Episoder
-
Lappsetin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo kasvoi yrittäjyyteen pienestä pitäen. Miten saada luovuus ja yrittäjyys kukoistamaan Suomessa, ja mitä Johanna sanoisi yrittäjyydestä haaveilevalle? -
EU:n turvallisuus ja puolustus on suomalaisten mielestä ykkösasia kesän eurovaaleissa. Mutta mikä on Euroopan unioni rooli puolustuksessa, kun Ukrainan aseapukin on saatu näin hitaasti liikkeille? EU-puolustuksesta, Natosta ja kokonaisturvallisuudesta keskustelemassa ex-puolustusministeri Antti Kaikkonen.
-
Manglende episoder?
-
Euroopan turvallisuutta, taloutta ja demokraattisia arvoja haastetaan nyt kovaa. Miten varmistetaan että Eurooppa pärjää ja vahvistuu? Eurooppa-päivän jaksossa vieraana ex-komissaari Jyrki Katainen.
-
Nyt kehutaan suomalaisia, eikä olla aina niin vaatimattomia. Ja kysytään, miten vuodet maailmalla ovat muuttaneet kilpa-autoilija Heikki Kovalaista.
-
Miten käy demokratian, jos uutisia seurataan vain somesta ja lukutaito rapistuu. Tästä keskustellaan VTT Jenni Haukion kanssa.
-
Liikenteeseen kohdistuu nyt isot ympäristöpaineet. Ala tuottaa 25 % EU-alueen päästöistä, ja on ainoa sektori jossa päästöt ovat vain kasvaneet. Ratkaistaanko tieliikenteen tulevaisuus sähköllä, ja mitä tehdä nyt rajusti kohonneille polttoaineen hinnoille? Keskustelemassa Autotuojat ja - teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.
-
Ukrainan sotaa käydään isosti myös digimaailmassa. Se näkyy sekä kyberhyökkäyksinä että informaatiovaikuttamisena. ”Digiaika korostaa yksilön vastuuta. Olemme kaikki tässä strategisia korpraaleja”, sanoo Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll.
-
Euroopan unioni pyrkii nyt nopeasti eroon Venäjän energiasta. Kaikille jäsenmaille se ei ole helppoa. Auttaako tässä uusi REPowerEU? Suomen ja Euroopan energiapolitiikasta keskustelemassa Energiateollisuuden toimistusjohtaja Jukka Leskelä.
-
Tämän vuoden Eurooppa-päivänä yhtenäistä, vahvaa Euroopan unionia tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan. Miten EU:ta pitäisi uudistaa? Siitä keskustelemassa Kokoomuksen Elina Valtonen, joka toimi yhtenä Eduskunnan edustajana juuri päättyneessä Euroopan tulevaisuuskonferenssissa.
-
Onko yhteiskunta valmis ilmastonmuutoksen torjuntaan, kiertotalouteen ja entistä voimakkaampaan digitalisaatioon? Suostuuko Katainen presidenttiehdokkaaksi? Kuluneesta vuodesta ja tulevasta JouluVirkkusen vieraana keskustelemassa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.
-
Euroopan komissio esitteli heinäkuussa jättimäisen "Fit for 55" ilmasto- ja energiapaketin, joka tähtää Euroopan unionissa 55 prosentin päästövähennyksiin vuoteen 2030 mennessä ja ilmastoneutraaliuteen 2050 mennessä. Miten uudet vaatimukset vaikuttavat suomalaiseen teollisuuteen ja yhteiskuntaan? Paketin ensitunnelmista keskustelemassa Energiateollisuuden Antti Kohopää.
-
Juhannuksen VirkkusVartissa keskustellaan Euroopan ja Suomen vesistöjen tilasta Suomen ympäristökeskuksen johtaja, professori Anna-Stiina Heiskasen kanssa. Mitä hyvää kehitystä vesistöjen puhtaudessa on nähtävissä, mitä uusia haasteita kohtaamme?
Tervetuloa VirkkusVartin pariin. Tässä ohjelmassa pureudumme Euroopan politiikan ajankohtaisiin aiheisiin asiantuntevan vieraani kanssa. Tervetuloa mukaan!
-
Ilmastoneutraalius, kilpailukyky, innovaatiot, osaaminen. Näiden isojen eurooppalaisten tavoitteiden saavuttamisessa kunnilla on Suomessa yllättävän suuri rooli. Aiheesta keskustelemassa Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.
-
Eurooppa uuden edessä. Mitä nyt käynnistyvältä Euroopan tulevaisuuskonferenssilta odotetaan? MEP Henna Virkkusen vieraana Euroopan hybridiuhkien osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen ja Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.
-
Koronapandemia on kasvattanut isosti verkkokauppaa. Halvempia hintoja, laajempia valikoimia, mutta myös väärennettyä, laitonta ja vaarallista tavaraa. Saako EU verkon laittomuudet kuriin uudella digitaalisten palvelujen DSA-asetuksella? Kaupan muutoksista ja reilusta kilpailusta keskustelemassa Kaupan liiton johtava asiantuntija Ilari Kallio.
-
JouluVirkkunen: vieraana Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen
-
JouluVirkkusen vieraana kuluneesta vuodesta ja tulevaisuuden näkymistä keskustelemassa sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko.
-
Koronakriisin aikana moni on innostunut siivoamaan vaatekaappiaan. Ehkä syystäkin, sillä eurooppalaisten vaatekaappeihin ahdetuista tekstiileistä 30 prosenttia ei ole käytetty ainakaan vuoteen. Myös kierrätyksessä on paljon tehtävää: valtaosa tekstiileistä päätyy polttoon. Miten saada tekstiiliteollisuus kestävälle pohjalle? Aiheesta keskustelemassa vastuullisuuden ja kiertotalouden asiantuntija Satumaija Mäki Tekstiili ja muoti ry:stä.
-
Korona-aika nosti vahvasti esiin kulttuurin merkityksen sekä ihmisten hyvinvoinnille että kansantaloudelle. Samalla poikkeusaika on vauhdittanut kulttuurialojen digitalisaatiota. Mitä muutokset tarkoittavat tekijöiden kannalta? Kulttuurin ja luovien alojen näkymistä keskustelemassa näyttelijä Anu Sinisalo ja kirjailija Juha Itkonen.
- Vis mere