''i kurarak kurumsal şirketler için yelken sporu aracılığıyla takımsal becerilere dair deneyimlere odaklanan Güray Bey, bir yandan da sahip olduğu yetkinlikleri Bilgi Üniversitesi'nde Endüstri Psikolojisi yüksek lisansı ile pekiştirerek ekip çalışmalarıyla kurumların performanslarını yükseltmek ve ekip ruhu oluşturmak adına çalışmalar sürdürmekte.
(02:04) - Koç Üniversitesi Öncesi Yıllar
(08:49) - Yelken Sporu ve Dünya Şampiyonluğu
(14:04) - Koç Üniversitesi Yılları ve Sporcu Öğrenci Olmak
(20:16) - Koç Üniversitesi'nin Katkıları Üzerine
(23:40) - Mutfağın Öteki Tarafı, Spor Psikolojisi ve Kurumlar
(32:53) - Takım Sporlarının Yönetim Kabiliyetine Katkısı Üzerine Çalışmalar
(43:41) - Sistematik Spor Kültürü Hakkında
-
Didem Şenol, 2000 yılı Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. Kendisi mezun olduktan sonra New York'taki French Cullinary Institute'da aşçılık eğitimi aldı ve Eleven Madison Park restoranında çalıştı. İstanbul'a döndükten sonra Nu Teras'ta "Ufak Yemekler"i hazırlayan Didem Hanım 2005–2009 yılları arasında Dionysos Hotel'in baş aşçılığını üstlendi. 2010 yılında ilk kitabı "Kızınız Defne'yi Oğlumuz İskorpite…" Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı ve aynı dönemde Karaköy'de Lokanta Maya'yı açtı. Time Out İstanbul 2010 Yeme İçme Ödülleri'nde En İyi Şef Ödülü'ne layık görüldü ve ikinci kitabı 'Biraz Maya, Biraz Gram'' aynı sene yine Yky'dan çıktı. 2012 yılında Şişhane'de Gram'ı açan Defne Hanım şu sıralar Gram'ın yeni şubeleriyle birlikte mevsimsel ve yerel malzeme ile yemek düşünmeye devam etmekte ve Gram evde projesiyle haftalık menülerini yemek severlerin mutfaklarına ulaştırmakta.
(01:51) - Koç Üniversitesi Öncesi Yıllar
(04:40) - Koç Üniversitesi Yılları ve Hatıralar
(14:26) - Mezuniyet, Aşçılık Eğitimi ve New York
(22:33) - Şeflik ve Liderlik
(27:46) - Kendi Yolculuğuna Çıkmak ve Girişimcilik
(42:45) - Aşçılık Öğrenmek ve Öğretmek
-
Arda Gitmez, 2011 yılı Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra yine Koç Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimi alarak akademik çalışmalarına başlayan Arda Bey, doktora çalışmasını yine Ekonomi alanında Massachusetts Institute of Technology'de tamamladı. Kendisi şu sıralar Chicago Üniversitesi Harris School of Public Policy'de doktora sonrası araştırmalarını sürdürürken piyasa tasarımı ve toplumsal dengelerle uyumlu ekonomik sistemler üzerine teorik çalışmalara odaklanmakta.
(01:41) - Koç Üniversitesi Öncesi Yılları
(09:34) - Koç Üniversitesi Yılları
(29:29) - Mühendislik Lisans Eğitiminden Ekonomi Yüksek Lisansına
(36:45) - MIT'de Ekonomi Doktora Yılları
(44:32) - Akademideki İlgi Odakları Alakadar
(53:30) - Piyasa Tasarımı ve Anadolu Bursiyerliği Programı Üzerine
-
Başak Demir Saral, 2002 yılı Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra Maramara Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku ve Nottingham Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk üzerine iki farklı yüksek lisans yapan Saral, kalkınma odağında çok disiplinli çalışmalara odaklandı. Kentleşme, katılımcı demokrasi ve yönetişim, gençlik hakları ve örgütlenme, toplumsal cinsiyet eşitliği, bilgiye erişim ve dijital uçurumun kapatılması, teknolojik yenilik ve girişimcilik, göç ve kalkınma gibi farklı alanlarda onlarca farklı projede çalışarak Habitat Derneği Genel Sekreterliği, Avrupa Birliği Gençlik Danışma Konseyi Başkan Yardımcılığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında proje yöneticiliği ve Sabancı Vakfı hibe programlarında mentorluk görevlerinin de dahil olduğu birçok farklı pozisyonda yer aldı. Kendisi kurucusu olduğu D-Cube bilimsel ARGE ve sosyal kalkınma kooperatifi kapsamında Türkiye'nin döngüsel ekonomiye geçişini hızlandırmaya ağırlık vermekte.
(01:11) - Koç Üniversitesi Öncesi Yılları
(07:14) - Koç Üniversitesi Yılları
(17:38) - Uluslararası İlişkiler Lisansından Hukuk Yüksek Lisansına Doğru
(21:34) - İnsan Merkezli Kariyer Yolculuğu
(33:48) - Sivil Toplum Dünyasında İstikrar
(39:37) - Hayat Boyu Öğrenme - Vis mere