Episoder

 • Skrinnaren om segerns sötma och balansen mellan att vara ödmjuk och kaxig.

  I vintras blev Nils van der Poel överraskande världsmästare i skridsko på distanserna 5000 och 10000 meter. Han har tidigare blivit juniorvärldsmästare två gånger och tagit mängder med SM-guld.Nils van der Poel har alltid gått sin egen väg. 2018 tog han en paus från tävlandet och gjorde lumpen i Arvidsjaur. Han har sprungit ultramaraton och cyklat från Riksgränsen till Smygehuk. Sommaren 2021 ska han försöka hinna med 100 fallskärmshopp.Han är ett stort medaljhopp inför vinter-OS i Peking 2022.Nils van der Poels Sommar handlar om motivationsbrist, framgång, sorg och eufori.- Det blir en självbiografisk balans mellan ödmjuk och kaxig.Om Nils van der Poel:Skridskoåkare, 25 år.Född och bosatt i Trollhättan.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Malin Marcko.

 • Professorn om hur delar av Arktis kommer att smälta bort om vi inte ändrar vårt sätt att leva.

  Gunhild Ninis Rosqvist är professor vid Stockholms universitet, institutionen för naturgeografi och forskar om hur klimatförändringar påverkar arktiska miljöer. Hon var i 16 år föreståndare för Tarfala forskningsstation som är belägen i Kebnekaisemassivet.Gunhild Ninis Rosqvist har genom åren lett flera forskningsprojekt bland annat om hur uttag av naturresurser påverkar miljö och människor i Nordens arktiska områden.I sitt Sommarprogram pratar Gunhild Ninis Rosqvist om hur världen kommer att se ut om vi inte ändrar vårt sätt att leva.- Och om min arbetsplats som riskerar att smälta bort.Om Gunhild Ninis Rosqvist:Professor i geografi, glaciolog, 61 år.Född i Landskrona, bosatt på Värmdö.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Lena Resborn.

 • Manglende episoder?

  Klik her for at forny feed.

 • Regissören om när kriget knackade på ytterdörren och att tvingas fly in i det okända.

  Goran Kapetanovi regisserade den hyllade thrillerserien Kalifat som sändes i SVT vintern 2020.Han fick en Guldbagge för bästa regi för filmen Min faster i Sarajevo och hans kortfilmer har tilldelats mängder av internationella priser.Goran Kapetanovi kom till Sverige som 17-åring efter att ha flytt från kriget i dåvarande Jugoslavien.Goran Kapetanovis Sommarprogram handlar om hur kriget knackade på deras ytterdörr under flera år men ändå överraskade alla med sin brutala verklighet.- Jag kommer berätta om förnekelsens och lögnernas brutala konsekvenser och om en liten familj som tvingades fly in i det okända.Om Goran Kapetanovi:Filmregissör, manusförfattare, 46 år.Född i Sarajevo, bosatt i Malmö.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Anna Landelius. Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Företagsledaren om att försöka bygga världens grönaste batteri.

  Peter Carlsson är vd och grundare av Northvolt. Företaget bygger just nu en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för bland annat elbilar. Och i juni kom nyheten om ett partnerskap mellan Volvo Cars och Northvolt för att tillverka nästa generations hållbara batterier.Peter Carlsson var under fem år inköps- och logistikchef på Tesla Motors i Kalifornien.I sitt program berättar Peter Carlsson bland annat om vad han lärde sig på företaget.- Vilken kraft det finns i ett bolag som verkligen är styrt av en högre vision. Elon Musk drog ju inte igång Tesla för att bygga ett bilbolag, utan att för att hjälpa världen bort från sitt oljeberoende.Om Peter Carlsson:Vd, 50 år.Född i Södertälje, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Mia Odabas.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om musikens kraft som ger oss livslust och energi.

  Merit Hemmingsons karriär sträcker sig över 60 år. Hon gav i början av 1970-talet ut tre banbrytande skivor med egna tolkningar av svensk folkmusik. Merits svängiga hammondorgel väckte liv i en slumrande musikskatt.Hon har samarbetat med bland andra Beppe Wolgers, Ola Magnell, The Ark och otaliga spelmän och spelkvinnor.2019 mottog hon Gannevikstipendiet på 500 000 kronor med motiveringen Få musiker har som Merit Hemmingson förmågan att vara avantgarde och folklig på samma gång.Merit Hemmingsons Sommar handlar om musikens kraft som fortfarande fyller henne med sån livslust och energi.- Jag säger bara: Huvva vad underbart!Om Merit Hemmingson:Musiker, kompositör, sångare, 80 år.Född i Åre, bosatt i Visby.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Daniel Värjö.

