Episoder
-
Kan Ozempic få arbetslösa med fetma i arbete? Är OS nästa för längdskidåkaren Mehdi Zaghloumi? Och vad händer när undanträngda begär sätts i blixtbelysning?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag tar vi upp förslaget om att erbjuda Ozempic-liknande medicin till arbetslösa. Den brittiske hälsoministern tror att viktminskningssprutor kan få fler i arbete, men det finns de som kallar förslaget ”dystopiskt”. James Savage, ansvarig utgivare för The Local, i studion.
Och så ska vi prata med Mehdi Zaghloumi från Stockholmsförorten Kista, som började åka längdskidor för bara några år sedan - och nu drömmer om att tävla för Tunisien i nästa OS. Ett land som dessutom aldrig varit med i vinterspelen.
Lagom till allhelgonahelgen ska vi även undersöka vårt inre mörker. Detta genom att konfrontera vår egen skugga - som psykiatrikern Carl Jung uttryckte det. Hur identifierar vi undanträngda känslor, impulser och begär? Och vad händer när vi drar fram dem i ljuset? Samtalsterapeuten Daniella Gordon ger oss kött på benen.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Erik Galli
Producent: Amanda Rydman -
Vad är det som lockar med tågromantiken? Är konstsnö ett hållbart alternativ när den riktiga snön inte kommer i tid till skidsäsongen? Och hur tar vi bäst hand om våra djur i kristider?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag snackar vi om lyxtågresor, en reseform som bara ökar i popularitet. Ett av de mest kända tågen Orientexpressen men idag finns det en hel rad fler att välja mellan. Hur mycket måste man punga ut om man vill njuta av en riktigt extravagant tågresa? Och när kommer lyxtågen till Sverige? Vi frågar Ulf Almhagen, researrangör.
Allt fler av Europas mest kända skidbackar lyser nu gröna när skidsäsongen startar, och med det blir konstsnö allt viktigare. Men hur hållbart är det, och ska vi verkligen bevara skidorterna till varje pris? Klimat och snö-experten Erik Melin Söderström kommer och reder ut med oss.
Dessutom ska vi prata om vad som händer med våra husdjur när krisen och kriget kommer. Många som har djur hemma blev lite panikslagna när MSB:s senaste krisbroschyr gjorde det klart att husdjuren inte får följa med till skyddsrummen. Så vad gör man som djurägare vid ett luftangrepp eller ett elavbrott? Eva Ladberg från organisationen Svenska Blå stjärnan kommer till studion för att berätta mer om djurhållning i kristider.
Programledare: Erik Galli
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
Manglende episoder?
-
85 år efter djurmålarens död - vad gör Bruno Liljefors så populär? Varför bossar så många kvinnor inom public service? Och hur kommer det sig att Sverige är bäst på transplanterade livmödrar?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Fransmännen tycks älska Sveriges främste djurmålare Bruno Liljefors (1860-1939). Hans vinterharar och storlommar gör just nu succé i Paris! Nationalmuseums Carl-Johan Olsson är kurator för utställningen och återvänder till Talkshow för att berätta om hur Liljefors osentimentala blick på naturen förändrade konsten.
Och så gästas vi av Svt:s nya vd Anne Lagercrantz. Katherine och Jonas är nyfikna på varför det är så många kvinnliga chefer inom public service och ställer den nya vd:n mot väggen: Vilket konkurrerande tv-program är hon avundsjuk på?
Vi ska också fördjupa oss i det första barnet som burits i en konstgjord livmoder och som fyller tio år. Hur kommer det sig att Sverige ligger så i framkant vad gäller att transplantera livmödrar? Och hur nära är forskarna att skapa en sådan på konstgjord väg? Katarina Sundberg i studion.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Anna Åkerlund -
Spelar det någon roll när amerikanska nyhetsmedier tar ställning i USA-valet? Hur påverkar klimatförändringarna trädgårdsarbetet? Och vilka konflikter råder bland de som studerar UFO-fenomen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Att det drar ihop sig till val i USA kan ingen i Sverige ha missat. Men för första gången på många decennier meddelade de inflytelserika tidningarna Washington Post och LA Times i helgen att de inte kommer att stå bakom Kamala Harris. I USA är detta en stor skräll. Varför väljer dessa traditionellt sätt demokratiska tidningar att inte ta ställning just nu? Vi frågar Thomas Mattsson, vice ordförande för Utgivarna och mediekommentator.
