Episoder
-
Säveltaidetoimikunta käsittelee joulun kunniaksi nostalgian ja reaaliaikaisten kokemusten eroja. Case-esimerkkeinä mm. Kimmo Kinnunen, Sami "Musti" Jauhojärvi, Heli Rantanen, Die Hard ja André Rieu yhtyeineen. Aliens mainittu.
-
Kauden päätösjakso, aiheena itseoikeutetusti JOULUMUSIIKKI. Siis kaikki se, kun kauppakeskukset panevat jinglebellsit raikaamaan jo marraskuun alussa, kun myyjät valittavat henkisen kuormituksen kulkeutuvan mieleensä korvien kautta, kun Spotify ja Coca-cola yhdessä tuovat joulumielen juuri sinulle räätälöidyillä soittolistoilla... mutta myös Sibeliuksen kauneimmat, koululaisten piirilaulut ja katolisen perinteen paimentolaismusiikki.
-
Manglende episoder?
-
Mikä meitä nyt niin naurattaa? Animoidut evakuointiohjeet lentokoneissa? Vai Lammasfarmin kevätkuulumiset uutisten loppukevennyksissä? Vai kenties peräpukamat ja intiimialueen hiivasieni? Pieru nyt ainakin naurattaa!
Ja tyylirikkoisesti harmonisoidut bassonsävelet, ne ainakin saisivat ulvomaan naurusta, ellei konserttisali olisi niin epäotollinen paikka ulvomiselle. Entä mitä hauskaa on Florence Foster Jenkinsin ulvomisessa?
Säveltaidetoimikunnan spesiaalijaksossa aiheena kaksi toisilleen vierasta elementtiä, HUUMORI ja MUSIIKKI. Erikoisjakson erikoisvieraana meille kovinkin tuttu elementti, tenori ja huumorimies Petri Bäckström. Vakavaa asiaa huumorista.
Asiaankuuluvasti pokka pettää jo ekalla minuutilla, eikä se siitä muuksi muutu koko tunnin aikana.
-
Suomen suorasanaisin klasaripodcast ratkoo vanhan musiikin ympärillä pyörineitä kysymyksiä.
Kuuluuko vanhaa musiikkia soittaa peruukissa ja polvisukissa? Onko pakko välttää vibratoa? Ja mitä se uusi viritysjärjestelmä pilasi jos pilasi? Selviää myös, mikä ero on periodimusiikilla ja vanhalla musiikilla.
-
Suomen suorasanaisin klasaripodcast ottaa kantaa klassisen musiikin neromyyttiin. Voiko vain nero tunnistaa todellisen neron? Ovatko lapsinerot todellisia neroja? Jalostaako kärsimys lahjakkuudesta neron? Selviää myös, onko klassisen musiikin nerokultti totta vai kupla.
-
Suomen suorasanaisin klasaripodcast pohtii musiikkikilpailujen tärkeyttä. Onko todella niin, että vain kilpailuissa menestyvä muusikko pääsee uralle? Voiko tuomaripeli ratkaista lahjakkaan muusikon tulevaisuuden? Entä ovatko soitto- ja laulukilpailut todella ainoat kilpailut, joita taiteilijat joutuvat elämässään jännittämään?
-
Säveltaidetoimikunnan kokouksessa käsittelyssä OHJELMAMUSIIKKI:
1. Todettiin tämäkin seikka päivänpolttavaksi puheenaiheeksi, mikä vain todistaa ajan syklisen luonteen.
2. Päätettiin, että säveltäjän ei tule määräillä vaan palvella.
3. Harold Italiassa? Pahus vieköön, olkoon vaikka Håkan Belgiassa!
4. Jos voi säveltää lampaan musiikiksi, voiko säveltää lampaan laivamatkan Kreikasta Espanjaan? -
Huoli yleisön katoamisesta on totta, itse katoaminen ei.
-
Huoli yleisökadosta ei rajoitu musiikkalalle, vaan on levinnyt ainakin palloilulajien puolelle. Lisäpöytäkirja yleisökatokeskusteluun. Sisältää suositun unboxing-hetken!
-
Suomen suorasanaisin klasaripodcast kaivautuu brändien ihmeelliseen maailmaan. Onko imagon luominen vain Princen, David Bowien ja muiden poppareiden heiniä, vai onko klasarimaailmallakin syytä bärndinmuokkaukseen? Keskusteluissa vilahtaa myös Richard Clayderman, Andre Rieu sekä muut profiilistaan huolta pitäneet muusikot.
-
Suomen suorasanaisin klasaripodcast kysyy, missä ne aina vain kaatuvat raja-aidat oikein ovat. Nimittäin niin kauan kuin on tehty musiikkia, on musiikin rajoja ylitetty, alitettu ja sivuutettu – kukaan ei vain ole kertonut, kuinka korkealta, alhaalta ja kaukaa. Ja miksi? Puhe seilaa kaikkialla Pekka Kuusiston, Metallican ja Grigori Sokolovin välillä, eikä toki rajoitu vain heihin.