 • Kvinnorättsaktivisten om den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor. Och sin inre Bob Dylan.

  Olga Persson är statsvetare och har ägnat större delen av sitt liv åt att jobba inom kvinnorörelsen för ett jämställt samhälle fritt från våld.Hon är förbundsordförande för Unizon som samlar mer än 130 kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. Hon har även varit utredningssekreterare på Regeringskansliet.Olga Persson syns och hörs ofta i debatten om våld mot kvinnor.I sitt Sommar pratar Olga Persson om den ständigt pågående pandemin av mäns våld mot kvinnor, som dödar och skrämmer kvinnor över hela världen men som aldrig leder till några restriktioner.- Och om varför humor är bästa vaccinet och om fantasin att jag innerst inne är Bob Dylan.Om Olga Persson:Förbundsordförande Unizon, 44 år.Född och bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Erika Strand-Berglund.Olga Persson talar om våld mot kvinnor i sitt Sommarprogram. Om du känner igen dig och själv behöver hjälp eller råd kan du bland annat vända dig hit:På unizonjourer.se finns kontakt till kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer runt om i hela landet. Det går att chatta, ringa eller besöka en jour varje dag året om. Stödet är gratis och du behöver inte berätta vem du är. Även du som anhörig kan få stöd av jourerna.På roks.se finns kontakt till Roks kvinnojourer och tjejjourer. På www.rokstjejjourer.se finns Roks tjejjourer. Är situationen akut ring polisen på 112.Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt på telefon 020-505050.Om du är hemma och hör bråk och skrik från grannen, ring polisen 112.Är du orolig för ett barn - kontakta socialtjänsten i din kommun.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Skådespelaren om att bli femtio och att veta säkert och ändra sig igen.

  Jonas Karlsson har sedan sin filmdebut för 30 år sedan varit med i en rad långfilmer och tv-serier. Bland annat Guldbaggebelönades han för sin huvudroll i Detaljer, och har en återkommande roll som polischefen Klas Fredén i kriminalserien Beck.Han tillhör Dramatens fasta ensemble, och kommer i höst stå på Oscarsteaterns scen i Rain Man.Debuterade 2007 med novellsamlingen Det andra målet och har sedan dess skrivit ytterligare sju novellsamlingar och romaner.I sitt Sommar pratar Jonas Karlsson om att veta säkert, om att ändra sig och veta säkert igen.- Det handlar om att arbeta och att vara ledig. Om bollhav, om att bli femtio, om Elvis och nya uttryck och vildmarksliv och sådana saker.Om Jonas Karlsson:Skådespelare, författare, 50 år.Född i Salem, bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 2005.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Sportjournalisten om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.

  2021 kommenterade Jacob Hård sitt sjuttonde skid-VM och han har i mer än trettio år hållit tv-tittarna sällskap i Vasaloppsspåret.Han fick 2020 Stora Journalistpriset. Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion skrev juryn.Karriären inleddes på 70-talet med vikariat på Radiosporten och Jacob Hård var under flera år projektledare för Vinterstudion på SVT.Var som ung en hyfsad medeldistanslöpare.I sitt Sommar pratar Jacob Hård om oförglömliga ögonblick både i och utanför sändning.- Det handlar om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.Om Jacob Hård:Journalist, 66 år.Född i Danderyd, uppväxt på Lidingö, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Violinisten om symbiosen mellan musiker och publiken och en bortslarvad Stradivarius.

  Malin Broman är violinist och 1:e konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester.Hon började spela fiol som femåring och vann som ung flera stora internationella musiktävlingar.Malin Broman är även konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester och medlem i Kungsbacka pianotrio.I ett mycket spritt videoklipp spelar hon själv alla åtta stämmor i Mendelsohns stråkoktett.Malin Bromans Sommar handlar om det livsviktiga bandet mellan musiker och publiken.- Varför ska vi spela om ingen lyssnar? Om hur jag lyckades övervinna min scenskräck, en borttappad Stradivarius och ett ödesdigert judokast.Om Malin Broman:Violinist, konsertmästare, 46 år.Född i Kungsbacka, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Per Berg.VIDEO FRÅN BERWALDHALLEN: Se och hör Malin Broman spela Felix Mendelssohns stråkoktett https://www.berwaldhallen.se/play/malin-broman-x-8/Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Nato-chefen om terrordådet på Utöya, arbetet för fred och om krigens spår.