Sen ska vi prata om trädgårdar i klimatomställningens tid med trädgårdsmästaren Maja Alskog Bredberg. Hur ser framtidens trädgårdar ut? Att plantera bärbuskar i december kanske fungerar, men vilka bär ska vi välja och vilka ska vi välja bort? Och kan man satsa på perenner när man inte vet hur det blir med golfströmmen nästa år?
Dessutom pratar vi om ufologernas kamp – det vill säga om kampen mellan de falanger som tror att UFO:n finns, de som nästan vet att rymdvarelser finns, och de som tror att de redan är här. I två års tid har Kalle Ström, etnolog och dokumentärfilmare, levt i ufologernas värld. Vilken sida har han valt?
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
Har Demokraterna valt fel strategi i USA-valet? Varför är det svårare för män att prata om övergrepp? Och kan svenska NBA-stjärnan Pelle Larsson motstå att slösa sina miljoner?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag handlar det om att det tycks gå bättre för Trump när valet närmar sig. Detta enligt PR-strategen David Orlic, som menar att det har blivit vibbarnas val snarare än sakfrågornas. Och frågan är då om Demokraterna har valt fel strategi?
Katherine och Jonas får också besök av journalisten Axel Gordh Humlesjö, som väntade i 25 år med att berätta att en man förgrep sig på honom när han var barn. En ny dokumentär väcker frågan om det är svårare för män att prata om att ha utsatts för övergrepp. Även filmens regissör Bill Watts gästar oss.
Och så är vi nyfikna på hur det gick för svenska basketstjärnan Pelle Larsson, när han gjorde debut i NBA inatt. Larsson har tidigare sagt att han inte ska slösa bort alla miljoner han tjänar - men vilka frestelser utsätts han för i den blinga basketkulturen? Tidigare idrottsmannen och författaren Claes Britton svarar i studion.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Erik Galli -
Vad har tio år med låga räntor gjort med samhället? Har Ant Wan peakat? Och hur påverkar körsång våra kroppar?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dagens Talkshow pratar vi om fest. Och inte vilket party som helst - utan festen som är över. Pengar som nästan varit gratis under många år kostar nu pengar igen. Även om räntorna är på väg ner, så sägs de inte komma ner på samma nivåer som när Stefan Ingves var Riksbankchef. Dokumentären ”Skuldfeber” handlar om just detta och vi pratar med filmmakarna Nathan Grossman och Olof Berglind.
Jonas och Katherine pratar också om en fest som gick av stapeln för två veckor sedan på Tele2-arena. Då bräckte rapparen från Västerås, Ant Wan, Madonnas gamla publikrekord med råge. Poeten Faysa Idle och journalisten Emil Arvidson var där och berättar för oss om Ant Wan har peakat nu eller om vi har mycket mer att vänta.
Sist men inte minst handlar det om ”A singing generation” - ett projekt som testas i Örebro och handlar om att unga ska sjunga för att må bättre. Men vad sjunger de och hur många basar finns i kören egentligen? Körledaren Karin Svärdh berättar.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
En aktuell och personlig talkshow måndag till torsdag.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Flera överfall och knivattacker i västra Stockholm kan kopplas till en satanistisk online sekt enligt en granskning som SVT har gjort. Reportern Linus Svensson berättar mer om den här internationella rörelsen som mest består av unga män. Aftonbladets nya giv att sätta plus även på böcker och konst skapar debatt – hör tidningens kulturchef Karin Pettersson och ETC:s Martin Aagård sätta plus på både litteraturen och livet. Hör också om när pirater satte skräck i halva Norrland och varför en frikyrkoboom uppstod där – poddaren Robin Olovsson har skrivit en bok om Norrlands historia.
