Episoder
-
In de snel veranderende wereld van data en ontwikkelingen rondom AI, is er ook steeds meer aandacht voor data-ethiek. In deze aflevering praten we over ethische dilemma’s bij innovatieve toepassingen in de zorg met Karin Hagoort, teammanager Innovatie bij UMC Utrecht, en Marieke van Dijk, Functionaris Gegevensbescherming bij Tenzinger.
-
Jeugdzorgbestuurder Jeroen Slootmans won de "Zorgverslimmer award 2023" vanwege meerdere innovaties. In deze aflevering praat Boris met hem over hun gezamenlijke passie: innoveren. Dat doen ze om de zorg dichterbij de cliënt te organiseren, effectiever te maken en toegankelijk te houden voor iedereen. Wat heb je er voor nodig om succesvol te kunnen innoveren?
Een slim idee alleen is niet genoeg. Je hebt mensen nodig die in je geloven. Je hebt geld nodig, veel geld. Tijd. Een cultuur waarin ruimte is voor innovatie en waar de veranderbereidheid groot is. Maar vooral heb je mensen nodig die jouw ideeën omarmen en er als ambassadeur mee de organisatie ingaan zodat je er met elkaar voor kunt zorgen dat het slaagt. Want, innoveren doe je niet alleen!
-
Manglende episoder?
-
Boris Hololtcheff en zorgbestuurder Marco Meerdink praten over het personeelstekort.
Het personeelstekort in de zorg is wat Marco noemt ‘een fact of live’. Iets wat we niet op korte termijn oplossen en waar we slimmer mee om moeten gaan. Marco is bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Careyn, die zowel zorg thuis aan 20.000 cliënten als 2000 cliënten in zorgcentra levert.
In deze aflevering bespreken we met Marco tal van oorzaken, hoe het toch komt dat het aantal ZZP-ers in zorgberoepen enorm stijgt en wat zorgorganisaties kunnen doen om een aantrekkelijkere werkgever te worden.
-
Het is crisis in de zorg. Teveel vacatures en te weinig personeel. Nieuwe instroom is belangrijk, zeker van young professionals. Maar deze groep verlaat binnen 2 jaar weer massaal de zorg. Terwijl zij juist voor vernieuwing en slimme dingen in de zorg moeten zorgen om het betaalbaar te houden.
Hoe houden we de zorg aantrekkelijk voor deze groep young professionals? Hierover gaat Willine in gesprek met Vincent Rechtop, zelf ook young professional en werkzaam als consultant bij Tenzinger. Hij heeft een achtergrond in de gezondheidswetenschappen en strategisch HRM.
Door deze unieke combinatie, legt hij als geen ander de vinger op de zere plek bij organisaties. En geeft tips over wat organisaties zouden kunnen doen om deze groep aan je te binden.
-
Overal lees en hoor je over wachtlijsten, vooral in de jeugdzorg zijn die erg lang. Uit onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld 10 maanden moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden. Dat kan en moet veel korter! Hoe de inzet van juiste data hierbij kan helpen, bespreken we met David Tom, directeur bij 6Gorilla’s en afgestudeerd in matchingtheorieën in de zorg. En Willem van Teuniszorg, die gespecialiseerd is in wachtrij- en capaciteitsmanagement in de zorg.
Wil je na het luisteren nog meer weten? Volg Tenzinger op Linkedin of meld je aan voor de nieuwsbrief om maandelijks het laatste nieuws in je mailbox te ontvangen.
www.tenzinger.com