  Jens Stoltenberg är Natos generalsekreterare sedan 2014. Han var tidigare partiledare för Arbeiderpartiet och under tio år statsminister i Norge, bland annat under terrorattackerna i regeringskvarteret och på Utöya.I norsk politik engagerade sig Stoltenberg bland annat i förvaltningen av Norges oljeintäkter. Internationellt har han varit engagerad i att vaccinera världens barn och att bevara världens regnskogar.I sitt Sommar pratar Jens Stoltenberg om krig och fred i många olika former.- Om krig som satt spår i min egen familj. Om terrordådet på Utöya och om hur vi försöker säkra freden genom Nato, trots alla våra olikheter.Om Jens Stoltenberg:Natos generalsekreterare, 62 år.Född i Oslo, bosatt i Bryssel.Tidigare Sommarvärd 2004.Producent: Ginna Lindberg.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Konstnären tar oss med på en magisk resa genom kinakrogens historia.

  Lap-See Lam rankas som en av Europas 30 mest lovande unga konstnärer av tidningen Forbes. 2021 mottog hon DN:s kulturpris.I sin konst uppmärksammar Lap-See Lam den svenska kinakrogens kulturhistoria som också är del av hennes familjs berättelse. Genom en sorts magisk realism och tekniker som 3D-scanning undersöker hon platsbegreppets relation till föreställningar om kulturell tillhörighet.I sitt program tar Lap-See Lam med lyssnarna genom en tidsportal på en resa från Kina slott, Drakbåten och Ostindiska kompaniet.- Här träffar jag historiska figurer och försöker lära mig hur tungan och hjärtat hör ihop.Om Lap-See Lam:Konstnär, 31 år.Född och bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Axel Winqvist.Credits: Singing Chef röst: Ping-Kwan Lam Singing Chef översättning: Lap-Yan Lam, Yuk-Lin Lam & Ping-Kwan Lam Singing Chef, komposition och ljuddesign: Marlena Salonen och Linus Hillborg Delar av sommarpratet har inspirerats av konstverken Mothers Tongue (2018) gjord i samarbete med Wingyee Wu, Phantom Banquet (2019) och The Singing Chef (2020-). Tack till mormor, Hampus, Jesper och familjen Lam. Övriga källor: Äkta svensk kinamat, P1 Specialprogram, Yusie Rundkvist Chou Från Kina till Europa, Jan Wirgin Kina Slott på Drottningholm, Åke Setterwall, Sten G. Lindberg, Stig Fogelmarck, Bo Gyllensvärd Rosa Chous sparade urklipp från recensioner av Berns Kinesiska RestaurantVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Miljöjournalisten om naturens plats på vår planet när vi människor blir allt fler.

  Han är den trygga rösten i SVT:s naturfilmer. Han arbetar på SVT som inköpare av naturprogram och redaktör för Världens natur.Han har bevakat miljöområdet i snart ett halvt sekel och i höst kommer hans bok Naturen vi ärvde En miljöresa från tyst vår till het sommar.Henrik Ekman har producerat flera egna naturfilmer och skrivit de Augustprisnominerade Ekoparken och Vargen: den jagade jägaren.I sitt Sommar talar han om naturens plats på vår planet när vi människor blir allt fler.- Genom åren har vi försökt styra naturen med förödande konsekvenser. Det går att läka såren men är inte lätt.Om Henrik Ekman:Biolog, miljöjournalist, 69 år (fyller 70 den 22 juni).Född och bosatt i Stockholm.Tidigare Vintervärd 2011.Producent: Karin Gyllenklev.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Psykologen om rasism och minoritetsstress och uppväxten som adopterad.

  Hanna Wallensteen har i över 20 år arbetat med att föreläsa för organisationer och företag om normer, rasism och adoption. Hon har också en privat samtalsmottagning.Det senaste året har hon ofta anlitats i frågor som rör minoritetsstress, det vill säga den stress den som avviker från normen i samhället kan uppleva.Hanna Wallensteen är själv adopterad från Etiopien.I sitt Sommar pratar hon om sin uppväxt som brun och adopterad under 1970-1990-talen.- Jag kommer också att berätta om vad jag möter i dag i mitt arbete som psykolog och föreläsare med särskilt fokus på frågor om normer, rasism och minoritetsstress.Om Hanna Wallensteen:Leg. psykolog, föreläsare, 50 år.Född i Etiopien, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Paloma Vangpreecha.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om en ändlös jakt efter lycka som mitt i livet nådde sitt mål.

  Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna. Han slog igenom med Kristina från Duvemåla och har bland annat haft huvudrollen i Fantomen på operan både i Londons West End och på Broadway. Senast handplockad till musikalens 30-årsjubileum i New York.Han är flerfaldigt grammisnominerad med miljonsäljande skivkatalog och Guldbagge-vinnare 2020 med filmen Jag kommer hem igen till jul.Hösten 2021 är Peter Jöback med i TV4:s Så mycket bättre.Peter Jöback berättar i sitt program om när han var uppe i en luftballong med den han älskade.- Kände att nu är jag nöjd, nu kan jag dö lycklig. Sen störtade vi.Om Peter Jöback:Sångare, skådespelare, 50 år.Född i Stockholm, bosatt på Värmdö.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Komikern om Sibirien, relationen till sin mamma och om prestationsångest.

  Kristina Keyyo Petrushina har videobloggat sen hon var tio år och utsetts till Sveriges roligaste Youtuber. Dansade under våren 2021 i Lets Dance och var 2020 panelmedlem i Bäst i test.Hon har turnerat med sin föreställning Ryssen kommer!, gjort tv-programmen Keyyo och Rheborg i Ryssland och 1/2 rum och kök samt skrivit den personliga kokboken Mitt livs buffé.I sitt Sommar pratar hon om hur det var att som åttaåring flytta från sin hemstad Omsk i Sibirien till Dalarna.- Jag gick i skolan i Omsk, hängde med kompisar, flirtade hejvilt med min granne och åt piroger med mormor. Men plötsligt en dag så förändrades allt.Om Kristina Keyyo Petrushina:Komiker, programledare, 24 år.Född i Omsk, Ryssland, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Fredrik Zander.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Författaren talar om sambandet mellan det stora och det lilla och om sina upptäcktsresor.

  Nina Burton kom förra året ut med den hyllade essäboken Livets tunna väggar, en poetisk betraktelse över biologins mångfald.2016 tilldelades hon Augustpriset i fackboksklassen för Gutenberggalaxens nova .Nina Burton har gett ut flera faktafyllda essäböcker, egna lyriksamlingar och även tolkat andra diktare. Hon är ledamot av Samfundet De Nio och Kungliga Vetenskapsakademien och har fått flera litterära priser, senast Övralidspriset.I sitt Sommar talar Nina Burton om sina upptäcktsresor, både nära och långt borta.- Det är så mycket i livet som hör ihop, ungefär som en närgången mygga och solen femton miljoner mil bort. Fågelungar som äter myggor kan till exempel bli starka nog att flyga till andra sidan jorden, så det lilla och det stora har samband.Om Nina Burton:Poet, författare, essäist, 74 år.Född och bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 1995.Producent: Jon Jordås.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om att flytta tillbaka till Kramfors från storstan och att göra sitt liv till en tecknad serie.

  Mats Jonsson har gett ut flera självbiografiska serieromaner; Unga norrlänningar, Hey Princess och Mats Kamp. Han var redaktör för tidningen Galago 2003-2018.Han har även givit ut barnboken Blod i gruset. I boken Nya Norrland skildrar han klyftan mellan stad och landsbygd.Mats Jonsson kommer i höst ut med serieboken När vi var samer som handlar om hans dolda samiska ursprung.I sitt Sommar pratar Mats Jonssons om de två gånger som han har återvänt norrut till Ådalen.- Om att ångra sig och flytta tillbaka, om vreden, stoltheten, de granskogsklädda bergen och om att göra hela sitt liv till en tecknad serie. Om Mats Jonsson:Serietecknare, författare, redaktör, 48 år.Född i Södertälje, bosatt i Kramfors.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Peter HanssonVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Lyssnarnas Sommarvärd om att bli utsatt för grooming på nätet, och vägen ut.