-
Bidrar Israels drönarvideo till att Yahya Sinwar framstår som martyr? Finns det inte någon hållbar mat i matbutikerna? Och hur protestantiskt lever egentligen svenskarna?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag är det Erik och Katherine som bubblar tillsammans. Det handlar bland annat om att Hamas ledare, Yahya Sinwar, är död och att Israel lagt upp en drönarvideo på nätet som visar hans sista sekunder i livet. Bidrar den till att Sinwar framstår som evig martyr eller inte? Sveriges radios utrikeskorre Johan Mathias Sommarström kommenterar.
Vi pratar också om hållbar mat. Olga Grönvall Lund, grundare av organisationen Reformaten, menar att man inte kan köpa något hållbart alls i svenska matbutiker. Men stämmer verkligen det? Grönvall Lund svarar på våra frågor i studion.
Och så får vi besök av Katarina Barrling, författare till boken “Världens mest protestantiska land”. Hon menar att vi svenskar, trots att vi är så sekulära, paradoxalt nog lever väldigt protestantiskt. Erik och Katherine vill veta hur det tar sig uttryck.
Programledare: Erik Galli
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Anna Åkerlund -
Vad händer med en stad när gamla kultcaféer går i graven och hur är det att vara kontroversiell expert?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow i eftermiddag pratar vi om att Göteborgsetablissemangen Jungans och Café Cappuccino går i konkurs. Vad händer med en stad när gamla kultcaféer går i graven? Vi har bjudit in Frida Rosengren, krogredaktör på Göteborgsposten för att prata om ”Stockholmifieringen” av Göteborg.
Vi har tidigare pratar om att Kylian Mbappé festade i Stockholm förra veckan och nu har det blivit världsnyheter att han utreds misstänkt för våldtäkt. Vad är det här egentligen för fester? Vi pratar med influencern och tv-personligheten Julia Franzén om hur det är att festa med fotbollsstjärnor och hur de här festerna går till.
Och så har vi besök av Agnes Wold, som har podden Fråga Agnes Wold, en av Sveriges mest lyssnade poddar. Hur det är att vara tvärsäker på allt, hela tiden. Vattendelare.
Programledare: Erik Galli
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Fabian Asserbäck -
Skellefteå vill attrahera lyckoarkitekter och samhällsvildar var befinner de sig i processen? Hur kommer den amerikanska valutgången att påverka vårt lands ekonomi? Samt: det omdiskuterade nobelpriset 1974.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow i eftermiddag undrar vi vem som är kreativ nog att vilja ha ett jobb där man själv bestämmer sina arbetsuppgifter, sätter sin egen lön och bestämmer sin egen titel. Detta rekryteringsgrepp har Skellefteå kommun använt sig av för att få in nya idéer till kommunen, och nu är det dags att gå igenom ansökningarna. Vi pratar med Linda Wåhlberg på Skellefteå kommun.
Med två veckor kvar till valet i USA är aktiviteten på världens aktiemarknader febril på ett sätt man inte känner igen från tidigare amerikanska val. Hur kommer börsen att påverkas när vi vet vem som vinner? Då vi är ett land vars hela pensionskapital är beroende av börser så vill vi gärna veta konsekvenserna av de amerikanska valet. Vi bjuder in Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie private banking.
