Episoder
-
'Rekabetçi otoriterlik' nedir? Türkiye, Venezuela veya Rusya gibi ülkelerden nasıl farklı? Rekabetçi otoriterlik Türkiye için son durak mı? Sabancı Üniversitesi'nden siyaset bilimci Berk Esen ile konuşuyoruz.
-
Boğaziçi Üniversitesi direnişinde son durum ne? Yeni rektörün hukuksuz uygulamalarına karşı sürmekte olan kaç dava var? Ülkemizde yargı bağımsız olmasa da hukuki mücadele niçin önemli? Konuğumuz avukat Fırat Kuyurtar anlatıyor.
-
Manglende episoder?
-
Yeşiller Partisi ne amaçla kuruldu, faaliyetlerine resmen başladı mı, hangi hukuki engellerle karşı karşıya bırakılıyor? Çevre faktörlerini ön plana çıkartmak nasıl mümkün, bunda siyasetin rolü ne? Özlem Taşdemir Teke ve Özgür Özdemir anlatıyor.
-
Barış Akademisyenleri davasında son durum ne? Türkiye'de hukuki hiyerarşi nasıl işlemeli; AYM ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık ne anlama geliyor? Anayasa hukukçusu Murat Sevinç anlatıyor.
-
Akademisyen, gazeteci ve yazar Semra Somersan kimdi, nasıl bir hayat yaşadı? Olca Erdost, Tuğrul Eryılmaz ve Behiç Ak, Semra Somersan'ı farklı yönleriyle anlatıyorlar.
-
Kız çocuklarının hayalleri nasıl gerçekleşir? Ülkemiz çocuklarının eğitim alanında desteklenmesi niçin gerekli? 'Suna'nın Kızları' projesinin genel koordinatörü Burcu Gündüz Maşalacı anlatıyor.
-
Kadın hareketi siyasi açıdan niçin önemli? Hedefleri neler? 'Kadın Partisi' ne amaçla kuruldu, şimdiye kadar neler yaptı? Partinin kurucularından Fatma Aytaç anlatıyor.
-
1930'larda Avrupa'dan Türkiye'ye gelen göçmen akademisyenler kimlerdi, nasıl hayatlar yaşadılar? Hayatının sonuna kadar Türkiye'de kalan Traugott Fuchs neler yaptı, başına neler geldi? Dr. Richard Wittmann anlatıyor.
-
Türkiye'den Almanya'ya göç eden işgücünün ne kadarı kadındı? Kadınlar işverenlerce niçin tercih edildi? Almanya iş-göçünü Türkolog Dr. Lea Nocera ile cinsiyet perspektifinden ele alıyoruz.
-
Zorunlu siyasi mültecilikte neler deneyimlenir? İsviçre'deki 'Hoş Geldin Sınıfı'nda öğrencilerin yanı sıra Türkiye'den gitmiş bir öğretmen ana dile dair ne öğrenir? Konuyu konuğumuz Nur Deriş ile konuşuyoruz.
-
Yazar ve aktivist Oya Baydar'ın Almanya'daki 'zorunlu göçmenlik' günleri nasıl geçti? Niye yurtdışına çıkmak zorunda kaldılar, oralarda neler yaptılar, nasıl dönebildiler? Oya Baydar'ın kendisinden dinliyoruz.
-
Bir ülkeye göçmen gittiniz, boş bavullarınızı nereye kaldıracaksınız? Ne zaman geri döneceksiniz, dönebilecek misiniz? Yeni hayatınız nasıl sürecek?
Almanya göçmenliği konusuna, konuğumuz felsefeci ve edebiyatçı yazar Meltem Gürle ile devam ediyoruz.
-
Almanya'da göçmenlik hayatı nasıl? İnsan yeni bir ülke ve yaşamda beklediklerini buluyor mu? Almanya'da yerleşik Türkiye kökenli göçmen kadınların oluşturduğu bir dayanışma platformunu konuk ederek konuyu değerlendiriyoruz.
-
Avrupa'da 'siyasi göçmen' olmak nasıl bir şey? Türkiye'den siyasi nedenlerle ayrılmak zorunda kalmış olan 'vatansız gazeteci' Doğan Özgüden anlatıyor.
-
Türkiye'de göçmen olarak yaşamak nasıl bir şey? Afrika diasporası nedir? Göçmen hayatında ten renginiz nasıl bir farka sebep oluyor? Uzun yıllardır ülkemizde yaşamakta olan Kongo kökenli şair, müzisyen ve akademisyen Enzo Ikah ile bir araya geliyoruz.
-
Türkiye'deki göçmen/sığınmacı işçilerin çalışma koşulları hakkında ne biliyoruz? Bu koşullar kabul edilebilir mi, nasıl iyileştirilebilir? Yıllardır ülkemizdeki emek pratiklerini araştıran ve kendisi de bir Açık Radyo programcısı olan Aslı Odman anlatıyor.
-
Türkiye'deki göçmen ve sığınmacı işçilerin hayatları hakkında ne biliyoruz? Çalışma koşulları nasıl? İşverenler, sığınmacı işçilerden niçin memnun? Gazeteci - yazar Ercüment Akdeniz ile konuşuyoruz.
-
Fransa'daki Türkiye kökenli göçmenler, özellikle kadınlar, evde ve işyerinde şiddetle nasıl baş ediyorlar? Göçmen olarak ne gibi hakları var? Konuğumuz Zeynep Saygı ile konuşuyoruz.
-
Artıları ve eksileriyle Almanya'da yaşamak nasıl bir şey? Eğitimli yeni göçmenler için farklı bir kültür. Dr. Cem Korkmaz ve
Merve Korkmaz ile göçmenlik serimize devam ediyoruz. - Vis mere