  Mathilda Hofling valdes av lyssnarna till Lyssnarnas Sommarvärd 2021. Hon vill berätta om hur hon som tonåring blev utsatt för grooming på nätet och hur det plågade henne under hela uppväxttiden.Vid 13 års ålder kom hon i kontakt med en person på nätet som lurade henne att ställa upp på nakenbilder och hotade att skicka dem till hennes familj och vänner om hon inte fortsatte. Åren som följde bröts Mathilda Hofling systematiskt ner av sina förövare och utsattes för övergrepp.I sitt Sommarprogram vill hon ge hopp till de som befinner sig mitt i det och inte tror att det finns en väg ut.- Det jag har att säga har jag inte kunnat prata om förrän nu, men det som har hänt mig är mycket vanligare än många tror och jag önskar att alla vågar och orkar lyssna på min berättelse.Om Mathilda Hofling:Medicinsk sekreterare, fotograf, 35 år.Född och bosatt i Västerås.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Ola Hemström.Mathilda Hofling talar om sexuella övergrepp, trafficking och prostitution i sitt Sommarprogram. Om du känner igen dig och själv behöver hjälp eller råd kan du bland annat vända dig hit:Inte Din Hora är en förening för dig som har erfarenhet av sexuella handlingar mot ersättning eller i dagsläget befinner dig i en sådan situation. Organisationen erbjuder en gemenskap med andra utsatta och en möjlighet att engagera sig praktiskt för att förändra situationen för målgruppen. Du når oss på kontakt@intedinhora.se.Storasyster är en ideell stödorganisation för dig som blivit utsatt för sexuellt våld. Du kan kontakta Storasyster på jour@storasyster.org eller läsa mer om organisationens stödfunktioner på storasyster.org.Ditt ECPAT: Hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp för dig under 18 år. Kan också hjälpa till att ta ner nakenbilder som har spridits på nätet. Öppet vardagar och onsdagskvällar. Telefonnummer: 020-112 100. Du kan även kontakta Ditt ECPAT via chatt eller mejl via www.dittecpat.seBRIS, Barnens rätt i samhället: Barn under 18 år kan varje dag få prata med en kurator på Bris för att få stöd och hjälp via telefon 116 111, via chatt eller mejl på www.bris.se. Bris har öppet dygnet runt, varje dag. Det är anonymt och syns inte på telefonräkningen hemma.Hit kan du som är vuxen vända dig: Wonsa: Politiskt och religiöst obunden ideell insamlingsstiftelse. Forskningsbaserad specialistklinik för patienter som har utsatts för sexuella övergrepp. E-post: info@wonsa.org www.wonsa.seAtsub: Här kan du hitta information om sexualbrott mot barn men också stöd om du är anhörig eller själv utsatt. Jourtelefon för anhöriga 08-6442112 Jourtelefon för dig som varit utsatt 020-356356 www.atsub.seRise: Sveriges äldsta stödförening för vuxna som utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp som barn. Alla som arbetar med stöd på Rise har själva utsatts sexuellt som barn. Du som kontaktar Rise kan vara helt anonym och lämna samtal/chatt när helst du vill. Stödtelefon: 08/696 00 95 Stödchatt nås via hemsidan rise-sverige.se E-post: stod@rise-sverige.se---Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om kärleken till äventyret, utmaningar i livet och hur hon nästan blev Bondbrud.

  I 30 år har Agneta Sjödin varit en folkkär programledare för ett stort antal tv-produktioner.Hon debuterade 1991 i Tur i kärlek tillsammans med Adam Alsing.Ett år senare intog Agneta och Gunde Svan Fort Boyard och Fångarna på fortet blev en stor tittarsuccé.Hon har också programlett Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Let's dance och Agnetas Nyårskarameller.Mångsidiga Agneta Sjödin debuterade som författare 2005 i höst är hon aktuell med sin 11:e bok.Sommarprogrammet handlar om hennes inre resa och hennes yttre äventyr.- Om min dotter Maja, mötet med George Harrison och när jag provfilmade för James Bond.Om Agneta Sjödin:Programledare, poddare, författare, 53 år.Född i Hudiksvall, bosatt i Nacka.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Polisen om hur han blev slagen av nunnor och rasprofilerad inom polisen.

  Nadim Ghazale arbetar som kommunpolis i Borås och som föreläsare. Han har på senare år synts mycket i media, bland annat som medverkande i panelen i SVT-programmet Veckans brott.Han deltar ofta i debatten om brottsligheten och har många följare på Instagram och Twitter. Han är också ambassadör för Världens barn i Jemen.Nadim Ghazale kom till Sverige som sjuåring. Utnämndes 2020 till Årets Boråsambassadör.Programmet handlar om de människor som mötte honom i Sverige när han flydde hit som barn från Libanon.- Du kommer få höra om när jag blev slagen av nunnor, rasprofilerad av polisen och så får du veta sanningen om varför jag inte får semestra på västkusten.Om Nadim Ghazale:Polis, 38 år.Född i Libanon, bosatt i Borås.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Sara Nygren.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.