Nobelpriset i litteratur 1974 delades ut till Harry Martinsson och Eyvind Johnson, båda två medlemmar i den prisutdelande institutionen. Dokumentären om Harry Martinsson och Eyvind Johnson som släpptes i förra veckan har väckt viss debatt – och vi vill debattera vidare. Om detta samtalar vi med Johan Svedjedal, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Amanda Rydman -
Varför var Kylian Mbappé i Stockholm och festade? Vad gjorde kusingifte lagligt i Sverige år 1844? Och hur ryms K. Svenssons fyrbarnsfamilj på 30 kvadrat?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dagens Talkshow pratar Katherine och Jonas om en av världens absolut största fotbollsstjärnor: Kylian Mbappé. Han misstänks för våldtäkt efter en Stockholmsvistelse förra veckan, men antyder att han är utsatt för en konspiration. Vad innebär det och varför åkte han hit och festade? Fotbollsexperten Johanna Frändén är med via länk från Paris.
Och så avhandlar vi kusinäktenskap, som kan komma att förbjudas i Sverige, bland annat för att motverka hedersförtryck. Men hur har det sett ut historiskt med kusingifte och varför blev det en gång lagligt i mitten av 1800-talet? Historikern Bonnie Clementsson hjälper oss reda i detta.
Det blir även lite barnuppfostran med komikern K. Svensson. Han bor i en stuga på 30 kvadrat med fru, fyra barn och en hund. Hur funkar det om man har låg naturlig auktoritet, som han själv uttrycker det i sin nya ståupp-show?
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Anna Åkerlund -
Ska vi älska eller frukta Falungong? Hur tacklar Miss Li bortgången av en kär vän? Och hur har Sveriges snålaste man minskat sin elförbrukning med 70 procent?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dagens Talkshow pratar vi om Falungong, den kinesiska rörelsen som sedan drygt 20 år förföljs av den kinesiska regeringen. Ska man älska eller frukta Falungong? Det frågar vi Sveriges Radios tidigare Kinakorre Hanna Sahlberg.
Sedan har vi Linda Karlsson i studion, mer känd som Miss Li. I fredags släppte hon ett nytt album, som börjar med att hon föds och därefter sjunger hon sig hela vägen förbi ålderdomshemmet. Vi gör ett försök att följa henne på den resan.
Dessutom gästar ”Sveriges snålaste man”, Günther Mårder, Talkshow igen! Jonas och Katherine frågar honom vad som egentligen händer den 29 oktober, då den flödesbaserade el-prismodellen införs i Europa. Vad betyder den för vanliga el-konsumenter? Mårder har själv minskat sin elförbrukning med 70 procent. Hur gjorde han det?
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Varför ifrågasätter Melania Trump senaste valresultatet? Har skytte blivit hett efter OS? Och hur tacklade man sömnbristen under antiken?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Nu är den här - Melania Trumps självbiografi! Den handlar om modellkarriären, om hur hon träffade Donald Trump och varför hon ifrågasätter valresultatet 2020. Journalisten Susanne Ljung berättar allt hon vet om den tidigare presidentfrun för Katherine och Jonas.
Vi ställer oss också frågan om skytte blivit hetare efter OS? Den sydkoreanska medaljören Kim Je-dji har både prytt omslaget av Vougue och fått en filmroll som lönnmördare. Pistolskytte-legendaren Ragnar Skanåker och OS-guldmedaljören Jonas Edman i studion.
Och så snackar vi sömnmedel. Varför är det så svårt att hitta ett preparat som får oss att somna, men som inte är beroendeframkallande? Kemiprofessorn Ulf Ellervik berättar om den kemiska sömnen och vakenhetens dilemma. Vi avhandlar också hur man tacklade sömnproblem under antiken.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Hur kan djur hjälpa någon som är svårt sjuk? Hur är det att se sin egen roman komma till liv på scen? Och har Olof K. Gustafsson verkligen tillgång till Pablo Escobars förmögenhet?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Talkshow idag gästar Louise Chatteli som driver föreningen Sjukhushästen och hans vänner. Hästen ifråga, Hannibal, är ingen liten ponny utan en större häst, och han besöker framför allt barn med särskilt allvarliga sjukdomstillstånd, på sjukhus eller i hemmet. Vad betyder de här mötena för barnen, och vad betyder dem för Louise?
Igår hade Emma Hambergs succéroman Je m’appelle Agneta premiär som pjäs, med en regissör som ryckte in som skådespelare i huvudrollen. Snart börjar inspelningarna av filmen baserad på samma roman, samtidigt som hennes nya bok toppar försäljningslistorna. Får man känna sig lite mallig när det går så bra? Vi har bjudit in Emma till studion för att fråga.
Dessutom berättar vi historien om Olof K. Gustafsson, svensken som är VD för Escobar Inc – företaget som säljer eldkastare i Pablo Escobars namn. Just nu sitter han i fängelse i Spanien, i väntan på att bli utlämnad till USA. Gustafssons liv, hittills, är inte som en roman utan som en hel romansvit. Men vad är sant och vad är påhitt? Det ska vi reda ut tillsammans med Henning Eklund, reporter på Svenska Dagbladet.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Hur vanligt är det att politiker har en koppling till kriminella mc-gäng? Blir man bättre på matte om man ser skönheten i siffror? Och varför vill Pascal Engmans groupies massera hans fötter?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Efter Jimmie Åkessons bröllop - i dagens Talkshow pratar vi om politiker och kriminella mc-gäng. Sverigedemokraterna sticker ut som det parti som har flest kopplingar till den här miljön, enligt en kartläggning inför förra valet. Polisen Ola Fredriksson tycker det är olämpligt att mc-toppen närvarade på Jimmie Åkessons bröllop.
Och så är det Nobelpristider! Katherine och Jonas lyfter skönheten i matematik. Fler unga skulle klara ämnet om de fick hjälp att hitta det vackra i siffrorna, enligt fysikern Julia Ravanis som gästar programmet.
Även Pascal Engman finns i studion och pratar om nya boken, som handlar om polisens värsta mardröm: Att gängkriminella ska anlita papperslösa ungdomar som smugglats hit. Vi frågar också om Engmans författar-goupies som vill massera hans fötter bakom en kyrka i Småland.Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman -
Hur ser vi tillbaka på den 7:e oktober? Vad krävs för att bli ett popunder år 2024? Och hur kan man använda frukt och grönt för att färga textiler?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag är det ett år sedan Hamas attacker i Israel den 7 oktober. Till studion kommer chefredaktören för Judisk krönika, Anneli Rådestad och samtalar med Somar Al Naher, skribent på bland annat Aftonbladet Kultur och ETC, med muslimsk bakgrund och rötter i Mellanöstern. Vad känner de på den här årsdagen?
Sen ska vi försöka förstå hur ännu en ung amerikansk popartist kan levitera upp på en nivå som får alla att prata om henne. Den här gången är det artisten Chappell Roan som fångat hela musikvärldens uppmärksamhet, och på många sätt skiljer hon sig ifrån de kvinnor som har gjort liknande framgångsresor. Hanna Fahl, musikjournalist på Dagens Nyheter, och Markus Larsson, musikjournalist på Aftonbladet, berättar varför.
Om man blandar svamp, mögel och matavfall, vilken färg blir det? Eller bananskal och blodröd blodspindling? Vi har bjudit in Karin Alice Bjurström, modeskapare och designer, som ska lära oss hur man gör om man vill färga sin kostym grön eller citrongul med hjälp av matavfall och svampar.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Fabian Asserbäck -
Varför är sportabonnemang så dyra? När botar vi egentligen förkylningar för gott? Och hur blev nationalkonservativa FPÖ Österrikes största parti?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Fotbollsrättigheter på tv är en djungel – du måste t ex ha TVÅ strömningstjänster om du vill se alla matcher i engelska Premier League. Olof Lundh reder ut varför det blev så här krångligt – och dyrt.
Så gott som alla av oss drabbas av förkylningar år efter år. Varför finns det inget botemedel? Och vilka huskurer funkar? Amina Manzoor och Niklas Arnberg reder ut.
Från nazistiska SS via utfrysning i EU till Ibiza-skandalen – hur blev FPÖ största parti i Österrike? Gunnar Bolin berättar om partiets historia och tar oss med till dom mest konservativa delarna av Österrike.
-
Förstår nya GVFÖ-experterna att de kommer bli uttittade i mataffären? Är riskkapitalisterna bättre än klimataktivisterna på att rädda klimatet? Och är vintage en dålig ursäkt för överkonsumtion?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
På torsdag börjar en ny säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. Med nya deltagare, förstås, men också med nya experter. Delphine Cartier och Lemarc Thomas berättar om sina förväntningar inför programmet, och svarar på Jonas och Katherines nyfikna frågor, bland annat om det räknas som sex på första dejten när första dejten är bröllopsnatten.
Sen kommer Dagens Nyheters Tara Moshizi, som har skrivit en krönika om att vintagetrenden känns lika unken som den luktar. Hon har fått fler reaktioner på den texten än på något annat hon skrivit. Och inte bara glada tillrop, alltså. Tara Moshizi gästar Talkshow och berättar vad hon faktiskt menade för vintage-stylisten Monika Nordlund.
Och så pratar vi om vem som är bäst lämpad att rädda världens flora och fauna - klimataktivisterna eller riskkapitalisterna. Ursula von der Leyen ser framför sig en finansmarknad där noshörnings-obligationer ska lyckas med det som Greenpeace inte klarat av. Men är det här verkligen realistiskt? SvD-krönikören Katrine Kielos ger sin syn på saken.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Erik Galli -
Varför har Karin Mamma Andersson gjort en så vemodig spellista? Vad händer när toppchefer hamnar på elefantkyrkogården? Och blir fler heterokvinnor lesbiska efter att barnen blivit stora?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dagens Talkshow fortsätter Katherine sin förtrollade vandring i världen och får hjälp av konstnären Karin Mamma Andersson, som satt ihop en tre timmar lång musiklista som hon kallar ”Romantiken”. Men varför är den så vemodig?
Och så tar vi reda på vad avpolleterade statliga chefer egentligen gör på ”elefantkyrkogården” - där ju Anna Kinberg Batra hamnar nu. Sitter de i en ödslig korridor långt ifrån Rosenbad och går det att ta sig tillbaka till ett toppjobb om man väl hamnat där? Politiska satirikern Moa Wallin bjuder på ett minigräv i studion.
Och så pratar vi om kvinnor som efter ett liv med man och barn, börjar dejta andra kvinnor. Matilda Tudor har skrivit ”Liten handbok i konsten att bli lesbisk” och gästar oss tillsammans med ståupparen Pernilla Hammargren, som gör spaningar podden ”Lesbisk revy”.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Fabian Asserbäck -
Sundsvall och New York fyller båda 400 år, men vilken stad är bäst? Hur blev bridge en ung sport och var det I just want to be cool som dominerade Bokmässan?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Igår avslutades Bok- och biblioteksmässan i Göteborg,och det litterära Sveriges grädda pustar ut efter en överdos av teoretiska seminarier, prisceremonier, känsliga tår och svit-fester. Vilka var årets höjdpunkter, vilka provokationer fick fäste och vilka föll till marken? Förlagschefen för Piratförlaget, Augustin Erba och Brombergs chef Casia Bromberg kommer till Jonas och Katherine och avslöjar allt.
Sundsvall och New York fyller båda jämnt, 400 år. Vad har de gemensamt? Och vilken är överlägsen? Det blir en jävig tvekamp mellan Peter Jöbacks New York och Daniel Disco Kristoffersons Sundsvall.
Det jobbas hårt på nyrekryteringen av mellanstadiebarn och det är Sveriges Bridgeförbund som tror sig ha kommit på det rätta knepet. Vi får rapporter från Varberg och Kungsholmen i Stockholm och har dessutom besök av Junior VM-vinnaren Ivar Lichtenstein.
Programledare: Jonas Bonnier
Bisittare: Katherine Zimmerman
Producent: Anna Åkerlund - Vis mere